راه ترقی

آخرين مطالب

پیش‌بینی فلاحت‌پیشه از دو سناریو درصورت عدم تعدیل مواضع ترامپ سياسي

پیش‌بینی فلاحت‌پیشه از دو سناریو درصورت عدم تعدیل مواضع ترامپ
  بزرگنمايي:

راه ترقی - نامه نیوز / یک تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفت: آقای پزشکیان هنوز طرح مشخصی برای سیاست خارجی ارائه نداده است.
چشم‌انداز مناسبات میان ایران و آمریکا مبهم است و مشخص نیست که دو کشور در ارتباط با یکدیگر به کدام سمت می‌روند. حالا پرسش آن است که چه مؤلفه‌هایی می‌تواند در مناسبات فی‌مابین تأثیرگذار باشند؟
حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی و رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم، درباره این موضوع به «نامه‌نیوز» گفت: «من معتقدم از زمانی که ترامپ به قدرت رسید، برای هر وضعیت احتمالی برنامه‌ریزی کرده است. در ابتدا خواسته‌های سختگیرانه‌ای مطرح کرد و سپس با رویکردی کمتر سختگیرانه پیش رفت. در خصوص ایران، فعلا مواضع تند ترامپ برای کشاندن ایران پای میز مذاکره و اعمال فشار حداکثری است تا بتواند خواسته‌های خود را به دست آورد. اما اگر مواضع خود را تعدیل کند، دیپلماسی تقویت می‌شود. در حال حاضر، به جز برخی کشورهای حوزه خلیج فارس، سایر بازیگران عمدتا دنبال منافع خود و نه جلوگیری از تنش میان ایران و آمریکا هستند. حتی در نشست‌ سه جانبه چین، روسیه و چین بیشتر دنبال منافع خود بودند. از آن سو ترامپ هیچ‌گونه واسطه‌ای را نمی‌پذیرد و روند تحولات نشان می‌دهد که او دنبال مذاکره مستقیم با ایران است».
بازار
او ادامه داد: «اگر مواضع ترامپ تعدیل نشود با دو سناریو مواجه خواهیم شد. سناریوی اول، جنگ میان ایران و اسرائیل است که اسرائیل سعی می‌کند آمریکا را به سمت نقطه‌زنی سوق دهد. طبیعی است که ایران در این صورت واکنش نشان خواهد داد و این به معنای جنگی است که در مرحله نقطه‌زنی متوقف نخواهد شد. سناریوی دوم این است که جنگی شکل نگیرد، اما فشار حداکثری ادامه یابد. شاهد همراهی برخی کشورها با فشار حداکثری آمریکا هستیم، ولی اگر منافع این کشورها از سوی آمریکا در نظر گرفته شود، حتی چین و روسیه نیز محتاطانه عمل می‌کنند».
این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی همچنین بیان کرد: «آقای پزشکیان هنوز طرح مشخصی برای سیاست خارجی ارائه نداده است و سیاست خارجی‌اش تحت تأثیر خواسته‌های یک طیف است. آنها پزشکیان را وادار کرده‌اند تا نظراتشان را مطرح کند. دولت در سیاست خارجی رویکردی انفعالی داشته است. من اعتقاد دارم که دو شاخص اصلی در تحولات آینده، امنیت منطقه‌ای و مبادلات اقتصادی با آمریکا خواهند بود. اگر ایران بتواند امنیت منطقه را حفظ کند و ثبات اقتصادی منطقه رعایت شود، امکان توافق وجود دارد. آمریکایی‌ها تنها در صورتی وارد تعامل با ایران می‌شوند که منافع اقتصادی خود را در این تعامل مشاهده کنند».
فلاحت‌پیشه در پایان گفت: «به نظر من، چشم‌انداز سیاست خارجی ایران در سال پیش رو مبهم است. فرصت‌ها به درستی شناسایی نشده‌اند و پیامدهای آن به‌زودی نمایان خواهد شد. روشن نیست که در سال جدید دولت چگونه خواهد عمل کرد. اگر دولت همچنان به سیاست انفعالی خود ادامه دهد، چشم‌انداز همچنان مبهم خواهد ماند. دولت باید بتواند با طرحی عملیاتی و جدی، سال جدید را آغاز کند».

