راه ترقی

آخرين مطالب

سرمقاله هم میهن/ خوب، ناقص، مبهم نوشتارها

سرمقاله هم میهن/ خوب، ناقص، مبهم
  بزرگنمايي:

راه ترقی - هم میهن / سرمقاله هم میهن با عنوان «خوب، ناقص، مبهم» در ادامه آمده است:
فیلترینگ فقط اهمیت نمادین داشت به این معنا که آیا می‌توان مخالفان را مجبور به تمکین در برابر خواست مردم کرد یا نه؟ معلوم شد که می‌توان فقط سرعت این تحول را افزایش داد. از این جهت، حتی رفع موردی و ‌محدود فیلترینگ نیز اهمیت نمادین زیادی دارد. از سوی دیگر، این کار ابهامات فراوانی دارد. ابهام این مصوبه در این است که اساساً توضیح نمی‌دهد که بنا به چه دلایل موجهی فیلتر همه سکوها برداشته نشده است؟ باید در این مورد توضیح داد که چرا فقط این دو مورد آزاد شده و چرا بقیه خیر؟
بالاخره زمان وعده فرا رسید و دستور رفع فیلترینگ از دو برنامه گوگل‌پلی و واتس‌آپ صادر شد. این گام خوبی است؛ زیرا نشانه‌ای از این است که به‌هرحال، مقاومت مخالفان رای ملت و مخالفان اراده مردم در ساختار سیاسی شکسته شد و یکی دیگر از وعده‌های آقای رئیس‌جمهور نیز به‌صورت جزیی محقق شد.
البته، این گام از این جهت که برداشته شد، مهم بود؛ هرچند واقعیت ماجرا این است که اکثریت مردم فیلترینگ را دور می‌زدند و همچنان می‌زنند و گرچه برایشان هزینه و زحمت داشت و حتی اخلاق آنان را به علت لعن و نفرین کردن روزانه بر عوامل فیلترینگ تحت‌تاثیر قرار داده بود، ولی در هر حال مردم در بند ممنوعیت بناحق فضای مجازی نبودند.
پس فیلترینگ فقط اهمیت نمادین داشت به این معنا که آیا می‌توان مخالفان را مجبور به تمکین در برابر خواست مردم کرد یا نه؟ معلوم شد که می‌توان فقط سرعت این تحول را افزایش داد. از این جهت، حتی رفع موردی و ‌محدود فیلترینگ نیز اهمیت نمادین زیادی دارد. از سوی دیگر، این کار ابهامات فراوانی دارد.
به قول ریاست قوه‌قضائیه اغلب بندهای این مصوبه که در 32بند نهایی شده، به تقویت زیرساخت‌ها و شبکه‌های بومی اختصاص دارد. خوب در این صورت باید پرسید که چرا این کار را تاکنون نکرده‌اند و حالا که مردم می‌خواهند فیلترینگ رفع شود به یاد تقویت این زیرساخت‌ها افتاده‌اند؟
این نشان می‌دهد که هیچ‌گاه دنبال تقویت این زیرساخت‌ها نبوده‌اند. به‌علاوه، کافی است که 50میلیارد تومان کمک به سکوهای داخلی را با 40هزار میلیارد تومان هزینه سالانه مردم برای خرید فیلترشکن مقایسه کنیم تا ببینیم با چنین مصوباتی چقدر از مرحله پرت هستیم.
آیا سکوهای داخلی دنبال دریافت چنین کمکی هستند، درحالی‌که مردم برای عبور از فیلترینگ روزانه صد برابر این رقم را خرج می‌کنند؟ خوب به‌جای این کارها سکوهای داخلی را امن و آزاد کنید تا مردم به آنها اعتماد پیدا کنند و کل ماجرا تمام شود.
از سوی دیگر، این مصوبه موجب حذف فیلترشکن‌ها از اینترنت ایران نخواهد شد. چون مردم در مقایسه با واتس‌آپ زمان بسیار بیشتری را صرف تلگرام، یوتیوب، اینستاگرام و توئیتر می‌کنند، پس همچنان باید از فیلترشکن استفاده کنند. آیا می‌توان گفت که این مصوبه مشکلی را حل نکرده است؟
ابهام این مصوبه در این است که اساساً توضیح نمی‌دهد که بنا به چه دلایل موجهی فیلتر همه سکوها برداشته نشده است؟ باید در این مورد توضیح داد که چرا فقط این دو مورد آزاد شده و چرا بقیه خیر؟ این پاسخ می‌تواند به فهم مردم از واقعیت فیلترینگ کمک‌ کند. متاسفانه مثل همه حوزه‌های دیگر عدم‌شفافیت بر همه حوزه‌ها به‌ویژه موضوعاتی که اطلاع از آنها حق مردم باشد، سایه افکنده است.
مسئله این است که در فضای غیرشفاف که استدلال‌های طرفین مطرح نمی‌شود، هر کس می‌تواند ادعاهایی را مطرح کند. یکی از بانیان وضع موجود فیلترینگ که در ستاد امربه‌معروف مسئولیت بالایی دارد؛ رفع فیلترینگ را معادل خنجر زدن به کمر انقلاب دانسته و معتقد است که: «خواسته یا ناخواسته سر فرمان امام‌تان را بریدید و به نیزه کردید و برای یزید زمان فرستادید، از ترس لشکر مجازی غرب؟!»
فرض کنیم چنین باشد؛ خُب! در این صورت، هنگامی که بالای 75درصد مردم فیلترینگ را دور می‌زنند، باید گفت که از انقلاب بدون این اکثریت قاطع چه چیزی مانده است که به کمرش خنجر زده شود یا نشود؟ انقلاب در سال1357 یک اصل و معنای بنیادی داشت و همه موارد دیگر پیرامون این اصل تعریف می‌شوند.
اصل حاکمیت مردم و تقدم خواست مردم بر اراده و خواست هر اقلیتی. مشکل این جماعت این است که تعریف خود از انقلاب را بدون توجه به خواست و فهم مردم انجام می‌دهند و در واقع، برداشت‌های بسیار سطحی و نادرست خود را معادل انقلاب می‌دانند و به همین دلیل، چاره‌ای ندارند جز اینکه علیه مردم اقدام نمایند.
آنها راه را گم کرده‌اند، چون قادر به تعامل با مردم نیستند و چیزی برای گفتن و اقناع مردم ندارند؛ در نتیجه به اوهام متوسل شده‌اند و متوجه تبعات ادعاهای نادرست خود نیز نمی‌شوند و مردم نیز با این جماعت و عقاید آنان مخالف هستند.
آنها تمام توان خود را بر سلب و ممنوعیت گذاشته‌اند. چه نبین، چه نخوان، چه نپوش، چه نخور، چه نگو، کجا نرو، چه فکر نکن و... ابزار منع نیز زور و قانون است. آنها نمی‌دانند که ممنوعیت فقط بخش کوچکی از ارتباط با مردم است. باید با مردم درباره توسعه ایجابیات و آزادی‌ها حرف زد و ممنوعیت‌های قانونی و الزامی باید بخش کوچکی از دستورات زندگی را شامل شود.
برای این کار باید ایده‌های سازنده و حرف‌های جدی داشت. خیلی وقت است که کار تندروها تمام شده؛ فقط نمی‌خواهند که بفهمند. متاسفانه، کار چندانی هم برای فهماندن این حقیقت به آنها نمی‌توان انجام داد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1002598/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ابهام در ادامه همکاری الهلال و هافبک ملی‌پوش

