راه ترقی

آخرين مطالب

ایران؛ سومین کشور جهان در محدودیت‌های اینترنتی اقتصاد

ایران؛ سومین کشور جهان در محدودیت‌های اینترنتی
  بزرگنمايي:

راه ترقی - دنیای اقتصاد /اگرچه در دنیای امروز آزادی واژه‌ای مهجور و مستور است، اما انسان امروز امیدوار بود که جهان اینترنت معنای تازه‌ای به آن ببخشد. با این همه اما به نظر می‌رسد که همچنان راه آزادی از پیچ‌وخم‌های متعددی می‌گذرد و حتی گستره اینترنت هم از آن مستثنی نیست؛ تا جایی که بر اساس آخرین بررسی‌های انجام شده، آزادی اینترنت در سراسر جهان برای چهاردهمین سال متوالی کاهش یافته است.
موضوع وقتی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند که همین آمار نشان می‌دهد که حمایت از حقوق بشر در فضای آنلاین هم رو به افول است. این آمار محصول تحقیقات و بررسی‌های سالانه موسسه غیرانتفاعی و مستقل خانه آزادی (Freedom House) است که هر سال در قالب گزارشی تحت عنوان آزادی اینترنت (Freedom On The Net) در زمینه آزادی اینترنت منتشر می‌شود. این پروژه به‌طور کلی شامل تحقیقات و تحلیل‌های نوآورانه، حمایت‌های مبتنی بر واقعیت و توانمندسازی در سطح بومی و محلی است. نقطه عطف تحلیل‌های گزارش سالانه آزادی در اینترنت در ارزیابی رتبه‌بندی‌شده آزادی آنلاین به تفکیک کشورها، نمای کلی جهانی از آخرین تحولات و همچنین گزارش‌های عمیق برای کشورهای مختلف است.

راه ترقی

تهدید آزادی
گزارش سالانه آزادی اینترنت در سال 2024 بر اساس ارزیابی‌های مختلف از 86.7 درصد جمعیت کاربران اینترنت جهان آماده شده است. این گزارش نشان می‌دهد که از میان کل کشورهای جهان تنها 13 درصد مورد ارزیابی قرار نگرفته‌اند و از بقیه کشورها تنها 17 درصد آزادی اینترنت را تجربه می‌کنند، 35 درصد دسترسی نسبتا آزادی به اینترنت دارند و 35 درصد محدودیت جدی را از سر می‌گذرانند. بر اساس این آمار، بیش از 5 میلیارد نفر در سراسر جهان به اینترنت دسترسی دارند و یافته‌های موسسه آزادی تاکید می‌کند که 79 درصد مردم جهان در کشورهایی زندگی می‌کنند که در آنها افراد به دلیل انتشار محتوای سیاسی، اجتماعی یا مذهبی دستگیر و زندانی می‌شوند. 67 درصد از مردم جهان در کشورهایی زندگی می‌کنند که در آنها از ماه ژوئن سال 2023 به بعد افراد به خاطر فعالیت‌های آنلاین‌شان مورد حمله قرار می‌گیرند یا حتی کشته می‌شوند. 66 درصد از مردم جهان در کشورهایی زندگی می‌کنند که در آنها مقامات حکومتی حامیان‌شان را استخدام می‌کنند تا با انتشار نظرهای خود در شبکه‌های اجتماعی(کامنت گذاشتن) بحث‌ها و گفت‌وگوهای آنلاین را جهت‌دهی و اداره کنند. 65 درصد از مردم جهان در کشورهایی زندگی می‌کنند که در آنها وب‌سایت‌های میزبان محتوای سیاسی، اجتماعی یا مذهبی مسدود می‌شوند. 52 درصد از مردم جهان در کشورهایی زندگی می‌کنند که در آنها دسترسی به پلتفرم‌های شبکه‌های اجتماعی به‌طور موقت یا دائمی محدود می‌شود و در نهایت 48 درصد از مردم جهان در کشورهایی زندگی می‌کنند که در آنها مقامات حکومت اغلب به دلایل سیاسی شبکه‌های اینترنت و موبایل را قطع می‌کنند. در سه‌چهارم کشورهایی که در گزارش آزادی اینترنت بررسی شده‌اند، کاربران اینترنت به دلیل انتشار اظهارات غیرخشونت‌آمیز بازداشت شده‌اند که گاهی به احکام سختگیرانه زندان بیش از 10 سال هم منجر شده است. دست‌کم در 43 کشور که رکوردی بی‌سابقه است، افراد به دلیل فعالیت‌های آنلاین خود مورد حمله فیزیکی قرار گرفتند یا به قتل رسیدند. امروزه قطع اینترنت و سرکوب آزادی‌بیان آنلاین شرایط زندگی روزمره مردم سراسر جهان را سخت‌تر و تهدیدآمیز کرده است.

