راه ترقی

آخرين مطالب

عصر «کارخانه‌های تاریک» در چین؛ ربات‌ها حالا 24 ساعته مشغول کارند دانش

عصر «کارخانه‌های تاریک» در چین؛ ربات‌ها حالا 24 ساعته مشغول کارند
  بزرگنمايي:

راه ترقی - دیجیاتو /با توسعه ربات‌ها و سیستم‌های هوش مصنوعی پیشرفته، حالا ربات‌ها در تأسیساتی که به روشنایی نیاز ندارند، مشغول تولید هستند.
ظهور فرایندهای اتوماسیون و هوش مصنوعی صنایع مختلف را در سراسر جهان متحول کرده است و بخش تولید نیز از این قاعده مستثنی نیست. از مهم‌ترین تغییرات سال‌های اخیر در حوزه تولید، رواج مفهومی به نام کارخانه‌های تاریک (Dark factory) است؛ تأسیسات تولید خودکار که در آنها انسان هیچ دخالتی ندارد و نیازی به سیستم‌های روشنایی نیست. با ما همراه باشید تا به مزایا، معایب و رواج کارخانه‌های تاریک در چین نگاهی بیندازیم.
کارخانه تاریک چیست؟
بازار


کارخانه هوشمند یا کارخانه تاریک که کارخانه چراغ‌خاموش نیز شناخته می‌شود، مرکزی کاملاً خودکار است که ربات‌ها، سیستم‌های مبتنی‌بر هوش مصنوعی و دستگاه‌های IoT (اینترنت اشیا) همه یا بیشتر فرایندهای تولید را مدیریت می‌کنند. این کارخانه‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که 24 ساعته بدون دخالت انسان کار کنند. ازآنجایی‌که هیچ کارگری حضور ندارد، این تأسیسات نیازی به روشنایی ندارند؛ ازاین‌رو به آنها کارخانه تاریک می‌گویند.
مزایا و معایب کارخانه تاریک
عوامل و مزایای متعددی باعث شده‌اند کارخانه‌های تاریک به‌ وجود بیایند. در ادامه مهم‌ترین آنها را بررسی می‌کنیم:
افزایش راندمان: سیستم‌های خودکار سریع‌تر و دقیق‌تر از نیروی انسانی کار می‌کنند و خطاهای تولید را کاهش و بازده را افزایش می‌دهند. ‌
کاهش هزینه‌ها: حذف نیروی انسانی به‌طور قابل‌توجهی هزینه‌های مختلف ازجمله دستمزد، مزایا و هزینه‌های ایمنی محل کار را کاهش می‌دهد.
انجام عملیات‌ها به‌صورت 24/7: برخلاف کارگران انسانی، ماشین‌ها نیازی به استراحت، تعطیلات یا خواب ندارند که منجر به ایجاد چرخه‌های تولید دائمی می‌شود.
بهبود ایمنی: کارهای خطرناک در محیط‌های سخت را می‌توان به ربات‌ها سپرد تا صدمات محل کار را کاهش داد.
افزایش و انعطاف در تولید: تولید مبتنی‌بر هوش مصنوعی بدون نیاز به آموزش گسترده نیروی کار می‌تواند به‌سرعت با تقاضاهای درحال تغییر بازار سازگار شود.
البته این روش مسائل و معایبی نیز دارد:
هزینه‌های اولیه بالا: راه‌اندازی کارخانه کاملاً خودکار مستلزم سرمایه‌گذاری قابل‌توجهی در بخش رباتیک، هوش مصنوعی و زیرساخت است.
اخراج نیروی کار انسانی: حذف کارگران انسانی نگرانی‌هایی را درباره بیکاری و جابه‌جایی نیروی کار ماهر ایجاد کرده است.
نقص‌های فنی: فرایندهای اتوماسیون به سیستم‌های پیچیده‌ای متکی است که نیاز به نگهداری و نظارت منظم دارند. یک نقص می‌تواند فرایند تولید را کامل متوقف کند.
خطرات امنیت سایبری: با اتوماسیون متکی‌بر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، این سیستم‌ها در برابر حملات سایبری آسیب‌پذیرتر می‌شوند.
کارخانه‌های تاریک در چین
یکی از کشورهایی که روی کارخانه تاریک سرمایه‌گذاری زیادی کرده، چین است. نام یکی از شهرهای صنعتی این کشور پرجمیعت نیز با کارخانه‌های تاریک گره خورده است: دونگوان (Dongguan). در این شهر می‌توان روی تلخ کارخانه‌های تاریک را دید. سال 2015 بیش از 43 هزار نفر در این شهر با ربات‌ها جایگزین شدند.
تقریباً همه 8 میلیون نفر جمعیت دنگوان از شهرهای دیگر به این شهر مهاجرت کرده‌اند تا در آن کار کنند؛ البته 720 هزار کودک نیز در این شهر متولد شده‌اند و بومی آنجا محسوب می‌شوند. اما با رواج کارخانه‌های تاریکی بسیاری از کارکنان قدیمی پس از چند دهه زندگی و کار در این شهر، به شهرهای اصلی خود بازگشتند.
البته جنبه مثبت فناوری این است که این شهر ارزش اقتصاد استان گوانگ‌دونگ را به یک‌تریلیون و 200 میلیارد دلار افزایش داده که بیشتر از تولید ناخالص داخلی اندونزی است. گوانگ‌دونگ بسیاری از کالاهای مصرفی تولیدی این کشور آسیایی را تولید می‌کند، تقریباً نیمی از موبایل‌ها و 80 درصد اجاق‌های مایکروویو کشور در این استان ساخته می‌شوند.
کدام شرکت‌ها دارک فکتوری دارند؟
تاکنون چندین شرکت پیشرو خطوط تولید چراغ‌خاموش را پذیرفته‌اند و گام‌های مهمی در اتوماسیون برداشته‌اند؛ برای مثال شرکت Fanuc ژاپن صاحب یکی از معروف‌ترین دارک فکتوری‌هاست. در تأسیسات این شرکت در ژاپن، بازوهای رباتیک با خطوط تولید کاملاً خودکار تولید می‌شوند؛ یعنی ربات‌ها خودشان را بدون دخالت انسان می‌سازند. شرکت زیمنس آلمان نیز در بخش تولید قطعات الکترونیکی، کارخانه‌های تاریک احداث کرده است.
شرکت تسلا نیز به‌سمت اتوماسیون رفته است؛ البته تأسیسات تسلا هنوز نیاز به نظارت انسانی دارد اما این شرکت قصد دارد در آینده به‌سمت تولیدات کاملاً مستقل برود. آدیداس نیز از کارخانه‌های موسوم به Speedfactories خود در آلمان و ایالات متحده پرده برداشت که از رباتیک و هوش مصنوعی برای تولید کفش‌های کتانی با کمترین دخالت انسان استفاده می‌کند.


