راه ترقی
انفجار مهیب در بندر شهید رجایی؛ حادثه یا خرابکاری؟!
يکشنبه 7 ارديبهشت 1404 - 09:31:49
راه ترقی - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
حادثه انفجار مهیب در بندر شهید رجایی بندرعباس در ظهر دیروز خسارات سنگین و صدها مجروح و تعدادی کشته برجا گذاشت.
ظهر دیروز آتش‌سوزی و انفجار مهیب در بخشی از بندر شهید رجایی رخ داد که علاوه‌بر تخریب در بخش‌هایی از ساختمان اداری و کانتینرها و برجا گذاشتن صدها مجروح و جان‌باختن تعدادی از هموطنان، زندگی مردم در بندرعباس را تحت تاثیر قرار داد. طبق اعلام مدیرکل مدیریت بحران هرمزگان، در این حادثه تعدادی کانتینر دپو‌ شده در بندر شهید رجایی منفجر شده است.
پس از این انفجار دود سیاه ناشی از آتش‌سوزی و انفجار فضای گسترده‌ای از شهر بندرعباس را پوشاند.
در پی انفجار در بندر شهید رجایی بندرعباس بلافاصله نیروهای امدادی اورژانس، هلال‌احمر و نیروی نظامی مستقر در هرمزگان در منطقه حاضر شدند.
استاندار هرمزگان در محل حادثه گفت: این انفجار که وسعت زیادی داشته، در حاشیه سایت‌های کانتینری و خارج از محوطه اصلی بندر رخ داده و بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد که برخی مواد اشتعال‌زا در این محل وجود داشته است.
بازار
حادثه یا خرابکاری؟!
دیروز اما از همان ابتدای انتشار خبر انفجار مهیب در بندر شهید رجایی و در شرایطی که با توجه به وسعت و حجم حادثه و میزان قابل توجه و شعاع تخریب‌ها، عملاً بررسی و اعلام دقیق علت حادثه کاری دشوار و احتمالاً زمانبر خواهد بود، اخبار ضد و نقیضی درباره علت و محل دقیق آن منتشر و برخی گمانه‌زنی‌ها و اظهارنظرها در فضای مجازی و رسانه‌های غیر‌رسمی مطرح شد، از کانال‌های تلگرامی و حساب‌های کاربری فیک‌نیوز داخلی و خارجی معاند که در چنین مواقعی فرصت را برای غلبه روایت‌های بی‌پشتوانه خود بر ذهن مخاطب مناسب می‌بینند تا برخی اظهارنظرهای غیر‌کارشناسی که نمی‌توان به آنها اطمینان داشت. از سویی همزمانی این حادثه با دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا در مسقط نیز منجر به طرح انواع و اقسام اظهارنظرها و تحلیل‌های بی‌پشتوانه درخصوص علت حادثه شد.
هشدار دادستانی در مورد اخلال در امنیت روانی جامعه
در همین حال، در پی وقوع انفجار در بندر شهید رجایی، دادستانی کل کشور در اطلاعیه‌ای از فعالان مجازی و رسانه‌های کشور خواست از پرداختن به موضوعاتی که امنیت روانی جامعه را مخدوش می‌کند، پرهیز کنند.
در اطلاعیه دادستانی کل کشور تاکید شده است با افرادی که با انتشار محتوای خلاف واقع، نشر اکاذیب و توهین اقدام به برهم زدن امنیت روانی جامعه کنند، براساس قانون برخورد مقتضی صورت خواهد گرفت. در این اطلاعیه خطاب به دادستان‌های سراسر کشور تاکید شده: لازم است با اتخاذ تدابیر لازم با افرادی که با سوءاستفاده از فضای مجازی در مورد این حادثه خسارت‌بار مبادرت به مخدوش کردن امنیت روانی جامعه و تشویش اذهان عمومی با انتشار محتوای خلاف واقع و نشر اکاذیب می‌کنند مطابق مقررات برخورد سریع، مؤثر و بازدارنده صورت گرفته و نتیجه به این دادستانی اعلام شود.
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت نیز در صفحه مجازی خود نوشت: «وزیر کشور و وزیر راه و شهرسازی برای بررسی دقیق ابعاد سانحه، ایجاد هماهنگی‌های لازم و رسیدگی به وضعیت مصدومان به منطقه اعزام شدند. از همه رسانه‌ها و متولیان افکار عمومی درخواست داریم تا زمانی که بررسی‌ها تکمیل بشود از گمانه‌زنی‌های زودهنگام نسبت به این مسئله خودداری کنند.با مشخص شدن ابعاد حادثه اطلاعات را در اختیار هموطنان عزیز قرار خواهیم داد.»
ابهاماتی که باید رفع شود
طبیعتاً حادثه‌ای با چنین ابعاد و حجم تخریب و خسارت‌های مادی و جانی آن‌هم در بزرگ‌ترین بندر تجاری کشور و یکی از بزرگ‌ترین بنادر ترانزیتی منطقه دارای اهمیت ویژه و نیازمند بررسی دقیق و سریع علل و ابعاد مختلف ماجرا می‌باشد و باید هرچه سریع‌تر به صورت کارشناسی و مستند مشخص و اعلام شود که این حادثه ناشی از قصور و تقصیر و سهل‌انگاری و بی‌توجهی به اخطارهای قبلی ایمنی بوده است یا اینکه ممکن است علل و عوامل دیگری داشته باشد.
در این میان، یکی از ضعف‌های عمده در این خصوص که بخشی از آن به مسئولان مربوطه و بخشی نیز به مردم و فعالان مجازی باز می‌گردد، رها بودن و بی‌متولی بودن حوزه اطلاع‌رسانی رسمی است. این که هر فرد خود را مجاز به انتشار تصاویر یا تحلیل‌های مربوط به حادثه‌ای که هنوز ابعاد و علل آن مشخص نیست بداند از مواردی است که در بسیاری از کشورها در اروپا و آمریکا و... یک خط قرمز جدی و قابل پیگیری محسوب می‌شود.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/1068615/انفجار-مهیب-در-بندر-شهید-رجایی؛-حادثه-یا-خرابکاری؟!
بستن   چاپ