راه ترقی

آخرين مطالب

طرز تهیه کباب تتالی اراکی با گوشت و مرغ برای ماه رمضان فرهنگ و هنر

طرز تهیه کباب تتالی اراکی با گوشت و مرغ برای ماه رمضان
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایرنا / کباب تتالی یا کباب ته تالی یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای سنتی شهر اراک است. طرز تهیه کباب تتالی به عنوان یک غذا با گوشت چرخ کرده ایرانی بسیار راحت است و شما می‌توانید این کباب خوشمزه ایرانی را با گوشت یا مرغ تهیه کنید.
 کباب تتالی یا کباب ته تالی یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای سنتی شهر اراک است. طرز تهیه کباب تتالی به عنوان یک غذا با گوشت چرخ کرده ایرانی بسیار راحت است و شما می‌توانید این کباب خوشمزه ایرانی را با گوشت یا مرغ تهیه کنید. اما در طرز تهیه کباب تتالی اراکی چه مواد اولیه‌ای استفاده می‌شود؟ تتالی به چه معناست؟ در این مقاله از سرویس آشپزی می‌توانید با طرز تهیه کباب ته تالی اراکی به عنوان یک خوراک لذیذ با گوشت چرخ کرده آشنا شوید. در انتهای مقاله به سوالات متداول در مورد دستور پخت تتالی پاسخ خواهیم داد. با ما همراه باشید.
مدت زمان آماده سازی: 20 دقیقه
مدت زمان پخت: 60 دقیقه
مواد لازم برای تهیه ته تالی اراکی
گوشت چرخ کرده: 400 گرم
پیاز: 2 عدد
سیر: 3 حبه
سیب زمینی: 3 عدد
گوجه فرنگی: 3 عدد
رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
آب جوش:1/5 لیوان فرانسوی دسته‌دار
گرد غوره: نصف قاشق چای‌خوری
نمک، زردچوبه؛ فلفل سیاه، پودر سیر، فلفل قرمز: به مقدار لازم
مراحل طرز تهیه تتالی گوشت اراکی
ته تالی یا تتالی یک غذای اصیل در اراک است که شباهت زیادی به کباب تابه‌ای دارد. در زبان اراکی به ماهیتابه «تال» گفته می‌شود و چون گوشت را ته ماهیتابه می‌گذارند، از همین رو به این غذا ته تالی می‌گویند. جالب است بدانید که ته تالی کمتر در رستوران‌های اراک سرو می‌شود و بیشتر یک غذای محلی و خانگی است.
در این غذا از چاشنی‌های مختلفی استفاده می‌شود و از همین رو طعم بسیار لذیذی دارد. اگر عکس غذای تتالی را ببینید به نظرتان بسیار شبیه به تاس کباب است اما، طعم آن تا حد زیادی با این غذا متفاوت است. در ادامه می‌توانید با طرز تهیه کباب تتالی خوشمزه آشنا شوید.
مرحله اول؛ ترکیب کردن گوشت و پیاز
در اولین مرحله از دستور پخت تتالی اراکی باید یکی از پیازها را پوست بگیرید و سپس با رنده ریز رنده کنید. آب اضافی پیاز را بگیرید و دور بریزید. گوشت چرخ کرده را به پیاز رنده شده اضافه نمایید.
مرحله دوم؛ اضافه کردن چاشنی‌ها به مایه ته تالی
در این مرحله از دستور پخت تتالی باید مقداری نمک، زردچوبه، پودر سیر، فلفل و نمک به مواد گوشتی اضافه کنید. سپس یک دستکش به دست کنید و شروع به ورز دادن مواد گوشتی کنید.
مرحله سوم، قرار دادن مایه کباب ته تالی در یخچال
بعد از این که مواد گوشتی را خوب ورز دادید، باید آن را داخل یک کاسه مناسب بریزید. سپس یک پلاستیک روی آن بکشید و ظرف را برای حدود 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا به خوبی منسجم شوند.
مرحله چهارم؛ آماده کردن سس کباب تتالی
در این فرصت که مواد گوشتی را در یخچال گذاشته‌اید، می‌توانید به سراغ درست کردن سس ته تالی گوشت اراکی بروید. برای این کار مقداری روغن در ماهیتابه بریزید. سپس پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و داخل روغن تفت دهید. مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به آن بزنید.
بعد از این که پیاز سبک شد، سیر رنده شده و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید. رب را در روغن تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
مرحله پنجم؛ آماده کردن کباب تتالی با گوشت
در این مرحله از طرز تهیه کباب تتالی باید مواد گوشتی را از یخچال خارج کنید. سپس می‌توانید به اندازه گردو از مواد گوشتی بردارید و آن را با دست گرد کنید و بعد پهن کنید. این کار را برای همه گوشت‌ها انجام دهید. سپس گوشت‌ها را به سس در حال جوش اضافه کنید.
مرحله ششم؛ اضافه کردن سیب زمینی و گوجه به ته تالی
بعد از این که همه گوشت‌ها را داخل سس قرار دادید، در این مرحله از طرز تهیه کباب تتالی باید سیب زمینی‌ها را به صورت حلقه‌ای خرد کنید. بهتر است قطر سیب زمینی‌ها یکسان و حدود 1 سانتی‌متر باشد. سیب زمینی‌ها را روی گوشت قرار دهید. سپس گوجه فرنگی‌ها را به صورت حلقه برش دهید و روی سیب زمینی‌ها بگذارید.
مرحله هفتم؛ پختن تتالی اراکی
در این مرحله از طرز تهیه تتالی گوشت اراکی باید کمی گرد غوره به مواد اضافه کنید. مقداری آب جوش روی غذا بریزید و صبر کنید تا آب داخل قابلمه شروع به جوشیدن کند. سپس شعله گاز را کم کنید و درب قابلمه را روی آن قرار دهید تا سس غذا غلیظ شود. در انتها می‌توانید این غذای خوشمزه را همراه با نان و سبزی خوردن میل کنید.
طرز تهیه تتالی مرغ
مواد لازم برای تهیه تتالی مرغ
سینه مرغ چرخ شده: 300 گرم
پیاز متوسط: 2 عدد
سیب زمینی کوچک: 3 عدد
گوجه فرنگی: 1 عدد
روغن زیتون: 3 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین و ادویه مرغ: به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی: 2 قاشق مرباخوری
زرشک: 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه ته تالی مرغ
اگر می‌خواهید کباب تتالی شما کالری کمتری داشته باشد آن را با گوشت مرغ یا بوقلمون تهیه کنید. برای درست کردن کباب ته تالی با مرغ یا بوقلمون باید سینه مرغ میکس شده را با پیاز رنده شده که آب آن گرفته شده ترکیب کنید. سپس ادویه‌ها را به آن اضافه کنید. مواد را خوب ورز دهید و به شکل توپی درست کنید.
مقداری روغن زیتون در ماهیتابه بریزید. سپس پیاز حلقه شده و گوجه خرد شده را داخل ماهیتابه بچینید. کمی نمک و آویشن به پیاز و گوجه بزنید.
کباب مرغ تتالی را به صورت گرد آماده کنید و روی گوجه‌ها بچینید. سپس نصف لیوان آب جوش به آن اضافه کنید و درب قابلمه را روی آن بگذارید تا غذا به آرامی پخته شود. در انتها رب گوجه فرنگی را همراه با زرشک اضافه نمایید و 30 دقیقه صبر کنید تا غذای شما آماده شود.

