راه ترقی

آخرين مطالب

3 موشک ناسا برای یک آزمایش شفق قطبی پرتاب می‌شوند دانش

3 موشک ناسا برای یک آزمایش شفق قطبی پرتاب می‌شوند
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا / ناسا قرار است 3 موشک را از آلاسکا پرتاب کند تا یک آزمایش شفق قطبی را به نمایش بگذارد.
سه موشک با بودجه ناسا قرار است از محدوده تحقیقاتی «پوکر فلت»(Poker Flat) در فیربنکس آلاسکا پرتاب شوند تا نشان دهند چگونه «خردطوفان‌های شفقی»(auroral substorms) بر رفتار و ترکیب اتمسفر بالایی زمین تأثیر می‌گذارند.
به نقل از ناسا، نتیجه آزمایش می‌تواند یک نظریه دیرینه را درباره تعامل شفق قطبی با ترموسفر مخدوش کند. همچنین، این آزمایش ممکن است پیش‌بینی آب‌وهوای فضایی را بهبود ببخشد زیرا جهان روزبه‌روز بیشتر به دستگاه‌های مبتنی بر ماهواره مانند واحدهای GPS در زندگی روزمره متکی می‌شود.
مؤسسه ژئوفیزیک «دانشگاه آلاسکا فیربنکس»(UAF) مالک محدوده تحقیقاتی پوکر فلت است که در 20 مایلی شمال فیربنکس قرار دارد و آن را تحت یک قرارداد با مرکز پرواز والوپس ناسا در ویرجینیا اداره می‌کند.
این آزمایش موسوم به «امواج شفق قطبی ناشی از رویدادهای مغناطیسی آغاز طوفان»(AWESOME) شامل یک موشک چهار مرحله‌ای و دو موشک دو مرحله‌ای است که همگی در یک بازه زمانی تقریبا سه ساعته پرتاب خواهند شد. پنجره پرتاب موشک‌ها از 24 مارس تا ششم آوریل است.
«مارک کوند»(Mark Conde) استاد دانشگاه آلاسکا فیربنکس و سرپرست این پژوهش گفت: آزمایش ما این پرسش را مطرح می‌کند که وقتی شفق گرما را در جو می‌ریزد، چه مقدار از آن گرما برای انتقال هوا به سمت بالا صرف می‌شود و چه مقدار از آن گرما نوسانات عمودی و افقی را در جو پدید می‌آورد.
تایید این که کدام فرآیند غالب است، وسعت ادغام و تغییرات مربوط به آن را در ویژگی‌های هوای رقیق آشکار می‌کند. کوند ادامه داد: بروز تغییر در ترکیب جو، پیامدهایی دارد و ما باید میزان آن پیامدها را بدانیم.
هنگامی که خردطوفان‌های شفقی، انرژی و تکانه را به ترموسفر میانی و پایینی زمین تزریق می‌کنند، ثبات را بر هم می‌زنند. این امر به شکل‌گیری یک نظریه غالب می‌انجامد مبنی بر این که گرمای خردطوفان‌ها به چرخش عمودی ترموسفر منجر می‌شود. پیش‌بینی بهتر اثرات ناشی از این تغییرات، هدف عملی ماموریت AWESOME است. کوند گفت: من معتقدم آزمایش ما به ارائه یک روش ساده‌تر و دقیق‌تر برای پیش‌بینی آب‌وهوای فضا ختم خواهد شد.
دو موشک دومرحله‌ای «ملمیوت»(Malemute) طوری برنامه‌ریزی شده‌اند که به ترتیب حدود 15 دقیقه و یک ساعت پس از آغاز یک خردطوفان شفقی پرتاب شوند. یک موشک چهارمرحله‌ای «بلک برانت 12»(Black Brant XII) نیز قرار است حدود پنج دقیقه پس از موشک دوم پرتاب شود.
دو موشک اول، ردیاب‌هایی را در ارتفاعات 50 و 110 مایلی رها خواهند کرد تا حرکت باد و نوسانات امواج را تشخیص دهند. موشک سوم، ردیاب‌هایی را در پنج ارتفاع از 68 تا 155 مایلی رها خواهد کرد.
بخار صورتی، آبی و سفید منتشرشده از موشک سوم احتمالا به مدت 10 تا 20 دقیقه قابل مشاهده خواهد بود. پرتاب‌ها احتمالا در ساعات سپیده دم انجام خواهند شد تا نور خورشید برای فعال کردن ردیاب‌های بخار منتشرشده از اولین موشک، به ارتفاعات بالا برخورد کند و دوربین‌های زمینی بتوانند از واکنش ردیاب‌ها به حرکت هوا عکس بگیرند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1051056/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شرط‌های آمریکا برای کاهش اندک تحریم‌های سوریه

