راه ترقی

آخرين مطالب

معمای بازار برنج؛ قیمت‌هایی که کوتاه نمی‌آیند اقتصاد

معمای بازار برنج؛ قیمت‌هایی که کوتاه نمی‌آیند
  بزرگنمايي:

راه ترقی - فارس /با وجود تعیین نرخ مصوب برای برنج، این محصول همچنان با قیمت‌های بالاتر از حد انتظار در بازار عرضه می‌شود. برخی فروشندگان از ترس برخوردهای تعزیراتی، برنج‌های خود را جمع کرده‌اند.
در حالی که دولت نرخ مصوبی را برای فروش برنج تعیین کرده است، اما بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد که این محصول همچنان با قیمت‌های بالا در بازار عرضه می‌شود.
وزارت جهاد کشاورزی اخیراً نرخ مصوب برنج ایرانی را 130 هزار تومان تعیین کرده است، اما در بازار، این محصول با قیمتی در محدوده 150 تا 200 هزار تومان به فروش می‌رسد.
بسیاری از مصرف‌کنندگان از افزایش بی‌رویه قیمت برنج گلایه دارند و برخی نیز از کمبود این محصول در بازار خبر می‌دهند. در این میان، فروشندگان از بیم تعزیراتی شدن، بسیاری از برنج‌های خود را جمع‌آوری کرده‌اند که این امر خود به نگرانی‌های بیشتری دامن زده است.
قیمت‌های بالا با وجود نرخ مصوبدولت برای کنترل بازار و جلوگیری از سوءاستفاده، نرخ مصوبی را برای برنج داخلی و خارجی تعیین کرده است.
بازار
اما گزارش‌ها حاکی از آن است که این نرخ در عمل چندان رعایت نمی‌شود و قیمت‌ها در بازار آزاد به‌ مراتب بالاتر از نرخ‌های مصوب دولتی است.
برخی از فروشندگان معتقدند که هزینه‌های جانبی، از جمله افزایش کرایه حمل‌ونقل و هزینه‌های انبارداری، سبب شده است که نتوانند برنج را با قیمت مصوب عرضه کنند.
احتکار یا کمبود؟یکی از موضوعات بحث‌برانگیز در این زمینه، احتمال احتکار برنج توسط برخی از دلالان و عمده‌فروشان است. گزارش‌های غیررسمی حاکی از آن است که مقادیر زیادی برنج در انبارها ذخیره شده و از عرضه آن به بازار جلوگیری می‌شود که این امر منجر به افزایش قیمت‌ها شده است.
در مقابل، برخی از فروشندگان و عمده‌فروشان این ادعا را رد کرده و عنوان می‌کنند که کاهش عرضه ناشی از کمبود واقعی برنج و مشکلات در زنجیره تأمین است.
ترس از برخوردهای نظارتی و جمع‌آوری برنج از بازارفروشندگان خرد که در مغازه‌ها و بازارهای محلی فعالیت می‌کنند، به دلیل ترس از برخوردهای تعزیراتی، ترجیح داده‌اند که برنج‌های خود را از قفسه‌ها جمع‌آوری کنند. این موضوع باعث شده است که بسیاری از خریداران در یافتن برنج با مشکل مواجه شوند و بازار دچار نوسان بیشتری شود.
یکی از فروشندگان در بازار تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ما اظهار داشت: «ما مجبور هستیم برنج را با قیمت بالاتری خریداری کنیم، اما اگر آن را گران‌تر بفروشیم، ممکن است جریمه شویم. به همین دلیل، برخی تصمیم گرفته‌اند که موقتاً فروش برنج را متوقف کنند.»نقش دستگاه‌های نظارتیدستگاه‌های نظارتی همچون سازمان تعزیرات حکومتی و نهادهای مرتبط، اعلام کرده‌اند که با متخلفان برخورد خواهند کرد.
با این حال، به نظر می‌رسد که این برخوردها تاکنون تأثیر چندانی بر کاهش قیمت‌ها نداشته است. برخی کارشناسان اقتصادی معتقدند که علاوه بر نظارت، باید ریشه‌های افزایش قیمت، از جمله مشکلات زنجیره تأمین و واسطه‌گری، به‌صورت اساسی بررسی و حل شود.
بازار برنج در شرایطی بغرنج قرار دارد؛ از یک سو، قیمت‌ها افزایش یافته و از سوی دیگر، عرضه آن کاهش پیدا کرده است.
در حالی که دولت تلاش دارد با تعیین نرخ مصوب و اقدامات نظارتی، بازار را کنترل کند، اما همچنان عوامل مختلفی مانند احتکار، واسطه‌گری و افزایش هزینه‌های جانبی بر قیمت نهایی تأثیر می‌گذارند.
به نظر می‌رسد که برای حل این مشکل، علاوه بر تشدید نظارت‌ها، باید سیاست‌های حمایتی برای تولیدکنندگان و وارد کنندگان نیز در نظر گرفته شود تا هم مصرف‌کنندگان بتوانند برنج را با قیمت مناسب تهیه کنند و هم فعالان بازار دچار زیان نشوند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1047539/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شاعر مجردی که در حضور رهبر انقلاب شعر طنز با موضوع فرزندآوری خواند!

