راه ترقی

آخرين مطالب

قاچاق ماهیانه 10 تن زعفران از کشور اقتصاد

قاچاق ماهیانه 10 تن زعفران از کشور
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا /نایب‌رئیس شورای ملی زعفران گفت: در حال حاضر، حدود 10 تن زعفران در ماه به‌صورت قاچاق از کشور خارج می‌شود که این موضوع ناشی از محدودیت‌هایی است که برای صادرکنندگان رسمی ایجاد کرده، درحالی‌که مسیر قاچاق عملاً هموار شده است.
غلامرضا میری اظهار کرد: در حال حاضر افزایش قیمت زعفران نداریم و تنها پس از پایان فصل برداشت، قیمت زعفران بین 25 تا 30 درصد افزایش یافته بود و هم‌اکنون قیمت‌ زعفران ثابت و مشمول افزایش قیمتی نشده است.
قیمت زعفران افزایش نیافته است
وی با اشاره به قیمت‌های فعلی بازار ادامه داد: در حال حاضر، قیمت زعفران دسته بین 80 تا 83 میلیون تومان، زعفران پوشال بین 92 تا 94 میلیون تومان، زعفران سرگل بین 98 تا 100 میلیون تومان و زعفران نگین بین 102 تا 104 میلیون تومان است. همچنین، قیمت سوپر نگین از 108 میلیون تومان به بالا تعیین شده است.
بازار
نائب رئیس شورای ملی زعفران با تأکید بر تأثیر سیاست‌های جدید ارزی و تجاری بر بازار زعفران عنوان کرد: هنوز نمی‌توان به‌طور قطعی درباره تأثیر این سیاست‌ها اظهار نظر کرد. معمولاً افزایش نرخ ارز تأثیر مستقیمی بر قیمت داخلی زعفران ندارد، زیرا واردکنندگان خارجی بر مبنای نرخ ارز، قیمت نهایی را محاسبه کرده و خرید خود را تنظیم می‌کنند.
میری با اشاره به مشکلات ناشی از تحریم‌ها و محدودیت‌های بانکی گفت: متأسفانه به دلیل نبود ارتباطات بانکی مؤثر، صادرکنندگان در موقعیت ضعف قرار دارند و افزایش نرخ ارز لزوماً به افزایش قیمت زعفران منجر نمی‌شود.
وی با بیان اینکه از سال 1397 تاکنون، بازگشت ارز حاصل از صادرات یکی از چالش‌های اصلی صادرکنندگان زعفران بوده است، اظهار کرد: زعفران محصولی بدون ارزبری و معاف از مالیات است، اما الزام صادرکنندگان به بازگرداندن ارز حاصل از فروش به سامانه نیما مشکلاتی را برای آنان ایجاد کرده است. با این حال، ما هیچ مخالفتی با بازگشت ارز نداریم و همواره تلاش کرده‌ایم در حد توان به اقتصاد کشور کمک کنیم.
کاهش صادرات زعفران ناشی از محدودیت‌های ارزی و قاچاق
رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران خراسان رضوی اظهار کرد: صادرات زعفران از مبادی قانونی برای صادرکنندگان دشوار شده و این مسئله راه را برای خروج غیررسمی این محصول و فعالیت گسترده قاچاقچیان، باز کرده است.
میری با اشاره به آمار صادرات زعفران ادامه داد: در سال‌هایی که رکورد صادرات ثبت شد، ما 325 تن زعفران به 47 کشور صادر می‌کردیم، اما اکنون با وجود افزایش تعداد کشورهای واردکننده به 67 کشور، صادرات رسمی کاهش یافته و به 223 تن رسیده است. این کاهش 100 تنی در صادرات، مستقیماً توسط قاچاقچیان جبران شده است.
وی با تأکید بر تأثیر سیاست‌های ارزی بر بازار زعفران عنوان کرد: پیش‌تر اختلاف نرخ سامانه نیما با بازار آزاد 8 تا 12 هزار تومان بود، اما با راه‌اندازی اتاق مبادلات ارزی، این اختلاف به 30 تا 35 هزار تومان رسیده است. این شرایط به‌جای تسهیل صادرات، کار را برای صادرکنندگان سخت‌تر کرده و سودآوری این حوزه را به حداقل رسانده است.
نایب‌رئیس شورای ملی زعفران با بیان اینکه حفظ و حمایت از کسب‌وکارهای موجود باید در اولویت قرار گیرد، گفت: به‌جای سرمایه‌گذاری‌های جدید با آینده‌ای نامشخص، لازم است از زعفران‌کاران و صادرکنندگان فعلی که به بازارهای خارجی راه یافته‌اند، حمایت شود تا این صنعت بیش از این آسیب نبیند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1051169/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قلی‌زاده پرسپولیسی می‌شود؟

بارسا از همین می‌ترسید؛ اولمو مصدوم شد!‏

عالیشاه فردا در اختیار تیم پزشکی است!