چند ماه قبل نیز شیائومی چین از افتتاح و راه‌اندازی نسل جدید کارخانه تولید گوشی‌های هوشمند خود در پکن خبر داد. این کارخانه جدید می‌تواند 24 ساعت شبانه‌روز بدون هیچ نیروی انسانی کار کند. شیائومی ادعا می‌کند ظرفیت تولید این کارخانه در هر ثانیه یک گوشی هوشمند است.
در چند سال اخیر، شرکت‌های مطرح بزرگ به کارخانه‌های تاریک علاقه‌مند شده‌اند اما نمی‌توان با قطعیت گفت در آینده تمام خطوط تولید به کارخانه‌های تاریک تبدیل می‌شوند یا خیر. برخی کارشناسان می‌گویند شاید ایجاد کارخانه‌های هیبریدی رویکرد بهتری باشد: درحالی‌که اتوماسیون به رشد خود ادامه خواهد داد، صنایع و فرایندهای خاصی همچنان به نظارت انسانی نیاز خواهند داشت.
همچنین کارخانه‌های مبتنی‌بر هوش مصنوعی ممکن است در بخش‌هایی مانند الکترونیک و خودروسازی رایج‌تر شوند ولی صنایعی که نیاز به سفارشی‌سازی و مهارت دارند، همچنان به کارکنان انسانی وابسته بمانند. دولت‌ها و کسب‌وکارها همچنین باید به نگرانی‌های اخلاقی، مانند ارتقای مهارت‌های نیروی کار، ایجاد شغل و مقررات هوش مصنوعی توجه کنند تا مطمئن شوند اتوماسیون به نفع کل جامعه است.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1044644/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تولید کالاهای اساسی در کدام استان‌ها بیشتر است؟

