راه ترقی - فیلم نیوز / آرش مجیدی یکی از بازیگران شناختهشده تلویزیون است که این روزها وارد دهه دوم بازیگری خود شده. او فارغالتحصیل ادبیات نمایشی است و کارش را از سال 1377 و با فیلم «شوکران» شروع کرد. این روزها سریال «تانکخورها» با بازی او در تلویزیون مورد توجه قرار گرفته.
برخی از بازیگران در سینما به شهرت میرسند و برخی دیگر میشوند ستاره سریالها. آرش مجیدی هم از آن بازیگرانی است که کارنامه حرفهایاش در تلویزیون کفه سنگینتری دارد. مجیدی کارش را با سینما شروع کرد، اما از اواسط دهه هشتاد به یک بازیگر پرکار در تلویزیون تبدیل شد که با وجود نقشهای مکملی که به او سپرده میشد، نقش را در ذهن مخاطب ماندگار میکرد. او در دو سریال «ارمغان تاریکی» و فصل سوم «سرزمین مادری» در قامت بازیگر نقش اول ظاهر شد و با بازی تکنیکی خود نشان داد از پس نقشهای طولانی و پر زیر و بم هم بر میآید. این شبها «تانکخورها» از شبکه سه پخش میشود و مجیدی در نقش اول این مجموعه حضور دارد، این موضوع بهانهای است تا به نقشهای برتر کارنامه بازیگری این بازیگر نگاهی داشته باشیم.
تانکخورها | پرویز شیخطادی | 1403
آرش مجیدی در سریال «تانک خورها» نقش کاراکتری به نام «هاشم دست طلا» را بازی میکند.
داستان این سریال درباره یک شخصیت واقعی در تاریخ معاصر ایران است. مردی که مکانیک و متخصص کامیونهای سنگین بوده و با شروع جنگ مسیر کاریاش تغییر میکند. آرش مجیدی در این سریال نقش هاشم دست طلا را برعهده دارد که باید سراغ تعمیر تانکهای قدیمی ایرانی برود و آنها را راهی میدانهای جنگی کند. نقشی که در آن باید تسلط بر کار مکانیکی و بازی حسی را توامان رعایت کند تا برای مخاطب باور پذیرباشد. مجیدی پس از سالها دوباره در نقش اول یک سریال قرار گرفته و از این فرصت به درستی استفاده کرده و هاشم دست طلا را به یک نقش دیدنی تبدیل کرده است. او در این سریال توانسته با آنالیز درستی که از کاراکتر یک مکتنیک ماهر و چیره دست داشته، این نقش را با رعایت تمام جزئیات رفتاری ایفا کند و در این مسیر هم موفق عمل کرده است.
دلدادگان | منوچهر هادی | 1397
پیش از «تانکخورها» آرش مجیدی یکبار دیگر هم در نقش یک مکانیک کاربلد ایفای نقش کرده بود، در سریال «دلدادگان» که از آثار پربیننده دهه 90 بود. در این مجموعه مجیدی کاراکتر مالک را برعهده داشت، یک جوان جاهل مسلک که ناخواسته وارد یک مثلث عشقی میشود. در این میان او به دلیل مبارزات انقلابی تبعید میشود. مجیدی نقش جوانیهای شخصیت مالک را برعهده داشت که در فصل دوم و در میانسالی به مسعود رایگان سپرده میشد. سیر تغییر یک جاهل به یک مرد سر به راه انقلابی و ایجاد تعادل میان مبارزات و عاشقپیشگی یک شخصیت، نقش مالک را به یک کاراکتر با ریزهکاریهای قابل توجه تبدیل کرده بود. آرش مجیدی این ریزهکاریها و تحول باورپذیری که در مسیر سریال باید در بازیاش دیده میشد را به درستی انجام داده بود.
