راه ترقی

آخرين مطالب

خودرو باز هم گران می‌ شود؟ اقتصاد

خودرو باز هم گران می‌ شود؟
  بزرگنمايي:

راه ترقی - همشهری آنلاین / 3ماه پس از افزایش قیمت خودروهای داخلی تازه‌ترین خبرها حاکی از آن است که افزایش قیمت دلار اثر مثبت اصلاح نرخ‌های قبلی را از بین برده و حالا شرکت‌های خودروسازی‌ بار دیگر به‌دنبال دریافت مجوز افزایش قیمت هستند.
 ابتدای آذرماه امسال شرکت‌های خودروسازی‌ پس از مدت‌ها موفق به دریافت مجوز افزایش قیمت محصولاتشان شدند به‌طوری که طبق مجوزهای جدید قیمت خودروهای آنها بین 21تا 35درصد افزایش یافت.
طبق مجوزهای صادر شده در ابتدای آذرماه قیمت 26محصول 2 شرکت ایران‌خودرو و سایپا بین 21تا 35درصد افزایش یافت.

در فهرست جدید قیمت دنا پلاس اتوماتیک با 209میلیون تومان افزایش به مرز 800میلیون تومان رسید که 35درصد افزایش نشان می‌دهد. همچنین قیمت کارخانه تارا اتوماتیک با 31درصد رشد به 761میلیون تومان رسید. شرکت سایپا نیز قیمت خودروی شاهین پلاس اتوماتیک را با 14درصد افزایش به قیمت 728میلیون تومان را سند زد.
علت صدورمجوز برای افزایش قیمت این خودرو این بود که هزینه تمام‌شده تولید یک خودرو بسیار بیشتر از قیمتی است که فروخته می‌شود و این موضوع منجر به ثبت زیان‌های سنگین در شرکت‌های خودروسازی‌ شده است، به‌طوری که طبق تازه‌ترین آمارها در سامانه کدال جمع کل زیان انباشته تلفیقی شرکت‌های خودروسازی‌ از مرز 277هزار میلیارد تومان عبور کرده است.
زمزمه افزایش نرخ دوباره
حالا اندکی بعد از آذرماه آخرین خبرها حاکی از آن است که شرکت‌های خودروسازی بار دیگر درخواست کرده‌اند که قیمت محصولاتشان افزایش یابد. علت اصلی این درخواست افزایش شدید قیمت ارز است که منجر به افزایش قیمت نهاده‌های تولید شده است. درواقع به‌دلیل اینکه بخش زیادی از نهاده‌های تولید یا وارداتی هستند یا قیمت آنها متناسب با افزایش قیمت دلار افزایش می‌یابد عملا افزایش قیمت‌های انجام شده در آذرماه خنثی شده و خودروسازان به‌دلیل این افزایش هزینه‌ها که می‌تواند بهای تمام‌شده درآمدهای عملیاتی را به‌شدت تحت‌تأثیر قرار دهد بار دیگر خواستار افزایش قیمت هستند.
عادل پیرمحمدی، مدیرعامل ایران‌خودرو در تازه‌ترین گفته‌های خود در جریان پرسش و پاسخ با سهامداران در مورد آینده قیمت خودرو در این شرکت گفت: باید متناسب با افزایش قیمت نهاده‌ها قیمت خودرو هم افزایش پیدا کند که اگر این اتفاق نیفتد نمی‌توان به‌طور مطلوب برنامه‌های توسعه‌ای را پیش برد.
او تأکید کرده است: در ماه‌های قبل با حمایت وزارت صمت بخشی از عقب‌ماندگی قیمت خودرو جبران شد، این در شرایطی است که به فاصله 2هفته بعد از اصلاح قیمت‌ها، نرخ ارز افزایشی شد به این ترتیب نرخ نهاده‌های تولید هم با همین تناسب افزایش داشته است (حدود 50درصد) و اکنون محصولات بار دیگر با زیان تولید می‌شود.
پیرمحمدی به موضوع کاهش هزینه‌ها نیز اشاره کرد و افزود: کاهش هزینه‌ها باید همراه با ارتقای کیفیت رخ دهد. با توجه به استقرار تیم‌های ما در دفاتر خارج از کشور و مذاکرات با تامین‌کنندگان خارجی، توانسته‌ایم 25 میلیون دلار کاهش هزینه محقق کنیم که قطعا در کاهش هزینه‌های تولید اثرگذار خواهد بود.
جمشید ایمانی، قائم‌مقام ارشد گروه صنعتی ایران‌خودرو نیز در مورد قیمت‌گذاری محصولات این شرکت گفته است: از شورای رقابت و سازمان حمایت درخواست کردیم که نظارت مراجع به‌صورت پسینی باشد یعنی هرماه هیأت‌مدیره خودروساز براساس نرخ ارز و تورم قیمت خودرو را تعدیل کند و بعدا مراجع نظارتی بر قیمت‌ها نظارت کنند.
آقاپور، قائم‌مقام مالی و اقتصادی گروه صنعتی ایران خودرو نیز درباره نحوه افزایش قیمت خودرو گفته است: به‌دلیل تغییر نرخ ارز از نیمایی به توافقی و در راستای اجرای صحیح و بموقع دستورالعمل شماره 543 شورای رقابت، درخواست افزایش قیمت محصولات به شورای رقابت و سازمان حمایت طی مکاتباتی ارسال شده است. وی تأکید کرده تا وقتی حاشیه قیمت کارخانه و بازار افزایشی باشد لاتاری خودرو هم تداوم خواهد داشت.
افزایش 30 درصدی قیمت هم خودرو سازان را قانع نکرد
طبق مجوزهای صادر شده در ابتدای آذرماه قیمت 26محصول 2 شرکت ایران‌خودرو و سایپا بین 21تا 35درصد افزایش یافت.
در فهرست جدید قیمت دنا پلاس اتوماتیک با 209میلیون تومان افزایش به مرز 800میلیون تومان رسید که 35درصد افزایش نشان می‌دهد. همچنین قیمت کارخانه تارا اتوماتیک با 31درصد رشد به 761میلیون تومان رسید. شرکت سایپا نیز قیمت خودروی شاهین پلاس اتوماتیک را با 14درصد افزایش به قیمت 728میلیون تومان ‌سند زد.
علت صدورمجوز برای افزایش قیمت این خودرو این بود که هزینه تمام‌شده تولید یک خودرو بسیار بیشتر از قیمتی است که فروخته می‌شود و این موضوع منجر به ثبت زیان‌های سنگین در شرکت‌های خودروسازی‌ شده است، به‌طوری که طبق تازه‌ترین آمارها در سامانه کدال جمع کل زیان انباشته تلفیقی شرکت‌های خودروسازی‌ از مرز 277هزار میلیارد تومان عبور کرده است.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1039165/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ایزدخواه: مخالف طرح مولدسازی دولت رئیسی بودم!