روایت محسن رضایی از شهید مهدی باکری

جزئیات گفتگوی پزشکیان و پاشینیان درپی توافق صلح میان ارمنستان و آذربایجان

آیا ایران پاسخ نامه ترامپ را از طریق عمان داد؟

واکنش پزشکیان به طرح احیای وزارت بازرگانی

جعفرزاده: برخی نمایندگان هنوز آداب و شأنیت صندلی که روی آن نشسته‌اند را نمی‌دانند

روایتی از دیدار صمیمانه شاعران جوان و پیشکسوت با رهبر انقلاب

پانتومیم جالب بازیگران زن با بازیگران مرد در شبکه سه

داستان شنیدنی آشنایی زوج مبتلا به سندروم داون در برنامه سال نو

معروفیت مداح برنامه حسینیه معلی پس از دیده شدن در تلویزیون

دیالوگ شهید مهدی باکری: قسم نده احمد، من نمی‌تونم بچه‌هامو اینجا تنها بذارم

اکران آنلاین 4 مستند در نوروز

اجرای ترانه «مست» توسط راغب در ویژه برنامه شب عیدی شبکه دو

روایت متهم ردیف اول پرونده قتل امیرمحمد خالقی

ادامه بحران کم‌بارشی در کشور؛ 30 استان در وضعیت قرمز!

محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های ترافیکی در ایام نوروز اعلام شد

تصاویری عجیب از غارت ثروت ملی ایران

واژگونی اتوبوس در اتیوپی 15 قربانی گرفت

نانوذرات مغناطیسی برای درمان دقیق سرطان با موفقیت آزمایش شد

خواندن شعری در وصف امیرالمومنین (ع)

سرمقاله وطن امروز/ آناتومی رفتار مذاکراتی آمریکا

سرمقاله اطلاعات/ حکمت و مصلحت در سیاست خارجی

مذاکره یا رویارویی؟

سود سهام عدالت برای چه کسانی واریز نخواهد شد؟

روایت عجیب عضو کمیسیون مواد غذایی اصناف از مافیای سیب زمینی

اتلتیکو بدون کاپیتان و مهاجم کلیدی برابر بارسا

گوشی یحیی با نیمکت فولاد خوب آنتن می‌داد!

دردسر بزرگ سیمئونه؛ یامال گل می‌خواهد!

شزنی: دلیلی برای مقایسه یامال و مسی وجود ندارد

ترکیب احتمالی تراکتور برای بازگشت به صدر

4 بازیکن تاریخ‌ساز منچسترسیتی در دوران گواردیولا

خارجی دیپورتی استقلال در ترکیه گلزنی کرد

واکنش پرسپولیس به احضار اشتباه حسین کنعانی

ثروتمندترین فوتبالیست جهان در سال 2025 چه کسی خواهد بود؟

یک طلا، 2 نقره و 2 برنز نمایندگان ایران در لیگ جهانی چین

فلاحت پیشه: باید کشور را از دست بلوف زن‌های تهاجی نجات بدهیم

پیام جدید ظریف برای ایران و ایرانیان

صالحی: نسبت به تحولات پیش رو بسیار امیدواریم

توضیح قائم‌پناه درپی ابهامات پیرامون نظرسنجی میزان محبوبیت پزشکیان

اجراهای تالار محراب بعد از تعطیلات آغاز می‌شود

اولین برنامه جشنواره فیلم مقاومت در عراق با نمایش «شمال از جنوب غربی»

بدرقه پیکر مسعودشاهی از مقابل تالار وحدت

انتشار نماهنگ «کریم آل طاها» به مناسبت ولادت امام حسن (ع)

پاسخ جالب مصطفی راغب به سوال مجری!

حریق تالاب‌ بین‌المللی انزلی مهار شد

توضیح رئیس دانشگاه آزاد در خصوص شهریه رشته‌های پزشکی

جاسازی مواد مخدر در صنایع دستی ایرانی برای صادرات!

فیلم جدید «شبح آبی» از خورشیدگرفتگی در ماه

خواندن شعری زیبا در وصف مولا علی (ع)

خواندن ابیاتی از یک غزل مثنوی درباره امام حسن (ع)

ویکی پدیاجستجو