راه ترقی

آخرين مطالب

برداشت از جیب پزشکان برای سرپانگه‌داشتن بیمارستان‌های دولتی! اجتماعی

برداشت از جیب پزشکان برای سرپانگه‌داشتن بیمارستان‌های دولتی!
  بزرگنمايي:

راه ترقی - تسنیم / در طرح "پرداخت‌های پلکانی" که بیش از 7 سال است در بیمارستا‌ن‌های دولتی درحال اجراست درصد زیادی از "جزء حرفه‌ای پزشکان" در هر ماه کسر می‌شود و به حساب بیمارستان واریز می‌شود مثلاً از درآمد 84میلیون‌تومانی پزشک صرفاً 55درصد آن به پزشک پرداخت می‌شود!
"پرداخت‌های پلکانی" و تأخیر در پرداخت‌ها، یکی از عوامل اصلی فرار پزشکان از مراکز درمانی و بیمارستان‌های بخش دولتی به بخش خصوصی است.
در مراکز درمانی بخش خصوصی، پزشکان نه‌تنها دریافت‌های به‌موقع‌تری دارند، بلکه درصد بیشتری از کارکرد خود را دریافت می‌کنند،
این امر موجب شده است بسیاری از پزشکان ترجیح دهند به‌جای کار در بیمارستان‌های دولتی، در مراکز خصوصی فعالیت کنند که این خود موجب کاهش سطح دسترسی به خدمات درمانی در بخش دولتی می‌شود،
از سوی دیگر، مشکلات مالی پزشکان در بخش دولتی موجب شده است بسیاری از آنها از انجام کارهای اضافی یا رسیدگی به بیماران بیشتر خودداری کنند به‌عبارت دیگر، یکی از آسیب‌های این مسئله، ارجاع دادن بیماران توسط پزشکان از بخش دولتی به بخش خصوصی است تا درآمد بیشتری نصیب پزشکان شود که البته حتماً این امر به‌ضرر بیماران و باعث هزینه‌کرد بیشتر آنها نیز خواهد شد!
بخش مهمی از دلیل پایین بودن درآمد پزشکان در بخش دولتی، نه به تعرفه‌های پزشکی بلکه به شیوه پرداخت نظام سلامت به پزشکان برمی‌گردد.
"طرح پرداخت پلکانی به پزشکان در بخش دولتی" که از دهه 90 و همزمان با اجرای طرح تحول سلامت در وزارت بهداشت آغاز شد، به‌عنوان یکی از راهکارهای مدیریت منابع مالی بیمارستان‌ها و کاهش هزینه‌ها در بخش دولتی معرفی شد تا یک مدل جدید برای کنترل هزینه‌ها اجرا شود و بار مالی بر دوش بیمارستان‌ها کاهش یابد!
اما در عمل اجرای این طرح، مشکلات متعددی به‌وجود آورد و یکی از عمده‌ترین مشکلات این طرح، کاهش شدید انگیزه پزشکان در ارائه خدمات درمانی در بیمارستانهای دولتی است، به‌ویژه در بخش دولتی، پزشکان که باید به تعداد بیشتری از بیماران رسیدگی کنند، متوجه شدند که درصد زیادی از درآمد آنها به‌دلیل کسر‌ها و تأخیر در پرداخت‌ها، عملاً از دست می‌رود، این وضعیت نه‌تنها بر کیفیت خدمات درمانی بخش دولتی تأثیر منفی گذاشت بلکه باعث شد بسیاری از پزشکان به بخش خصوصی مهاجرت کنند و انگیزه آنها برای حضور در بیمارستان‌های دولتی کاهش یابد.
با محوریت این مسئله، گفت‌‌وگویی با مصطفی مژدهی‌فرد؛ مسئول اندیشکده سلامت مرکز مطالعات راهبردی ژرفا داشتیم؛ وی درباره اجرای "طرح پرداخت پلکانی به پزشکان در بخش دولتی" اظهار کرد: طرح پرداخت پلکانی از سال 1396 ـ 1395 در وزارت بهداشت مطرح شد یعنی زمانی که طرح تحول سلامت با مشکلات مالی مواجه بود، در آن زمان، برای مدیریت منابع مالی و کاهش هزینه‌ها در بخش دولتی، مسئله پرداخت پلکانی مطرح شد؛ هدف این طرح، مدیریت هزینه‌ها و بهینه‌سازی منابع بیمارستان‌ها بود.