رونمایی از جدیدترین دستیار موسیمانه در استقلال

زمان اولین بازی مهاجم مطرح سوری مشخص شد

حضور فشرده نابغه 14 ساله تنیس روی میز در 8 رویداد طی یک ماه

امید عالیشاه و چالش بالا بردن پنجمین جام قهرمانی

آیا طارمی از «ضربه آخر» می‌ترسد؟

2 گزینه بارسلونا برای جایگزینی لواندوفسکی

دلافوئنته تا 2028 در نیمکت لاروخا

تمدید ویژه رونالدو؛ یک فصل دیگر با هدف هزار گل!

آب سرد بر پیکر نیمار؛ ستاره برزیلی در فهرست الهلال نیست!

کامارا آماده حضور در ترکیب ثابت سپاهان

چالش بهترین هم‌‌بازی با محسن مسلمان

ماجرای صحنه عجیب مسلمان مقابل پرسپولیس

تغییرات سرمربی‌ها در نیم فصل اول لیگ برتر ایران

آموریم با این تغییر تاکتیکی محبوب هواداران شد

تصمیمات تاکتیکی فلیک، رئال مادرید را نابود کرد

ترکیب 11 نفره تیم ملی در جام‌جهانی از دید محسن مسلمان

جلسه شبانه موسیمانه با مدیران باشگاه استقلال

صحبت‌های محسن مسلمان در خصوص بهترین گلش

درخواست لواندوفسکی از آرائوخو وسط جشن قهرمانی

چپ‌ پای استقلال دوباره شاگرد یحیی می‌شود!

پشت‌پرده داستان محسن مسلمان و استقلال

مسلمان: اگر من در پرسپولیس بودم نمی‌گذاشتم بیرانوند برود

مسلمان: بین دعوای کی‌روش و برانکو سوختم

ماجرای قرارداد محسن مسلمان با استقلال

پاسخ تند پی‌اس‌جی به حملات مالک لیون به الخلیفی

رونمایی محسن مسلمان از سرمربی احتمالی پرسپولیس

خاطره بازی و تمجید محسن مسلمان از باشگاه سپاهان

عملکرد استقلال تا پایان نیم فصل لیگ برتر

خاطره بازی محسن مسلمان و طارمی از حضورشان در پرسپولیس

محسن مسلمان: طارمی و علیپور در خط حمله واقعا وحشی بودند

لیگ برتر ایران خالی از داور متخصص شد!

مسلمان: استقلال باید مربی ایرانی می‌آورد

مسلمان: الان ورود کردن به سرخابی‌ها خیلی راحت‌تر شده است

هنر معامله با دونالد ترامپ

دقیقی: فصول آینده می‌توانیم برای رتبه بهتر تلاش کنیم

بازگشت زننده پنالتی قهرمانی جام جهانی 2022 به لیگ آرژانتین

ابراهیموویچ به لاتزیو پیوست

ایراد پرسپولیس زمان گاریدو از زبان محسن مسلمان

طارمی: فینال سوپرکاپ ایتالیا از دستمان در رفت

بررسی نامزدهای ریاست فدراسیون فوتبال

محسن مسلمان: الکلاسیکو را دیدم، شبیه بازی‌های لیگ خودمان بود!

پایان 30 سال زندگی مشترک؛ گواردیولا و همسرش جدا شدند!

پزشکیان: هر گونه دخالت خارجی و تلاش برای تهدید و تحریم ونزوئلا محکوم به شکست است

ترامپ با ایران چه می‌کند؟

مرزنشینانِ ناامید؛ نارضایتی کردستان از استاندارش؟

کژفهمی از اف ای تی اف

دوستی جنجالی نخست وزیر ایتالیا با ایلان ماسک

راهکار قالیباف برای حذف ظریف

چگونه پکن در حال تسخیر عربستان است؟