صفیری: داوران مردودی فعلا در اتاق VAR هم نخواهند بود
ورزشی
بزرگنمايي:
راه ترقی - فارس /سرپرست کمیته داوران فدراسیون فوتبال گفت: داوران مردودی فعلا نمیتوانند در اتاق هم بنشینند.
اسماعیل صفیری درباره برگزاری سمینار نیمفصل فصل داوران و کمک داوران لیگ برتری در یزد، اظهار داشت: ابتدا از رسانههایی که همه جا در سرما و گرما یاریرسان فوتبال کشور هستند و برای شفافیت تلاش میکنند، تشکر میکنم. کلاس دانشافزایی نیم داوران و کمک داوران لیگ برتر از شنبه در شهر زیبای یزد شروع شد. یکشنبه مطابق استانداردهای فیفا تست آمادگی جسمانی داشتیم که در نهایت آرامش و خوبی برگزار شد و آنهایی که بدنشان آماده بود، تست را با موفقیت پشت سر گذاشتند.وی افزود: پس از آن کلاس تئوری ما شروع شد. در 3 روز برگزاری کلاس تئوری بیشتر به VAR و اتفاقات رخ داده در این حوزه در نیم فصل اول پرداختیم. نقاطی که برای پیشرفت داوران در نیم فصل دوم در نظر گرفته شد. میدانید دور برگشت مسابقات حساستر میشود و تیمها تلاش بیشتری برای کسب امتیاز خواهند داشت. به همین دلیل باید داوران ما با آمادگی بیشتر و استفاده یا عدم استفاده از VAR در نیم فصل دوم قضاوت کنند. سرپرست کمیته داوران درخصوص اینکه ظاهرا کوپال ناظمی به دلیل مصدومیت و ارائه گواهی پزشکی نتوانست در تست آمادگی جسمانی شرکت کند، گفت: کوپال ناظمی از ایفمارک گواهی آورد که به دلیل مصدومیت از ناحیه عضله پا تا چهار هفته نمیتواند در تست و تمرین سنگین شرکت کند. تا زمانی که مثل سایرین تست ندهد در زمین بازی از او استفاده نمیشود مگر اینکه برای VAR استفاده شود که فعلا نیازی نیست. بابک خسروی، کمک داور تهرانی هم چنین مدرکی ارائه کرد. هیوا بهمنی، کمک داور کردستانی نیز به دلیل فوت برادرش در کلاس حضور نداشت.
صفیری اضافه کرد: ادیبی و سیری، 2 کمک داور جوان ما نیز در مرحله آخر آکادمی داوران آسیا حضور دارند. اگر تست آنجا را با موفقیت پشت سر بگذارند مورد تایید ماست. اگر تست هم ندهند باید بار در ایران تست بدهند. در حال حاضر برای تست مجدد در نیم فصل دوم برنامهریزی نشده اما تعداد تستها طبق مصوبه سقف دارد.وی درپاسخ به اینکه آیا داوران میتوانند در اتاق VAR حضور داشته باشند، گفت: اولویت ما آمادگی جسمانی است. وقتی تست را با موفقیت پشت سر بگذارید، وارد چرخه قضاوت میشوید و فرقی بین داور وسط، چهارم و VAR نیست. به این ترتیب داوران مردودی فعلا در اتاق هم نمیتوانند بنشینند.سرپرست کمیته داوران در واکنش درباره تغییر استان یک داور جنجالی برای حضور در سمینار تنها خندید و پاسخی ارائه نکرد.صفیری درباره تاثیر برگزاری این کلاسها در نیم فصل دوم، توضیح داد: صد در صد تاثیرگذار است. من حتی برخی مواقع کلیپهای مربوط به قضاوت داوران در لیگهای پایینتر را نگاه میکنم. این باعث میشود داوران بدانند کسی روی آنها نظارت دارد و عملکرد و ارتقای زیر ذره بین است. اینگونه نیست که یک اشتباه کند و پس از محرومیت، دوباره بازگردد و همان روند را ادامه بدهد. هرکسی عملکردش را بهبود ندهد، حتما ابلاغها و نگاه ما به او تغییر میکند.
وی درباره اینکه با وجود افزایش دستمزدها آیا حق الزحمه داوران به شکلی هست که بتوانند زندگی خود را بپرخانند، گفت: یک داور هیچ وقت پول داوری را برای گذراندن زندگی نمیبیند. از 40 سال قبل هم شرایط به این شکل بوده است. آدم اگر بخواهد به پولی برای گذراندن زندگیاش نگاه کند میبیند آیا این کار به پولش میخورد یا خیر. واقعا داوری عشق است و هرچه به داور پول بدهید جبران کارش را نکردید اما محدودیتهای اقتصادی برای کشور وجود دارد.سرپرست کمیته داوران تاکید کرد: پس از افزایش حقالزحمه داوران در فدراسیون قبلی، به تازگی نیز دستمزد آنها 20 درصد افزایش داشته است. داوران 6 میلیون میگرفتند که با افزایش و کسر مالیات به 9 میلیون رسیده است. کمک داوران نیز زیر چهار میلیون میگرفتند که به همین درصد دستمزد آنها نیز افزایش داشته است.صفیری درباره سقف تعداد قضاوت یک داور در طول فصل، گفت: داوری نوبتی نیست بلکه براساس پتانسیل، تجربه، عملکرد و تعداد بازیها به داوران ابلاغ میدهیم. ممکن است یک داور پنج هفته پشت سر هم قضاوت کند و به دیگری چهار هفته یک بار هم داوری ندهیم. وی درباره انتقادات تند و تیز برخی داوران سابق فوتبال کشور، تاکید کرد: در این باره صحبتی ندارم.همیشه مردم بهترین قاضی هستند و بیشتر از همه میفهمند. عملکرد داوران در نیم فصل اول بسیار بهتر از قبل شده است. وقتی آدم حرفی میزند باید شواهد محکمی داشته باشد. از وقتی لیگ شروع شده هر هفته شاهد کاهش اشتباهات و افزایش استفاده از VAR بودیم. وقتی فصل را شروع کردیم، فقط 5_4 داور ما با این سیستم آشنایی داشتند. درحالیکه در یک هفته هر 8 بازی با VAR برگزار شد و از 36 داور آشنا به این سیستم استفاده شد.
سرپرست کمیته داوران عنوان کرد: سیستم و تکنولوژی نیز اشتباهات را به صفر نمیرساند زیرا مجری انسان است. باید فرهنگسازی کنیم و تعامل داشته باشیم. تیمها، رسانهها و داوران به عنوان یک مثلث در راه پیشرفت با هم همکاری کنند. بزرگنمایی اشتباهات راه به جایی نمیبرد. باید کمک کنیم این اشتباهات کم شود.صفیری درباره کیفیت تصاویر VAR، گفت: این موضوع به ما ربطی ندارد بلکه با مراجعی است که تصویر تهیه میکنند. اصلا مکالمات تصاویر VAR طبق پروتکلهای فیفا محرمانه است مگر اینکه با مجوز فیفا بتوانیم از آن استفاده کنیم.وی اضافه کرد: کیفیت برگزاری کلاسها در یزد بسیار عالی است. باید از تفکری رئیس و میرجلیلی، دبیر هیات فوتبال تشکر ویژه کنم. در 16 سال داوری و 15 سال و نظارت و کار مدیریتی کلاسهای مختلفی را در ایران و خارج از ایران دیدم اما یکی از کلاسهای ماندگار را در یزد دیدم.
-
چهارشنبه ۲۶ دي ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۱:۵۴
-
۱۲ بازديد
-
-
راه ترقی
لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1014039/