راه ترقی

آخرين مطالب

روایت تجارت نیوز از اثر 35.5 درصدی تورم بر رشد ارزش تراکنش های بانکی اقتصاد

روایت تجارت نیوز از اثر 35.5 درصدی تورم بر رشد ارزش تراکنش های بانکی
  بزرگنمايي:

راه ترقی - تجارت نیوز / تعداد تراکنش های بانکی انجام شده در دی‌ماه امسال، کمترین میزان از فروردین‌ماه امسال بود اما افزایش قیمت‌ها باعث شد مجموع مبلغ تراکنش‌ها رکورد جدیدی را ثبت کند.
شرکت شبکه الکترونیک پرداخت کارت (شاپرک) به تازگی جدیدترین گزارش اقتصادی خود از وضعیت تراکنش های بانکی در پایان دی‌ماه 1403 را منتشر کرد. داده‌های گزارش مذکور، حاکی از آن هستند که گرچه تعداد تراکنش‌های بانکی انجام شده در دی‌ماه، کمترین رقم از فروردین‌ماه امسال محسوب می‌شود، افزایش قیمت کالاها و خدمات در نخستین ماه زمستان باعث شد تا مبلغ تراکنش‌های انجام شده در این شبکه برای نخستین بار از هزار و 500 میلیارد تومان عبور کند.

کاهش 1.4 درصدی تراکنش های بانکی در دی‌ماه
بر اساس گزارش اقتصادی شماره 115 شاپرک، در دی‌ماه امسال بیش از چهار میلیارد و 154 میلیون تراکنش در این شبکه انجام شد که این رقم 4.2 درصد بیشتر از دی‌ماه سال گذشته بود. با وجود این، مقایسه رقم تراکنش‌های شاپرک در دی‌ماه و آذرماه سال جاری از افت 1.4 درصدی این تعداد حکایت دارد. همچنین بررسی‌ها حاکی از آن هستند که حدود 26 درصد از کل تراکنش‌های دی‌ماه، توسط پایتخت‌نشینان انجام شده است.
افزون بر آن، گزارش شاپرک نشان می‌دهد که پایانه‌های فروش همچنان بیشترین سهم از تعداد تراکنش‌ها را به خود اختصاص داده‌اند. طوری که در دی‌ماه؛ سه میلیارد و 764 میلیون تراکنش، معادل 90 درصد از کل تراکنش‌ها، از این طریق انجام شد. به علاوه، 296 میلیون تراکنش به صورت اینترنتی و 94 میلیون تراکنش از طریق موبایل‌ها صورت گرفت.
اثر 35.5 درصدی تورم بر رشد ارزش تراکنش‌ها
شرکت شاپرک در گزارش خود آمار تراکنش های بانکی دی‌ماه را بر اساس مبلغ تراکنش‌های نیز محاسبه و ارائه کرده است. بر این اساس، در دهمین ماه سال هزار و 552 هزار میلیارد تومان تراکنش انجام شد تا این رقم در مقایسه با دی‌ماه سال قبل و آذرماه سال جاری، به ترتیب 47 درصد و 4.58 درصد افزایش یابد.
البته رقم رشد مبلغ تراکنش‌ها می‌تواند سبب گمراهی شود؛ چراکه بخشی از این افزایش، حاصل تورم و افزایش قیمت‌هاست. بنابراین، شاپرک در گزارش خود علاوه بر رشد اسمی مبلغ تراکنش‌ها، رشد حقیقی این رقم را نیز محاسبه کرده که تا اثر تورم از این رشد را حذف کند.
بر این اساس، رشد حقیقی ماهانه و نقطه به نقطه ارزش تراکنش های بانکی در دی ماه، به ترتیب 1.62 درصد و 11.58 درصد بوده که با محاسبه اختلاف این ارقام با رشد اسمی تراکنش‌ها، می‌توان نتیجه‌گیری کرد که تورم ماهانه و نقطه به نقطه به ترتیب حدود سه درصد و 35.5 درصد تاثیر بر رشد ارزش تراکنش‌ها داشته است.
جهش 41.5 درصدی میانگین مبلغ هر تراکنش بانکی
یکی دیگر از شاخص‌هایی که می‌توان با دنبال کردن روند آن، تاثیر تورم بر تراکنش های بانکی را بررسی کرد، میانگین مبلغ هر تراکنش است. این رقم که از تقسیم مبلغ کل تراکنش‌ها بر تعداد آنهاست، می‌تواند به طور تقریبی نشان‌دهنده آن باشد که هر فرد برای یک بار خرید کردن، به طور متوسط چه مبلغی هزینه کرده است.
داده‌های گزارش شاپرک نشان می‌دهند که میانگین هر تراکنش بانکی در دی‌ماه امسال به 374 هزار تومان رسیده است. این رقم در حالی ثبت شد که در دی‌ماه امسال معادل 352 هزار تومان و در دی‌ماه 1402 برابر با 265 هزار تومان رقم خورده بود؛ به عبارت دیگر هزینه هر بار خرید کردن برای خانوارها در دی‌ماه سال جاری، در مقایسه با دی‌ماه سال قبل بیش از 41 درصد افزایش پیدا کرد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1030659/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مشکلات اقتصادی و معیشتی با اقدامات جهادی، فناورانه و خلاقانه به دست جوانان حل خواهد شد

