راه ترقی

آخرين مطالب

کیهان: گرفتاری‌های پزشکیان زیر سر مشورت‌های اصلاح طلبان است نوشتارها

کیهان: گرفتاری‌های پزشکیان زیر سر مشورت‌های اصلاح طلبان است
  بزرگنمايي:

راه ترقی - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
روزنامه شرق با اذعان به اینکه دولت پزشکیان از فقدان نظریه رنج می‌برد، ادعا کرد دولت دیگر اصلاح‌طلبان یعنی دولت خاتمی، دولت کارآمدی بود(!)

این روزنامه در یادداشتی با عنوان «مشکل دولت پزشکیان کجاست؟»، می‌نویسد: «نگاه ابزارگرایانه، وقتی تئوری وجود ندارد، از حل مشکلات عاجز می‌ماند. برای اداره یک کشور همچنین است، یعنی اگر برای اداره کشور، تئوری وجود نداشته باشد، نمی‌توان به سرانجام مطلوب رسید. همه آمارها و مستندات نشان می‌دهد که در اداره کشور، در این 46 سال، دولت اصلاحات با فاصله‌ای مشخص، از مابقی دولت‌ها بهتر عمل کرده و با دقت برای یافتن دلیل این موفقیت، می‌توان دید که آن دولت بر یک تئوری بنا شده بود، «تئوری اصلاحات» و تیم تئوریک کاملا شناخته‌شده و معلومی به ارشدیت «سعید حجاریان» داشت و البته خود جناب محمد خاتمی به‌عنوان رئیس‌جمهور، صاحب نظریه برای تشکیل دولت بود، اما غیر از آن، تیمی قدرتمند را هم برای ساخت آن تئوری و نقشه راه، با خود همراه کرده بود. اتفاقی که در هیچ‌یک از دولت‌های پس از اصلاحات شاهد آن نبودیم و نیستیم.
دولت آقای خاتمی با تکیه بر تئوری اصلاحات، ابزار خود یا همان «توسعه سیاسی» را انتخاب کرد و توسعه سیاسی به‌عنوان موتور محرکه آن دولت با وجود «هر 9 روز یک بحران‌سازی داخلی» و مصنوعی، نه‌تنها تا روز آخر با موفقیت توانست کار کند، بلکه بالاترین رشد اقتصادی مستمر، حل‌کردن ناترازی‌ها، پایین ‌آوردن تورم، ایجاد پنج میلیون شغل جدید، اعتبار بین‌المللی و... در کارنامه خود ثبت کرد. در‌حالی‌که دولت سیزدهم و حالا چهاردهم، با وجود همه حمایت‌های داخلی که دولت اصلاحات فاقد آن بود، زمین‌گیر شدند، دولت «توهم هزاره سوم» که فقط با تکیه بر ثروت افسانه‌ای فروش نفت و پول‌پاشی به حیات خود ادامه داد و دولت اعتدال با وزش اولین باد مخالف، کلا چهار سال به پستو رفت. حالا هم اینکه می‌بینیم در دولت وفاق، وزرای کابینه یقه هم را می‌گیرند و علیه هم بیانیه می‌دهند و رئیس دولت از کنترل کابینه ناتوان نشان می‌دهد و حتی وفاق داخلی کابینه به مشکل خورده، چه برسد به وفاق با دیگر ارکان و مهم‌تر از آن وفاق با مردم، به دلیل همین فقدان تئوری و نشاندن ابزار وفاق به جای نظریه است که حتی به ضرب و زور برگزاری همایش ملی وفاق هم نمی‌توان این ابزار را تبدیل به تئوری کرد و اسفناک‌تر اینکه جناب پزشکیان احتمالا این را یک نقطه ضعف نمی‌داند که با وجود تلاش‌های هفت‌ماهه برخی از دلسوزان برای تشکیل یک تیم تئوریک برای دولت چهاردهم، نه به این تلاش اهمیتی داده و نه خود در پی تشکیل چنین تیمی است و حالا در برخورد با تعارضات و مشکلات، معلوم شده که حتی تیغ آن ابزار وفاق نیز بُرندگی لازم و تصور شده را ندارد».
فرار به جلو روزنامه شرق در حالی است که اولا آقای پزشکیان نامزد جبهه اصلاحات بوده است و ثانیا اصلاح‌طلبان با تعبیه «شورای راهبری کابینه» و سپس معاونت راهبردی ریاست جمهوری (با محوریت ظریف و برخی عناصر سیاسی و امنیتی جبهه اصلاحات) عملا در دو حوزه تئوری و عمل و کادرچینی، بر دولت چنبره زده‌اند و حتی مدعیان اصلاحات مانند شکوری‌راد و دیگران، ده‌ها سخنرانی و مقاله در توجیه درستی رویکرد دولت ارائه کرده‌اند. بنابراین سوء مدیریت موجود در دولت، حاصل مشورت‌های غلط و مسموم برخی از همین عناصر سیاسی‌کار است.
