راه ترقی

آخرين مطالب

سرمقاله خراسان/ ضرورتی فراموش شده! نوشتارها

سرمقاله خراسان/ ضرورتی فراموش شده!
  بزرگنمايي:

راه ترقی - خراسان / «ضرورتی فراموش شده!» عنوان یادداشت روز در روزنامه خراسان به قلم سید محسن اصغری نکاح است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
خانواده بنیاد جامعه است و پدر ستون خانواده، این قاعده را نه تنها از ایده‌های نظریه‌پردازان روان‌شناسی، جامعه‌شناسی یا تعلیم و تربیت و نه تنها از شواهد پژوهشی بلکه از حکم عقل سلیم نیز می‌تواند دریافت. اما شوربختانه در دهه‌های اخیر تغییرات متعدد و شتابان ساختار جامعه و خانواده و البته تغییرات سبک زندگی برخلاف قاعده فوق در مسیر تحلیل و تضعیف خانواده و به‌خصوص جایگاه پدر بوده است.این ایام که به یاد امیرمومنان، وصی حضرت رسول (ص) و پدران امت سلام ا... علیهم، به شایستگی و حکمت به عنوان روز پدر نام گذاری شده و فرصتی برای دست بوسی و تکریم و حق شناسی از فرد فرد پدران خانواده‌های ایران اسلامی فراهم کرده، می‌تواند و می‌بایست نماد و زمانی برای توجه به جایگاه پدر در خانواده و احیای منزلت و اقتدار درآمیخته با عطوفت پدرانه باشد.در آموزه‌های پر مغز دینی پدر قوام بخش خانواده است و دعای اولیای الهی آن بوده که جایگاه والدین در نظرشان مانند ابهت پادشاهان سخت گیر باشد که نشان دهنده اهمیت توجه به ارتقای جایگاه پدر است. هرچند متغیرها و عوامل و خُرد و کلان متعددی جایگاه ستون خیمه خانواده یعنی پدران را تضعیف می‌نماید و در مقابل چاره‌جویی‌های متعددی نیز برای این مسئله لازم است اما ضرورت دارد همسران و مادران و فرزندان در مقیاس خانواده و مسئولان و افراد موثر در مقیاس جامعه باید برای ترمیم و تحکیم جایگاه پدر دستی بجنبانند تا هویت و تحکیم روان شناختی خانواده به نقطه مطلوب خویش بازگردد.
البته در میان باورهای مشوش امروزی و برداشت‌های ناموزن و سوء‌فهم‌هایی که به عنوان برابری جنسیتی یا کودک محوری یا جوان‌گرایی مطرح می‌شود، سخن گفتن از اقتداربخشی به جایگاه پدر، غریب و عجیب به نظر می‌آید؛ اما هر کسی که در حقیقت تکریم بانوان و توجه به کودکان و زمینه سازی برای رشد نوجوانان و جوانان حتی دختران را می‌خواهد، لازم است بداند که بدون بازسازی جایگاه پدر هیچ کدام از آن‌ها به غایت نمی‌رسد، همچنان که هیچ کس از یک ساختمان دارای بنیاد ضعیف و پایه‌های سست انتظار جز ناایمنی و ناپیداری و ریزش و از هم پاشیدگی نمی‌تواند داشته باشد.
بدیهی است پدری که در خانواده و اطرافیانش تکریم و تعظیم نشود در هنگامه دشواری و نیاز، نه می‎تواند حامی همسر و فرزندان باشد و نه می‌تواند الگو و آموزگار استواری فرزندان برای فراز و نشیب‌های آینده زندگی باشد و بدین ترتیب چرخه تضعیف خانواده و آسیب فرد و جامعه ادامه خواهد یافت.
آداب و تشریفات تکریم والدین در پیشینیه ایران و به‌خصوص در موازین اخلاقی واجتماعی اسلام از جمله رعایت ادب در محضر پدر و دستورپذیری از پدر و استقبال و بدرقه هنگام ورود و خروج از منزل و تکریم همه جانبه پدران در خانواده و در منظر اطرافیان نوعی آیین روان شناختی حکیمانه بوده است و اکنون نیاز با احیای آن‌ها می‌تواند به جایگاه پدر اقتدار می‌بخشد و در سایه سار این اقتدار است که بخش مهمی از امنیت و پایداری و پویایی خانواده نیز تامین و تضمین می‌شود.

