راه ترقی - منیبان / فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به سنگ اندازیهای اخیر مجلس علیرغم تلاش پزشکیان در مسئله وفاق بیان کرد: اعتقاد آنها خالص سازی و شاید هم مخلص سازی است؛ ناقانون نحوه تصدی افراد در مشاغل حساس برای خالص سازی و بلکه برای مخلص سازی درست شده است.
سعید شریعتی، فعال سیاسی اصلاح طلب، در گفتگو با منیبان در پاسخ به این سوال که دولت گفتمان وفاق ملی را مطرح کرد اما شاهد حمله منتقدان به دولت چهاردهم هستیم، گفت: من فکر میکنم طرح مسئله وفاق و اینکه دعوا نکنیم، باهم کار کنیم، مسائل را حل کنیم، همفکری و همکاری کنیم و همدلی داشته باشیم، آسیب شناسی دقیقی بود که پزشکیان از روند اداره کشور داشت. منازعات فرساینده سیاسی بین جناحها، افراد، اشخاص و نیروهای سیاسی عملا چرخه تصمیم گیری، تصمیم سازی و اداره امور را با معضل جدی مواجه کرده است. تشخیص پزشکیان درست است که تا وفاق نباشد مسائل درست نمیشود ولی فهم و بیان این مسئله از طرف رئیس جمهور و اقدام یک طرفه او در مسیر وفاق، ظاهرا کفایت نمیکند.
او در ادامه تاکید کرد: وقتی صحبت از وفاق میشود طرف مقابلی هم هست، شما که نمیخواهید با خودتان وفاق کنید. میخواهید با یک جریانی که مخالف شماست و یا با شما تعارض منافع و تعارض فکری دارد وفاق کنید. طبعا اگر فکر کنیم که طرف مقابل با بیان وفاق از منافع و تفکرات خودش دست میکشد و آنها را کنار میگذارد و با پزشکیان وفاق میکند، نه این طور نبوده و واقعیت سیاست هم این نیست. این تضادهای فکری و تعارض منافع که بین جریانهای سیاسی در کشور شکل گرفته ریشهای است و تا برای آن کار نشود و مبنایی این ریشه حل نشود، ایده وفاق در نطفه خفه میشود.
این فعال سیاسی اصلاح طلب با تاکید بر اینکه عدم وفاق ریشه در بی اعتمادی دارد، گفت: بی اعتمادی بحرانی است که سراسر جامعه را فرا گرفته است، این بی اعتمادی ریشههای واقعی دارد و اختلافات کودکانه و دبستانی نیست. شاید در طول چهل سال گذشته ذره ذره بی اعتمادی شکل گرفته و امروز به آستانه تهدید و تخریب رسیده آن هم به گواهی پیمایش ملی ارزشها و نگرشهای ایرانیان که گزارش آن اخیراً منتشر شده است. بحران بی اعتمادی با چهار تا انتصاب و کوتاه آمدن و نظر این و آن را جلب کردن حل نمیشود.
سعید شریعتی با ذکر یک مثال که عدم وفاق ریشه در بی اعتمادی میان مسئولین دارد، افزود: در دولت وزرا به هر دلیلی صاحب نظر بوده و مسلط بر امور هستند. وزارت نیرو و نفت اعلام کردند، مازوت سوزی در چند نیروگاه متوقف شود و برای جبران آن، ساعاتی برق قطع شود بلافاصله شورای عالی امنیت ملی مانع اجرای آن شد و اعلام کرد مازوت سوزی متوقف نشود و برق هم قطع نشود. من نمیگویم کدام تصمیم درست است و یا کاری به درست و غلط بودن این تصمیم ندارم اما در دو نهاد یعنی دولت و شورای عالی امنیت ملی، رئیس جمهور مسئولیت دارد و رئیس است و اکثریت با وزرای دولت است، چطور میشود که توقف مازوت سوزی اول تصویب و بعد توسط همان افراد لغو میشود، این اختلافات از کجا درمیآید؟ مردم میگویند اینها به هم بی اعتماد هستند پس این چه وفاقی است؟ متاسفانه مسئولین در چنین تصمیمی اعتماد، اجماع، اعتماد و وفاق ندارند.
او در ادامه خاطرنشان کرد: شما دیدید که پس از دو ماه صدای آقای عارف درآمد. او گفت نمیخواستیم نسبت به گذشته صحبت کنیم اما شما کاری میکنید که ما آنچه را که تحویل گرفتیم بیان کنیم. این مهم نشان میدهد که مسئله وفاق عمق ندارد زیرا ظرف دو ماه نباید به این نقطه رسید.
او در پاسخ به این سوال که به نظر میرسد در بحث محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیس جمهور، موضوع بی اعتمادی مطرح نیست، گفت: وقتی بی اعتمادی عمق پیدا میکند تبدیل به نفرت، کینه، عداوت و دشمنی میشود. شما با کسی که به او اعتماد دارید دشمنی نمیکنید. اولین راه دشمنی از بی اعتمادی شکل میگیرد.
او افزود: در جامعه هم همین است وقتی مردم به حکومت بی اعتماد میشوند کم کم به شورش و واکنشهای تند اجتماعی میرسند. چرا دولت به بنزین نمیتواند دست بزند. همه نخبگان، صاحبنظران کارشناسان و مدیران میگویند با این قیمت نمیتوان ادامه داد اما دولت توان تصمیم گیری ندارد چون مردم بی اعتماد هستند و این تصمیم را نمیپذیرند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به سنگ اندازیهای اخیر مجلس علیرغم تلاش پزشکیان در مسئله وفاق بیان کرد: اعتقاد آنها خالص سازی و شاید هم مخلص سازی است. ناقانون نحوه تصدی افراد در مشاغل حساس برای خالص سازی و بلکه برای مخلص سازی تهیه شده است. این یعنی یک عده این ایده را دارند که حلقه صد در صد مورد اعتماد ما بیایند و از مدخل قانونی بگذرند و بر سر کار بنشینند، آیا معنی این بی اعتمادی نیست. وقتی میگویند ظریف باید برداشته شود یعنی به ظریف اعتماد نداریم، ظریفی که چهل سال سری ترین مطالب و مذاکرات را در حوزههای مختلف برعهده داشته است. وقتی به ظریف که در همه بخش های نظام فعالیت داشته و اسرار و کارهای نظام دستش بوده میگویند نباشد، این یعنی بی اعتمادی.
http://www.RaheNou.ir/fa/News/988793/فعال-اصلاحطلب--ناقانون-نحوه-تصدی-افراد-در-مشاغل-حساس-برای-خالصسازی-و-بلکه-برای-مخلصسازی-است