کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی با مصرف یک «تخممرغ» در هفته
دانش
بزرگنمايي:
راه ترقی - ایسنا /یک مطالعه جدید نشان داده است که خوردن بین یک تا 6 تخممرغ در هفته به طور قابلتوجهی خطر مرگ به هر دلیلی، بهویژه در اثر بیماری قلبی را کاهش میدهد. این موضوع حتی در افرادی که سطح کلسترول بالایی دارند نیز صادق بوده است.
اینکه آیا خوردن تخم مرغ برای انسان مفید است یا خیر، موضوعی است که دههها مورد بحث بوده است. تخم مرغ مملو از مواد مغذی مفید، از جمله پروتئین با کیفیت بالا است، اما نگرانی دائمی در مورد میزان کلسترول و تاثیر آن بر بیماری قلبی نیز وجود دارد.
به نقل از نیواطلس، یک مطالعه جدید به رهبری محققان دانشگاه موناش، موضوع مصرف تخم مرغ را مورد بررسی قرار داده است و به طور خاص ارتباط آن با مرگ ناشی از بیماری قلبی در افراد مسن را بررسی کرده است.
هالی وایلد (Holly Wild)، کاندیدای دکترای پزشکی و مدرس دانشکده بهداشت عمومی موناشین و مدرس دانشگاه موناشین میگوید: تخممرغ یک غذای مغذی است، آنها منبع غنی پروتئین و منبع خوبی از مواد مغذی ضروری مانند ویتامینهای B، اسیدهای چرب غیراشباع، ویتامینهای محلول در چربی و عناصر کمیاب هستند. تخم مرغ همچنین منبع در دسترس پروتئین و تغذیه در افراد مسن است، تحقیقات نشان میدهد که آنها منبع پروتئینی ترجیحی برای افراد مسنی هستند که ممکن است دچار افت فیزیکی و حسی مرتبط با افزایش سن شوند.
محققان دادههای 8756 فرد بزرگسال استرالیایی و آمریکایی بالای 70 سال را مورد بررسی قرار دادند. به عنوان بخشی از مطالعه، شرکتکنندگان میزان مصرف کل تخممرغ خود را که تحت عنوان گزینههایی همچون هرگز/بهندرت که به معنای یک تا دو بار در ماه بود، هفتگی که به معنای یک تا 6 بار در هفته بود و روزانه که روزانه یا چند بار در روز بود، گزارش دادند. ارتباط بین مصرف تخم مرغ و مرگ و میر ناشی از دلایل مختلف که در این مورد، بیماری قلبی عروقی و سرطان بودند، پس از تنظیم سایر عوامل دخیل، مورد ارزیابی قرار گرفت. دوره پیگیری نزدیک به 6 سال بود.
شرکتکنندگانی که در گروه مصرف هفتگی تخممرغ قرار داشتند، یعنی یک تا 6 تخممرغ در هفته مصرف میکردند، در مقایسه با شرکتکنندگانی که هرگز یا بهندرت تخممرغ مصرف میکردند، 29 درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی عروقی و 17 درصد کمتر در معرض خطر مرگ به هر دلیلی قرار داشتند. ارتباط آماری معنیداری بین مصرف تخم مرغ و مرگ و میر ناشی از سرطان وجود نداشت.
هنگامی که محققان تاثیر کیفیت رژیم غذایی را بر رابطه بین مصرف تخم مرغ و خطر مرگ و میر قلبی عروقی بررسی کردند، دریافتند شرکتکنندگانی که رژیم غذایی متوسط و باکیفیت داشتند و هفتگی تخم مرغ مصرف میکردند، در مقایسه با افرادی که هرگز یا بهندرت تخممرغ مصرف نمیکردند، 33 درصد و 44 درصد کمتر در معرض خطر مرگ و میر قلبی عروقی بودند.
محققان اظهار کردند: نتایج اولیه ما نشان میدهد که کیفیت رژیم غذایی ممکن است نقش محافظتی بیشتری در ارتباط بین مصرف تخممرغ و مرگ و میر داشته باشد.
برخلاف یافتههای برخی از مطالعات قبلی، محققان دریافتند که صرف نظر از وجود کلسترول یا سطوح چربی ناسالم در خون، ارتباط بین مصرف هفتگی تخممرغ و کاهش خطر مرگ و میر قلبی عروقی حفظ میشود.
وایلد میگوید: تحقیقات قبلی خطر بیشتری را برای مرگ و میر ناشی از مصرف تخممرغ برای افرادی که کلسترول بالایی دارند، نشان داده بود. به همین دلیل، ما همچنین ارتباط بین مصرف تخم مرغ و مرگ و میر را در افراد مبتلا به کلسترول بالا و بدون آن بررسی کردیم. ما خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی عروقی را برای شرکتکنندگان مبتلا به کلسترول بالا که به طور هفتگی تخممرغ مصرف میکردند، در مقایسه با همتایانشان که بهندرت یا هرگز تخممرغ مصرف نمیکردند، 27 درصد کمتر یافتیم که نشان میدهد در این گروه مطالعه، وجود کلسترول بالا بر خطر مرتبط با مصرف تخممرغ تاثیری ندارد.
در حال حاضر، انجمن قلب آمریکا میگوید که افراد سالم میتوانند هر روز یک تخممرغ کامل بخورند و افراد مسنتر با سطح کلسترول سالم میتوانند دو تخممرغ مصرف کنند. دستورالعملهای رژیم غذایی استرالیا و بنیاد قلب استرالیا به طور مشابه توصیه میکنند که افراد بزرگسال با کلسترول طبیعی میتوانند تا هفت تخم مرغ در هفته بخورند.
وایلد میگوید: نتایج ما نشان میدهد که خوردن تا 6 تخممرغ در هفته ممکن است خطر مرگ ناشی از همه علل و بیماریهای قلبی عروقی را در افراد مسن کاهش دهد. این یافتهها ممکن است در توسعه دستورالعملهای غذایی مبتنی بر شواهد برای افراد مسن مفید باشد.
-
چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۱:۳۳
-
۲۵ بازديد
-
-
راه ترقی
لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1026441/