راه ترقی

آخرين مطالب

نسبت سیب زمینی و دموکراسی در تحلیل کانال حزب اصلاح‌طلب نوشتارها

نسبت سیب زمینی و دموکراسی در تحلیل کانال حزب اصلاح‌طلب
  بزرگنمايي:

راه ترقی - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
رسانه وابسته به حزب اصلاح‌طلب «اتحاد ملت» با اشاره به ماجرای جهش قیمت سیب زمینی نتیجه گرفت که دموکراسی و دولت مهم است.
کانال امتداد در نوشته‌ای با عنوان «سیب زمینی و دموکراسی» آورده است: «تقریبا بعد از آبان 98 برخی معتقد بودند از آنجاکه دولت کاره‌ای نیست، بهتر این است که در انتخابات مشارکت نکنیم. اما یک مثال ساده قدرت دولت، این روزها بحث سیب زمینی و قیمت آن است. دولت در هر کشوری به مانند پدری است که تشخیص می‌دهد با توجه به پولی که دارد (در این‌جا ارز) از مغازه (بیرون از کشور) کدام جنس را بخرد (وارد کند). 
حداقل باید قبول کنیم که این دولت‌ها هستند که تصمیم می‌گیرند مقدار محدود ارز را به واردات آیفون اختصاص دهند، یا سیب زمینی. حتی بالاتر از آن به واردات برنج اختصاص دهند یا سیب زمینی. این بحث را می‌توان حتی دامنه‌دار و عمیق‌تر کرد. دولت است که باید تصیم بگیرد چگونه مراقبت کند از اینکه مبادا همه کشاورزان به خاطر افزایش قیمت سیب زمینی همه سطح زیر کشت خود را به این محصول اختصاص دهند و مشکل کمبود در بخش دیگر از جمله پیاز ایجاد شود. 
این درست است که همواره در ایران مسئله «آزادی» حتی بر «نان» برای مردم ارجحیت داشته است. این درست است که مردم ایران نشان دادند که به آزادی حتی بیشتر از نان اهمیت می‌دهند، اما با این حال نباید فراموش کنیم که این دولت است که با تصمیمات زیرمجموعه خود مشخص می‌کند زندگی مردم چگونه باید اداره شود.
اینجا حتی نمی‌توان کلیت دولت را هم مدنظر قرار دارد. چه‌بسا حتی یک بخش کوچک از دولت در حد یک معاونت در یک وزارتخانه است که می‌تواند زندگی تک‌تک ما را تحت‌الشعاع قرار دهد. به عنوان مثال حتی یک بخش از دولت است که تصمیم می‌گیرد به فلان دارو بیمه تعلق بگیرد و یا تعلق بیمه به آن دارو را قطع کند. در این‌جا ما با دو انتخاب روبه‌رو هستیم. یک انتخاب این است که هیچ کدام از اینها تا زمانی که آزادی و دموکراسی برقرار شود اهمیتی ندارد. پس در نتیجه هرکاری که اولویت را از دموکراسی بر روی سیب زمینی تغییر دهد، خیانت کرده است. انتخاب دوم این است که دموکراسی و آزادی را مهم بدانیم در عین حال تصمیم بگیریم در همین شرایط موجود هم کمی بهتر زندگی کنیم. از این رو اصل وجود دولت و تصمیمات آن بر زندگی تک‌تک مردم تاثیرگذار است و نباید نادیده انگاشته شود.».
تحلیل کانال حزب اتحاد ملت البته به مورد مهم‌تر اشاره نمی‌کند و آن اینکه درس ماجرای جهش عجیب قیمت سیب زمینی، اهمیت انتخاب درست و سپردن کار به افراد کاردان است؛ تا کار به جایی نرسد که دولت به جایی نرسد که برای اولین بار در اثر سوءتدبیر خود مجبور به اختصاص منابع ارزی برای واردات سیب زمینی و کاهش قیمت شود.
این سوء‌مدیریت چنان فاحش است که دکتر فرشاد مؤمنی کارشناس حامی دولت، زبان به اعتراض گشوده و گفت: «چرا هیئت وزیران آقای پزشکیان باید یک مصوبه بگذارد و ببینید این مصوبه چقدر تهی از اندیشه، تهی از آرمان و تهی از سازمان مناسب برای اعتلابخشی به ایران است که با دست‌پاچگی می‌گویند سازمان‌های بیمه‌ای کشور، دارایی‌های سرمایه‌ای خود را بفروشند. بدون اینکه هیچ کدام از تمهیداتی که حداقل فقط جلو گیرنده فساد باشد درنظر گرفته شده باشد و البته اینکه چه نسبتی با عدالت و توسعه برقرار می‌کند، پیشکش!»
وی با انتقاد از اظهارات اخیر وزیر اقتصاد گفت: غم‌انگیز است که یک مدیرکلیدی اقتصادی، بگوید تورم به من ربط ندارد اما وقتی موضوع آزادسازی واردات خودروی لوکس می‌شود، از رقبای خود سبقت می‌گیرد که بگوید من بیشتر در این زمینه نقش‌آفرینی کردم. یعنی ما این قدر معیارها را از دست داده‌ایم! ببینید عزیزان چقدر از نظر کیفیت پشتیبانی کارشناسی و بنیه یادگیری از تجربیات سقوط کرده‌اند که از یکسو با عنوان صادرات سیب زمینی، غارت سفره فقرا اتفاق می‌افتد و چون جهش نرخ ارز داشتیم، به قیمت به غارت بردن سفره‌های مردم، جیب‌های کوچکی، هیولایی‌تر بزرگ می‌شوند و این قدر این کار جنون‌آمیز انجام می‌شود که به فاصله کوتاهی، همان‌ها که آن میزان جنون‌آمیز و مشکوک، اسم رهاسازی را صادرات گذاشته بودند، اکنون به واردات افتاده‌اند.
استاد دانشگاه علامه خاطر‌نشان کرد: اینکه شما متوجه نشوید که این کار چقدر قبیح است که کشوری که چندین برابر نیاز مصرفی‌اش قابلیت تولید سیب زمینی دارد، به خاطر بحران‌سازی‌های ناشی از شوک درمانی، مهم‌ترین ذخایر استراتژیک ارزی‌تان را باید صرف واردات سیب زمینی کنید که همزمان هم کمر تولیدکننده‌هایتان را شکستید و هم دولت را دچار اضطرار کردید و هم زمینه‌های شغلی را از شاغلان بخش کشاورزی و صنایع مربوطه دریغ کردید. صد نمونه دیگر هم می‌توان این‌گونه ذکر کرد... مطالعه‌ای که انجام شده، نشان می‌دهد در همین شوک ارزی که از حدود کمتر از 60 هزارتومان دلار را به بالای 80 هزار تومان رساندند، شوک تقاضای 800 هزار میلیارد تومانی برای سرمایه در گردش برای تولیدکننده‌ها اضافه‌تر شده است. یعنی اینها با این کار، بی‌سابقه‌ترین رونق‌ها را برای رباخوارها ایجاد کردند. مگر می‌شود شما شعار عدالت دهید!؟

