راه ترقی

آخرين مطالب

سرمقاله جوان/ نشان دهید که این سخن تعارف نبود! نوشتارها

سرمقاله جوان/ نشان دهید که این سخن تعارف نبود!
  بزرگنمايي:

راه ترقی - روزنامه جوان / «نشان دهید که این سخن تعارف نبود!» عنوان یادداشت روز در روزنامه جوان به قلم غلامرضا صادقیان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
اعتراف سران و مدیران به اینکه اگر کم‌کاری و گرانی و کمبودی هست، بر گردن خود ما مدیران ارشد و سران قوای مملکت است، یک نقطه امید به حساب می‌آید که حقیقتاً رسیدن به چنین نقطه‌ای در جلسه دیروز سران سه‌قوه و مدیران ارشد، حاصل سال‌ها تلاش مطبوعات و رسانه‌هاست که متذکر می‌شدند مخاطب «باید»‌هایی که مسئولان می‌گویند خود ایشان هستند و اگر می‌دانند باید عمل کنند، وگرنه حرف‌زدن که نه حد دارد نه مالیات! عادت همیشگی بر این بود که سران قوا یا صریحاً چنین حرفی نمی‌زدند یا بر گردن دیگران می‌انداختند یا طلبکارانه با مردم حرف می‌زدند. معمول‌ترینش انداختن بر گردن گذشتگان و درگذشتگان و دشمن خارجی بود، اما در جلسه دیروز گفته شد که خوب و بد امورات بر گردن تمامی کسانی است که زیر سقف همان جلسه حضور دارند. نه حرفی از گذشتگان شد و نه کمبود‌ها و نقص‌ها پنهان شد. با این حال این اعتراف فقط گام اول است و برای اینکه به یک لفظ خالی و تعارف تبدیل نشود، لوازم و شرایطی دارد. نخستین شرط و لازمه آن صداقت است. 
صادق‌بودن در کار خالصانه برای مردم کردن است. وظیفه دولت‌ها اداره و حفظ دولت نیست. وظیفه مجلس هم اداره مجلس و استمرار همین نمایندگان و جریان در دور بعدی نیست. اما تاکنون رویکرد دولت‌ها و مجلس‌ها اگر نگوییم بر همین پاشنه می‌چرخیده، دست‌کم نیم‌نگاهی به آن داشته‌است. با این رویکرد و روحیه مشکلات کشور و مردم معلوم است که حل‌شدنی نیست. اگر قرار بر حفظ و استمرار جناح‌بندی قوا باشد، عموماً در دام پوپولیسم می‌افتیم و از انجام کار‌های بزرگ با این نگرانی که ممکن است فشار آن کار‌ها یا موفق‌نشدنش مردم را از اطراف ما پراکنده کند، دوری می‌کنیم. 
مصداق دیگر صداقت، آن است که سران سه‌قوه در جلسات خصوصی هرچقدر نقد و ایراد به یکدیگر دارند، صریحاً بازگو و از یکدیگر وظایف قانونی را مطالبه کنند، اما در جلسات عمومی و پشت تریبون‌ها فقط وحدت قوا را به نمایش بگذارند. این نیز تاکنون کم‌وبیش برعکس بوده است. جلسات سران قوا به اعتراف یکی از سران سابق، فقط تعارف و حرف‌های کلی است، با یک عکس یادگاری تکراری و برای خالی‌نبودن عریضه و اجرای دستور رهبری. اما همین سران قوا وقتی به جلسات داخلی یا تریبون‌های عمومی می‌روند، از تیکه‌اندازی تا نقد و اعتراض به یکدیگر کم نمی‌گذارند. هرچند برخی از این اعتراض‌ها برای همه مردم ملموس نیست و فقط مخاطب آن نقد‌ها و اهل رسانه متوجه آن می‌شوند که شاید منظور گویندگان نیز همین باشد!
از مصادیق دیگر صداقت مسئولان، زندگی شخصی آنان است که باید به تناسب در ردیف قشر مستضعف باشد. مطابق اعلام اداره آمار کشور نزدیک به یک‌سوم جمعیت کشور درآمد بسیار اندکی دارند و 27 درصد مردم درآمد روزانه دو دلار دارند. آیا مسئولان حتی به این وضعیت نزدیک هم هستند؟! واضح است که شرایط زندگی یک مسئول اقتضا می‌کند که از حداقل‌ها برخوردار باشد، اما اگر به حداکثر‌ها نزدیک شد، دیگر چه درکی از زندگی این 27 درصد دارد؟ وقتی وزیران در دولت‌ها عموماً از حجم بالای نامه نمایندگان مجلس به آنان برای استخدام افراد خاص خبر می‌دهند یا نمایندگان مجلس علیه مسئولان دولتی از همین افشاگری‌ها دارند که در یک مورد اعلام شد ستاد یکی از خودروسازان 20 هزار نیروی مازاد دارد که حقوق مدیری می‌گیرند، این مسیر دیگر بوی صداقت نمی‌دهد. کار انقلابی و جهادی یعنی ریشه‌کنی این نابهنجاری‌ها. 

