راه ترقی - ایسنا /قیمت نفت در معاملات روز سهشنبه بازار آسیا که دورنمای رشد اقتصادی تحت تاثیر جنگ تجاری آمریکا و چین ضعیف شد، کاهش یافت.
بهای معاملات نفت برنت با 44 سنت معادل 0.7 درصد کاهش، به 65 دلار و 42 سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با 40 سنت معادل 0.6 درصد کاهش، به 61 دلار و 65 سنت در هر بشکه رسید. هر دو شاخص، روز دوشنبه، با بیش از یک دلار کاهش بسته شدند.
پریانکا ساچدوا، تحلیلگر ارشد بازار در شرکت فیلیپ نوآ، گفت: بازارها از نزدیک، مذاکرات تجاری آمریکا و چین را زیر نظر دارند و میدانند که وخامت روابط تجاری میان دو اقتصاد بزرگ جهان، میتواند اقتصاد جهانی را به سمت رکود سوق دهد. عدم اعتماد به تقاضای آینده و عدم وجود سیگنالهای مشخص برای احیای تقاضا در سرزمین اصلی چین، همچنان بر قیمت نفت سایه خواهد انداخت.
اکثر اقتصاددانان در جدیدترین نظرسنجی رویترز گفتند: تلاش دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، برای تغییر شکل تجارت جهانی با اعمال تعرفه بر تمام واردات به آمریکا، ریسک بالای رکود اقتصاد جهانی در سال جاری را ایجاد کرده است.
بازار
![]()
چین که با شدیدترین این تعرفهها مواجه شده است، با وضع عوارض خود بر واردات آمریکا، واکنش نشان داده و جنگ تجاری میان دو کشور بزرگ مصرفکننده نفت را دامن زده است. این امر تحلیلگران را بر آن داشته است که پیشبینیهای خود از تقاضا و قیمت نفت را به شدت کاهش دهند.
بانک بارکلیز، روز دوشنبه، با اشاره به افزایش تنشهای تجاری و تغییر استراتژی تولید گروه اوپک پلاس، پیشبینی خود از قیمت هر بشکه نفت برنت در سال 2025 را چهار دلار کاهش داد و به 70 دلار در هر بشکه رساند.
در همین حال، منابع آگاه هفته گذشته به رویترز گفتند که چندین عضو اوپک پلاس، تسریع افزایش تولید در ژوئن برای دومین ماه متوالی را پیشنهاد خواهند کرد.
بر اساس گزارش رویترز، فیلیپ ورلگر، تحلیلگر نفت، در یادداشتی گفت: اگر کشورهای صادرکننده، تولید را افزایش دهند، کاهش قابل توجه قیمت نفت محتمل به نظر میرسد.
طبق نظرسنجی اولیه رویترز از تحلیلگران در روز دوشنبه، ذخایر نفت خام آمریکا نیز احتمالا در هفته منتهی به 15 آوریل، حدود 500 هزار بشکه افزایش یافته است. گزارش هفتگی موسسه امریکن پترولیوم، روز جاری و گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا، روز چهارشنبه، منتشر خواهد شد.