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1025621/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بررسی نحوه ثبت قراردادهای یکسان در معاملات اموال غیرمنقول

بازار طلا ترمز برید؛ نگاهی به تغییرات قیمتی در بازار طلا و سکه

تا بُنِ دندان مسلح مقابل پرسپولیس

خرید 9 میلیون یورویی الهلال در لیست بازی پرسپولیس

اروپا یک میلیارد یورو خرج کرد!

احمدزاده به دنبال فراموشی اتفاق تلخ در تقابل با الهلال

مدیر جدید برای رفتن به سیتی عجله دارد

آمدن به میلان را به خدا سپرده بودم

همدردی آنری با پپ: من هم این شرایط را تجربه کردم

برنامه‌ریزی یوونتوس برای حفظ کولوموانی

شکست تیم ملی هاکی ایران مقابل آلمان

کارهای تاکتیکی کارتال در ریاض بازیکنان را به وجد آورده

وکیلی: سمفونی وفاق، محلی برای سازهای ناکوک باقی نگذاشته است

بروجردی: دولت سوئد در دام گروهک تروریستی منافقین قرار گرفته است

درخواست رئیس‌جمهور از مردم برای مدیریت مصرف انرژی

فرمانده کل ارتش: نهضت خودکفایی و خوداتکایی از نیروی هوایی آغاز شد

اتهام‌زنی علیه ایران از قلب پناهگاه تروریست‌ها

عضو هیات رئیسه مجلس: قانون انتخابات شوراها به تغییرات اساسی نیاز دارد

شکیب شجره بازیگر فیلم دست تنها: قاتل من نقش های من است و خودم را فدای آنها میکنم

ثقفی کارگردان فیلم دست تنها : عیبی ندارد بعضی صحنه ها آزار دهنده باشد

شکیب شجره بازیگر فیلم دست تنها : برای این فیلم از ساعت 5 صبح با گاری کار کردم و حدود یک ماه 15 کیلو کم کردم

فراستی: در جشنواره های خارجی فیلمی خریدار دارد که وطن فروشی کند!

فتوکال«خاتی» با حضور ستارگان مطرح سینما

گلایه امیر آقایی از یک مدیر سینمایی : شما به فیلم خودت، مجوز نمی‌دهی! پس ما چه بسازیم؟

«اشک هور» ؛ ادامه‌ی روند زندگی شهید علی هاشمی است نه تکرار «اسفند»

همکاری جالب و ریتمیک کودک و پیانو!

سرقت تلفن همراه با ایجاد تصادف صوری

هواشناسی هشدار داد؛ آغاز بارش و افزایش سرما در بیشتر مناطق کشور

آتش‌سوزی در شرکت پتروشیمی با 6 مصدوم

ربیعی: 48.7 درصد از کودکان کار و خیابان بازمانده از تحصیل هستند

پل‌های ریلی دیگر نمی‌لرزند

نویسنده معروف به تجاوز و قاچاق انسان متهم شد

طلسم واگذاری ایران خودرو شکسته می‌شود؟

نامه پزشکیان به فرزین: بانک مرکزی تنها متولی رمزارز است

عیدی امسال کارمندان چقدر افزایش یافته است؟

یک تیم از هفته نوزدهم لیگ برتر محروم شد!

مدیر زنان پرسپولیس: استاندارد ما مثل آقایان است

پرسپولیس بعد از بازی الهلال در ریاض می‌ماند

مدیرعامل استقلال راهی امارات شد

عباسی: یحیی به من لطف داشت اما الان روبروی او هستم

حلالی: باید بیرانوند را تشویق می‌کردید

بیانیه اعتراضی رئال به‌خاطر یامال بود!

الهلال مقابل پرسپولیس آبی پوش شد

سعید عزت منتظر تکرار بازی با النصر

سردار از لیست خط خورد!

کمال خرازی در دیدار رئیس مجلس عراق: آتش‌بس نشان داد مقاومت همچنان قدرتمند است

بند مخصوص جاسوسان مرتبط با ایران در اسرائیل

یوسف پزشکیان: پس دولت دارد چه کار می‌کند؟

نامه پزشکیان به رئیس کل بانک مرکزی درباره «بازار رمز ارز»

روایت روزنامه عبری از دیدار امشب نخست وزیر اسرائیل و ترامپ: مهمترین مسئله از دیدگاه نتانیاهو، ایران است