راه ترقی
بازتاب عجیب گفت‌و‌گوی پزشکیان در نشریات مدعی حمایت از دولت
شنبه 17 آذر 1403 - 10:15:10
راه ترقی - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
گفت‌و‌گوی تلویزیونی رئیس‌جمهور با مردم، بازتاب‌های عجیب و قابل‌تأملی در روزنامه‌های مدعی حمایت از دولت پیدا کرد. آنها به نحوی این گفت‌و‌گو را بازتاب دادند که انگار موضوع مهمی را در محتوا برای تیتر زدن نیافته‌اند. برخی از این روزنامه‌ها اصلاً سخنان آقای پزشکیان را در صفحه اول پوشش ندادند که به معنای بی‌اهمیت انگاشتن آن است. برخی دیگر، سعی کردند حواشی ذیل موضوعات حاشیه‌ای را برجسته کنند و حال آن که دغدغه اصلی مردم، برنامه و عملکرد دولت در قبال مشکلات اقتصادی است. برخی دیگر نیز به مجری گفت‌و‌گو حمله کردند که چرا صراحت به خرج داده و سؤالات مردم را از رئیس‌جمهور پرسیده است!
در این میان، روزنامه سازندگی بی‌اعتنا به اولویت‌های اقتصادی مردم تیتر زد؛ «پزشکیان: قانون حجاب ابهام دارد/ قانون اگر عادلانه نباشد، اجراشدنی نیست». اما عجیب‌تر، رویکرد روزنامه اعتماد به گفت‌و‌گوی آقای پزشکیان بود که هیچ تیتری را به این گفت‌و‌گو اختصاص نداد و با بی‌اعتنایی مطلق از کنار آن عبور کرد! این در حالی است که الیاس حضرتی مدیرمسئول اعتماد، «رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت» است.
این بی‌اعتنایی مطلق در حالی بود که آقای حضرتی بدون اشاره به محتوای مصاحبه، به روزنامه دولتی ایران گفت: «اگر کسی دکتر پزشکیان را پیش از ریاست‌جمهوری بشناسد و با او هم‌صحبت شده باشد، می‌تواند شهادت بدهد که این مسعود همان مسعود همیشگی است؛ کسی که به وفاق باور دارد. روزی به عنوان یک رزمنده در جبهه، روزی به عنوان وزیر، روزی از پشت تریبون مجلس به عنوان نماینده مردم و امروز در قامت رئیس‌جمهوری ایران از حقوق مردم دفاع و صحبت از وفاق با مردم کرده و شعار دولتش را هم وفاق ملی انتخاب می‌کند. رئیس‌جمهور پزشکیان از همان ابتدای آغاز به کار دولت با همان اراده راسخ و عزم جدی همیشگی، تلاش کرده تا «شعار وفاق» را به «واقعیت وفاق» تبدیل کند. باید بپذیریم که گاهی شاید تصمیمات رئیس‌جمهوری به مذاق دوستان ما در جریانات سیاسی خوش نیاید، اما باید این نکته را صریح بگوییم که اصل برای دکتر پزشکیان مردم هستند و سرافرازی ایران را در گرو اعتماد مردم می‌داند. ایران برای او همه‌چیز است و مردم برایش سرمایه‌هایی مهم. من این مسعود را می‌شناسم. ذره‌ای تغییر نکرده. همان مسعود دلسوز ایران و نظام و مردمش است».

