راه ترقی

آخرين مطالب

ارز و نقدینگی نسخه گرانی دارو نوشتند نوشتارها

ارز و نقدینگی نسخه گرانی دارو نوشتند
  بزرگنمايي:

راه ترقی - روزنامه جوان /متن پیش رو در جوان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
زهرا چیذری| کم نیستند افرادی که بالا و بالاتر رفتن قیمت ارز در صرافی‌ها را دنبال می‌کنند؛ افرادی که خیلی‌های‌شان دلال یا سرمایه‌گذار نیستند بلکه مردم عادی و حتی بیمارانی هستند که حالا دیگر همچون یک اقتصاددان از تأثیر نوسانات ارزی بر قیمت‌ها به ویژه قیمت دارو اطلاع دارند، به خصوص آنهایی که بیماری خاص و صعب‌العلاج دارند به خوبی می‌دانند ترکتازی ارز در عرصه بازار می‌تواند دارو‌هایی را که برای آنها حکم اکسیر حیات دارند، از دسترس دور یا آنقدر گران کند که در سبد نیاز‌های روزمره زندگی ناگزیر باشند بین تأمین دارو و بسیاری دیگر از نیاز‌ها دست به انتخاب بزنند. 
قیمت ارز و دسترسی به دارو ارتباطی الاکلنگی دارند؛ قیمت ارز که بالا می‌رود و نوسانات ارزی زیاد می‌شود، دسترسی به دارو هم کم می‌شود! این ماجرا وقتی جدی‌تر می‌شود که بدانیم به رغم آنکه بیش از 96‌درصد از دارو‌های مصرفی در داخل کشور را خودمان می‌سازیم، اما بیش از نیمی از مواد اولیه این دارو‌ها وارداتی است! به همین خاطر هم با بالا رفتن قیمت ارزینه‌های تولید دارو و قیمت آن هم بالا می‌رود. این موضوعی است که حتی وزیر بهداشت هم به آن اذعان دارد و بالا رفتن قیمت دارو با نوسانات ارزی را اجتناب‌ناپذیر می‌داند. هرچند بنا به تأکید وی این مابه‌التفاوت باید از سوی دولت جبران شود تا بیماران کمتر تحت فشار قرار گیرند. 
جبران مابه‌التفاوت
دکتر محمدرضا ظفرقندی درباره نوسان نرخ ارز و تأثیر این مؤلفه بر دارو اظهار کرد: «دارو در روند نوسان نرخ ارز تحت تأثیر قرار می‌گیرد و قیمت آن تغییراتی می‌کند. اگرچه قیمت دارو در روند نوسان قیمت ارز تغییر می‌کند، اما دولت بنا دارد از دارو و قیمت آن حمایت کند.»
وی درباره چگونگی حمایت دولت از قیمت دارو اینگونه توضیح داد: «دولت در نظر دارد مابه‌التفاوت تغییرات نرخ ارز را به بیمه‌ها پرداخت کند. این مبلغ را در اختیار آنها قرار دهد تا پرداخت تغییرات قیمت دارو از جیب مردم صورت نگیرد.»
دولت برای حذف ارز ترجیحی دارو در 1404 برنامه‌ای ندارد
از نگاه مهدی پیرصالحی، رئیس سازمان غذا و دارو قیمت دارو در ایران نسبت به دنیا و منطقه پایین است! وی در این خصوص افزود: «برای دسترسی به دارو باید تولید داخل بتواند بیشترین تولید راداشته باشد چراکه بودجه‌ها کفاف تأمین از خارج کشور را ندارد. اولویت ما دسترسی مردم به اقلام مورد نیاز با قیمت منصفانه است. پرداخت از جیب مردم نگرانی جدی است که باید با اصلاح بودجه بیمه‌ها به آن پرداخته شود، بنابراین با هر روشی که امکان دارد باید تلاش شود پرداختی از جیب مردم افزایش نیابد.»
رئیس سازمان غذا و دارو درباره وضعیت ارز دارو و تجهیزات پزشکی در سال آینده گفت: «حذف ارز ترجیحی دارو فعلاً در برنامه دولت نیست و سال آینده نیز ارز ترجیحی وجود دارد، اما قیمت آن را هنوز نمی‌دانیم. اصل آن است که باید از بیماران حمایت شود. اگر بیمه‌ها قوی باشند و بودجه مناسب نیز به آنها داده شود، بهترین مدل حمایت از بیماران خواهد بود، اما در مجموع اگر افزایش قیمتی در نرخ ارز ترجیحی داشته باشیم، قاعدتاً قیمت‌ها متناسب با آن افزایش خواهد یافت و در این صورت نیز راهکار لازم برای حمایت از مردم اعمال می‌شود. در مجموع دغدغه دولت آن است که دارو و تجهیزات مورد نیاز در دسترس مردم باشد.»