راه ترقی


نکات و فوت و فن‌های طرز تهیه کباب تتالی اراکی
*در طرز تهیه کباب تتالی می‌توانید مقداری ترخون و مرزه خشک نیز به مواد گوشتی اضافه کنید تا طعم بهتری بگیرد.
*برای طرز تهیه کباب تابه‌ای اراکی باید سس غذا را خیلی غلیظ درست کنید.
*اضافه کردن گرد غوره در دستور پخت تتالی کاملاً اختیاری است و در صورت تمایل می‌توانید از طعم دهنده دیگر یا غوره تازه نیز استفاده کنید.
*از پخت بیش از حد کباب ته تالی اجتناب کنید. این کار موجب سفت شدن گوشت و له شدن غذا می‌شود.
*اگر طعم سیر را در غذا دوست ندارید، می‌توانید آن را حذف کنید.
*در صورت تمایل می‌توانید در دستور پخت تتالی مقداری فلفل دلمه خرد شده نیز اضافه کنید.
*در زمان تهیه خوراک تتالی استان مرکزی برای این که کباب تتالی شما ظاهر جذاب‌تری پیدا کند، می‌توانید سیب زمینی‌ها را با قالب قلب یا هر قالبی که دوست دارید خرد کنید.
*برای خوش طعم تر شدن کباب تتالی می‌توانید مقداری سبزیجات خرد شده مثل گشنیز و جعفری به مواد گوشتی کباب اضافه کنید.
*در طرز تهیه کباب تتالی اراکی به منظور خوش عطر و طعم شدن کباب می‌توانید مقداری زعفران به غذا اضافه کنید.
*برای پخت کباب تتالی باید شعله گاز را کم کنید تا غذا به آرامی و با روغن و آب خود گوشت پخته شود.
*در صورت تمایل می‌توانید موقع سرو کردن خوراک تتالی شهر اراک مقداری سماق به غذا اضافه کنید.
سوالات متداول
در طرز تهیه کباب تتالی برای خوش طعم شدن غذا از چه ادویه‌هایی استفاده می‌شود؟
برای طرز تهیه ته تالی از ترکیب زردچوبه، فلفل سیاه، پودر سیر، فلفل قرمز و در صورت تمایل پودر غوره و سماق استفاده می‌شود.
ته تالی غذای محلی کدام شهر است؟
کباب تتالی یا کباب ته تالی یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای سنتی شهر اراک است که برای پذیرایی از مهمان و روزهای عید هم آن را درست می‌کنند.
معنی ته تالی چیست؟
در زبان اراکی به ماهیتابه یا هر ظرفی شبیه ماهیتابه که ته گود دارد «تال» گفته می‌شود و چون گوشت را ته ماهیتابه می‌گذارند، از همین رو به این غذا ته تالی می‌گویند.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1049902/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قیمت دلار برای بانک‌ها اعلام شد

