راه ترقی

آخرين مطالب

کشف ساختار مارپیچی شگفت‌انگیز در حاشیه منظومه شمسی دانش

کشف ساختار مارپیچی شگفت‌انگیز در حاشیه منظومه شمسی
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا /محققان با استفاده از مدل‌های جدید، ساختار درونی ابرغبار اورت را شبیه به یک دیسک مارپیچی کشف کرده‌اند. این کشف می‌تواند نگاه جدیدی به منشأ دنباله‌دارها و نحوه تأثیر آن‌ها بر منظومه شمسی ما بدهد.
طبق تحقیقات جدید، ابرغبار اورت(پوسته مرموزی از اجسام یخی در حاشیه منظومه شمسی) ممکن است دو بازوی مارپیچی داشته باشد که آن را به یک کهکشان مینیاتوری شبیه کند.
شکل دقیق ابرغبار اورت و چگونگی تأثیر آن از نیروهای فراتر از منظومه شمسی تاکنون همچنان مرموز باقی‌مانده است. اکنون پژوهشگران یک مدل جدید توسعه داده‌اند که نشان می‌دهد ساختار درونی ابرغبار اورت ممکن است شبیه یک دیسک مارپیچی باشد. آن‌ها یافته‌های خود را در 16 فوریه در سرور پیش‌چاپ arXiv منتشر کردند که به این معنی است که این تحقیق هنوز مورد ارزیابی همتایان قرار نگرفته است.
ابرغبار اورت به‌عنوان بقایای استفاده‌ نشده سیارات غول‌پیکر منظومه شمسی(مشتری، نپتون، اورانوس و زحل) پس از شکل‌گیری آن‌ها در حدود 4.6 میلیارد سال پیش آغاز شد. برخی از این بقایا آن‌قدر بزرگ هستند که می‌توانند به‌عنوان سیارات کوتوله در نظر گرفته شوند.
زمانی که این سیارات شروع به گردش به دور خورشید کردند، حرکت‌های آن‌ها مواد اضافی را به دور از مدار پلوتو پرتاب کردند، جایی که امروز در آنجا قرار دارند. لبه داخلی ابرغبار اورت تقریباً بین دو هزار تا پنج هزار واحد نجومی(AU) از خورشید قرار دارد و لبه بیرونی آن بین 10 هزار تا 100 هزار AU فاصله دارد.(یک AU تقریباً معادل 93 میلیون مایل یا 150 میلیون کیلومتر که تقریباً برابر فاصله متوسط زمین تا خورشید است)
این بدان معناست که حتی با سرعت کنونی خود که حدود یک میلیون مایل(1.6 میلیون کیلومتر) در روز است، فضاپیمای «ویجر1» ناسا برای رسیدن به ابرغبار اورت 300 سال زمان نیاز خواهد داشت و برای خروج از آن به 300 هزار سال دیگر نیاز دارد.
این فاصله زیاد به این معناست که اجسام موجود در ابرغبار آن‌قدر کوچک و کم‌نور هستند و آن‌قدر آهسته حرکت می‌کنند که حتی با قدرتمندترین تلسکوپ‌ها نیز نمی‌توان آن‌ها را به‌طور مستقیم مشاهده کرد. بیشتر شواهد ما برای وجود آن از دنباله‌دارهای دوره بلند می‌آید.
توپ‌های برفی یخ و گرد و غباری که از ابرغبار به بیرون پرتاب شده و توسط اختلالات گرانشی به دور خورشید گردش می‌کنند.
برای درک بهتر از آنچه که ابرغبار اورت می‌تواند شبیه باشد، پژوهشگران پشت این مطالعه جدید از اطلاعات مربوط به مدارهای دنباله‌دارها و نیروهای گرانشی از درون و فراتر از منظومه شمسی برای ساخت مدل ساختار ابرغبار اورت استفاده کردند.
یکی از کلیدهای درک شکل ابرغبار اورت، جزر و مد کهکشانی است، کشش‌هایی که توسط ستارگان، سیاه‌چاله‌ها و مرکز کهکشان ما ایجاد می‌شود و تأثیر زیادی بر اجسام ابرغبار اورت دارند، اما برای اجسامی که به خورشید نزدیک‌تر هستند، تحت تأثیر گرانش خورشید پنهان می‌شود.
وقتی دانشمندان این مدل را از طریق ابررایانه پله‌ایدس ناسا اجرا کردند، ساختاری برای قسمت درونی ابرغبار(منطقه‌ای با بیشترین تراکم جمعیت، واقع در هزار تا 10 هزار AU از خورشید) به‌دست آمد که شباهت زیادی به دیسک مارپیچی کهکشان راه شیری دارد. طبق این مدل، بازوهای این قسمت درونی ابرغبار اورت تا 15 هزار AU از انتها تا انتها کشیده می‌شود.
برای تأیید این ساختار از طریق مشاهدات، پژوهشگران باید اجسام را به‌طور مستقیم دنبال کنند یا نور بازتابیده از آن‌ها را از تمام منابع دیگر پس‌زمینه و پیش‌زمینه جدا کنند. هر دو این کارها وظایف بسیار دشواری هستند که هنوز منابعی برای انجام آن‌ها اختصاص داده نشده است، اما پژوهشگران بر این باورند که اگر بخواهیم بفهمیم دنباله‌دارها از کجا می‌آیند، چگونه منظومه شمسی ما تکامل یافته و تأثیر مداوم ابرغبار اورت بر محله کیهانی ما چیست، ممکن است بهتر باشد که به‌زودی شروع به نگاه کردن به آن کنیم