رسوایی بزرگ «سیگنال» در دولت ترامپ

مبینا نعمت زاده : خیلی ها می‌گفتند سنت برای المپیک کمه

دلت برای پرسپولیس تنگ شده؟ یحیی گل‌محمدی: سعی می‌کنم زیاد به گذشته فکر نکنم

مبینا فلاح کماندار المپیکی ایران برای حضور پرشور در راهپیمایی روز قدس دعوت کرد

احتمال تغییر بزرگ در فوتبال اسپانیا

اولین پنالتی سال را حامد لک گرفت

بنیامین فرجی : از کودکی در رده سنی بزرگسال بازی کردم

مبینا نعمت زاده : فدراسیون نسبت به من ناامید بود!

امید عالیشاه خیال کارتال و هواداران را راحت کرد

دزدیدن ماشین و خاطره جالب گل‌محمدی!

مصدومیت جان دوران؛ رونالدو تنها مقابل الهلال!

لیونل مسی بازی می‌کرد، آرژانتین 10-0 برزیل را می‌برد!

11 سال پیش در چنین روزی؛ پیروزی 3-0 منچسترسیتی مقابل منچستریونایتد در اولدترافورد

انتقاد گل‌محمدی از ورود سیاسیون به فوتبال

گل‌محمدی و تلخ‌ترین خاطره فوتبالی او

یحیی گل‌محمدی: علی دایی بهترین فوتبالیست تاریخ ایران است

یحیی گل‌محمدی: استعفاهایم به خاطر محافظت از تیم است، نه حق و حقوق شخصی خودم

یحیی گل‌محمدی: یکی از افتخاراتم این است که شاگرد ناصر حجازی بودم

واکنش عجیب جباری به شائبه حمایت از پرسپولیس!

خاطره جالب گل‌محمدی از اردو تیم ملی در ژاپن

سعید دقیقی : از هواداران استقلال عذر‌خواهی میکنم

رایزنی نماینده ویژه عراقچی در امور سوریه با مقام‌های قطری

واژگونی خودروی سواری، دو کشته برجای گذاشت

افزایش قیمت خودروهای ایران‌خودرو 6 روز پس از شروع سال جدید

داستان تب مالت گل‌محمدی و جدایی از پرسپولیس

نکونام پیام داد؛ در جام جهانی بدرخشید

گل‌محمدی: شوک‌های باقری به تیم خیلی تاثیر گذار بود

گل‌محمدی: رحمتی از شاگردان شلوغ کلاس بود

تبریک اعضای تیم ملی نوجوانان بابت صعود تیم ملی بزرگسالان به جام جهانی 2026

تجربه بنیامین فرجی از بازی با قهرمان المپیک

ماجرای گل‌محمدی و جادوگر در زمان مربیگری پرسپولیس

مبینا نعمت زاده : صدبار مدال المپیک را برای خودم تصویرسازی میکردم

لیونل مسیِ 18 ساله در جام جهانی زیر 20 سال سال 2005

ادعای آمریکا: ایران زمان غنی‌سازی اورانیوم به سطوح تسلیحاتی را کوتاه کرده است

روایت سه چهار سال بی‌خوابی بخاطر دیدن عذاب بقیه گناهکاران

ضربه فنی بهروز به نقی

اشک‌های مریلا زارعی وقتی از لادن طباطبایی حرف می‌زند

کسوف بهانه مناسب مخ زنی ارسطو

دختر نقی تنها جاییه که خواستن توانستن نیست

دختر محمود نقاشو صدا میکنی؟

شما ورودیو کنترل کن خروجیش با ما!

روایت علی مطهری از رویاهای صادقه‌ای که همسر شهید مطهری می‌دید

دونوازی پیانو و کمانچه در اثری به نام «آینه ها»

احسان دریادل: خودزنی نکردم

احسان دریادل: بین پول و افتخار، افتخار را انتخاب کردم

سقوط مرگبار مقنی 54 ساله در چاهی به عمق 80 متر

ماهانه چه مقدار پلاستیک می‌خوریم؟

ربات انسان‌نمای Figure اکنون می‌تواند طبیعی‌تر از همیشه راه برود

نقش مهم نشانه ها!

ویکی پدیاجستجو