راه ترقی

آخرين مطالب

قهرمان‌پور: مسیر توافق هنوز بسته نشده است سياسي

قهرمان‌پور: مسیر توافق هنوز بسته نشده است
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایلنا / استاد روابط بین‌الملل گفت: با توجه به بهبود سیاست‌های ایران در منطقه و عادی‌سازی روابط با عربستان و کاهش تنش با امارات، به نظر می‌رسد که ایران در تلاش است تا نقش مثبتی به همسایگان خود بدهد و آن‌ها را در جریان تحولات قرار دهد تا بتواند آن ها را با خود همراه کند و این تلاش می‌تواند به نوعی منجر به کاهش مخالفت‌های آن‌ها با ایران شود. هرچند انتظار نمی‌رود که مشکلات ایران با این کشورها با یک تماس تلفنی حل و فصل شود، اما این تماس‌ها می‌تواند به ایجاد اعتماد میان ایران و کشورهای منطقه و همسایه کمک کند. برخی از این کشورها که روابط نزدیکی با ایالات متحده دارند، قاعدتا می‌توانند در کاهش تنش‌ها میان ایران و آمریکا و همچنین کاهش سوءتفاهم‌ها مؤثر واقع شوند.
رحمان قهرمان‌پور تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در رابطه با تماس‌های دیپلماتیک وزیر امور خارجه با کشورها منطقه در هفته‌ای که گذشت و نحوه مقابله با خواب‌هایی که ترامپ برای ایران و منطقه دیده است، گفت: کشور‌های منطقه یعنی همسایگان ایران مهم هستند. از زمانی که توافق برجام به امضا رسید، مخالفت عربستان و امارات یکی از دلایلی بود که به تضعیف برجام منجر شد. این کشور‌ها معتقد بودند که آمریکا آن‌ها را در جریان قرار نمی‌دهد. با توجه به تغییر سیاست‌های ایران در منطقه و عادی‌سازی روابط با عربستان و کاهش تنش با امارات، به نظر می‌رسد که ایران در تلاش است تا نقش مثبتی به همسایگان خود بدهد و آن‌ها را در جریان تحولات قرار دهد تا بتواند آن‌ها را با خود همراه کند و این تلاش می‌تواند به نوعی منجر به کاهش مخالفت‌های آن‌ها با ایران شود.
تماس‌های تلفنی عراقچی با کشورهای منطقه به ایجاد اعتماد کمک می‌کند


وی افزود: هرچند انتظار نمی‌رود که مشکلات ایران با این کشورها با یک تماس تلفنی حل و فصل شود، اما این تماس‌ها می‌تواند به ایجاد اعتماد میان ایران و کشورهای منطقه و همسایه کمک کند. برخی از این کشورها که روابط نزدیکی با ایالات متحده دارند، قاعدتا می‌توانند در کاهش تنش‌ها میان ایران و آمریکا و همچنین کاهش سوءتفاهم‌های مؤثر واقع شوند.
برخی در واشنگتن فکر می‌کنند سیستم دفاعی ایران ضعیف شده و می‌توان به ایران آسیب زد
این کارشناس مسائل بین الملل در پاسخ به این سوال که به نظر شما تهدید ترامپ یعنی " alt="راه ترقی" width="100%" />

