متهمی که وکیل شد!
نوشتارها
بزرگنمايي:
راه ترقی - اعتماد /متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
خبر اخذ پروانه وکالت توسط سعید مرتضوی در شرایطی از سوی رییس کانون وکلای یزد رسما تایید شد که بر اساس اعلام حقوقدانان سعید مرتضوی که زمانی دادستان تهران بود و نقش مهمی در پروندههای مربوط به بازداشت خبرنگاران، بستن مطبوعات، بازداشتگاه کهریزک و حوادث سال 88 داشت، از کانون وکلای یزد، پروانه وکالت گرفت. بسیاری از وکلا و بازداشتشدگان حوادث سال 88 با طرح این پرسش که چگونه ممکن است فردی مانند سعید مرتضوی که قبلا بر اساس حکم دیوان عالی کشور به دلیل حوادث کهریزک حکم انفصال از هر نوع فعالیت قضایی دریافت کرده پروانه وکالت دریافت کند؟ به نقد این موضوع پرداختند.
علی مجتهدزاده، وکل دادگستری و حقوقدان اما با اشاره به این واقعیت که دادگاه در سال 1393 برای سعید مرتضوی حکم انفصال دایم از شغل قضا صادر کرد، نوشت: «گزارش نظارت و ارزشیابی قضات» او به عنوان یک قاضی سابق برای دریافت پروانه وکالت چگونه صادر و شرایط وی چطور تایید شده است؟ آیا کانون وکلای یزد برای صدور پروانه مرتضوی مطابق ضوابط عمل کرده است؟!!» احمد زیدآبادی هم با انتشار توییتی اینطور به این خبر واکنش نشان داد: «مبارک باشد! گویا قرار است سعید مرتضوی لباس وکالت به تن کند! از این به بعد هر وقت اهالی مطبوعات و خانوادههای قربانیان بازداشتگاه کهریزک نیاز به یک وکیل پایبند به قانون و حقوق بشر پیدا کنند، خوشبختانه در دسترسشان است!»
دیروز رییس کانون وکلای یزد، در واکنش به انتقادات درباره روند صدور پروانه وکالت برای سعید مرتضوی گفت: «ما تمام مراحل و تشریفات قانونی را طی لایحه قانون ماده 8 طی کردیم. ماده 8 اجازه میدهد که کانونهای وکلا به قضات بازنشسته که سلب صلاحیت قضایی نیستند، پروانه وکالت بدون آزمون بدهد. ایشان سلب صلاحیت قضایی نشده و در تاریخ 1 شهریور 1403، با سمت معاون دادستان کل کشور بازنشسته شده است.»
محمدحسین جعفری، درباره روند صدور پروانه وکالت برای سعید مرتضوی به «انتخاب» گفت: ایشان بازنشسته است و سلب صلاحیت نشده است. ما تمام استعلامهای لازم را هم طبق قانون انجام دادهایم. طبق قانون باید از دادسرای انتظامی قضات پرسش کنیم و استعلام ایشان مثبت بوده است. از سویی ایشان مجوز و گواهی فقدان سوءپیشینه کیفری را به کانون ارایه کرده است. کمیسیون صدور پروانه این مدارک را بررسی و صدور پروانه را بلامانع اعلام کرده است. ایشان از تمام اتهامات تبرئه شده و دادسرای انتظامی قضات هم بلامانع بودن را صادر کرده و هیچ منع قانونی وجود ندارد.
رییس کانون وکلای یزد بیان کرد: وکلا یک سوگندنامه دارند. من و هیاتمدیره سوگند خوردیم. یکی از عناصر و اجزای سوگند این است که نسبت به اشخاص و مقامات قضایی و اداری و همکاران و اصحاب دعوا و سایر اشخاص، رعایت احترام را کرده و از اعمال نظارت خصوصی و سیاسی و کینهتوزی و انتقامجویی دوری کنیم. ما نمیتوانیم در روابطمان با اشخاص از نظریات خصوصی و سیاسی استفاده کنیم. ممکن است اعضای هیاتمدیره کانون از نظر سیاسی با آقای مرتضوی دارای تضاد باشند، اما ما حق نداریم نظرات سیاسی خودمان را وارد کار حقوقی کنیم.
جعفری ادامه داد: اگر آقای مرتضوی کوچکترین مشکل قضایی داشت، استعلام ایشان مثبت در نمیآمد. طبق حکم کارگزینی قضات قوه قضاییه ایشان به عنوان معاون دادستان بازنشسته اعلام شده است. هیاتمدیره کانون نمیتواند بدون حکم قضایی افراد را از حقوق اجتماعی محروم کند. ما اگر میخواستیم ایشان را از حقوق اجتماعی محروم کنیم، آیا رفتار انسانی انجام داده بودیم؟ ما افتخار میکنیم کانون وکلا حتی افرادی که ممکن است مکتب فلسفی و کلامیشان با ما متفاوت باشد را میپذیریم. باران که شدی نپرس این خانه کیست، سقف حرم و مسجد و میخانه یکی است. رفتار کانون وکلا برای صدور پروانه ایشان یک رفتار حقوق بشری بوده است. ما بر اساس ماده 8 به آقای مرتضوی پروانه وکالت دادیم که متعلق به سال 1333 یعنی قبل از انقلاب است.
-
دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۰:۱۶
-
۱۹ بازديد
-
-
راه ترقی
لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1025166/