روزنامه ایران همچنین درباره این گفت‌و‌گو تیتر زد: «استقبال جامعه مدنی از شفافیت پزشکیان»؛ و از قول محمد عطریانفر عضو مرکزیت حزب کارگزاران نوشت: «پزشکیان، از زمانی که در رقابت‌های انتخاباتی حضور پیدا کرد و سخن از اداره کشور ذیل وفاق راند، توانمندی و قابلیت‌هایی را عرضه کرده بود، اما این توانمندی و قابلیت به‌شدت در گفت‌و‌گوی دوم تلویزیونی خود را نشان داد. تجربه عملکرد چند ماهه دکتر پزشکیان، از ایشان مدیر کارآمدی را نشان می‌دهد. ایشان بر همه مبانی نظام مدیریتی کشور تسلط کافی یافته است، در هر زمینه‌ای ذهنیت خلاقی دارد، در تجربه صد روزه خود آموزش‌های کافی را دیده است، اعداد و ارقام را خوب می‌فهمد، برون‌رفت از مشکلات را می‌داند، بر مبانی اولیه خود استوار است و ذیل شعارهای کلی و قول و قرارهای بدون پشتوانه و وعده‌های واهی به مردم از خود چهره زیبایی نشان نمی‌دهد. ایشان به‌رغم اینکه مجری صداوسیما تلاش داشت او را به ورطه‌ای بکشاند که چند قول نامشخص به مردم بدهد، به‌شدت مراقب بود. حتی در رابطه با قیمت‌گذاری حامل‌های انرژی دقت می‌کرد که سر سوزنی از شعارهای اولین خود فاصله نگیرد. ایشان بار دیگر ثابت کرد که برای نشان دادن در باغ سبز به برخی از طرفداران خود حاضر نیست زیر بار وعده‌های توخالی برود».
روزنامه دولت، سپس پا را فراتر گذاشته و از قول غلامحسین کرباسچی، به مجری گفت‌و‌گو به خاطر این که دغدغه‌های مردم را (از جمله درباره گرانی‌ها برخلاف وعده‌ها) مطرح نموده، حمله کرد: «اگر قصد مشورت به آقای رئیس‌جمهور را داشتم، قطعاً به ایشان می‌گفتم که سناریوهای صداوسیما را برهم بزنند. این نوع صحبت کردن، این نوع نشاندن و این نوع سؤال پرسیدن، بیشتر برای تخریب رئیس‌جمهور است تا اینکه پیامی به مردم برساند. مجریان تلاش داشتند با سؤال‌های متعدد و پریدن در میان کلام رئیس‌جمهور، به این پاسخ برسند که دولت می‌خواهد همه‌چیز را گران کند و با پیش کشاندن بحث مهم بالا رفتن نرخ بنزین اجازه ندهند کلام ایشان به درستی منعقد شود. مسعود پزشکیان درگیر مسائل اجرائی کشور شده و مواردی را که مطرح کرد، کلیات بود. ایشان می‌توانست بعضی از مسائل و مشکلات اجرائی کشور را بیان کند. اما نگفت. البته نمی‌توان صداوسیما را در این مورد بی‌تقصیر دانست. چنان رئیس‌جمهور را سؤال‌پیچ می‌کردند که دیگر فرصتی برای طرح موضوعات دیگر نبود.
آقای پزشکیان باید روال صداوسیما را به‌هم بزند. ضرورتی ندارد که ایشان بیش از یک ساعت در مقابل دوربین صداوسیما بنشیند و حرف بزند. ایشان می‌تواند هر وقت که تمایل داشت رسانه‌ها را دعوت کند و تنها دو جمله بگوید که برای مردم قابل قبول باشد. وگرنه حضور در برنامه‌هایی که از قبل معلوم است که در آنچه گفته خواهد شد، فایده‌ای ندارد.
روزنامه زنجیره‌ای آرمان هم ضمن حمله به مجریان گفت‌و‌گو و ادعای پرخاشگری آنها، برای یک گفت‌و‌گوی معمولی تیتر زد: «مناظره یا مصاحبه؟»! این شانتاژ زنجیره‌ای علیه مجریان گفت‌و‌گو در حالی است که به گزارش «جماران»: «علیرضا خامسیان، معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر معاون رئیس‌جمهور، گفت‌وگوی پزشکیان را یک گفت‌وگوی چالشی و به دور از کلیشه‌های مرسوم دانست و محمد مبین روزنامه‌نگار گفت: «المیرا شریفی‌مقدم مصاحبه‌کننده بود و رئیس‌جمهور مصاحبه‌شونده، دم هر دو نفر گرم که به روال مصاحبه‌های فرمایشی پایان دادند. شریفی‌مقدم صریح پرسید، پزشکیان صریح جواب داد، یعنی یک کار رسانه‌ای تمیز».

http://www.RaheNou.ir/fa/News/991750/بازتاب-عجیب-گفت‌و‌گوی-پزشکیان-در-نشریات-مدعی-حمایت-از-دولت
بستن   چاپ