راه ترقی

آخرين مطالب

پیش‌بینی بازار مسکن در سال 1404 اقتصاد

پیش‌بینی بازار مسکن در سال 1404
  بزرگنمايي:

راه ترقی - تجارت نیوز / بازار مسکن در سال 1403 خلاف روند سال‌های گذشته، دچار رکود شد و از افزایش نرخ ارز عقب ماند. در حالی که قیمت دلار صعودی بود، قیمت ملک نسبت به نرخ ارز تغییرات چندانی نداشت و سرمایه‌ها به سمت بازار طلا حرکت کردند.
آیا این جدایی بازار مسکن از نوسانات ارزی یک تغییر پایدار است یا موقت؟ منصور غیبی، کارشناس بازار مسکن، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز با اشاره به این روند جدید، توضیح داد که در سال 1403 بازار مسکن مستقل از نوسانات ارز حرکت کرد، اما در صورت تثبیت قیمت طلا در سال آینده، سرمایه‌ها ممکن است دوباره به سمت مسکن بازگردند. با این حال او معتقد است در صورت سوءمدیریت در این بازار ممکن از سونامی قیمت در بازار مسکن رخ دهد.
بازار مسکن در سال 1403 روند متفاوتی را نسبت به سال‌های گذشته طی کرد. خلاف انتظارات، افزایش قیمت دلار تاثیر مستقیمی بر بازار ملک نگذاشت و این بازار در رکود عمیق باقی ماند. در همین حال، سرمایه‌گذاران به جای ورود به بازار مسکن، به سمت بازار طلا حرکت کردند و این فلز گران‌بها به یکی از رقبای جدی بازار ملک تبدیل شد.
با این حال آیا تغییر الگوی سرمایه‌گذاری و جدایی قیمت مسکن از نرخ دلار پایدار خواهد بود یا در آینده، دوباره شاهد همبستگی این دو بازار خواهیم بود؟
بازار مسکن در سال 1403 از دلار عقب افتاد
منصور غیبی، کارشناس بازار مسکن درباره روند بازار مسکن در سال 1403 اظهار کرد: «با پایان سال 1403، در حوزه اقتصاد مسکن، شاهد یک فرآیند منحصر به فرد و جدید بودیم. این فرآیند به این صورت بود که نرخ املاک و بازار مسکن از نرخ ارز عقب افتاد.»
او افزود: «این اختلاف و افزایش قیمتی که نرخ ارز به خود گرفت، قاعدتا در سال‌های گذشته، تاثیر بسیار آنی و مستقیمی بر بازار ملک داشت، اما این اتفاق جدید در سال 1403 رخ ندارد.»
ترجیح امنیت بر اقتصاد، نقطه آغاز جدایی دلار و مسکن بود
این کارشناس اقتصاد مسکن توضیح داد: «زمانی که قیمت ارز شروع به افزایش کرد، در اواسط سال با بحران‌های عجیب بین‌المللی در حوزه جنگ منطقه‌ای مواجه بودیم و شاخص امنیت، حاکم بر شاخص اقتصاد بود.»
وی اضافه کرد: «اگر دلایل را بررسی کنیم، می‌بینیم که بحث‌های جنگ و آشفتگی نظامی منطقه، تاثیر مستقیمی بر قیمت دلار داشت. مردم امنیت را بر اقتصاد ترجیح دادند و این باعث شد که ما فرآیند جداسازی مسیر دلار و مسکن را مشاهده کنیم.»
غیبی اظهار کرد: «این یک اتفاق مثبت و خوب بود؛ یعنی به این باور رسیدیم که حتی قیمت ملک هم می‌تواند در رکود باقی بماند و افزایش پیدا نکند و این روند به آرامی پیش برود، در حالی که بازار ارز در روند افزایشی باشد. اگر این عادت در سال‌های آینده به یک باور تبدیل و تثبیت شود، به نظر من یک امتیاز خواهد بود.»
تحولات سال 1403 نشان داد که قیمت مسکن می‌تواند تابع قیمت دلار نباشد