سرزمین مادری | کمال تبریزی | 1393
«سرزمین مادری» داستان چند دهه از زندگی یک پسر به نام رهی است. در فصل دوم این سریال نقش بزرگسالی رهی بر عهده شهاب حسینی بود. اما به دلیل مسایلی کمال تبریزی برای ادامه نقش رهی و سنین میانسالی او در فصل سوم از آرش مجیدی دعوت کرد تا در این نقش حضور داشته باشد. مجیدی کار سختی داشت، ادامه یک نقش که بازیگران دیگری آن را به ثمر رسانده بودند و پذیرش از سوی مخاطب. با وجود اینکه فصل سوم این سریال پس از 6 سال که از ساخت آن گذشته بود و در 1402 به آنتن رسید، اما او توانست رهی را در سنین میانسالی به شکلی به تصویر بکشد که کاملا در امتداد بازی حسینی باشد. به شکلی این تغییر بازیگر پس از گذشت یک یا دو قسمت برای مخاطب دیگر مشخص نبود.
شیدایی | محمدمهدی عسگرپور |1390
زنی عاصی به اسم افسانه که توان نگهداری فرزندش را ندارد، بچهاش را به برادرش یحیی میسپارد. بچه به دایی خود عادت کرده و توان دوری از او و زنش را ندارد، اما افسانه میخواهد برای گرفتن ارثیه از شوهر سابقش بچه را فدا کند. داستان سریال «شیدایی» درباره تقابل یک خانواده پولدار و فقیر است که مسایل مالی ماجراهایی را برای آنها ایجاد میکند. آرش مجیدی نقش یحیی را برعهده دارد. مرد متعهد به خانواده و دلسوزی که نمیخواهد خواهرزاده کوچکش آسیب ببیند. این نقش شاید در تقابل با کاراکترهای دیگر سریال جای کار زیادی نداشت. اما بازی حسی مجیدی در نقش یحیی، این کاراکتر را دیدنی کرده بود.
ارمغان تاریکی | جلیل سامان | 1389
شاید بتوان نقش مجید در سریال «ارمغان تاریکی» را شاه نقش کارنامه هنری آرش مجیدی دانست. مجید یک عضو قعال سازمان منافقین است که برای ترور یکی از شخصیتهای انقلابی باید به یک ازدواج برنامهریزی شده با برادرزاده یک عضو سپاه پاسداران تن بدهد. اما در این مسیر عاشق این دختر میشود و از تشکیلات خارج میشود. اسیدپاشی بر روی صورت زنش و بعد کور شدن تدریجی مجید، مسیری را براین نقش ایجاد میکند که او از یک منافق خرابکار به یک مرد میانسال مبارز و مخالف دستگاههای تشکیلاتی تبدیل میشود. مجیدی سیر تکامل این شخصیت را در این مجموعه بسیار خوب نشان داد و برای این نقش تندیس جشنواره حافظ را هم به دست آورد.
زیرهشت | سیروس مقدم | 1389
عادل نایب شخصیتی سفید است که بیخبر از همهجا متوجه گذشته زنش میشود. زنی که به همراه عشق سابقش دزدی کرده و حالا آن معشوقه برای انتقام گرفتن آمده. نقشهای اصلی سریال «زیرهشت» برعهده امیر جعفری در نقش عطا و پانتهآ بهرام در نقش منیژه است. آرش مجیدی اما نقش عادل را ایفا میکند. نقش مکملی که داستان حول محور او میگردد اما فرصت کمتری نسبت به سایر بازیگران دارد تا قدرت بازیاش را نشان دهد. با این وجود کاراکتر عادل باعث میشود که یک سال بعد جلیل سامان، مجیدی را برای بازی در «ارمغان تاریکی» انتخاب کند.
رستگاران | سیروس مقدم | 1388
آرش مجیدی با سیروس مقدم در سال 1387 تله فیلمی را کار کرد که مقدمه شروع همکاری این دو در سریال «رستگاران» بود. او در این سریال نقش کوتاه یک پلیس را برعهده داشت که پرونده معمایی داستان را به او سپردهاند. ویژگی اصلی این کاراکتر این بود که در بیشتر سکانسها آب میخورد. این ویژگی در زمانی که معمولا پلیسهای حاضر در سریالها کلیشهای و با چارچوبی مشخص بودند، یک شکل متفاوت از پلیس را به نمایش گذاشته بود. این سریال از مجموعههای پربیننده آن سالها بود و به بیشتر دیده شدن مجیدی کمک کرد.
http://www.RaheNou.ir/fa/News/978006/نقشهای-به-یادماندنی-آرش-مجیدی-در-سریالهای-تلویزیونی