همسران و فرزندان با حرمت داری در کلام و رفتار و با پرهیز از نقادی و تخریب پدر به‌خصوص پرهیز از بحث‎های بی حاصل در حضور فرزندان و از طرفی با قدرشناسی از زحمات و به رخ کشیدن شایستگی پدر می‌توانند اقتدار پدر را پاس دارند و انسجام خانواده را به ارمغان آورند.
شایسته است نوجوانان و جوانان بدانند که حرمت داری امروز برای پدر و تکریم و تعظیم نقش پدر، زیربنای افتخارات و استواری آینده آن هاست و برعکس هر گونه حرمت شکنی و کم توجهی به پدر از نظر روان شناختی و اجتماعی و البته معنوی، آسیب‌های جدی برای نسل آینده به همراه خواهد داشت.
در بعد کلان اجتماعی تامین اشتغال همراه کرامت برای پدران و تسهیل دسترسی به مسکن به عنوان بخش مهمی از مسئولیت‌های اجتماعی و خانوادگی پدران نه تنها یک سیاست اقتصادی بلکه یک زمینه سازی روان شناختی و تربیتی برای تکریم پدران است .
بدون تردید ارتقای جایگاه پدری در خانواده و جامعه نیازمند فرهنگ سازی و استفاده از بستر آموزش و پرورش و تعلیم و تربیت و بهره گیری از زبان هنر و بستر رسانه و فضای مجازی است.
به راستی چند محتوا و فعالیت متناسب با پایه‌های تحصیلی مختلف درآموزش وپرورش برای ایجاد شناخت و انگیزه و رفتار تکریم پدر وجود دارد؟ چه تعداد کتاب قصه و داستان و شعر و یا بازی رایانه‌ای برای نهادینه کردن تکریم پدر در دسترس کودکان و نوجوانان است؟ به چه میزان ازظرفیت‌های علمای گرانمایه و مبلغان دینی و چهره‌های ورزشی و هنری و جاذبه‌های شبکه‌ای اجتماعی برای سوق دادن ذهن‌ها و قلب‌ها نسل حوان به حرمت گذاری برای پدر استفاده شده است و...شاید تامل در این سوالات فاصله وضع موجود و وضع مطلوب فرهنگ سازی و حساسیت آفرینی برای احیای جایگاه پدری و ترمیم استواری ستون خانواده یعنی پدر، را نمایان تر می‌سازد.
کوتاه سخن این که در بین چالش‌های مختلف زمانه، فروکاهش جایگاه پدر یکی از چالش‌های است که کمتر مورد توجهر بوده در حالی که یکی از مهم ترین عوامل استحکام و استواری خانواده همین مساله است، بدین جهت همه کسانی که دغدغه ایرانی استوار و پویا و با ظرفیت‌های فرهنگی درون‌زا و مقاوم در برابر جریان‌های خانواده ستیز یا به عبارتی همه کسانی که آرزوی تعالی خانواده ایرانی و ایرانی دوست دار خانواده را دارند، می‌بایست به از همه فرصت‌ها و ظرفیت‌های خُرد و کلان برای ترویج خانواده گرایی و پاسداشت حریم و جایگاه پدر استفاده کنند.
شایان توجه است که تامل در جایگاه مادر و مادری نیز از اهمیت فراوانی برخوردار است که مجال دیگری می‌طلبد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1014415/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کاهش یکدست قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار در کانال 79 هزار تومان قرار گرفت

بیک‌زاده: کفن را هُل نده سمت من!

پاسخ سانه به حمله اسطوره بایرن با دو گل

قرارداد میلاد فخرالدینی فسخ شد

رونمایی فلیک از نسخه‌ فراموش‌شده بارسلونا

کورس آقای گلی لیگ برتر؛ ایساک هم وارد رینگ شد!