ساخت 32 هزار واحد مسکن در شهر جدید پرند

قدردانی رئیس جمهور برای مشارکت در پویش «دو درجه کمتر»

بوریس اسپاسکی درگذشت

انتخاب جالب ویدال برای توپ طلای 2025

سردار امشب عدد 10 را نشان می‌دهد

نیمار: چک سفید امضای رئال را رد کردم!

حضرتی: استیضاح وزرای دولتی که تازه 5 الی 6 ماه است تشکیل شده، عجولانه‌ است

گزارش نشریه آمریکایی از رزمایش ارتش: زیر دریایی غدیر، سلاح پنهان ایران

وزیر خارجه لبنان: با مجوز ویژه از رئیس‌جمهور هواپیمای ایرانی توانست با ضمانت به زمین بنشیند

آقای مدیری! ما هنوز تو را شکل فرهادِ پاورچین می‌بینیم

موزیک ویدئوی «غرور» با اجرای عرشیاس

تیراندازی به سمت یک خودرو در ایرانشهر؛ کودک 4 ساله جان باخت

برای واکسن گارداسیل سراغ «ناصرخسرو مجازی» نروید!

آبله میمونی همچنان در وضعیت اضطرار

داستانک/ می‌خواهم شاگرد مکانیک شوم

پاداش پایان خدمت فرهنگیان در کانون توجه بودجه 1404

یارانه دارو و نان افزایش می‌یابد

آرائوخو: کاش فینال چمپیونزلیگ را با رئال بازی کنیم

تجلیل از قهرمانان اتومبیلرانی در سال 1403

همیلتون: از رانندگی با فراری جدید لذت می‌برم

اولین تجربه دربی و اولین موقعیت بازی!

از سیتی رفتم چون پپ در فینال CL به من بازی نداد

قاسم‌پور: حسرت مدال جهانی در دلم ماند اما فراموشش کردم

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور: استیضاح‌کنندگان ایرادی نسبت به عملکرد همتی ندارند

حضور سرزده پزشکیان در یکی از محلات شهرستان رباط کریم

جانشین معاون هماهنگ‌ کننده سپاه: عملیات وعده صادق سه به موقع انجام می‌شود

برخورد صمیمانه مریلا زارعی با هواداران مشهدی در اکران «موسی کلیم‌الله»

دورهمی هوتن شکیبا، عمو پورنگ و مهدویان در یک مراسم خیریه

یک فیلم توقیفی دیگر لو رفت!

اجرای قطعه «ای دل دیگه بال و پر نداری» از حجت اشرف زاده

پرداخت بدهی تامین‌اجتماعی به داروخانه‌ها و مراکز خصوصی تا چند روز آینده

حادثه تیراندازی به سمت یک خودرو در ایرانشهر؛ کودک 4 ساله جان باخت

موفقیت خارق العاده ربات انسان‌نمای چین در حمل بار

سفری تصویری به زندگی امام اول شیعیان

رشد 3 درصدی بخش کشاورزی در سال جاری

تولید بیش از 896 هزار خودرو در 11 ماه امسال

تعیین حقوق و دستمزد کارگران در سال آینده، موضوع داغ این روزهای جامعه

مالک چلسی: نمی‌توانم به فروشگاه بروم و مهاجم بخرم!

بایرن قهرمانی اروپا نمی‌خواهد، فقط قهرمانی لیگ!‏

اگر آفریقایی‌ها نبودند فوتبال شما مضحکه دنیا بود!‏

بایرن مونیخ خواهان حفظ مولر

اوضاع کابوس وار نیستلروی در جزیره

گل سرنوشت‌ساز با خرید زمستانی نارنجی‌ها

رکورد رویایی استقلال در دربی‌ها شکسته شد

آذر منصوری: استیضاح وزیر اقتصاد سیاسی است

مقایسه تاسف‌باری که بیژن بیرنگ انجام داد

قسمت چهارم «تاسیان» با دستور قضایی پخش نمی شود

ضبط سریال «موسی کلیم الله» پس از نوروز 1404

چهره ها/ ظاهر شاد مریلا زارعی در اکران «موسی کلیم‌الله (ع)»