وی افزود: در این سیستم، بر اساس کارکرد پزشکان، درصدی از درآمد پزشکان کسر می‌شد و سقف پرداختی برای پزشکان تعیین شد! در ابتدا، سقف دریافتی پزشکان 60 میلیون تومان بود اما این سقف بعداً حذف شد؛ با وجود این تغییرات، همچنان پزشکان در بخش دولتی با مشکلات جدی مواجه هستند چرا که منابع مالی، محدود است و پزشکان با اجرای این طرح و کاهش انگیزه برای کار بیشتر، به بخش خصوصی می‌روند و ماندگاری پزشکان و کیفیت خدمات درمانی در بخش دولتی کاهش یافته است.
مژدهی‌فرد ادامه داد: در این طرح که همچنان در حال اجراست، پرداخت‌ها طبق یک جدول پلکانی محاسبه می‌شود که در آن درآمد پزشکان بر اساس میزان کارکرد آن‌ها، وارد پله‌های مختلف می‌شود. در ابتدا، از درآمد پزشکان 10 درصد کسر می‌شود که به دانشگاه علوم پزشکی تعلق می‌گیرد! سپس، 90 درصد باقی‌مانده وارد پلکان می‌شود و در هر پله، درصدی از کارکرد پزشک کسر و مابقی به پزشک پرداخت می‌شود.
وی متذکر شد: در پلکان اول که برای کارکرد بین صفر تا 42 میلیون تومان است، 70 درصد "جزء حرفه‌ای" به پزشک پرداخت می‌شود و 30 درصد آن به دانشگاه اختصاص می‌یابد! در پلکان دوم که برای کارکرد بین 42 تا 84 میلیون تومان است، 60 درصد جزء حرفه‌ای به پزشک تعلق می‌گیرد و 40 درصد آن به دانشگاه اختصاص می‌یابد؛ در پلکان سوم نیز که مربوط به درآمد بالای 84 میلیون تومان است، 55 درصد از جزء حرفه‌ای به پزشک تعلق می‌یابد و مابقی میزان کارکرد وی به دانشگاه تعلق پیدا می‌کند! به‌عبارت دیگر هرچه پزشک در بخش دولتی بیشتر کار کند، کمتر کارانه دریافت می‌کند!
این پژوهشگر حوزه سلامت با ارائه مثالی گفت: برای مثال اگر پزشکی به‌میزان 70 میلیون تومان کارکرد از محل جزء حرفه‌ای خود داشته باشد، در نهایت با این سیستم پلکانی، میزان پرداختی به او به 42 میلیون تومان می‌رسد که نزدیک به نصف میزان کارکرد وی است! از این 42 میلیون تومان نیز 60 درصد در ماه آینده پرداخت می‌شود و 40 درصد مابقی نیز 6 ماه بعد به پزشک پرداخت می‌شود!
وی درباره آسیب‌های ناشی از این سیستم پرداخت پلکانی به پزشکان تصریح کرد: این سیستم باعث شده است پزشکان در بخش دولتی انگیزه بسیار کمتری برای ارائه خدمات درمانی داشته باشند؛ بسیاری از پزشکان ترجیح می‌دهند که به بخش خصوصی منتقل شوند زیرا پرداخت‌ها در آنجا بیشتر و به‌موقع‌تر است؛ بخش خصوصی، برای جذب پزشکان، حتی ممکن است از بخش‌های فنی و هتلینگ خود کم کند و آن‌ها را به پزشکان اختصاص دهد تا انگیزه ارائه خدمات بهتر در بیمارستان‌های خصوصی حفظ شود.
این پژوهشگر حوزه سلامت یادآور شد: در نتیجه، این وضعیت به‌نفع بخش خصوصی و البته به‌ضرر مردم تمام می‌شود که بخش‌های درمانی خصوصی توانسته‌اند با فراهم کردن شرایط بهتر، پزشکان را جذب خود کنند؛ این وضعیت، نشان‌دهنده‌ نیاز به اصلاحات جدی در سیستم پرداخت پزشکان و افزایش توجه به شرایط مالی و کاری پزشکان در بخش دولتی است تا بتوان از کاهش کیفیت خدمات درمانی جلوگیری کرد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1002318/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وعده خودروسازان پوچ بود؛ قیمت خودرو افزایش یافت اما تولید زیاد نشد

بررسی رفاه ایرانیان در 13 سال گذشته

قنبری: کمیته انضباطی به رفتار علیپور رسیدگی کند

سوپرگل‌های وینیسیوس در رئال مادرید سال 2024

آرنولد به رئال می‌رود!

