راه ترقی

آخرين مطالب

پژمان جمشیدیِ 403؛ این آغاز پایان محبوبیتت بود؟ فرهنگ و هنر

پژمان جمشیدیِ 403؛ این آغاز پایان محبوبیتت بود؟
  بزرگنمايي:

راه ترقی - برترین ها / همین روزها که فیلم دایناسور با رضا دایناسورش جنون‌وار می‌فروشد با نگاهی گذرا به سال 403 شاید باید به این فرضیه مهر تایید بزنیم که پژمان جمشیدی کم‌کم در حال افول است. فیلم‌های او می‌فروشد اما همزمان مورد نقد قشرهایی از جامعه هم قرار دارد. مشکل پژمان از آنجا شروع شد که خیلی همه جا بود و همین چاهی شد که هر آن می‌تواند کل محبوبیت او را ببلعد.
پژمان جمشیدی اما قبل از هر چیز مفعول یک وضعیت است، جامعه عصبی و خسته شده، نگاه نخبه‌گرا خریدار ندارد، آکادمی‌ها از نفس افتاده‌اند. چیزهایی مثل مرارت و تخصص و رنج دوران اصلا خریدار ندارد، در چنین وضعیتی او ظهور پیدا می‌کند با قاسمخانی‌ها. سریال "پژمان" و نکاتی که قبل‌تر گفته شده، پژمان رفته رفته پرسوناژی می‌سازد که یک نوع کمدی مخصوص خودش را ایجاد می‌کند، در فیلم "خوب، بد، جلف" در جایی از کل‌کل‌های سام و پژمان، او می‌گوید که همین حالت فکش کلی لبخند ایجاد کرده، اتفاقا متن آن کار را هم قاسمخانی‌ها نوشتند و البته صریح و صادقانه نکته‌ای را در متن گنجاندند که وصف پژمان است.
او هیچ پیچیدگی خاصی در بازی‌اش ندارد، غالبا تکرار یک وضعیت است، علی‌رغم تلاش‌هایی شبیه "علفزار"، پژمان را با کمدی با همان فک و کمی کج راه رفتن و شمایلی می‌شناسیم که ظرافت هنری ندارد اما خب کار می‌کند، الان این گناه اوست؟ با این حساب پس رضا بیک ایمانوردی هم خیلی تفاوتی با پژمان ندارد! میزان محبوبیت بیک البته چیز دیگری بود اما حالا این قیاس را بپذیرید. اگر پژمان چپ و راست روی بیلبورد است، اگر از فرش تا فلان تبلیغ پژمان دارد، شاید خودش هم گناه زیادی ندارد!

راه ترقی


جامعه حق دارد منتقد هر پدیده و هر شخصیتی باشد، اما بخش‌های زیادی از این جامعه بهتر از تمام دنیا می‌داند که ما همه دچار شده‌ایم، کلی بی‌گناه هستیم، کلی مفعول وضعیت. مطمئن باشید اگر کارگاه‌های بازیگری سراپا بودند، اگر سمندریان، تارُخ و سوسن تسلیمی بودند، اگر هنر را در محدودیت نگه نمی‌داشتند، وضعیت چیز دیگری بود.
پژمان معلول است، علت چیز دیگری‌ست، باز به گمان من دمش گرم که در تمام فضاهایی که دیده می‌شود، به اندازه و فروتن رفتار می‌کند. این که او مشهور، پولدار یا منتفع است، دلیل کافی برای نقد است، برای فحاشی نه. او در میان این همه ناملایمتی صرفا برای دل خودش زندگی می‌کند. در محافل سینمایی و در مقابل تیغ تیز انتقادات، نجابت به خرج می‌دهد و تندی نمی‌کند، درست مثل فوتبالش. اما خب برخی می‌خواهند او را به نقطه جوش برسانند، البته که مشخص نیست با کنار زدن امثال جمشیدی چه چیزی عاید چه کسی خواهد شد؟ مگر سوپراستاری پشت درب‌های بسته مانده که پژمان جایش را تنگ کرده باشد؟ بی‌خیال!