ثالثا اگر رویکرد و عملکرد مدعیان اصلاحات در دوره موسوم به اصلاحات چنان بود که روزنامه شرق ادعا کرده، مردم از آنها منزجر و رویگردان نمی‌شدند. قاطبه مردم در ماجرای استعفا و تحصن نمایندگان مجلس ششم با همراهی برخی وزرا و معاونین وزرای دولت خاتمی، مطلقا به آنها بی‌اعتنایی کردند چرا که معتقد بودند آنها سرگرم سیاسی‌کاری رادیکال و فرصت‌سوزی و بی‌اعتنایی به مشکلات عمومی و اولویت‌های کشور هستند. همچنین مردم با عبور از نامزدهای اصلاح‌طلبان در انتخابات سال 1384 (معین، کروبی، مهرعلیزاده و‌ هاشمی) و سال 1388 (موسوی و کروبی)، نشان دادند که از رویکرد و عملکرد این طیف هیچ رضایتی ندارند. جالب این که خود مدعیان اصلاحات نیز در اواخر این دوره، شعار عبور از خاتمی سر می‌دادند و او را اردک فلج و شاه سلطان‌حسین بی‌عرضه لقب می‌دادند! 
رابعا علت نارضایتی مردم، انحراف گفتمانی دولت خاتمی، و آشفتگی ستاد اقتصادی آن بود. فقط چهار سال زمان برد تا طرح ساماندهی اقتصادی روی کاغذ بیاید! پس از آن هم درگیری در داخل دولت ادامه داشت. عملکرد ناهماهنگ دولت خاتمی چنان بحران‌ساز شد که بارها مورد نکوهش اعضا یا متحدانش قرار گرفت؛ به عنوان نمونه: 
- رسول منتجب‌نیا عضو مجمع روحانیون، تیرماه 1380: «مجموعه کابینه آقای خاتمی با طرح ساماندهی اقتصادی هماهنگ نبود. این مدیران به سیاست تعدیل اقتصادی معتقد بودند. دستگاه‌های زیرمجموعه، موجب نابسامانی اقتصادی شدند که امروز بر جامعه حاکم است».
- محمد عطریانفر عضو مرکزیت کارگزاران، 13 بهمن 1379: «قابل قبول نیست که بعد از سه سال و نیم، تازه شاهد بروز اختلاف میان دو نظریه اقتصادی یک کابینه مشترک باشیم. تیم اقتصادی خاتمی آلیاژی و شکننده است و آزمون و خطای زیادی داشته. به خاطر این ناهمگونی، نمی‌توان کاری کرد».
- محمد سلامتی دبیرکل سازمان مجاهدین انقلاب، 30 بهمن 1379: «تیم اقتصادی دولت، تیم متجانسی نبود که بتواند مسائل را به طور هماهنگ پیگیری کند. کسانی که در دولت سابق (سازندگی) تفکر سیاست تعدیل اقتصادی را تعقیب می‌کردند، با بن‌بست مواجه شدند و در دولت خاتمی هم قطعا ناموفق عمل کردند و برای اقتصاد کشور مشکل ایجاد کردند».
- عیسی کلانتری وزیر کشاورزی، شهریور 1380: «مشکل اصلی در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی است. تا اینها سر کار هستند وضع بهتر از این نمی‌شود. سرمایه‌گذاری کشاورزی با سالانه 2 درصد کاهش مواجه است. تفکر دولت این نبوده که با رونق کشاورزی به کشور کمک کند. تا آمدیم از کشاورز حمایت کنیم، انبوه محصولات به داخل سرازیر شد».
- عبدالعلی‌زاده وزیر مسکن، 25 تیر 1380: «مدیران دولتی، هیچ ریسکی را قبول نمی‌کنند و اگر کار را خراب کنند، مجازات نمی‌شوند. مدیران بخش خصوصی، با ندانم‌کاری مدیران دولتی، با ورشکستگی رو‌به‌رو می‌شوند. این سخنان، اعتراف من است» و حسین نمازی وزیر اقتصاد، شهریور 1380 تاکید می‌کرد: «سیاست تعدیل اقتصادی باعث گرانی شد».
ناهماهنگی و تعارض و ناکارآمدی، تا پایان دولت خاتمی ادامه یافت. او پس از هفت سال سردرگمی، در تاریخ 2 اردیبهشت 83، طهماسب مظاهری و محمد ستاری‌فر(وزیر اقتصاد، و رئیس ‌سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی) را یکجا برکنار کرد و گفت: «هر دو کمک‌های شایانی را به خصوص در تدوین طرح ساماندهی اقتصادی انجام دادند. اما در تعامل با یکدیگر جرقه‌هایی می‌زدند که باعث ناهماهنگی می‌شد. ما با بررسی‌هایی که انجام دادیم، به منشوری مکتوب رسیدیم که بازهم این دو دستگاه به هر دلیل به یکدیگر چفت نشدند و من توفیق ایجاد تفاهم و هماهنگی را میان آنها نداشتم. یک‌سال و نیم از دولت باقی مانده. در این مدت، کار تازه‌ای را نمی‌توانیم انجام دهیم، تنها در چارچوب برنامه سوم حرکت می‌کنیم و در این مدت هماهنگی در میان اعضای دولت بسیار مهم است».