شرط دیگر دورشدن از حرف و رسیدن به عمل در میان سه‌قوه، تلاش هر قوه برای تقویت دو قوه دیگر است، نه تضعیف آنها. اکنون چنین چیزی را نمی‌بینیم. راه آن ابتدا رسیدن به یک دیدگاه میانه مشترک در سیاست داخلی و خارجی و در مرحله بعد دورشدن از مسائل فرعی و تمرکز بر مسائل اصلی است. اگر میان مجلس و دولت بر سر چگونگی مواجهه با مسئله تحریم‌ها از زمین تا آسمان تفاوت باشد- چنانکه اکنون هست- چند تعارف مثل وفاق و باهم‌بودن، کاری از پیش نمی‌برد. اکنون که دولت و مجلس به ظاهر از دو جناح‌اند، نمی‌شود بدون رسیدن به یک دیدگاه واحد حرکت کرد و فقط درجا می‌زنیم. در مصداقی دیگر از تلاش قوا برای تقویت یکدیگر، اگر بخشی از دولت مثلاً در اجرای برنامه یا تخصیص بودجه بخواهد راه خود را برود نه مسیر مصوبات مجلس را، و اگر در مجلس کسانی باشند که هیچ نطقی جز در مسائل فرعی نداشته باشند و دعوا را از نان مردم به آب و نان فلان شخص محدود کنند، این راه به حل مشکلات ختم نمی‌شود. 
اینها که گفته شد ظاهراً از بدیهیات کشورداری است، اما اکنون سخت و ناممکن شده است. دیروز در جلسه سران قوا و مدیران ارشد گفته شد: «مردم زیر فشار‌های اقتصادی له می‌شوند ولی به حرمت اهل بیت و اسلام و دین چیزی به ما نمی‌گویند.» بدانید که اگر این جلسات ختم‌به‌خیر نشود، ضرر اصلی‌اش را شما نه به مردم که به اسلام زده‌اید!

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1025751/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وعده ویژه سردار دورسون به پرسپولیسی‌ها

هری کین باعث شد که تاتنهام را انتخاب کنم

تراکتور تهدید کرد؛ توهین کنید بازی را قطع می‌کنیم

خاطره خوش پرسپولیسی‌ها از گلر خارجی مقابل الهلال!

کمک بزرگ باشگاه نروژی به مردم غزه

جوان اول فوتبال ایران و پیغام ویژه از اردوی ملی!

گلچین گل‌های قیچی برگردان زیبا از پشت محوطه جریمه

رونالدو خودش باور ندارد از مسی بهتر است!‏

لقب مورینیو برای ایکاردی؛ آقای گریه‌!

سریع ترین راه فروش فوری خودرو

همتی: بعضی از اقدامات در سال‌های گذشته باعث خروج مردم از صحنه شد، این برای نظام خوب نیست

بررسی نامه کمال خرازی به رهبری درمورد قانون تابعیت در کمیسیون اجتماعی مجلس

سرتیپ رحیم زاده مشاور عالی فرمانده کل ارتش شد

رئیس شورای عالی انجمن حسابداران خبره ایران: بدهی‌های «بابک زنجانی» تسویه شد

جانبازان با ایثارگری و مجاهدت به نظام اقتدار و کشور ما امنیت بخشیدید

شکیب شجره بازیگر «دست تنها»:برخلاف نقش‌هایم آرام هستم؛ تمام جنونم را در نقشم می‌گذارم

ثقفی: به آثار قبلی‌ام رجوع کردم

محمد رسول صفری بازیگر فیلم «شمال از جنوب غربی» : بازیگران جوان را در فجر کاندید کنید حتی اگر به آنها سیمرغ نمی‌دهید

عصبانیت فراستی از تصویر بد فردوسی بزرگ در انیمیشن «ژولیت و شاه»

علی اوجی تهیه‌کننده فیلم «دست تنها»: امیرحسین ثقفی مثل گنگسترها فیلم می‌سازد

رویا افشار: دل‌خوشی از آینده ندارم!

توضیح زرگرنژاد درباره جنجال در نشست خبری فیلم «شمال از جنوب غربی»

از کنایه مجید مظفری به مسئولین تا گلایه علی اوجی از برخی بازیگران

چهره ها/ استایل جذاب سارا بهرامی و آناهیتا افشار در فتوکال فیلم«خاتی»

سخترین قسمت فیلم «اشک هور» برای رویا افشار

اجرای احساسی و دلنشین از راغب در کنسرت

پیانو نوازی در سکوت سردِ زمستان

افزایش ظرفیت پزشکی به 16 هزار نفر در سال آینده

ظرفیت سفر‌های عمره سال آینده دو برابر می‌شود؛ آغاز ثبت نام عمره رمضان از فردا

200 میلیون تومان طلا پیدا شده به صاحبش بازگشت

کلاهبرداری از پزشکان با ترفند تماس‌های بیمه‌ای

قتل خونین دزد گوسفند با شلیک صاحب دامداری

اولین عینک هوشمند مجهز به سمعک از سازمان غذا و داروی آمریکا مجوز گرفت

«پسر عنکبوتی» به کتابفروشی‌ها آمد

راهبرد جدید امنیت ملی

پشت ماسک کرونا

بررسی نحوه ثبت قراردادهای یکسان در معاملات اموال غیرمنقول

بازار طلا ترمز برید؛ نگاهی به تغییرات قیمتی در بازار طلا و سکه

تا بُنِ دندان مسلح مقابل پرسپولیس

خرید 9 میلیون یورویی الهلال در لیست بازی پرسپولیس

اروپا یک میلیارد یورو خرج کرد!

احمدزاده به دنبال فراموشی اتفاق تلخ در تقابل با الهلال

مدیر جدید برای رفتن به سیتی عجله دارد

آمدن به میلان را به خدا سپرده بودم

همدردی آنری با پپ: من هم این شرایط را تجربه کردم

برنامه‌ریزی یوونتوس برای حفظ کولوموانی

شکست تیم ملی هاکی ایران مقابل آلمان

کارهای تاکتیکی کارتال در ریاض بازیکنان را به وجد آورده

وکیلی: سمفونی وفاق، محلی برای سازهای ناکوک باقی نگذاشته است

بروجردی: دولت سوئد در دام گروهک تروریستی منافقین قرار گرفته است