راه ترقی

آخرين مطالب

سر بی کلاه اروپا نوشتارها

سر بی کلاه اروپا
  بزرگنمايي:

راه ترقی - صبح نو /متن پیش رو در صبح نو منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
نشست اضطراری رهبران اروپایی در کاخ الیزه پاریس که به منظور بررسی آینده جنگ اوکراین و وضعیت امنیتی اروپا برگزار شد، بدون دستیابی به نتیجه ملموس و جامع به پایان رسید. این نشست که با حضور مقام‌های ارشد کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا، لهستان، اسپانیا، دانمارک، هلند و دبیرکل ناتو برگزار شد، محور بحث‌ها را بر بحران جنگ اوکراین و تأثیر آن بر امنیت قاره سبز و روابط با ایالات متحده متمرکز کرده بود.
در این نشست، کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر انگلیس تأکید کرد: « تنها راه برای جلوگیری از حملات مجدد روسیه به اوکراین، تضمین امنیتی آمریکا است.» وی افزود: «اروپا باید نقش خود را ایفا کند؛ اما بدون پشتیبانی آمریکا این امر ممکن نیست.» استارمر همچنین خبر داد که در هفته آینده به واشنگتن سفر خواهد کرد تا با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در خصوص جزئیات طرح‌های پیشنهادی برای کمک به اوکراین به گفت‌وگو بپردازد.»
انتقاد از مذاکرات بدون حضور اروپا
هم‌زمان با نشست پاریس، مذاکراتی مهم میان آمریکا و روسیه در ریاض بدون حضور مقامات اروپایی و اوکراینی در حال برگزاری بود. این امر موجب نگرانی شدید رهبران اروپایی شد و برخی از آن‌ها مانند دونالد توسک، نخست‌وزیر لهستان از اقدام آمریکا برای مذاکره مستقیم با روسیه انتقاد کردند. توسک تصریح کرد که مذاکرات برای تعیین آینده اوکراین و امنیت اروپا باید با حضور نمایندگان اروپا انجام شود و نه در غیاب آن‌ها.
اختلافات در خصوص اعزام نیروهای صلح‌بان به اوکراین
یکی از دیگر موضوعات مورد بحث در این نشست، امکان اعزام نیروهای صلح‌بان اروپایی به اوکراین در صورت برقراری آتش‌بس بود. این پیشنهاد با اختلاف‌نظرهایی میان رهبران اروپایی مواجه شد. درحالی‌که اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، این موضوع را در شرایط کنونی غیرمسئولانه دانست، نخست‌وزیر دانمارک از افزایش هزینه‌های دفاعی و آمادگی همه کشورهای اروپایی برای مقابله با تهدید روسیه سخن گفت.
تحلیل‌گران نظامی معتقدند که تشکیل نیروی صلح‌بان بدون پشتیبانی نظامی و هوایی از سوی ناتو که عمدتا وابسته به ایالات متحده است، به احتمال زیاد نتیجه نخواهد داد. استارمر نیز در این زمینه تأکید کرد که حتی اگر اروپا بتواند یک نیروی 30 هزار نفری را تشکیل دهد، این نیرو بدون پشتیبانی هوایی ناتو آسیب‌پذیر خواهد بود.
چالش‌ها و تردیدها در اعزام نیروها
دولت انگلیس اعلام کرده که آمادگی دارد در قالب نیروی صلح‌بان در اوکراین مشارکت کند؛ اما کارشناسان نظامی به تضعیف ساختاری ارتش انگلیس و کمبود نیروی انسانی اشاره کرده‌اند. ریچارد دانات، رئیس پیشین ارتش انگلیس به نگرانی‌ها در خصوص کاهش توان دفاعی انگلیس در صورت اعزام بیشتر نیرو به اوکراین اشاره کرده است.
نتیجه نشست پاریس نشان‌دهنده اختلافات عمیق میان کشورهای اروپایی و وابستگی آن‌ها به ایالات متحده در زمینه امنیت است. رهبران اروپایی همچنان به تضمین امنیتی واشنگتن چشم دوخته‌اند و توانایی آن‌ها برای اتخاذ تصمیمات مستقل در قبال جنگ اوکراین و مسائل امنیتی اروپا محدود است. این نشست نشان داد تا زمانی که اختلافات داخلی و وابستگی به آمریکا همچنان ادامه داشته باشد، تلاش‌ها برای یکپارچگی اروپا در مسائل امنیتی و بحران اوکراین به نتیجه مطلوب نخواهد رسید.
اختلافات داخلی اروپا درباره آینده جنگ اوکراین