مسیر توافق هنوز بسته نشده است
هر دو طرف به این باور رسیده‌اند که به چنین توافقی نیاز دارند
قهرمان‌پور در رابطه با مسیر جایگزینی که نه مذاکره باشد نه جنگ،‌ عنوان کرد: عالم سیاست طیفی از گزینه‌ها دارد و ضرورت ندارد که ما به این دو گزینه فکر کنیم. اما طبیعی است که سیاستمداران در زمان کوتاه خود نمی‌توانند به تمامی گزینه‌ها فکر کنند. به نظرم که ما در حد فاصله‌ی بین این دو گزینه به توافقی خواهیم رسید که نه حداکثری و مورد نظر ایالات متحده است و نه توافقی که برخی در داخل کشور معتقدند باید بر ایالات متحده تحمیل شود. یعنی یک توافق بینابینی، اینکه آیا این توافق از طریق مذاکرات مستقیم، با واسطه یا به صورت محرمانه و علنی حاصل می‌شود، به آینده بستگی دارد. اما به نظر می‌رسد که مسیر نوعی توافق هنوز بسته نشده است. هر دو طرف در ورای تبادل پیام‌های آشکار سیاسی به این باور رسیده‌اند که به چنین توافقی نیاز دارند. البته طبیعت مذاکرات به گونه‌ای است که هر دو طرف سعی می‌کنند دست بالا را حفظ کنند کما اینکه شما می‌بینید روسیه هم گفته پیشنهادات آمریکا برای صلح در اوکراین قانع‌کننده نیست. البته این طبیعت مذاکره است، سیاست‌مداران ممکن است در رسانه حرفی بزنند ولی پشت پرده بخواهند کار دیگری انجام دهند.
گام اول برای مقابله با امنیتی‌سازی ایران، حل و فصل مسائل هسته‌ای و روابط با ایالات متحده است
این کارشناس سیاست خارجی ایران درباره راهکارهای مقابله با امنیتی‌سازی ایران به ویژه در مقابل تبلیغات رژیم صهیونیستی، بیان کرد: این موضوع قطعاً یک مسئله کوتاه‌مدت نیست و به نوع کنش‌های ایران در منطقه و تعامل با قدرت‌های جهانی بستگی دارد. گام اول شاید این باشد که ایران بتواند گره‌های خارجی خود، به ویژه در راس آن مسائل هسته‌ای و روابط با ایالات متحده، را به نحوی حل و فصل کند یا به وضعیت قابل پیش‌بینی برساند. این موضوع اهمیت زیادی دارد و می‌تواند بر روابط کشورهای همسایه و حتی چین با ایران تأثیرگذار باشد. اگر این اتفاق بیفتد، به نظر من نوع تعامل سایر کشورها با ایران نیز تغییر خواهد کرد و به تدریج زمینه برای حل و فصل مسائلی که به عنوان موضوعات امنیتی مطرح شده، فراهم می‌شود و ایران به عنوان یک موضوع امنیتی در سطح جهانی تحلیل نخواهد شد.
ایران باید مشخص کند در مذاکرات چه می‌خواهد و چه چیزی می‌دهد
وی در رابطه با اقداماتی که سیاست خارجی ایران باید در کوتاه‌مدت مدنظر داشته باشد، خاطرنشان کرد: در کوتاه‌مدت، طبیعی است که اقدامات دیپلماتیک از جمله تماس‌های دیپلماتیک با کشورهای همسایه و تشریح مواضع ایران برای کشورهای دوست، تبادل پیام با کشورهایی که روابط خوبی با ایالات متحده دارند و ارسال پیام‌های مختلف از طریق نمایندگان و رایزن‌ها از جمله اقدامات روزمره دیپلماتیک می‌تواند باشد که ایران انجام می‌دهد. علاوه بر این، ایران باید یک رویکرد منسجم داشته باشد، نسبت به اینکه چه چیزی را می‌خواهد ارائه دهد و چه چیزی را در ازای آن دریافت کند. توافق مطلوب باید به‌طور ملموس و روشن تعریف شود و همچنین اجماع نسبی در داخل کشور ایجاد شود تا نظرات گروه‌های مختلف در این زمینه لحاظ شود. این مجموعه اقدامات می‌تواند در کوتاه‌مدت انجام شود.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1032585/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

2500 جایگاه سوخت جوابگوی تمامی خودرو‌های دوگانه‌سوز هستند

افزایش استقبال مودیان مالیاتی از سامانه مودیان

طلای جهانی برای هشتمین هفته متوالی صعودی ماند

صحبت‌های استاندار خراسان رضوی در مراسم گرامیداشت پیشکسوتان ورزش

مشخص شدن نفرات نیمه‌ نهایی تورنمنت تنیس قطر

سیتی شاید این فصل هیچ جامی نبرد!