راه ترقی


گاهی اوقات فکر می‌کنم با گیر بیهوده به امثال پژمان جمشیدی، تنفس غریبی به سازندگان اصلی این شرایط نابه‌سامان می‌دهیم. به هر حال طبیعتا در دوران گذار سطح کیفی بسیاری از پدیده‌ها افت می‌کند، اما هر آن چیزی که در همین دوران گذار کار می‌کند، برآمده از یک نیاز است. پایان.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1051367/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ترکیب احتمالی استقلال در بازی انتقامی

‏10 بزرگ فوتبال به فکر فرار؛ 3 ماه تا آزاد شدن ستاره‌ها

اردوی تیم ملی با کادرفنی جدید در غیاب مرد اسپانیایی

مصدومیت دردسرساز قبل از تراکتور

حضور پزشکیان همراه دخترش در منزل استاد علی نصیریان

باهنر: تورم هفت سال قبل، در 200 سال گذشته سابقه نداشته‌ است

حماسه پرشور مردم مناطق روستایی و عشایری در روز جهانی قدس

آتش‌سوزی شدید در ابوظبی

پنالتی عزت الهی را هم‌تیمی او از دست داد

میلان دیگر به زلاتان اعتماد ندارد!‏

مورایس به مورینیو شوک داد!

فارس: ادعاها درباره قصد ترامپ برای پاسخ به نامه ایران صحت ندارند

واکنش ایران درباره تجاوز نظامی مجدد آمریکا به یمن

نمایش اقتدار و اتحاد در روز جهانی قدس

جزئیات پاسخ ایران به نامه ترامپ از زبان سردار سلیمانی

توئیت معاون عراقچی درباره گفت‌وگوی ایران و تروئیکای اروپایی

دیدار رئیس جمهور با استاد علی نصیریان به مناسبت روز جهانی تئاتر

جادوگر شهر اوز رو بخوان کور کنن انقد اسپند دود نمیکنن!

خوانندگی اسپانیایی رحمت!

همه‌ی زنای ناصرالدین شاه برن حموم انقد کشش نمیدن که زن تو کش داد!

یه هم‌خدمتی داشتم اسمش محلا بود!

تقی دوباره به گاز پیک‌نیک گیر داد

لحظه‌ی خوردن شهاب‌سنگ تو سر رحمت

با عبور از امباپه؛ ایسکو بازیکن ماه لالیگا شد

حمله موتا به ستاره یووه؛ فکر نکن مسی هستی بچه!‏

آغاز گفتگوهای ایران و سه کشور اروپایی درباره رفع تحریم‌ها در ژنو

دیدار مدیرعامل سازمان فرهنگی، ورزشی و سیاحتی کوثر با خانواده شهید حکمت‌پناه

خوشبخت‌ترین دختر دنیا

چهره ها/ قابی از زوج جذاب سریال «در انتهای شب» در فرانسه

ارسطو همش دنبال برق و بورقه

اخرش من میشم گوشت قربانی

برای رحمت پیامک بی حجابی اومده!

سکانس بامزه پایتخت: بگوضیا !

تا قبل این که بیای مهمونی خودتو قشنگ بخارون

آهنگ تاجیکی و زیبای «میده باران» با صدای دولتمند خلف

پرواز سرنشین‌دار فضاپیمای ناسا تا سال 2026 انجام می‌شود

بخشی از کتاب/ سه‌شنبه‌ها با موری

چرا عمان، نامه ایران را تحویل آمریکایی‌ها داد؟

ترامپ با تکرار ادعاها: ترجیح می‌دهم مسائل را با ایران حل‌وفصل کنیم

سخنان صریح شهرام شکیبا با مردم در برنامه «هلال» شبکه یک

چهره ها/ استوری جالب بازیگر زیبای سریال آبان

من مو رو از ماست می کشم

کلاس علی‌آباد رو یه تنه بالا برد

آهنگ «رفیق آرزوهات باش» با صدای سیامک عباسی

پراید زیر چرخ‌های تریلی له شد

معمای کهکشان مارپیچی 12 میلیاردساله؛ آیا باید تاریخ کیهان را از نو نوشت؟

حلیمه و مورچه از کتاب داریوش غریب زاده به روایت احسان عبدی پور در برنامه اکنون

قیمت نفت تحت تأثیر تحریم‌های ونزوئلا و ایران افزایش یافت

نرخ خرید تضمینی برگ سبز چای برای 1404 ابلاغ شد

بوژوویچ: رضاوند و سلیمی را برای بازی فردا نخواهیم داشت