خیابانی: در سوپرجام ادا در نیاورید تا مردم از بازی لذت ببرند

خیابانی: 4 تیم گروه ایران در جام جهانی 98 را به ایران دعوت کنید

بازدید پرسپولیسی ها از آسایشگاه کهریزک

واکنش خیابانی به حواشی هدیه به هادی عامل

صحبت های جواد خیابانی درباره پول های جمع آوری شده در دیدار خیریه

سرلشکر باقری: نیروهای مسلح مقتدر آماده‌اند؛ دشمن جرأت نگاه چپ به ایران ندارد

فرمانده نداجا خبر داد: اختصاص تجهیزات سطحی، زیرسطحی و پروازی به منطقه جدید دوم دریایی ولایت

رئیس جمهور در دانشگاه دولتی پزشکی تاجیکستان: ما از هر تنفر، جنگ و خشونتی بیزاریم

دیاکو حسینی: آمریکا در شرایط کنونی علاقه‌ و انگیزه‌ای برای توافق با ایران ندارد

جشنواره فجر با فیلم «صیاد» محصول بنیاد شهید و امور ایثارگران افتتاح می‌شود

آغاز فعالیت کمیته ایثارگران ستاد بزرگداشت دهه فجر استان همدان

تو غیرت نداری!

چهره ها/ ژاله صامتی در غم از دست دادن مادرش

تازه ترین جزییات از برنامه «1001»؛ تماشاگر کارهای تازه «جناب خان» باشید

وضعیت تردد در جاده‌های شمالی؛ ترافیک سنگین در آزادراه تهران - شمال

در «کلاس مخفی» چه خبر است؟

سرمقاله شرق/ نگاه به داخل

همتی: روابط اقتصادی ایران و تاجیکستان در یک سال اخیر 50 درصد رشد داشت

شیاطین سرخ به دنبال اولین برد خانگی در سال 2025

پاسخ «بله» آرنولد برای انتقال به رئال

نتایج و رده‌بندی تیم‌ها در لیگ برتر والیبال؛ صعود یک تیم به پلی آف

درویش و جویباری به فدراسیون دعوت شدند

ستاره کره؛ دومین گلزن برتر دربی شمال لندن

سپاهان با 5 مصدوم مقابل پرسپولیس

نشست مشترک روسای جمهور ایران و تاجیکستان/ پزشکیان: بستر لازم برای عبور از مرز نیم میلیارد دلاری تجارت بین دو کشور قابل وصول است

دانشگاه دولتی پزشکی تاجیکستان به پزشکیان درجه پروفسوری افتخاری اعطا کرد

زن باباش رو تحقیر می کنه

داور بازی فراموشکار در زمین فوتبال

موزیک ویدئوی «ایران» با صدای چنگیز حبیبیان

رصد ملاقات مریخ و مشتری در گنبد مینا

سرمقاله همشهری/ ناگزیری اسرائیل از پذیرش آتش‌بس

جزئیات پرداخت وام اشتغالزایی به سربازان

آخرین وضعیت قیمت کالاهای اساسی؛ هر دست کله پاچه چند؟

سعیدی: منطقه مکران، هندوستان کوچک است؛ هر چه در آن‌جا به عمل می‌آید در مکران نیز به عمل می‌آید

قطعی شدن برنز پینگ پنگ باز ایرانی در مسابقات تونس

خبرنگار اسکای، مولر را دست انداخت

پایان کار ستار زارع در تیم شیرازی لیگ یک

تراکتور: بازی بعدی ما با تماشاگر است

فدراسیون فوتبال در انتظار دریافت پول از سپاهان اصفهان

تقابل یاران جهانبخش با تیم دسته سومی

توئیت KHAMENEI.IR در پی آتش‌بس در غزه؛ در کتابها خواهند نوشت که این رژیم پس از کشتار زنان و کودکان شکست خورد

بابایی کارنامی: هیئت عالی نظارت نمی‌تواند در کار مجلس دخالت کند

عضو کمیسیون امنیت ملی: دوران نابسامانی خواهد گذشت

«ناصریا»؛ عاشقانه اى از عمق دلتنگی هاى نامى عبدللهى براى پدر