راه ترقی

گزارش آزادی اینترنت در سال 2024 به بررسی میزان آزادی افراد در اینترنت پرداخته و به این ترتیب کشورهای جهان را بین صفر (کمترین آزادی) تا صد (بیشترین آزادی) امتیازدهی کرده است. با این اوصاف کشورهایی که امتیاز 70 یا بالاتر گرفته‌اند در دسته کشورهای آزاد از نظر دسترسی به اینترنت و آزادی‌بیان آنلاین قرار دارند، کشورهایی که امتیاز 40 تا 69 گرفته‌اند در دسته کشورهایی با آزادی نسبی در این زمینه و کشورهایی با امتیاز 39 و پایین‌تر در دسته کشورهای محدود قرار دارند. به‌طور کلی از میان 72 کشور مورد بررسی، 19 کشور آزاد، 32 کشور نسبتا آزاد و 21 کشور محدود بوده‌اند. در میان کشورهای جهان همچنان چین عنوان بدترین محیط برای آزادی اینترنت در سال 2024 را با میانمار به اشتراک گذاشت و هر دو امتیاز 9 را گرفتند؛ کشوری که یک سیستم سانسور جدید و محدودیت‌های شدیدی را بر وی‌پی‌ان‌ها اعمال کرد. در مقابل ایسلند همچنان آزادترین محیط آنلاین را حفظ کرد. قرقیزستان بیشترین افت امتیاز را در این سال تجربه کرد، زیرا رئیس‌جمهور سادیر جباروف تلاش‌های خود را برای سرکوب رسانه‌های دیجیتال و فعالیت‌های آنلاین افزایش داد و در مقابل، زامبیا بیشترین بهبود در امتیاز را به دست آورد.
ایران اما با امتیاز 19، بعد از چین و میانمار، در جایگاه سومین کشور جهان با بیشترین محدودیت اینترنت قرار دارد. ایران در میان کشورهای منطقه خاورمیانه هم در پایین‌ترین جایگاه از نظر آزادی اینترنت قرار دارد؛ جایی که عربستان سعودی با امتیاز 25، بحرین با امتیاز 28 و امارات با امتیاز 30 به عنوان بدترین کشورهای خاورمیانه از نظر آزادی اینترنت هم بالاتر از آن هستند. در این بررسی‌ها عراق با امتیاز 40، اردن با امتیاز 47 و لبنان با امتیاز 50 دیگر کشورهای خاورمیانه هستند که در دسته کشورهای با آزادی نسبی در اینترنت قرار گرفته‌اند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1008908/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

علت عدم صدور فاکتورهای الکترونیک در عمده فروشی های میوه و تره بار چیست؟

قدرت‌نمایی بازار سهام؛ تحلیلی از بازار ارز و طلا در روزی که گذشت

تمجید ویژه رودری از صلاح؛ او مثل چاقو است

پاسخ تمسخرآمیز جام اتحادیه به ادعای آرتتا!‏

خبر تکان‌دهنده؛ جنجال بزرگ ستاره لیگ برتری

عکس قدوس برای النصر چاپ شد!