فوتبالیست‌های نابغه‌ای که رسانه‌ها از آن‌ها غافل بوده‌اند

ستاره سپاهان شایعات جدایی را فراموش می‌کند

هزینه 50 میلیون پوندی سیتی برای رضایت‌نامه هافبک سوسیداد

حضور رئیس فدراسیون کشتی چین‌تایپه در ایران

حضور چه افرادی در هیئت مدیره استقلال قطعی شده است؟

احداث پنج سوییت خانوادگی در ورزشگاه آزادی

فرشید اسماعیلی حاضر به جدایی از مس نیست

آیا در دولت پزشکیان استان‌ جدیدی شکل‌ می‌گیرد؟

روایت روحانی اصولگرا از حاج قاسم در سرزمین وحی

فرمانده سپاه: مقاومت ضعیف نشده است

عراقچی با دبیرکل سازمان همکاری شانگهای دیدار کرد

ماجرای بازگشت اخوان به سریال زخم کاری

ماجرای سکانسی که از «فسیل» حذف شد!

«تار و تاریخ» با قطعه ای جدید در گنبد سلطانیه

واژگونی مینی‌بوس کارگران یک واحد صنعتی؛ 16 نفر مصدوم شدند

امکان نگهداری طولانی‌مدت فرآورده‌های بیولوژیکی با تجهیزات سرمایشی ساخت داخل

«بیماری اجتماعی» که شهید مطهری نگران آن بود

سرمقاله کیهان/ مردم سوریه قیمومیت ترکیه را نمی‌پذیرند

فصل جدید انقلابی‌گری؛ از نامه‌نگاری تا موتورسواری

امشب مهلت ثبت‌ درخواست محصولات ایران‌خودرو به پایان می‌رسد

مهاجرانی: دولت جلوی رانت ارزی 700 همتی را گرفت

55 درصد از کل سپرده‌های بانکی کشور در استان تهران!

سه فرصت رونالدو در سال 2025 برای رسیدن به جام

اجرای پویش جیره‌بندی در ورزشگاه‌ها!

وینی: اگر رونالدو می‌گوید بهترینم، پس هستم!

احتمال جدایی تنها بازمانده گاریدو قوت گرفت

زیباترین گل لیگ به ثمر نرسید!

مجید جلالی: با این ارکان آینده خوشی را برای فوتبال ایران نمی‌بینم

صدور رأی پرونده شکایت ساپینتو از استقلال به تعویق افتاد

سیرجانی‌ها، غیبت ستاره خود را مخفی کردند

اعتراض سه‌گانه خیبر به داور پس از شکست مقابل پرسپولیس

گرانترین‌های لیگ ایران در ترکیب سرخابی‌ها

زمان برگزاری مراسم بزرگداشت شهدای ترور اعلام شد

ربیعی خطاب به پزشکیان: خسته نشوید! بحران‌های بیشتری پیش روی شماست

تلاش ما برای جذب و اشتغال جوانان شاهد و ایثارگر استان در مجتمع پارس جنوبی است

روایتی از شکار گوزن زرد ایرانی در «تاکسیدرمی»؛ بازیگران اصلی معرفی شدند

امیرمهدی ژوله در فیلم اصغر فرهادی؟!

این موسیقی، همه ایران را تسخیر کرد!

آغاز یک هفته بارانی در کشور

آنفلوآنزا در راس ویروس‌های در گردش کشور

فیلم لحظه برخورد لندکروز با دیوار مخابرات در آمل

462 هزار فقره اعمال قانون تخلفات پلاک در سال جاری

تاریخ‌سازی کاوشگر ناسا با لمس خورشید

اولین جراحی مشترک دو ربات متفاوت انجام شد

سریع‌ترین قطار جهان از 2025 روی ریل می رود