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1036515/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صادرات سیب زمینی و حبوبات به مدت 2 ماه ممنوع شد

فردا بورس‌ها فعال هستند

فردا بانک‌های استان تهران تعطیل اما شعب کشیک دایر است

ساختار جدید سامانه هوشمند سوخت در حال پیاده‌سازی است

دو خبر درباره حراج شمش طلا و معاملات بازار ارز تجاری

قرعه کشی مرحله یک چهارم پایانی جام حذفی، استقلال و سپاهان شاید در فینال

گل اول لیورپول به منچسترسیتی توسط صلاح

گل عمر مرموش به لیورپول آفساید اعلام شد

نفری: تلاش کردیم اما نشد و شرمنده‌ایم

نیوکسل فاتح دوئل تماشایی شگفتی‌سازان لیگ برتر!

مودریچ در 39 سالگی همچنان جادو می‌کند

گل دوم لیورپول به سیتی توسط سوبوسلای

شوخی اسکای با پپ؛ سایه کاراگر را با تیر می‌زند!‏

نوراللهی و قربانی آماده آتش‌بازی جدید

فرهاد قهرمان لیگ امارات را مشخص کرد!

ظریف: سید حسن نصرالله به غایت عقلانی و اهل منطق و تعامل بود

بیانیه گروه دوستی پارلمانی ایران و لبنان به مناسبت مراسم تشییع پیکر شهدای مقاومت

آیا انفکاک در بین جبهه مقاومت شکل گرفته است؟/ جلیلی پاسخ می‌‎دهد

سرلشکر سلامی: شهید نصرالله یک نیروی جهادی ناپیدا را به عنوان یک قدرت بازدارنده و غیر قابل برآورد شکل داد

قالیباف: سید حسن نصرالله یک چهره ملی برای لبنان و جهان اسلام بود

وزیر خزانه داری آمریکا: همه گزینه‌ها روی میز است

چهره ها/ استوری مازیار لرستانی برای اسدالله یکتا و بهروز وثوقی

میرسعید مولویان واقعی کیست؟

به جای حمله به سریال تاسیان از تینا پاکروان قدردانی کنید

حرف های بازیگر سریال «هری پاتر» باعث ناراحتی طرفداران شد!

علت انتخاب فریبا نادری برای سیمرغ نقش اول زن جشنواره چه بود؟

اجرای کوتاه معین زد به نام «کوشی الآن؟»

انسداد 166 روستای مازندران در اثر بارش برف

تغییر نام بهشت زهرا منتفی شد

حکم اعدام برای 3 عضو یک خانواده مخوف

اطلاعیه آموزش‌وپرورش در مورد فعالیت فردای مدارس

تقسیم داوری پایان‌نامه‌ها بین چند مسئول در دانشگاه آزاد

اغفال دختر جوان به بهانه ازدواج؛ مرد میانسال دستگیر شد

تصویر عجیب تلسکوپ فضایی هابل

مرا عاشق چنان باید که هرباری که برخیزد

سناریوهای استیضاح

ادامه روند کاهش نرخ طلا و ارز؛ سکه بهار آزادی پرچمدار کاهش قیمت شد

پیش بینی بورس هفته اول اسفند 1403

پیدا شدن کوهنوردان مفقودی در اشترانکوه پس از 3 روز بی خبری

توضیح سرپرست کمیته داوران درباره گل مردود تراکتور مقابل خیبر

ترکیب رسمی منچسترسیتی - لیورپول

اعلام برنامه زنان استقلال برای صعود به لیگ یک

شوکه کننده در النصر؛ اخراج پیولی قبل از استقلال!

چهاردهمین پیروزی شباب الاهلی با گلزنی آزمون

عبدی: آنهایی که به ما پشت پا زدند را نمی‌بخشم

بقائی: شهیدان نصرالله وصفی‌الدین نماد مقاومت شرافتمندانه علیه اشغال و تجاوزند

تاکید مشاور رئیس‌جمهور بر وفاق؛ نورالدین آهی: دولت به استفاده از ظرفیت‌ اهل سنت پایبند است

اجرای عملیات «تاخت آبی خاکی» و «بیچینگ» در رزمایش مشترک ذوالفقار 1403 ارتش

آشنا عزادار شد/ پیام تسلیت حسن روحانی

معاون اول رئیس‌جمهور: شجاعت سید حسن نصرالله من را شگفت‌زده می‌کرد