در داخل اروپا اختلافاتی درباره میزان حمایت از کی‌یف وجود دارد. سوئد اعلام کرده که احتمالا در نیروهای صلح‌بان شرکت خواهد کرد؛ اما مقامات آلمان همچنان درباره این موضوع مردد هستند. در ایتالیا، دولت ملونی اعلام کرده که ادامه حمایت از اوکراین باید با رضایت افکار عمومی همراه باشد، درحالی‌که احزاب چپ‌گرا این حمایت‌ها را «دخالت بی‌ثمر در یک منازعه فرسایشی» می‌دانند.در انگلیس نیز مقام‌های پیشکسوت نظامی درباره امکان اعزام نیرو به اوکراین با توجه به ضعف ساختاری ارتش ابراز تردید کرده‌اند. ریچارد دانات، رئیس پیشین ارتش انگلیس هشدار داده است: «اگر دولت واقعا قصد دارد نیروی صلح‌بان به اوکراین اعزام کند، باید سریعا بودجه نظامی را افزایش دهد. ما نمی‌توانیم با ارتشی کوچک و فرسوده، تعهدات جدید بپذیریم.»
ناظران می‌گویند که اختلاف‌نظرهای داخلی در اروپا درباره آینده جنگ اوکراین و نگرانی از پیامدهای احتمالی توافق آمریکا و روسیه، شرایط را پیچیده کرده است. به گفته کارشناسان، نبود یک صدای واحد در اروپا و نگرانی از هزینه‌های اقتصادی و نظامی، توان مانور دیپلماتیک این قاره را محدود کرده است.
انگلیس: آمادگی اعزام نیرو به اوکراین را داریم
از طرفی «کی‌یر استارمر» نخست‌وزیر انگلیس در تلاش است به واشنگتن نشان دهد که کشورهای اروپایی نیز باید در مذاکرات صلح اوکراین حضور داشته باشند، به همین دلیل به تازگی اعلام کرده است که لندن آماده است تا نیروهای خود را تحت عنوان نیروهای حافظ صلح پس از جنگ به کی‌یف اعزام کند.
وی تأکید کرد که تأمین صلح پایدار در اوکراین برای بازدارندگی «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه و حملات بیشتر نیروهای روسی ضروری است.
گزارش‌ها حاکی از آن است که این اولین‌باری بود استارمر به صراحت اعلام کرد که در حال بررسی اعزام نیروهای حافظ صلح به اوکراین است. وی پیش‌تر گفته بود که لندن مایل است در هر توافق صلحی که مورد مذاکره قرار می‌گیرد، نقشی ایفا کند. «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا نیز در همین ارتباط گفت که اوکراین و اروپا بخشی از هر «مذاکره واقعی» برای پایان دادن به این جنگ خواهند بود.
این اظهارات روبیو نشان می‌دهند که گفت‌وگوی اخیر رؤسای جمهور آمریکا و روسیه در این هفته فرصتی بوده است تا مشخص شود پوتین درباره برگزاری مذاکرات صلح تا چه حد جدی است. «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا هفته گذشته متحدان اروپایی در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و اوکراین را غافلگیر و اعلام کرد که بدون مشورت با آنها با پوتین تماس داشته و روند صلح را نیز به زودی آغاز خواهد کرد. انتظار می‌رود مقامات آمریکایی و روسیه در روزهای آتی در عربستان سعودی در ارتباط با پایان دادن به جنگ تقریبا سه ساله اوکراین دیدار و گفت‌وگو کنند. گمانه‌زنی‌ها حاکی از آن است که استارمر نیز در آینده‌ای نزدیک به واشنگتن سفر خواهد کرد.
گفتنی است، جنگ اوکراین در اسفند 1400 و پس از آن آغاز شد که روسیه، در واکنش به نادیده گرفتن نگرانی‌های امنیتی‌اش درباره گسترش ناتو، به این کشور حمله کرد. مسکو بارها هشدار داده بود که تلاش غرب برای گسترش ناتو به سمت مرزهای شرقی اروپا، تهدیدی مستقیم برای امنیت ملی روسیه است. بااین‌حال، کشورهای غربی نه‌تنها این نگرانی‌ها را نادیده گرفتند، بلکه با ارسال تسلیحات سنگین و تشدید حضور نظامی در شرق اروپا، وضعیت را پیچیده‌تر کردند. پس از آغاز جنگ، غرب هزاران تحریم علیه روسیه اعمال کرد و میلیاردها دلار کمک نظامی به اوکراین اختصاص داد. انگلیس نیز از آغاز جنگ، با ارسال موشک‌های ضدتانک و سامانه‌های پدافندی، به یکی از حامیان اصلی کی‌یف تبدیل شد. اکنون با کاهش حمایت‌های نظامی آمریکا و تلاش اروپا برای افزایش نقش خود، مذاکرات پیش‌رو اهمیت مضاعفی یافته است.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1034783/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بیرانوند صدر را نشان می‌دهد

استقلال به پرسپولیس: با کارتال توافق نکردیم!