بازار سرمایه چه روزهایی در نیمه نخست فروردین ماه فعال است؟

شعرخوانی مهدی تاج برای امیر عابدینی بعد از دیدن عکس او

علی علیپور 81 ماه منتظر این لحظه بود!

ستاره سابق سویا در تمرین سپاهان!

دلبری چشمی برای استقلال از تیم ملی!

لوکاکو به دایی نزدیک‌تر شد

طرح جدید حمید سحری؛ راسموس هویلوند به پرتغال گل زد و به سبکِ اسطورش خوشحالی کرد

انتقام بدون مسی؛ ال‌کلاسیکو در سنتناریو

دیدار مدیر کل بنیاد مازندران با جانبازان نخاعی

کیا دم افطار این شکلی میشن؟

چهره ها/ کوتاه و گویا، مثل کپشن نوروزی علی شادمان

چشمان اشکی الناز شاکردوست در فیلم «آرام‌بخش»

درخواست سخنگوی دولت از مسافران نوروزی؛ با دقت رانندگی کنید

لحظه تخریب سردرب کاروانسرای تاریخی بازار نطنز در پی زلزله امروز

استان فارس شدیدترین تصادف‌های نوروزی را به نام خود ثبت کرد

یخچال‌ جدید به کمک کامپیوتر کوانتومی آمد

طلای جهانی نیش ترمز زد

تعرفه واردات تلفن همراه در سال 1404 مشخص شد

آنالیز دقیق امارات و راه‌های رسیدن به گل از نگاه یعقوب وطنی

صحبت‌های یعقوب وطنی، دبیر کانون مربیان فوتبال در رابطه با دیدار ایران و امارات

مهدی تاج: رئیس جمهور روی بازی تدارکاتی خوب برای تیم ملی تاکید دارد

رکوردهایی ناخوشایند برای ایتالیا با قبول شکست مقابل آلمان

تاج: کادر فنی خوبی در تیم ملی داریم ولی می‌توانیم تقویت کنیم

مهدی تاج خبر داد: نام سرمربی تیم ملی امید را در فروردین اعلام می‌کنیم

معاون سابق وزیر ورزش: باران را مقصر خاموشی ورزشگاه آزادی نکنید

مهدی تاج: حسین عبدی شاید یکی از گزینه‌های سرمربیگری تیم ملی امید باشد

فرار قهرمان اروپا از هلند با نبوغ آرتتا!

اتلتیکو از رودیگر و امباپه شکایت کرد

کارشناس فرانسوی: ایران به تهدیدهای ترامپ اهمیتی نمی‌دهد

سردار حاجی‌زاده: یمنی‌ها در یک امتحان بزرگ موفق شدند

چهره ها/ بازیگر جوکر با شیطنتی خاص نوروز را تبریک گفت

جلوگیری از برملا شدن راز بزرگ

آهنگ “بی قرار”؛ روایت عشق و انتظار با صدای‌ نیما‌ مسیحا

آخرین آمار تردد و تصادفات نوروزی؛ 19067 تصادف و 167 فوتی طی پنج روز گذشته

انفجار مواد جنگی بامانده از دفاع مقدس در دهلران جان یک نفر را گرفت

آخرین وضعیت مناطق زلزله‌زده در اصفهان

قطب جنوب بدون یخ

تداوم حملات انصارالله چه معادلاتی را برای تهران رقم می زند؟

هفت نوبت تغییر پول؛ برزیل چگونه از تورم 3000درصد رهایی یافت؟

صحبت‌های مهدی شیرمحمدی پس از برد ساحلی‌بازان مقابل اندونزی

تیری آنری وسط جشن پیروزی پاناما!

گزارش فدراسیون جهانی از محمد نصیری؛ مردی که 15 بار رکورد جهان را جابجا کرد

عذرخواهی بیرانوند از محمدی با بوسه!

صحبت‌های مهدی تاج درباره اقداماتی که در فدراسیون فوتبال انجام داده است

ماجرای انتقال عجیب بیفوما به ایران، سوژه بلاگر‌های خارجی

برخورد تند رافینیا با وینیسیوس: برو بیرون!

خیبر فردا برای استقلال استارت می‌زند

بررسی عملکرد تیم ملی فوتبال برابر امارات

واکنش پیمان یوسفی به قطعی برق و خاموشی نورافکن‌های ورزشگاه آزادی