راه ترقی
«باغ کیانوش» را ببینیم یا نه؟
چهارشنبه 23 آبان 1403 - 09:04:48
راه ترقی - خراسان / چرا اولین ساخته رضا کشاورز حداد با بازی شهرام حقیقت‌دوست و عباس جمشیدی‌فر فیلم راضی‌کننده‌ای برای مخاطب نوجوان است؟ 
در برهوت فیلم ویژه گروه سنی نوجوان در سینمای ایران، فیلم «باغ کیانوش» اولین ساخته رضا کشاورز حداد غنیمتی برای مخاطبان نوجوان است. این فیلم با محوریت چند شخصیت نوجوان قصه، داستان خود را در زمان جنگ تحمیلی روایت می‌کند. «باغ کیانوش» سال گذشته در بخش نگاه نو، رونمایی شد و با استقبال اهالی رسانه مواجه شد. این فیلم از 9 آبان به چرخه اکران اضافه شد و فعلا حدود دو میلیارد و 800 میلیون تومان فروش داشته است. چرا مخاطبان نوجوان، باید «باغ کیانوش» را روی پرده سینما ببینند؟
قصه منسجم و سرگرم‌کننده
اولین ساخته رضا کشاورز حداد با اقتباس از رمان «باغ کیانوش» نوشته علی‌اصغر عزتی‌پاک ساخته شده است، بنابراین بار دیگر ادبیات به کمک سینما آمده و شاهد قصه‌ای منسجم، جذاب و آموزنده هستیم که ایده اولیه آن به خوبی در قصه بسط پیدا کرده و ماجراهای مختلفی را رقم زده است. قصه فیلم درباره چند کودک و نوجوان است که زمان جنگ تحمیلی در روستایی زندگی می‌کنند. کاراکترهای اصلی قصه، عروسی پسرعموی «کیانوش» و خالی بودن باغ «کیانوش» را که شایعه شده فردی مرموز و خطرناک است، فرصت مناسبی می‌بینند تا مخفیانه وارد باغ شوند و میوه کمیاب آن دوران یعنی موز را از درخت بچینند! وقوع اتفاقی در باغ باعث می‌شود شخصیت‌های بازیگوش قصه و همچنین اهالی روستا در معرض خطر قرار بگیرند. قصه «باغ کیانوش» جذاب و همراهی‌برانگیز آغاز می‌شود، در ادامه نیز خوب پیش می‌رود. اتفاقاتی که زنجیره‌وار رخ می‌دهند و فاجعه‌ای که در کمین است، حس هیجان را به مخاطب انتقال می‌دهد و تماشاگر را سرگرم می‌کند. استفاده از انیمیشن در این فیلم هم تنوع خوبی را در «باغ کیانوش» ایجاد کرده و جذاب است.
شخصیت‌های همدلی‌برانگیز، پیام‌های آموزنده
شخصیت‌های اصلی فیلم «باغ کیانوش» چند کاراکتر کودک و نوجوان هستند و کاراکتر آن‌ها متناسب با روحیات نوجوانان پرداخت شده است. کنجکاوی، بازیگوشی، ماجراجویی و ریسک‌پذیری شخصیت‌های قصه باعث می‌شود مخاطب فیلم با کاراکترها احساس نزدیکی و همدلی داشته باشد. علاوه بر این، فیلم بدون این که در دام شعارهای گل‌درشت بیفتد، پیام‌های آموزنده‌ای هم برای مخاطبان خود دارد. اتحاد شخصیت‌های قصه با وجود تفاوت‌های شخصیتی و اخلاقی آن‌ها، کاراکترهای قصه را به هدف‌شان نزدیک می‌کند. وقایع قصه در نهایت حس وطن‌دوستی را نیز در مخاطب برمی‌انگیزد. شخصیت‌های قصه که کودک و نوجوان هستند، نقش موثر و پیش‌برنده‌ای در فیلم دارند و هرکدام از آن‌ها به سهم خود می‌توانند قهرمان این داستان شناخته شوند.

بازی خوب نوجوانان و باسابقه‌ها
یکی از مهم‌ترین امتیازهای «باغ کیانوش» انتخاب خوب بازیگران نوجوان است. بعضی بازیگران کودک و نوجوان فیلم پیش از این هم تجربه بازیگری داشته‌اند، اما استعدادهای جدید نیز همپای دیگران پیش می‌روند. رضا کشاورز حداد موفق شده بازیگران نوجوان فیلم را به خوبی هدایت کند، در نتیجه شاهد عملکرد یکدست و مسلط گروه بازیگران هستیم. شهرام حقیقت‌دوست، علیرضا آرا، عباس جمشیدی‌فر و مجید پتکی بازیگران مشهور فیلم هستند. حقیقت‌دوست در این فیلم نقش «کیانوش» را برعهده دارد. شخصیت او مردی کم‌حرف، تنها و به ظاهر خطرناک است. این بازیگر در نقش «کیانوش» موفق شده شخصیت خود را به عنوان کاراکتری مرموز به مخاطب معرفی کند. تا زمانی که اطلاعات زیادی درباره این شخصیت و هویت واقعی او به مخاطب داده نشده، حقیقت‌دوست شخصیتی غیرقابل پیش‌بینی و مبهم را به نمایش می‌گذارد و بازی خوبی در فیلم دارد. علیرضا آرا نیز در نقش خلبان عراقی، بازی باورپذیری دارد و مخاطب او را می‌پذیرد. عباس جمشیدی‌فر هم در حضور تقریبا کوتاه خود، شخصیتی شیرین و بامزه را ارائه می‌دهد.
نویسنده: مائده کاشیان

http://www.RaheNou.ir/fa/News/978087/«باغ-کیانوش»-را-ببینیم-یا-نه؟
بستن   چاپ