راه ترقی
الاکلنگ سیاسی برای FATF
دوشنبه 6 اسفند 1403 - 18:18:58
راه ترقی - شرق /متن پیش رو در شرق منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
موسی موحد| به‌رغم تلاش دولت چهاردهم برای تعیین‌تکلیف لوایح باقی‌مانده FATF،‌ هنوز این موضوع در کش‌و‌قوس‌های سیاسی قرار دارد. کمااینکه غلامعلی حداد‌عادل در ارزیابی خود از نتیجه بررسی FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام ‌خبر داد: «موضوع FATF هنوز در صحن مجمع مطرح نشده و کمیسیون مشترک در حال بررسی آن است. پس از اتمام بررسی‌ها و زمانی که به صحن بیاید، موافقان و مخالفان جدی نظرات خود را ارائه خواهند داد». لذا این فعال سیاسی مدعی شد‌ «نمی‌توان نتیجه آن را پیش‌بینی کرد».
به نوشته ایرنا، حداد‌عادل افزود: «تلاش مجمع در مجموع بر این است که این بررسی به صورت منطقی و بر اساس مصالح ملی انجام شود. تشخیص اینکه چه چیزی به مصلحت ملی است، پس از انجام بررسی‌ها، شنیدن مخالفت‌ها و اخذ رأی مشخص خواهد شد. سومین جلسه کمیسیون مشترک مجمع تشخیص مصلحت نظام، عصر چهارشنبه یکم اسفندماه برای رسیدگی به لایحه اختلافی مجلس و شورای نگهبان در مورد پیوستن ایران به کنوانسیون CFT تشکیل شد».‌ در این جلسه که به ریاست آیت‌الله صادق آملی‌لاریجانی، با حضور نمایندگان کمیسیون‌های «اقتصادی»، «سیاسی، دفاعی و امنیتی»، «حقوقی و قضائی» مجمع، معاون وزیر اقتصاد و رئیس مرکز اطلاعات مالی، معاون رئیس کل بانک مرکزی و نمایندگان وزارت امور خارجه و وزارت نفت با موضوع آثار حقوقی پیوستن جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون‌ «مقابله با تأمین مالی تروریسم (CFT)» برگزار شد، اعضای کمیسیون مشترک مجمع تشخیص مصلحت نظام پس از استماع نتایج بررسی‌های کارگروه متناظر این کمیسیون در دبیرخانه مجمع، در ادامه به تبادل نظر درباره ایرادات شورای نگهبان درباره آثار حقوقی پیوستن به کنوانسیون‌ مقابله با تأمین مالی تروریسم و بیان دیدگاه‌های خود در پذیرش یا عدم پذیرش این الحاق پرداختند. در ادامه، اعضای کمیسیون مشترک به تبادل نظر پرداختند و ایرادات شورای نگهبان درباره مفاد این کنوانسیون مورد بررسی قرار گرفت.
بر این اساس، گزارش کمیسیون مشترک به صحن مجمع ارائه می‌شود و پس از بررسی نهایی توسط اعضای مجمع، درباره مصلحت مورد نظر مجلس شورای اسلامی، رأی‌گیری خواهد شد. مشاور عالی رهبر انقلاب اسلامی در ادامه این گفت‌وگو در ارزیابی خود از شعار وفاق ملی رئیس دولت چهاردهم و انسجام و وحدت شکل‌گرفته میان سران قوا درباره حل مشکلات کشور، غلبه‌ بر بحران‌ ناترازی‌ها و کمک به مردم اعلام کرد: «من هم به این وفاق امیدوار هستم». حداد‌عادل تأکید کرد: «از ابتدای شکل‌گیری دولت آقای پزشکیان با خوش‌بینی به گفتمان وفاق نگاه کرده‌ام. اما توصیه‌ام به دوستان اصلاح‌طلبی که خود را به آقای پزشکیان نزدیک می‌دانند این است که به ایشان کمک کنند تا به وفاق ملی عمل کنیم. خودشان معنی این جمله را می‌دانند». ‌‌البته علی ربیعی، دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور، در یادداشتی با اشاره به تلاش‌ها برای استیضاح عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، گریز انتقادی هم به تعلل درباره تعیین‌تکلیف لوایح باقی‌مانده FATF زد و به گفته او: «این روزها بحث استیضاح داغ شده است. آری! به نظرم باید استیضاح کرد، اما باید سیاست‌هایی را استیضاح کرد که تا امروز نه‌تنها کمکی به حل مسائل نکرده‌اند، بلکه همواره بر حجم مشکلات افزوده و فرصت‌های ملی را هدر داده‌اند».
ربیعی ادامه داد: «باید کسانی را استیضاح کرد که تفکرشان اجازه شادی و نشاط به جامعه نداد». دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور تأکید می‌کند: «باید افرادی را استیضاح کرد که اجازه ندادند به شکل عزتمندانه و آبرومندانه، برجام به ثمر بنشیند. آنهایی که با بهانه‌های مضحک و پوچ مانند «دولت وقت می‌خواهد سرداران را تحویل خارجی‌ها دهد»، یک جامعه و یک ملت را در لیست سیاه FATF نگه داشتند. آنها را باید استیضاح کرد».‌ در حالی همچنان کش‌و‌قوس‌ها در مورد تعیین‌تکلیف لوایح باقی‌مانده FATF ادامه دارد، صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق بازرگانی ایران، دیروز‌ در آخرین نشست سالانه هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در دوره دهم با اشاره به لزوم بهبود فضای تجارت ایران با کشورهای دیگر از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام خواست‌ نظر مساعد خود را درباره پیوستن ایران به لوایح مورد نیاز برای عضویت در گروه ویژه اقدام مالی (FATF) اعلام کنند.


http://www.RaheNou.ir/fa/News/1037298/الاکلنگ-سیاسی-برای-FATF
بستن   چاپ