قیمت سیب زمینی کاهشی می‌شود

قیمت طلا و ارز نزولی شد؛ تحلیلی از وضعیت بازار در روزی که گذشت

نایب‌رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس: حکم خروج کروز از ایران‌خودرو قطعی است

کارترون: حزباوی به تازگی از مصدومیت برگشته و نباید روی او ریسک کنیم

کارترون: خیلی خوشحالم که توانستم تیم بزرگ پرسپولیس را 3 بار شکست بدهم

ختافه برای فلیک دست تکان داد!

علی علیپور: داور باید سپاهان را 9 نفره می‌کرد؛ شانس یارمان نبود

عبدی: می‌خواهیم با قهرمانی از جام ملت‌ ها بازگردیم

هری کین، قهرمان مونیخ؛ لحظات برتر هفته 21 بوندس‌لیگا

مجموعه گل های زیبای وینیسوس ستاره رئال

قوانین فیفا در مورد اخراج عالیشاه چه می‌گویند

آخرین خبر از چگونگی حضور النصر برابر پرسپولیس

پزشکیان: به هیچ حزب و دسته‌ای وابسته نیستم

گزارش آمنه‌سادات ذبیح‌پور از واکنش‌های ایرانیان به یادداشت امنیتی ترامپ

ایران، ادعاهای یک‌جانبه آمریکا را رد کرد

سیمرغ مردمی برای پیشمرگ؛ عجیب‌ترین جایزه جشنواره فجر!

نگاه جالب زانیار خسروی به موضوع پول درآوردن

جزئیات تازه از پرونده قتل پدر و پسر؛ قاتل: می‌خواستم مقتول را هیپنوتیزم کنم

محکومیت پدر به 19 سال حبس و تبعید برای قتل دخترش

انجام موفقیت آمیز تست آتش ثابت (Static fire) بوستر15

فکر کردن را متوقف کنید!

با شاهزاده نامیدن، کسی شاه نمی‌شود!

خانه ژوزف چشم پزشک لبنانی! قسمت 18 سفرنامه مهاجرانی

سراب مذاکره با ترامپ‌

پیش بینی قیمت طلا و سکه 25 بهمن 1403

پرواز مستقیم گرگان-آکتائو راه‌اندازی شد

قیمت ساینا در کارخانه 122 میلیون تومان گران شد

وزارت نیرو خطاب به وزارت نفت: برخی نیروگاه‌ها سوخت ندارند

خوشحالی جنجالی میلاد زکی پور از نمایی دیگر

نزدیک شدن شباب الاهلی به صعود با درخشش آزمون

گولسیانی: در سراسر بازی بهتر از سپاهان بودیم

عالیشاه: جای سؤال دارد که با VAR این قدر سختگیرانه عمل کردند

پورعلی گنجی: حیدری در مورد عالیشاه سخت تصمیم گرفت

سهراب بختیاری‌زاده : بازیکنان استقلال به لحاظ شخصیتی مشکلی ندارند

رحمتی: با خطرناک‌ترین استقلال چند سال اخیر بازی داریم

غیبت قطعی حزباوی در فینال لیگ برتر

پاتریس کارترون: به هواداران خود افتخار می‌کنیم که در این شرایط کنار ما بودند

محرومیت زکی‌پور تا اطلاع ثانوی

سرمربی اسپانیا علیه رئال موضع گرفت

رکورد استثنایی کارترون مقابل پرسپولیس در سه ماه

بخشایش اردستانی: آمریکا می‌خواهد ماجرای لیبی را درباره ایران تکرار کند

زیدآبادی: فرض کنیم الان سعید جلیلی رئیس‌جمهور بود، آیا وضع اقتصاد بهتر بود؟

ساداتیان: ترامپ تمایلی به درگیری منطقه‌ای ندارد

تیزر قسمت چهارم سریال «آبان» منتشر شد

پشت اون چهره‌ جدی یک قلب مهربون داری

امروز بهش گفتی دوسش داری؟!

حامد بهداد: کمک کنید «پیر پسر» را در وطن خودمان ببینیم

اکبر زنجان‌پور: بغض‌مان باز شد

تعجب زانیار خسروی از مجوز گرفتن ترانه «بیا نزدیک تر » سهراب پور ناظری