فقط 10 قلم کمبود
پیرصالحی درباره کمبود‌های دارویی گفت: «در بدو ورودمان به سازمان میزان کمبود دارو‌های بیمارستانی 57 قلم بود که با اقدامات صورت گرفته امروز به کمتر از 10قلم رسیده است که امیدواریم این تعداد اقلام را نیز مدیریت کنیم.»
وی در توضیح علت اصلی کمبود‌های دارویی در نشست خبری‌اش اینگونه توضیح داد: «شرکت‌های تأمین‌کننده دارو به شکل حاد با مشکل تأمین نقدینگی مواجه هستند، به طوری که در 9ماهه اول سال از 2میلیاردو800میلیون دلار ارز تخصیصی از سوی بانک مرکزی 2میلیاردو200میلیون دلار آن را جذب کردند و به دلیل مشکلات نقدینگی موفق نشدند 600میلیون دلار آن را جذب کنند.»
پیرصالحی با اشاره به بدهی بخش دولتی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی گفت: «در حال حاضر میزان بدهی بخش دولتی در حوزه دارو 36همت و در حوزه تجهیزات پزشکی به 20همت می‌رسد که عمق مطالبات نیز طولانی است و مشکلات نقدینگی را تشدید می‌کند.»
معاون وزیر بهداشت دومین عامل کمبود‌های دارویی را قیمت گذاری سرکوبگرانه دانست. از نگاه وی در سال‌های اخیر به رغم افزایش قیمت ارز مبادله‌ای و تورم، قیمت‌گذاری دارو متناسب نبوده است و برخی دارو‌ها به دلیل عدم‌صرفه اقتصادی از چرخه تولید خارج شده‌اند که عمدتاً جزو دارو‌های بیمارستانی بوده‌اند و ارائه خدمات در بیمارستان‌ها را با مشکلات جدی مواجه می‌کرد. 
ذخیره استراتژیک دارو
پیرصالحی درباره ذخیره استراتژیک دارو نیز گفت: «بر این موضوع در قانون برنامه هفتم توسعه و همچنین قانون برنامه سالانه تأکید شده و سازمان غذا و دارو نیز بر ذخیره استراتژیک شش ماهه مکلف شده، اما منابع این موضوع دیده نشده است. این موضوع یکی از نگرانی‌های ما برای ذخیره استراتژیک دارو است. در این راستا درخواست داشتیم اعتبارات آن از منابع دیگر تأمین شود. در این زمینه وزیر بهداشت نیز نامه‌نگاری‌هایی انجام داده است. در مجموع در نظر داریم برای سال آینده در مورد دارو‌ها و تجهیزات اساسی و ضروری ذخیره شش ماهه داشته باشیم.»
وی از آغاز اصلاح قیمت‌گذاری دارو‌ها خبر داد و در عین حال گفت: «بسیاری از دارو‌ها به دلیل عرضه کمتر از نیاز بیماران، در داروخانه‌های خاصی عرضه می‌شوند که برای تأمین بیشتر و بهتر این اقلام دارویی اقدام کرده‌ایم تا مردم بتوانند از نزدیک‌ترین داروخانه داروی مدنظر خود را تهیه کنند.»
رئیس سازمان غذا و دارو تأکید کرد: «در مجموع تأکیدمان آن است که ارز مناسب و در زمان مناسب برای تأمین دارو‌های مورد نیاز کشور تخصیص داده شود. در این راستا بانک مرکزی همکاری خوبی داشته و ارز‌ها را حتی بیشتر از نیاز ما تأمین کرده است، اما لازم است برای رفع مشکل نقدینگی صنعت زودتر اقدامات اجرایی شود. در این راستا خواسته‌های دیگری درباره ارائه تسهیلات، تأمین نقدینگی و همچنین ارز مناسب داریم که مذاکراتی نیز در همین راستا صورت گرفته است و امیدواریم مشکلات رفع شود.»