گل اول بارسلونا به اوساسونا توسط فران تورس

گل دوم بارسلونا به اوساسونا توسط دنی اولمو از روی نقطه پنالتی

اصرار اورونوف؛ می‌خواهم برای پرسپولیس بازی کنم!

شب شانس اولمو؛ گلزنی بعد از تکرار پنالتی

گالری تراکتور؛ تا صدرنشین‌اید بخندید!

7 فوتی و مصدوم در پی برخورد دو پژو

عصر طلایی ترامپ یا عصر افول آمریکا؟!

اولین حرف‌های یحیی در مورد جادوگری!

فلیک: رافینیا یکشنبه بازی می‌کند

ایران، اقدام تروریستی در پاکستان را محکوم کرد

جانشین فرمانده کل سپاه: ایران از تهدید دشمنان هراس ندارد

حضور چهره‌های سرشناس در سالگرد درگذشت زهرا شجاعی؛ فائزه هاشمی هم آمد

خودکشی رحیم به خاطر ازدواج سارا

تلویزیون از مخاطبان سریال «پایتخت» انتقام گرفت!

«نقی» به جای پودر سیر بو گیر کفش تو ریخت تو غذا!

نقی و خواستگار جدید کارشون به کتک کاری رسید!

وقتی برنامه خواستگاری تبدیل به ختنه سورون شد!

«سالار» جلوی چشمای هما از دستش رفت!

تیراندازی به عوامل گشت انتظامی ایرانشهر؛ یک مامور شهید شد

افزایش جمعیت افغانستانی‌ها در ایران واقعیت دارد؟

دستاورد دانشمندان؛ توسعه فناوری جدیدی برای رساندن صدا به فردی خاص در جمعیت

سیتی و رئال در صدر؛ گران‌ترین تیم‌های جام باشگاه‌‌ها

فولاد در مسیر شگفتی مقابل غول پرستاره!

عراقچی: پاسخ به نامه ترامپ را از طریق عمان ارسال کردیم

معاون اجرائی پزشکیان: فرزندم تابعیت هیچ کشوری را ندارد

شکایتی در آمریکا برای مصادره پول نفت ایران ثبت شد

تا برنگردی من در این خونه رو نمیبندم

به‌مناسبت هفتم فروردین سالروز تولد خسرو شکیبایی

اختلاف بالای بازدید «پایتخت 7» و سریال نوروزی «مرهم»

برخورد مرگبار دو خودروی پژو

دو خط کتاب/ می‌خواهم سهمم را ببخشم

چهار ستاره ازبکستانی در ایران جا ماندند

دعوت رهبر انقلاب برای حضور در راهپیمایی روز قدس؛ ملت ایران هیچ‌گاه شعار حمایت از فلسطین را رها نکرده است

روسیه: بررسی معاهده جامع راهبردی با ایران اواسط فروردین آغاز می‌شود

رایزنی تلفنی وزرای خارجه آمریکا و انگلیس درخصوص ایران و اوکراین

وزارت خارجه: مقاومت، تنها گزینه برای مقابله با رژیم صهیونیستی است

مهاجری: آقای معاون رئیس‌جمهور، بجای عذرخواهی، دوقورت و نیم‌تان هم باقی است؟

انتقاد صریح آخوندی از پزشکیان: تنها به زبان رسمی فارسی سخن برانید

روایت مریلا زارعی از ورود به عرصه هنر با تست بازیگری در «سلام سینما»

بخشی از بازیگری محسن‌ تنابنده؛ 30 سال پیش

چشم‌هات نشون می‌دن که عاشق شدى

چهره ها/ عکس جدید الناز شاکر دوست در کنار دوست بازیگرش

اجرایی جذاب و تماشایی از حمید هیراد و راغب

دو شهروند در دریای چابهار غرق شدند

تلویزیون‌های نسل جدید حاوی نقاط کوانتومی در آستانه رونمایی

داستانک/ رفیق بی معرفت

وزیر نفت تکلیف فروش نفت ایران را یکسره کرد