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1037008/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لزوم اعمال معافیت‌های مالیاتی جهت تسریع توسعه نیروگاه‌های خورشیدی

پیش‌فروش بلیت‌های نوروزی قطار از فردا

جزئیات مبادلات بازار ارز تجاری؛ تجار چقدر ارز فروختند؟

آخرین فرصت باشگاه استقلال به ماتزاری

جریمه نقدی استقلال قبل از دربی

پیروزی یاران عبادی‌پور مقابل تیم لئون

رافینیا کاپیتان بارسلونا از خودرو جدیدش رونمایی کرد

رقیب تراکتور مغضوب بن‌سلمان

برگزاری رقابت‌های چوگان سیزم به میزبانی ایران

کری بایرن برای ژابی: نشان می‌دهیم تیم اولیم!

ژوائو به همان اندازه که زیباست، بی‌فایده است

فرار پرسپولیس از هت‌تریک در باخت

شهید صفی الدین: رهبر انقلاب تنها کسی بودند که میگفتند سازش اتفاق نمی‌افتد

شکست نفوذ دشمن فرضی به سواحل ایران

وزیر امور خارجه: رژیم اسرائیل بدون هیچ عذرخواهی و ناراحتی یک جنگ غیرقابل کنترلی علیه غزه انجام داد

«عراقچی» با همتای اندونزی دیدار کرد

ویدئویی از میلاد کی مرام در سریال «سووشون»

صداهایی که خاموش شده‌اند ولی همیشه برای ما زنده اند

ویدئویی جدید از محمدرضا گلزار با تیپی خاص و شیک

بازیگر زنی که سخت ترین زندگی را در بین هنرمندان داشت!

پوستر فیلم «پیش‌مرگ» منتشر شد

چالش مجریان برتر 10 سال اخیر با «شاهین صمدپور»

ویدئو کنسرت «ندارمت» با اجرای جدید محسن یگانه

تیزر آهنگ جدید آرون افشار را از دست ندهید

جزئیات حمله تروریستی به ساختمان بنیاد مسکن چابهار

یک ماه کسری خدمت در انتظار سربازان ماهر

طرح ویژه پلیس برای برخورد با 3 تخلف رانندگی در آستانه نوروز و ماه رمضان

راه‌اندازی بزرگترین مرکز داده هوش مصنوعی جهان در کره جنوبی

چسباندن سطوح در شرایط مرطوب با فناوری بومی

چرا هواپیما چراغ دارد؟

طنز تلخی که در داستان بینوایان ویکتور هوگو وجود دارد به روایت استاد فلسفه

متفکر آمریکایی: آیا اروپا باید ما را دشمن بداند؟

آخرین وضعیت قیمتی کالاهای اساسی

وزیر رفاه: دولت تهیه و توزیع سبد کالا را واگذار کند

تاریخ بازی بزرگ را شورای تامین تعیین می‌کند

میزبانی جزیره کیش از مسابقات انتخابی جام جهانی گل کوچک

آنتونی به خاطر رئال اخراج شد!

نفس راحت بایرن؛ موسیالا مصدوم نشد

شهید صفی‌الدین: رهبر انقلاب گفتند انتفاضه‌ای جدید در فلسطین شکل خواهد گرفت

عراقچی با گوترش دیدار کرد

قالیباف: شکوه مراسم تشییع رهبران مقاومت شوی جنگنده‌های اسرائیلی را ناکام گذاشت

هشدار فرمانده ارشد سپاه به آمریکا و اسرائیل؛ پایگاه‌های کمکی به رژیم‌صهیونی را هدف قرار خواهیم داد

«هفتاد سی» پرفروش‌ترین فیلم سال می‌شود؟

فیلم‌هایی که به تصویر سال «جایزه عباس کیارستمی» راه یافتند

حضور رپر معروف در فصل جدید پایتخت!

همه حرف مصطفی زمانی آب و خاک وطن بود

دکتر خوش‌صدایی که دست خواننده‌های وطنی را از پشت بسته!

تکذیب ترور رئیس بنیاد مسکن سیستان و بلوچستان

تعطیلی غیرمجاز آموزش آنلاین توسط برخی مدارس

خروج 150 میلیون لیتر سوخت از کشور توسط قاچاقچیان