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1009174/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تحلیل اکوایران از تله فقر در بازار اجاره

روایت مجید شاکری از مهم‌ترین عامل جهش ارزی اخیر

مهم‌ترین حذفی سفره ایرانیان

علی کریمی- استقلال، نامه رسمی در کار نیست!

ریسک بزرگ فلیک؛ یامال فوراً در ترکیب اصلی!

فرانسه زیدان را صدا زد؛ سرمربی فقط زیزو‏

تغییر موضع رئیس فنرباغچه: مورینیو هیچ‌جا نمی‌رود!

احتمال کناره‌گیری زودهنگام عضو هیئت‌ مدیره استقلال

یحیی از پرسپولیس بازیکن خواست

بی‌رحمی فلیک؛ پنیا خواب ماند و نیمکت‌ نشین شد!

گل اول بارسلونا به اتلتیک بیلبائو توسط گاوی

نماینده ای اف سی در تبریز

کارنامه گزینه اصلی سرمربیگری پرسپولیس

مهاجرانی:‌ موضوع انتقال پایتخت در دست مطالعه است

علاقه حاج آقا دانشمند به بازیگری

زن بودن سخته مادر بودن، سخت‌تر!

عشق و نمیشه با پول خرید!

با گروه جدید شرکت کنندگان جوکر آشنا شوید

موسیقی ملایم و آرامش بخش با پیانو برای شب

تعداد مصدومان حادثه واژگونی اتوبوس افزایش یافت

بجای چت جی پی تی از این هوش مصنوعی استفاده کن؛

در باب اهمیت انتخاب راه صحیح و نیاز به راهنما در کلام مولانا

رنج طبابت در غزه؛ پزشکی که 56 نفر از خانواده‌اش را کفن کرده است

ترامپ نیامده، گرد و خاک به پا کرد

آنجلینا جولانی

مرحوم هاشمی بالانس کننده سیاست های کشور بود

برانداز علیه برانداز!

بیروت، جهانی دیگر؛ سفرنامه مهاجرانی به لبنان

سند ساماندهی رمز ارزها تصویب شد

خرید طلای آب شده حتی با 100 هزارتومن! 5 سوت طلای هدیه

پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن بزودی

پیش بینی قیمت دلار 20 دی 1403

کریم باقری یک شخصیت خاص است با تصمیمات خاص؛ مدیران سابق استقلال را نابود کردند!

فشار حداکثری روی آقا کریم بعد از شنیدن «نه» های متوالی از داخل و خارج

جلسه ویژه در باشگاه استقلال؛ مدیران قبلی فراخوانده می‌شوند

اقدام جالب ستاره های استقلال در تعطیلات موسیمانه!

لژیونر ملی پوش از استقلال دور شد؛ مذاکرات محمد قربانی و اورنبورگ با تیم‌های ایرانی در آستانه شکست!

پاسخ رد میلان به رئال؛ ستاره سوپرجام می‌ماند

یحیی در امارات رویت شد!

هری مگوایر از رانندگی محروم شد!

تفاوت آموریم و تن‌هاخ در منچستریونایتد

حکم بازی دنی اولمو و پائو ویکتور صادر شد

وقتی هاشمی رفسنجانی درباره موضوعی به رفیق‌دوست گفت تو عقلت نمی‌رسد

نماینده ایران در سازمان ملل: خروج ایران از سوریه مسئولانه بود

دبیر شورای عالی امنیت ملی وارد ایروان شد

قالیباف در دیدار با سودانی: حاکمیت آتی سوریه رویکرد خود را در قبال رژیم صهیونیستی اعلام کند

نگاه کارشناسانه به تبلیغ حاشیه‌ساز سریال حسن فتحی

گلایه ما، آرزوی دیگری است

زهرا داوود نژاد: فوت رضا غافل‌گیرکننده بود

یه دلش دانشگاست یه دلش تو خونه!