لحظاتی از مراسم تشییع پیکر زنده‌یاد غلامحسین فرزامی در ورزشگاه

امباپه همین حالا هم از کریس رونالدو بهتر است!

سرمربی جهانبخش رفتنی شد؛ فن‌پرسی در فاینورد

کشتی‌گیران روس همچنان بدون رتبه‌بندی تیمی در جهان

پرفروش‌ترین پیراهن‌های روز بارسلونا؛ مسی در رده سوم!

علی چینی: استقلال باید در تهران کار النصر را تمام کند

ماتزاری سرمربی استقلال شد

پزشکیان: قتل دانشجوی دانشگاه تهران به خاطر فقر و جهالت اتفاق افتاد

سرلشکر موسوی: دستاوردهای راهیان نور آینده‌ای روشن را برای کشور رقم می‌زند

آغاز رزمایش پیامبر اعظم 19 در کرمان

چرا اکبر عبدی نقش زن را بازی کرد؟

منوچهر والی‌ زاده در روز گریان آسمان تا خانه ابدی بدرقه شد

رئیس مجلس درگذشت منوچهر والی‌زاده و ایرج رضایی را تسلیت گفت

بهترین بازیگر کمدی از نظر اکبر عبدی

گاف وحشتناک درباره امین حیایی در برنامه گلزار!

احساساتی شدن اکبر عبدی با شنیدن پیام دختر و نوه‌اش

موسیقی «هق هق» با صدای روزبه بمانی

پایان طرح انسداد مرزهای جنوب شرق کشور در سال آینده

شلیک شکارچیان به محیط‌بانان با 12 گلوله

کاهش خطر برخورد سیارک «قاتل شهر» به زمین

«همبرگر» از کجا آمده است؟

واشنگتن-مسکو-پکن؛ آیا نیکسون معکوس در پیش است؟

کاهش 40 درصدی قدرت خرید کارگران

احیای بیش از 60 واحد راکد تولیدی و صنعتی در استان تهران

ارائه آموزش‌های مهارت آموزی به بیش از 1 میلیون سرباز

محروم از تراکتور با خوشحالی گل دردسرساز

اصلانیان: 20 سال از فوتبال آسیا عقب هستیم

بازگشت دوباره فرشاد به جناح راست پرسپولیس

خبری از برکناری مارسکا نیست

نامزدهای کسب عنوان بهترین سیو دور برگشت پلی‌آف

نامزدهای کسب عنوان بهترین گل دور برگشت پلی‌آف

صحبت‌های دنیامالی در همایش پیاده‌روی شیراز

صحبت‌های عباس عراقچی در مراسم گرامیداشت پیشکسوتان ورزش خراسان رضوی

حضور قلعه‌نویی در مراسم تشییع پیکر زنده‌یاد غلامحسین فرزامی

وزیر امور خارجه: همه می‌دانند چه رنگی را در فوتبال دوست دارم

محمد هاشمی: استیضاح همتی خلاف تاکید سران قوا بر تعامل برای رفع مشکلات است

گریم هوتن شکیبا در سریال عاشقانه «تاسیان»

تشییع پیکر زنده یاد منوچهر والی‌زاده با حضور علاقه‌مندان و همکارانش

خاطرات منوچهر والی‌زاده از تئاتر خیابان لاله‌زار

لیندا کیانی، ساعد سهیلی و سانیا سالاری در افتتاحیه یک نمایش

5 سریال جدیدی که کره‌ای‌بازها را از خواب و زندگی انداخت!

سریال «آبان» پرفروش‌ترین محتوا در بستر دانلود قانونی

اون که دیوونم کرد، لایق جنون نبود...

کیفیت هوای تهران در وضعیت قابل قبول