این کارشناس بازار مسکن بیان کرد: «در سنوات گذشته، تاثیر دلار بر مسکن بسیار آنی و مؤثر بود و ما تمام سنجه‌ها و شاخص‌ها را متاثر از افزایش نرخ ارز می‌دانستیم و بر همین اساس، بازار خود را شکل می‌داد و ترمیم می‌کرد.»
غیبی ادامه داد: «لذا با علم به این موضوع که در سال 1403 این جداسازی انجام شد، یک وجه مثبت بود که باور اقتصاد مسکن را شکست که نباید افزایش قیمت مسکن لزوما تابع افزایش نرخ ارز باشد.»
او اضافه کرد: «اما بسیاری از مسائل را نمی‌توان از این جداسازی خارج کرد؛ آثار مربوط به خرید مصالح، خدمات و قیمت تمام شده ساخت مسکن، ممکن است به قیمت دلار بستگی داشته باشد و در آینده خود را نشان دهد.»
غیبی تاکید کرد: «هدف ما کاهش تاثیر روانی این موضوع بر بازار مسکن است. اگرنه، آنچه فرایند عینی، دقیق و ملموس است را نمی‌توانیم انکار کنیم.»
سوءمدیریت سیاست‌گذاران منجر به سونامی قیمت در بازار مسکن می‌شود
این کارشناس اقتصاد مسکن در ادامه سیاست‌های حوزه مسکن اشاره و بیان کرد: «درباره تاثیر بازار ارز بر ملک باید توجه داشت که این موضوع باعث افزایش انباشت انتظاری در حوزه مسکن شده است.»
غیبی توضیح داد: «اگر سیاست‌گذاران و حکمرانان اقتصادی نتوانند بازار را به درستی مدیریت کنند و آن را رها کنند، به معنای آن است که در سال 1403 شاهد هیچ برنامه مدونی در حوزه مسکن نبوده‌ایم. این دلیلی می‌شود که مسیر مسکن بدون توجه به برنامه‌های موثر دولت و حکمرانان اقتصادی، یک میان‌بر باز و مانند یک سونامی حرکت کند و باعث افزایش قیمت شود. بنابراین، سیاست‌گذاران باید نسبت به این موضوع حساس باشند.»
او درباره رقبای بازار مسکن نیز بیان کرد: «از طرف دیگر، یکی از دلایلی که باعث شد افزایش قیمت دلار تاثیری بر قیمت مسکن نداشته باشد، غیر از بحث امنیت، بحث افزایش قیمت طلا بود. مردم تمام سرمایه‌های خرد خود را در حوزه طلا سرمایه‌گذاری کردند و دیدند که طلا ارزش افزوده بیشتری نسبت به سرمایه‌گذاری در حوزه مسکن دارد.»
طلا به رقیب ارز، بورس و مسکن تبدیل شده است
این کارشناس بازار مسکن درباره چگونگی بازگشت مردم به بازار مسکن توضیح داد: «با افزایش پلتفرم‌های مجازی و فرصت‌های معاملات در حوزه طلا و جواهر، ما نسبت به این موضوع آگاه شدیم که مردم سرمایه‌های خود را در جایی سرمایه‌گذاری می‌کنند که ارزش بالایی دارد.»
غیبی بیان کرد: «طلا به رقیبی برای ارز، بورس و حتی مسکن تبدیل شده است. اگر قیمت طلا تثبیت شود و رو به کاهش برود، مردم آن طلا را می‌فروشند و اولین بازار مد نظرشان مسکن خواهد بود. بهانه‌های افزایش قیمت دلار نیز مزید بر علت، می‌تواند موجب دگرگونی بازار مسکن شود.»
وی در پایان به نقش دولت در بازار مسکن اشاره و تاکید کرد: «دولت باید با آگاهی نسبت به این موضوعات، بازار مسکن را برای سال 1404 مدیریت کند. در غیر این صورت، احتمال اینکه با افزایش نسبی قیمت مسکن در سال 1404 مواجه شویم، وجود دارد.»
بازار