آتشبار مهاجم تراکتور برای بازگشت به صدر

ماندگاری: صحبت درباره داشتن بادیگارد و حیوان خانگی در قرارداد ماتزاری مضحک است

اعتراض تند ذوب به داوری بازی با سپاهان

مقایسه صحنه مشکوک به اخراج نیازمند در دربی اصفهان و اخراج امید عالیشاه مقابل سپاهان

ویدیویی از تمارض‌های مرتنس بازیکن گالاتاسرای که صدای تیم‌ها را در لیگ ترکیه درآورده است

محرومیت از دربی بیخ گوش 5 ستاره پرسپولیس

مهدی پاشا: گزینه استقلال برای دستیاری ماتزاری

اعتراض پژمان ماندگاری مدیررسانه ای استقلال به تعویق نیفتادن دربی

ماندگاری، مدیررسانه ای استقلال: بختیاری زاده از برخی بحث های هواداری ناراحت بود و استعفا داد

صحبتهای ماندگاری درباره توافق استقلال و عدم توافق پرسپولیس با ماتزاری

امیر عابدینی: عدالت این بود که بین من و تاج مناظره برگزار شود!

امضای قرارداد با ماتزاری تا یکی دو روز آینده انجام می شود

لوکاس هرناندز بازیکن پاری‌سن‌ژرمن بعد از یک ضربه پنالتی به جنسیت فرزند متولد نشده خود پی برد

پیمان یوسفی: من هم ممکن است روزی تحت فشار کاری را مرتکب شوم که آن کار قابل دفاع نباشد!

تاریخ بازی‌های رئال و بارسا عوض شد

حضور دلگرم‌کننده مدیران استقلال در اردوی تیم

امیر عابدینی: مطمئن باشید آقای بهاروند به نفع آقای تاج انصراف می دهد

داستان روبیالس و جنی هرموسو تمام نشد

پسر لئو راه پدرش را دنبال می کند

خبر شیرین برای استقلال؛ ماشاریپوف آمد

کارتون حمید سحری؛ قرعه کشی مرحله یک هشتم نهایی لیگ قهرمانان

مجید جلالی: اگر می خواهیم آینده را داشته باشیم، از الان باید تیم 5 سال آینده را در نظر بگیریم

واکنش وزیر به اعتراض کفاشیان و عزیزی‌خادم در فیفا

مجید جلالی: کشور ما از نظر ظرفیت های نیرو انسانی در فوتبال بی نظیر است

مجید جلالی: آسیا در آینده ویتنام، تایلند و ازبکستان را به عنوان قدرت های فوتبال خواهد داشت

مجید جلالی: روند تیم ملی نوجوانان حاصل یک کار منطقی و اصولی است

تشریح وظایف مدیرفنی فدراسیون فوتبال از زبان مجید جلالی در فدراسیون فوتبال

ادعای والتز: اگر ایران بمب هسته‌ای داشته باشد، اسرائیل را نابود می‌کند

افزایش اختیارات استانداران بزودی تصویب می‌شود

سکانسی عاشقانه از سریال شهرزاد با صدای محسن چاووشی

کدام استان‌ها فردا تعطیل‌اند؟

پلیس راهور: در این هفته حتی سفر ضروری هم انجام ندهید

ویدئویی ترسناک از یک ربات انسان‌نما با شباهت بی‌نظیر به انسان

صحبت های شنیدنی از شمس لنگرودی

پیش بینی قیمت دلار 4 اسفند 1403

هشدار دستگاه قضا به خریداران سکه و ارز

الاکلنگ بازی خودرو در شب عید

ویلاهای خالی بی‌گاز شدند

ارزبری نوین از ایران؛ سوءاستفاده از کارت های بازرگانی یک بار مصرف

آربیتراژ؛ سکه دو روی بازارها

بازار طلا در موقعیت جدید؛ شیوه خرید طلا از سوی مردم تغییر کرد

مس رفسنجان بالاخره پیروز شد!

علی فتح‌الله‌ زاده:سهراب بختیاری‌زاده مظلوم واقع شده است

علی فتح‌الله‌ زاده: استقلال مظلوم‌ترین تیم در چندسال اخیر است

حامد حدادی: تا روزی که بتوانم بازی میکنم

علی فتح‌الله‌ زاده:کاری که کارتال نتوانست در آسیا انجام دهد ، سهراب بختیاری‌زاده انجام داد

گل‌به‌خودی؛ النصر 2-2 الاتفاق

برد الاهلی در شب اشتباهات عجیب حریف