پرواز یحیی گل‌محمدی به اردوی فولاد

روانخواه بازیکنان سرشناس تیم تهرانی را مازاد کرد!

ستاره سلتاویگو بازی با رئال را از دست داد

آغاز اردوی 6 روزه سپاهان در کیش

قیچی حامد لک در بالاترین نقطه!

لغو نشست لوپتگی در وستهم؛ پاتر بله داد!‏

رئیس‌جمهور: تهران دیگر ظرفیت توسعه ندارد/ به عموم مردم بسته‌های معیشتی خواهیم داد

آملی‌لاریجانی: با تقاضای رئیس‌جمهور، رهبری بررسی FATF را به مجمع تشخیص ارجاع داده‌اند

روایت سفیر ایران در ریاض از پیگیری وضعیت زندانیان ایرانی در عربستان

سخنگوی دولت:‌ منافع ایران در سند جامع همکاری با روسیه لحاظ شده است

ادعایی درباره تایید حکم اعدام ⁧پخشان عزیزی

نادری: اگر به ایران حمله‌ای شود منطقه وارد جنگ فراگیر خواهد شد

نگاهمان تبدیل فرهنگ ایثار و شهادت به باورهای اجتماعی است

کارگروهی از نخبگان شاهد و ایثارگر موضوع تامین مسکن ایثارگران را پیگیری می‌کنند

یادواره شهدای استان سیستان و بلوچستان و قائم مقام لشکر 41 ثارالله

جوک های بی مزه در آخرین قسمت گروه بانوان جوکر

اجرایی برای دوست داران ساز «گیتار الکتریک»

آغاز ثبت‌نام سفر به عتبات در اعیاد شعبانیه

دستیار رئیس جمهور: باید اطلاعات افراد زیر مجموعه کد ملی قرار بگیرد

کشف اشیاء تاریخی قبل از میلاد در منزل شخصی

کشف 233 همت انواع کالای قاچاق در سال جاری

ماکت های استارلینک در حال نصب برای پرتاب هفتم

خواندن چند بیتی از اخوان ثالث درباره زمستان

زیان و فایده انتقال پایتخت از تهران

هاشمی مردم‌فریب نبود

چند می‌گیری بازی کنی؟

4 هشدار خاص هاشمی

رنگ بازار طلا و ارز سبز شد؛ صعود مجدد دلار به کانال 80 هزارتومان

سعید سیدالحسینی: هر کسی توانایی دارد باید کاندید شود و فضا نباید بسته باشد

اولین تصمیم هیئت مدیره جدید استقلال؛ نظری جویباری مدیرعامل آبی‌ها شد

رهبر انقلاب در دیدار با سودانی: حشدالشعبی یکی از مؤلفه‌های مهم قدرت در عراق است

معاون وزیر ارتباطات: با رفع فیلترینگ، شاهد ریزش کاربران در پیام رسان‌های داخلی نبودیم

خبرگزاری ایتالیا: عابدینی احتمالا آزاد شود

قیام 19 دی؛ نقطه عطف تاریخ انقلاب و تجلی خروش مردم قم

حقش هست تو رو بِدن به سلمان

بازداشت مسئول کودکان کار

نمیزارم اموال پدر منو بالا بکشی

خاطره‌ای شنیدنی ماندگارترین سرود از زبان محمد گلریز

اجرای دلی و جدید از امیر مقاره

مرگ سالانه 7 هزار ایرانی به دلیل سرطان پستان

کلاهبرداری از مردم با ادعای نفوذ در مراکز دولتی

کیفیت هوای پایتخت قابل قبول شد

بازداشت عامل آتش زدن 65 تن پوشال یک سال پس از آتش‌سوزی

100 مدرسه جدید در تهران ساخته می‌شود