راه ترقی
یک مقام مسئول: آماری از میزان داروی تقلبی در کشور موجود نیست
سه شنبه 16 بهمن 1403 - 22:04:52
راه ترقی - عصر ایران / نایب رییس انجمن شرکت‌های پخش دارو و مکمل می‌گوید می‌گوید آماری از میزان پخش داروی تقلبی در کشور وجود ندارد و به دلیل اینکه ورود و فروش اینگونه داروها جایی ثبت نمی‌شود امکان دست پیدا کردن به این آمار هم وجود ندارد. 
وحید محلاتی گفت: داروهای تقلبی انواع مختلفی دارند. در بعضی از آنها اصلا ماده موثر وجود ندارد و در بعضی دیگر ماده کم یا نادرست به کار رفته است. این داروها معمولا در کارگاه‌هایی که مجاز به تامین دارو نیستند تولید می‌شوند. کارگاه‌ها در مناطق مختلفی در دنیا واقعند، برای مثال در آمریکای جنوبی، آفریقا، شرق آسیا یا حتی مرز ایران ممکن است که وجود داشته باشند. 
او ادامه داد: گاهی شنیده می‌شود که کارگاه‌هایی هم در ایران وجود دارد با این حال به نظر می‌رسد بیشتر داروهای قلابی وارداتی باشند. 

نایب رییس انجمن شرکت‌های پخش دارو و مکمل توصیه می‌کند که «حتی وقتی دارو نایاب یا کمیاب است، مصرف‌کننده‌ها آن را از مبادی غیررسمی تهیه نکنند، چراکه در بازار غیررسمی مشخص نیست که دارو از کجا وارد شده است. بعضی از داروها شرایط نگهداری خاص دارند و ما نمی‌دانیم که آیا دارو در آن شرایط نگهداری شده است یا نه. تاریخ مصرف بعضی از آنها هم گذشته است. برخی از داروها هم به طور کامل تقلبی هستند و ممکن است عوارضی داشته باشند یا لااقل اثر لازم را نداشته باشند.» 
با وجود این توصیه‌ها وقتی کمبود دارو وجود دارد، مردم مجبور می‌شوند از هر جا ممکن است، آن را تهیه کنند. گاهی شنیده می‌شود که بعضی از داروهای خاص در بازار سیاه بسیار گران خرید و فروش می‌شوند. در این شرایط ممکن است بیمار هم پول خود را از دست بدهد و هم داروی مناسب را دریافت نکند. با این اوصاف از کجا می‌شود تشخیص داد که دارو اصل است؟
به گفته محلاتی، بر روی هر بسته از داروهای تولیدی و وارداتی که به صورت رسمی وارد زنجیره تامین دارو می شوند یک کد شناسایی واحد درج می‌شود. این کد یک لیبل زرد رنگ دارد که مصرف‌کنندگان می‌توانند با خراشیدن پوشش روی آن کد را به سرشماره مشخصی پیامک کنند و از اصالت دارو مطمئن شوند. 

http://www.RaheNou.ir/fa/News/1026124/یک-مقام-مسئول--آماری-از-میزان-داروی-تقلبی-در-کشور-موجود-نیست
بستن   چاپ