راه ترقی

آخرين مطالب

تاثیر سیگار کشیدن مادران در دوران بارداری بر ژنتیک نوزادان دانش

تاثیر سیگار کشیدن مادران در دوران بارداری بر ژنتیک نوزادان
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا /نتایج یک مطالعه در انگلستان نشان داد که سیگار کشیدن زنان در دوران بارداری بر نوزادان پسر در مقایسه با نوزادان دختر، تاثیرات بیشتری برای آنها در آینده دارد.
در یکی از بزرگترین مطالعات جهان در مورد اثرات سیگار کشیدن مادران، محققان دانشگاه آبردین بیش از نیم میلیون نفر را مورد مطالعه قرار دادند تا اثرات سیگار کشیدن در بارداری و تاثیرات آن بر فرزندان آنها در دوران بزرگسالی را بررسی کند.
این تیم به سرپرستی پروفسور پل فاولر، رئیس دانشکده علوم پزشکی در دانشگاه آبردین، از رابطه ژنتیکی بین مادران و فرزندان بزرگسال آنها استفاده کردند تا اولین تجزیه و تحلیل ژنتیکی از سیگار کشیدن مادران را انجام دهند. آنها چند گونه ژنی را پیدا کردند که احتمال سیگار کشیدن مادر را افزایش می‌دهد و همین مساله راه‌های بالقوه جدیدی را برای درمان هدفمند ترک سیگار فراهم می‌کند.
این تیم با استفاده از نمونه‌هایی ارسال شده از سوی بیوبانک انگلستان، داده‌های 500 هزار نفر فرد در 22 مرکز در مانی در اسکاتلند، انگلستان و ولز را بررسی کردند تا عوامل ژنتیکی، بیوشیمیایی، اجتماعی و جمعیت‌شناختی مرتبط با سیگار کشیدن در دوران بارداری را شناسایی کنند.
آنها دریافتند که در هر مرحله، جنین‌های پسر در مقایسه با دختران، بیشتر تحت تاثیر سیگار کشیدن مادر در دوران بارداری قرار می‌گیرند. آنها دریافتند که اولین تاثیر آن تغییر سطوح ژن‌های کبد در جنین پسر در اوایل هفته هفدهم بارداری است که در آینده می‌تواند باعث کوتاه‌تر شدن عمر آنها شود.
یافته دیگر این تحقیق این بود که اگر فرزندان پسر در بزرگسالی به سمت سیگار کشیدن نروند، این خطرات تا حدود زیادی از بین می‌رود.
این مطالعه همچنین نشان داد که مردان در بزرگسالی در مقایسه با زنان، بیشتر در معرض ابتلا به سرطان و یا ابتلا به دیابت نوع دوم هستند. در مقابل، زنان بیشتر در معرض ابتلا به اختلالات گوارشی و تولید مثلی و همچنین مشکلات سلامت روان قرار دارند.
میخائیل میهوف، محقق تحصیلات تکمیلی که این تحقیق را به عنوان بخشی از مطالعات دکترای خود انجام داد، در این باره می‌گوید: «سیگار کشیدن مادر در دوران بارداری با بسیاری از مشکلات سلامتی برای نوزادان مرتبط است. یافته‌های ما نشان می‌دهد که سیگار کشیدن مادر از اوایل سه ماهه دوم بر سلامت نوزاد، به‌ویژه برای نوزادان پسر تاثیر می‌گذارد و این امر در دوران بزرگسالی آنها ادامه می‌یابد. ما همچنین برای اولین بار چند گونه ژنی را شناسایی کردیم که احتمال سیگار کشیدن یا معتاد شدن مادر به سیگار را حتی در دوران بارداری افزایش می‌دهد».

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1046547/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ریزش 15 درصدی یک شاخص مهم در بورس

کاهش عجیب تعداد واحدهای صنفی مصالح‌ فروشی از سال 90

زنگ خطر برای اقتصاد ایران به صدا درآمد

خودروسازان، پسته‌ فروش شدند؛ صادرات 25 میلیون دلار پسته

تولید 20 میلیون قطعه لوازم خانگی در سال 1403

شمس آذر چه مهره‌ای از سپاهان صید کرد!

قضاوت بی‌نقص موعود در جدال حساس

فهرست اسپانیا اعلام شد؛ اولین دعوت ستاره رئال!

اشلوت: نباید از پنالتی داروین فاجعه ساخت

گزینه اول سقوط به لیگ یک ایستاده می‌میرد

نبرد حمدالله و السومه برای رکورد تاریخی عربستان

مهاجم خبرساز استقلال به تیم ملی دعوت شد

علی‌نژاد و نبی در ضیافت افظار کارگروه ورزش حزب موتلفه

اولمو: کرواسی پیشنهاد داد اما اسپانیا را انتخاب کردم

احضار فوری چهار سپاهانی به کمیته انضباطی

ابوترابی‌فرد: آمریکا در عمل تهدید و در سخن تقاضای مذاکره می‌کند

استقبال ایران از امضای معاهده مرزی بین تاجیکستان و قرقیزستان

سخنگوی کرملین: همه تحریم‌ها به بهانه موضوع هسته‌ای ایران غیرقانونی است

تجلیل روسای کارگروه‌های تخصصی شاهد و ایثارگر از مدیرکل نخبگان و دانش پژوهان بنیاد

مهران غفوریان سکانس محبوبش را بازسازی کرد

کامیون با بارش غیب شده!

برشی از قسمت پنجم سریال تاسیان که امروز منتشر شد

سریال «وحشی» از 25 فروردین 1404

اونی که تو باغ نیست، صاحب باغه

داستان قربانی‌ها، پلیسی می‌شود

حضور جناب خان در مرکز مشاوره!

خط قرمز عجیب یک پدر

هدیه گران‌بها اما زجرآور برای جواد رضویان

دل‌خوشی‌های کوچک، قبل از مرگ

اجرای دلی معین زد از آهنگ جدیدش

سیل شدید در آفریقای جنوبی؛ خیابان‌ها زیر آب رفتند

آخرین وضعیت و توصیه‌های ترافیکی پلیس در خصوص جمعه پایانی سال

مهلت 15 روزه کارفرمایان برای گزارش به اداره کار در صورت قطع رابطه استخدامی اتباع

طوفان شهر «پِرت» در استرالیا را در نوردید

ویدئویی از زیر گرفتن دو نفر در جایگاه سوخت

از امروز تهران گرم می‌شود

نوجوان 14 ساله قربانی مواد منفجره دست‌ساز شد

ماجرای افطاری‌های حرم امام رضا(ع)

استخراج 99.99 درصد لیتیوم از باتری‌های قدیمی با آمینواسید

شاعرانه/ هیچ‌چیز بازنمی‌گردد و نه هیچ‌چیز که تکرار شود

انقلابی که ترامپ در طول پنجاه روز به پا کرد

اسکناس جدید 200 هزار تومانی منتشر شد

کمبودی برای تامین کالاهای مورد نیاز ماه رمضان و ایام عید وجود ندارد

500 هزار تومان هدیه اپلیکیشن آبانک با افتتاح حساب و دعوت از دوستان

بالا بردن جام قهرمانی لیگ برتر والیبال بانوان توسط تیم سایپا

طارمی در لیست خروج اینتر

عذرخواهی هوملس از رُمی‌ها

استفاده ردبول از هوش مصنوعی در اعتراضات فرمول یک

واکنش متفاوت بیرانوند به آوردن اسمش!

درگیری در اکباتان؛ سوءتفاهم بزرگ!