احتمال قطعی‌های برنامه‌ریزی شده آب تهران در ماه‌های آینده

سکه عقب‌نشینی کرد؛ ادامه روند صعودی قیمت طلا

بازگشت سه گلر با انگیزه به دروازه لیگ برتر

اضافه‌شدن روبرتو دزربی به لیست مربیان محبوب یوونتوس

کمیته اخلاق: شرط بندی و کم‌کاری تایید شد

بدشانسی ادامه‌دار مهاجم صرب؛ حضور میتروویچ مقابل پاختاکور در هاله‌ای از ابهام

کرگر: همیشه طرفدار بارسلونا بودم، اما سانتیاگو برنابئو اوج فوتبال است

حمایت نکونام از استقلال در آستانه بازی حساس

پاسخ چیرو فرارا به تیاگو موتا:‌ جوان‌بودن تیم، بهانه خوبی برای نبردن نیست

تأیید شد؛ غیبت فلوریان ویرتس مقابل بایرن مونیخ و تیم ملی ایتالیا به‌دلیل مصدومیت

فروپاشی رویاهای یوونتوس؛ پروژه‌ای شکست‌خورده، مربی کم‌تجربه و سکوتی کلافه‌کننده

رونمایی از داور جدال حساس رئال مادرید و اتلتیکو در لیگ قهرمانان اروپا

سند سازمان لیگ؛ جریمه بیرانوند قبلا پرداخت شده

توئیت مهدی فضائلی در پاسخ به برخی برداشت‌ها از صحبت‌های رهبر انقلاب درباره دولت شهید رئیسی

اعتراض برهانی به پیامک‌های توقیف خودرو به خاطر بی‌حجابی توسط آتش‌به‌اختیارها

فرمانده سپاه قدس: تمام مسلمان ها اهل مقاومت هستند

نیک‌بین، نماینده مجلس: 4 هزار پیامک فحش برای من فرستادند

نشست کارشناسی ایران و سه کشور اروپایی اواخر اسفند

سخنگوی شورای نگهبان: انتخابات شوراها سال 1405 برگزار خواهد شد

علی مطهری در واکنش به اتفاقات سوریه و حکومت جولانی: داستان لاتی است که کروات زده

‌‌دویدن و ذوق لیندا کیانی برای حضور در عکس!

مشقت‌های زندگی با یک فمنیست!

چه کسانی قرار بود نقش «ستایش» را بازی کنند؟

سکانس معروف سریال بزنگاه با بازی حمید لولایی

نماهنگی از سریال «آقازاده» با صدای مجید اخشابی

فیلم‌آوای سریال «گمشدگان» با صدای رضا یزدانی

رسیدگی به جرایم زمین خواری و قلع و قمع درختان بدون مسامحه

دزد حرفه‌ای میدان تره‌بار دستگیر شد

تصویری واضح از سطح سیاره ی مریخ

وقتی کسی آواز می خواند

جنگ چقدر به ایران نزدیک است؟

خنجر ارزی شرکت‌های دولتی و شبه‌دولتی به پهلوی اقتصاد!

پایداری‌چی‌ها هدفی جز تخریب دولت و انتقام از پزشکیان ندارند!

ایران آماده مذاکره هسته‌ای؟

چگونه بهترین هتل را در یزد رزرو کنیم؟

این افراد مشمول سود سهام عدالت نمی‌شوند

تکذیب واردات برنج فاسد به کشور

هزینه نمایش وب سایت شما در رتبه‌های برتر چقدر است؟

ناراحتی ناگلزمان برای ویرتز: خیلی دلتنگ تو می‌شویم

ترکیب اصلی بارسا مقابل بنفیکا لو رفت

کومان: از وقتی به هلند آمدم هیچ پیشرفتی نکردیم

دوئل سردار آزمون و ستاره امارات در لیگ قهرمانان

شروع تمرین پرسپولیس برای ملوان با یک مصدوم

راز درخشش لوکاکو؛ 9 کیلو کاهش وزن

یک متحصن قانون حجاب: عده‌ای پول‌های کلان دادند و قبول نکردیم

عارف: حل ناترازی‌های انرژی در کشور جزو اولویت‌های اصلی و راهبردی دولت است

توضیحات دفتر محسن رفیق دوست درباره مصاحبه جنجالی او

«ببعی قهرمان» در پلتفرم‌های برتر روسیه اکران شد

سوژه شدن شاهنامه خوانی پر غلط مسعود فراستی توسط گلزار و یوسف تیموری