راه ترقی

آخرين مطالب

چطور ساترا بعد از 3 قسمت یادش آمد که «تاسیان» مجوز ندارد؟! فرهنگ و هنر

چطور ساترا بعد از 3 قسمت یادش آمد که «تاسیان» مجوز ندارد؟!
  بزرگنمايي:

راه ترقی - روزنامه سازندگی / چند روز پیش خبرگزاری قوه قضائیه از توقیف سریال «تاسیان» ساخته تینا پاکروان که از سکوی فیلیمو درحال پخش بود، خبر داد و نوشت: پخش سریال «تاسیان» که اخیراً چند قسمت آن منتشر شده است به دلیل نداشتن مجوز تولید و پخش، متوقف شد!
در همان روز جلسه‌ای با حضور تهیه‌کننده سریال و مسئول پلتفرم برگزار و به وی ابلاغ شد که سریال دارای ایراداتی است. عوامل سریال باید ضمن کسب مجوز تولید و پخش، ایرادات سریال را نیز اصلاح کنند. در اطلاعیه قوه قضائیه به صراحت آمده که «تاسیان» به دلیل نداشتن مجوز تولید و پخش توقیف شده است.
این اتفاق از عجایب این روزگار است که سریالی با این همه سروصدا و بیلبورد و تیزر بدون مجوز تولید و پخش می‌شود و ساترا تازه پس از انتشار سه قسمت از آن شکایت به قوه قضائیه برده و این قوه هم در نهایت دستور توقیف آن را صادر می‌کند. اگر تشکیلاتی به این عریض و طویلی حتی نمی‌تواند از انتشار یک مجموعه بدون مجوز جلوگیری کند پس اصلاً چه دلیلی برای ادامه کارش وجود دارد. البته ساترا از پیش از پخش این سریال از راه‌های مختلف از انتشار آن جلوگیری کرد اما هیچ‌یک از آنها به نتیجه نرسید و حالا پس از پخش سه قسمت، توانست پخش آن را متوقف کند. همان روزی که اطلاعیه قوه قضائیه منتشر شد، خبرگزاری فارس دست به انتشار دو گزارش با فاصله زمانی کم درباره این سریال زد که می‌شد از این موضع‌گیری تند در یک روز، پیش‌بینی کرد که خبرهایی در راه است و احتمالاً از ادامه پخش این مجموعه جلوگیری خواهد شد.



تاسیان واقعی برای تینا پاکروان اتفاق افتاد!
1403/12/07 - 17:55
اما همه اینها به کنار، عجیب اینجاست که ساترا ابتدا به بهانه‌هایی نظیر استعلام صیانت کارگردان «تاسیان» بر عدم انتشار این سریال تاکید می‌کرد اما نداشتن مجوز پخش را دستمایه انتقاد به این سریال قرار نمی‌داد و در نهایت به خاطر آورد که «تاسیان» مجوز پخش هم نداشته و حالا با این بهانه می‌تواند از پخش آن جلوگیری کند. این اتفاق حالا تبدیل به رویه‌ای عادی در انتشار سریال‌ها و رئالیتی‌شوهای شبکه نمایش خانگی شده و البته شبیه چیزی مانند برگ برنده یک سریال هم عمل می‌کند. چراکه مجموعه‌هایی که با توقیف قضایی روبه‌رو می‌شوند، این مساله آنقدر برایشان در رسانه‌ها و فضای مجازی داخلی و خارجی بازتاب دارد که می‌تواند بخشی از تبلیغات مربوط به مجموعه را بر عهده بگیرد و عملاً بسامد اخبار و یادداشت‌ها درباره مجموعه را چند برابر می‌کند که اتفاقاً به نفع سریال یا هر مجموعه دیگری هم خواهد بود. چندی پیش سریال «غربت» و برنامه «جوکر» گرفتار توقیف و تعلیق شدند و قبل‌تر از آنها «سقوط» و «رهایم کن» و حتی «دفتر یادداشت» هم در مقطعی با این توقیف روبه‌رو شدند اما درنهایت مشکلات همه اینها حل شد و دوباره به شبکه خانگی بازگشتند و اتفاقاً به دلیل همه این گیر و گرفتاری‌ها بیشتر دیده شده و مخاطب چند برابری هم پیدا کردند.