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1052341/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کاپیتان تیم جوانان به شمس آذر پیوست!

تولد سرمربی جوان لیگ پیش از بازی استقلال!

رونی: رئال من را می‌خواست، رویایم بارسا و مسی بود

آنتونی به رئال رسید، ایسکو هم باید به بارسا برسد!

گزینه پرسپولیس به سیاتل پیوست!

طلسم یونانی لیگ برتر در فولاد آره‌نا

دردسر اروپایی بارسا؛ تراشتگن بیاید، شزنی باید برود!‏

هالند شاید ادامه فصل را از دست داده باشد

انتخاب سرمربی جدید مس رفسنجان تا ساعات آینده

انتخاب: دبیری گفته کنار نمی‌روم مگر اینکه پزشکیان برکنارم کند

معاون پزشکیان: به دنبال سخت‌گیری حجاب در کف جامعه نیستیم

تاجگردون: به فکر مستضعفین بودن به این معنی نیست که باید منابع کشور را مستقیم به آنها بدهیم

واعظی: در زمان روحانی پیام‌هایی [از طرف سرویس‌های امنیتی] دریافت می‌کردیم

تصاویری هوایی از اقامه باشکوه نماز عید فطر در آستان مقدس مسجد جمکران

ادعای بزرگ؛ تردید آنچلوتی، کارلتو شاید برزیلی شود

اسطوره‌های استقلال از ترند مجازی عقب نماندند

سپاه بیانیه داد

پزشکیان: روابط ایران و الجزایر در فضایی برادرانه و دوستانه در حال گسترش است

آمریکا: ترامپ حاضر به صحبت درخصوص توافق با ایران است

ارسطو به خاطر پول خفه شد!

اومدن ترور نا تموم رو تموم کنن

بوی پاهای اوس موسی فهیمه رو کلافه کرده

ماجرای عشق رحمت جلوی بهروز لو رفت

رحمان و رحیم رو دستگیر کردن

ایشونم wife عه منه

نقشه شوم شری‌جون برای خانواده معمولی

واژگونی خودروی هیوندا، سه کشته برجای گذاشت

سخنگوی دولت: با متخلفان حادثه واژگونی اتوبوس برخورد می‌شود

سقوط از کوه، جان پسر 12 ساله را گرفت

تاثیر قطعی معدل پایه یازدهم لغو نمی‌شود؟

استخراج آب از خاک کره ماه ممکن شد

شوک به شمسایی و قهرمان لیگ؛ ستاره جوان رباط داد

پدری یعنی قلب بارسا، یعنی مهندس اصلی تیم

خشم فابرگاس؛ بازیکن بایرن که نیستید، متواضع باشید!

تیبو کورتوا، غایب بزرگ رئال مادرید برای تقابل با رئال سوسیداد

سید محمد صدر: اسرائیلی‌ها مذاکرات «مک فارلین» را نجس کردند!

علی لاریجانی، مشاور رهبر انقلاب: اگر آمریکا یا اسرائیل، ایران را بمباران کنند مجبور خواهیم شد به سمت تولید سلاح هسته‌ای برویم

وقتی از جواب دادن به سوالای تکراری فامیل خسته نشدی!

ساز و آواز کُردی با اجرای استاد کیهان کلهر

یک استارت‌آپ چینی از عامل هوش مصنوعی جدید خود رونمایی کرد

پایان فصل برای ستاره ملی‌پوش یوونتوس

پزشکیان: با تمام وجود در کنار مردم یمن خواهیم بود

دیدار سید هادی خامنه‌ای با مهدی کروبی

رحمت نشون داد علاوه بر بازیگری خواننده خوبی‌ هم هست

چهره ها/ تبریک سال نو توسط بهنوش بختیاری

چهره ها/ سلفی جدید حدیث میرامینی

انتشار پشت صحنه تیتراژ برنامه «شوخی شوخی»

‌جوجه بدون منقل؛ مناسب زمانی که رفتی بیرون شهر و ذغال نداری

ساز و آوازی قدیمی با خوانش استاد محمدرضا شجریان

ویژه‌های حوادث/ گروگانگیری شوکه‌کننده یک خانواده به مدت 2 سال!