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1052605/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

محرومیت بادیگارد مسی؛ پایان محافظت ویژه در MLS

فدراسیون شمشیربازی محمد رهبری و پاکدامن را جریمه کرد

فروزان: پرسپولیس شانس آورد 6 گل نخورد

سیمئونه: همه مهاجمان باید از لواندوفسکی یاد بگیرند

سوارز: به‌خاطر جدایی کینه‌ای از بارسلونا ندارم

امیدواری قهرمان المپیک از سرشاخ دوباره با تانک روس

پزشکیان: بدنبال تقویت روابط ایران و ازبکستان هستیم

زیدآبادی: بحران‌ها بسیار رشد کرده و به نقطه خطرناکی رسیده است

ستاره‌های جهان روی فرش‌های قرمز؛ از اروپا و آسیا تا شب‌نشینی اسکار

دیالوگ ماندگار در سریال قهوه تلخ

فوت و فن روانشناسی؛ فرزندان خانواده‌های ناسالم این 8 مهارت شگفت‌انگیز را به دست می آورند!

بغض حمید لولایی با شنیدن صدای خانواده اش در برنامه 1001 شکست

افشاگری مریم کاویانی: بزرگترین اشتباه زندگیم ازدواج بود

اجرای موسیقی خیابانی با ساز زهی «سیمبالوم»

شمار جانباختگان زلزله میانمار به 2719 نفر رسید

نتایج کارشناسی حادثه واژگونی اتوبوس در کرمان اعلام شد

شگفتی طبیعت؛ پروانه‌ای که 4200 کیلومتر بدون توقف پرواز کرد!

به آرزو نرسیدیم و دیر دانستیم

زلزله سیاسی در فرانسه

عبور قیمت سکه از 102 میلیون تومان

جاودانگی لواندوفسکی؛ درخشش در 36 سالگی

صعود 68 پله‌ای هدایی در رنکینگ جهانی

پینگ پنگ بازان کره ای، حریف ملی پوشان ایران در فیدر اسلوونی

کابوس قدیمی بر سر سرمربی پرسپولیس!

اکبر زبردست مدیر فنی مس رفسنجان شد

بخش دوم قانون بودجه 1404 به سازمان برنامه ابلاغ شد

پزشکیان در گفت‌وگوی تلفنی با نخست‌ وزیر عراق: ایران مصمم است همه توافقات خود با عراق را عملیاتی کند

خنثی‌شدن تفرقه‌افکنی میان دو ملت ایران و عراق

ماجرای جالب ترک سیگار شجاعی‌مهر از زبان خودش

بخش کوتاهی از برنامه باضیا با حضور میر طاهر مظلومی

مدیریت بحران کراشِ رحمت در پایتخت پربازدید شد

درباره قسمت چهاردهم سریال «جان‌سخت» که با غافلگیری‌ هایش مخاطبان را شوکه کرد

آیا موسیقی به همه آدم‌ها حال خوب می‌دهد؟

اجرای زنده و زیبای موسیقی سریال «پایتخت» توسط استاد محمدرضا اسحاقی

اجرای عیدانه «ماه نو» توسط محمد اصفهانی

کنسرت علیرضا قربانی در یونسکو برگزار شد

پیکر جوان 24 ساله از آب بیرون کشیده شد

واژگونی مرگبار خودروی سواری

28 ماهواره «استارلینک» راهی مدار زمین شدند

«زن گفت، مرد گفت»؛ نگاهی به روابط آدم‌های زیر یک سقف

ادامه میراث مارسلو؛ انزو ستاره رئال می‌شود

دروازه بان سابق فوتبال ایران درگذشت

اعتراف پوستکوگلو به اشتباهات بزرگ تاتنهام

تعجب مودریچ از پنالتی جنجالی رئال: این خطا بود!

ادعای خبرگزاری جمهوری آذربایجان: پزشکیان به‌زودی عازم جمهوری آذربایجان می‌شود

عراقچی: پنجره دیپلماسی همیشه باز است اما تحت فشار و تهدید وارد مذاکره مستقیم با آمریکا نخواهیم شد

صحبت های جالب و تامل برانگیز حمید لولایی در برنامه 1001

ریما رامین فر: زندگی با امیر جعفری هیجان انگیزه

مراجعه 3.1 میلیون نفر به اورژانس بیمارستان‌ها در نوروز 1404

موشک «نیو گلن» در اواخر بهار برای دومین بار پرتاب می‌شود