راه ترقی

واکنش «تینا پاکروان» به توقیف «تاسیان»/ چرا از یک قصه عاشقانه می‌ترسید؟
1403/12/07 - 09:13
حالا «تاسیان» هم به وضعیتی مشابه این سریال‌ها تبدیل شده است. ساترا که تازه به یادش آمده این سریال مجوز تولید و پخش نداشته درصدد است، سریال را بازبینی کرده و پس از اعمال ممیزی و سانسور مجوز انتشارش را صادر کند! تولید مجموعه هفته‌های پایانی خود را طی می‌‌کند و چیز زیادی از فیمبرداری آن باقی نمانده است.
دو قسمت چهارم و پنجم این مجموعه برای مدیران ساترا فرستاده شده و آنها معتقدند باید بخش‌هایی از سریال مورد جرح و تعدیل قرار گیرد. در طول این سه هفته هم انتقادات عجیب‌وغریبی مانند تطهیر و سفیدشویی ساواک به آن وارد شد که اصلاً معلوم نیست، منتقدان آن چطور به چنین نتیجه‌گیری رسیده‌اند چراکه ساواک در این مجموعه تبدیل به تشکیلات کاریکاتوری شده که یک سری نیروی ناکارآمد و فشل در آن حضور دارند که به راحتی نیرو می‌‌گیرد و یک جوان عاشق به یک‌باره تبدیل به بازجوی این سازمان می‌شود. مخاطب عادی با تماشای این سریال نه تصوراتش راجع به این تشکیلات مخوف تغییر می‌کند و نه احساساتش نسبت به آن تلطیف می‌شود.
چیزی که منتقدان به آن اشاره دارند، رفتار معقول نیروهای ساواک هنگام بازجویی است که آنچه در قسمت دوم و سوم سریال آمد به دلیل حضور رفیق قدیمی شخصیت اصلی در ساواک بود که او توانست پرونده مربوط به امیر را تغییر دهد. رفتار معقول ماموران ساواک با او به واسطه رانتی بود که از آن برخوردار شد و توانست، اتهام خود و معشوقش را در بازجویی سبک کند. این نه به معنی سفیدشویی ساواک است و نه به نظر می‌رسد کارگردان اصلاً چنین قصدی داشته. اتفاق نشان‌دهنده این است که لابی‌گری و رانت‌بازی در این تشکیلات هم وجود داشته و با رفیق‌بازی می‌‌شد در آن رسوخ کرد.
مخالفان محصولات شبکه نمایش خانگی و سریال‌هایی که با شکل و شمایل متفاوت به پلتفرم‌ها می‌آیند پس از توقیف و نمایش مکرر محصولات این شبکه، اگر به نتایج مخالفت خود و توقیف مجموعه‌ها کمی دقت کنند، درخواهند یافت که نتیجه این توقیف و رفع توقیف‌ها، عکس‌ خواهد بود و تجربه نشان داده که همه اینها در نهایت نه ‌تنها به ضرر بلکه به نفع مجموعه‌ای خواهد بود که قوه ‌قضائیه دست به توقیف آن می‌زند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1038156/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نوسان قیمت طلا و سکه با رفت و برگشت دلار

جدیدترین جزئیات شارژ اعتبار کالابرگ الکترونیکی ماه مبارک رمضان و شب عید

قیمت بلیت دربی در بازار سیاه میلیونی شد

اقدام سریع استقلال برای حضور بوژوویچ در دربی

تاجرنیا: مذاکرات ما با ماتزاری جدی و درست بود

تاجرنیا: هر تصمیمی گرفته می شود جامعه هواداری واکنش نشان می دهد

بوژوویچ بدون گفت‌وگو با خبرنگاران ساختمان باشگاه استقلال را ترک کرد

صعود 3 آزادکار ایران به نیمه نهایی تورنمنت رنکینگ آلبانی

جوانان پرسپولیس قهرمان لیگ تهران شدند

خوشامدگویی استقلال به سرمربی جدید

مالک خیبر همه بلیت‌ها را خرید!

رونمایی از عجیب‌ترین شرط ماتزاری برای استقلال

پزشکیان در بازدید از نمایشگاه «مدار»: دولت با جوانان با انگیزه همراهی می‌کند

رئیس‌جمهور: برخی سعی می‌کنند تقصیرات را گردن وزیر اقتصاد بیاندازند

لیستی ادعایی از تغییرات قریب الوقوع در دولت؟!

خرازی: در حال حاضر شرایط برای مذاکره با آمریکا مهیا نیست

اسلامی: رفتار آژانس انرژی هسته‌ای باید حرفه‌ای باشد

ادعای تازه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره غنی‌سازی در ایران

گزافه‌گویی اسرائیل علیه ایران و هشدار به عربستان

نشست تخصصی هم‌اندیشی معاونت تعاون و امور اجتماعی در خصوص ارائه خدمات دیجیتال برگزار شد

4 سریال جدید در ساترا مجوز نگارش و تولید گرفتند

موزیک عاشقانه با اجرای علی لهراسبی

میانگین حقوق 70 میلیونی در شهرداری تهران تکذیب شد

کشف 7 کیلو افیون و روان‌گردان در عملیات پلیس پایتخت

دستگیری 2 کلاهبردار پروژه‌های نفتی

کمبود 75000 تخت بیمارستانی در کشور

اولتیماتوم پلیس به گنگسترهای مجازی

بازگشت 130 زندانی ایرانی در عراق به کشور

انقلاب صنعتی پنجم؛ همکاری انسان و هوش مصنوعی

ما دل به غم تو بسته داریم ای دوست

یورش تانک‌های اسرائیلی به جنین

شطرنج روسی

پرونده بسته مذاکره با آمریکا، پرونده باز FATF در مجمع تشخیص

انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث

آخرین وضعیت از مجوز‌های کسب و کار شهرداری‌ها

قیمت تنظیم بازاری کالاهای اساسی اعلام شد

پایان کار شمشیربازان اسلحه فلوره پسران در مسابقات قهرمانی آسیا

آغاز مرحله پایانی لیگ برتر والیبال نشسته مردان

سه ستاره مصدوم پرسپولیس آماده دربی شدند

فرانسوی‌ها نقشه مهار ریکی آلوز را کشیدند!

جوان سرحال استقلال آماده دربی

ربیعی: نگران آینده ذوب‌آهن نیستم

استقلال با بوژوویچ مقابل پرسپولیس

تساوی تیم فکری و شاگردان مرفاوی

استقلال رسماً از بوژوویچ رونمایی کرد

تاجرنیا: حضور ماتزاری در استقلال منتفی نشده است!

تحصن همراه با شعار علیه سران سه قوه در مقابل مجلس

اعتماد: سنگ‌اندازی یک جریان سیاسی در مسیر تصویب FATF

امیر سرلشکر موسوی: تهدیدات دشمن موجب قوی‌ تر شدن نیروهای مسلح شد

پزشکیان: باید بستر لازم را در اختیار جوانان قرار دهیم