راه ترقی

آخرين مطالب

سهم 70 درصدی بخش کشاورزی از مصرف آب اقتصاد

سهم 70 درصدی بخش کشاورزی از مصرف آب
  بزرگنمايي:

راه ترقی - باشگاه خبرنگاران / معاون وزیر جهاد گفت: برآورد و محاسبه مرکز تحقیقات و معاونت امور آب و خاک آن است که 70 درصد آب در بخش کشاورزی و مابقی صنعت و شرب و محیط زیست مصرف می‌شود.
صفدر نیازی شهرکی معاونت امور آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به شاخصه های حوزه آب و خاک در برنامه هفتم گفت: در برنامه هفتم شاخصه هایی از جمله اجرای سالانه 200 هزارهکتار سامانه‌های نوین آبیاری، 150 هزارهکتار آبیاری زیرسطحی و ایجاد 70 هزار هکتار شبکه، 3 هزار کیلومتر مرمت قنوات و 70 هزارهکتار جاده‌های بین مرز‌ها در نظر گرفته شده است.
به گفته وی، در سال نخست برنامه هفتم تخصیص اعتبارات با آنچه مورد نیاز بود، فاصله داشت چراکه برای اجرای این اعتبارات سالانه 50 همت اعتبار نیاز داریم، درحالیکه کل موافقت نامه امسال 4.5 همت بود که حدود یک همت از آن تخصیص یافته است و با توجه به آنکه بخشی آورده خود مردم است گزارش‌های عملیات اجرایی را می‌توان در یک تا 2 ماه آتی اعلام کرد.
نیازی شهرکی کل اراضی آبی کشور را 8.8 میلیون هکتار اعلام کرد و افزود: تاکنون حدود 3 میلیون و 200 هزارهکتار به سامانه‌های نوین آبیاری تجهیز شدند و یک میلیون و 650 هزارهکتار شبکه ایجاد کردیم و مابقی سطوح باید شبکه یا سامانه‌های نوین آبیاری اجرا کنیم.
معاونت امور آب و خاک وزارت جهاد ادامه داد: در برنامه هفتم هدفگذاری شده سالانه 350 هزارهکتار سامانه های نوین آبیاری و زیرسطحی اجرا شود که در مجموع تا پایان برنامه یک میلیون و 750 هزارهکتار خواهد رسید و ظرفیت کشور همین میزان است که در سطح 2 تا 2.5 میلیون هکتار سامانه اجرا شود که برای تحقق این امر سالانه 150 همت اعتبار نیاز داریم.
معاون وزیر جهاد با بیان اینکه تمامی تجهیزات سامانه های نوین آبیاری تولید داخل است، افزود: ایران در خصوص تجهیزات سامانه های نوین آبیاری به 18 کشور صادرکننده است به طوریکه 100 میلیون دلار سال 1402 ارزآوری داشتیم و سال 1403 جمع بندی نشده است.
وی با بیان اینکه راندمان آبیاری به اجرای سیستم‌های نوین آبیاری بستگی دارد، افزود: بنابر آمار در آبیاری طیف 90 درصد، زیرسطحی تا 95 درصد، بارانی 65 درصد و غرقابی 30 درصد است و باید بپذیریم منابع آبی محدود است که براین اساس راهی جز ارتقای بهره وری نداریم که این امر تنها از طریق اجرای سامانه‌های نوین آبیاری، انتقال آب با لوله و بتونی کردن کانال‌های خاکی محقق می شود.
معاون وزیر جهاد مصرف کنونی آب در بخش کشاورزی را 70 میلیارد متر مکعب اعلام کرد و گفت: برآورد و محاسبه مرکز تحقیقات و معاونت امور آب و خاک آن است که 70 درصد آب در بخش کشاورزی و مابقی صنعت و شرب و محیط زیست مصرف می شود که در برنامه هفتم قرار است به 65 میلیارد متر مکعب برسیم و پروژه‌های خوبی در این خصوص داریم.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1052811/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بودجه‌های دولتی را کم کنید!

تزریق سرمایه 3 میلیارد دلاری به نفت

5 میلیون هکتار از اراضی کشاورزی مرغوب است

پرونده اولمو؛ رای نهایی شورای عالی ورزش نزدیک است

فلیک: رئال فوق‌العاده است اما نباید با ما مقایسه شوند

واکنش محافظ شخصی مسی به محرومیتش

قبل از بارسلونا با اتلتیکو امضا کرده بودم

قدردانی ویژه آتالانتا؛ مجسمه گاسپرینی ساخته می‌شود

اینزاگی: طارمی بدشانسی آورد و مصدوم شد

پاداش صد میلیونی از جیب نارنجی‌ها پرید

صدر: با صدور حکم اعدام سلمان رشدی، مسلمانان جهان امام را به عنوان رهبر جهان اسلام پذیرفتند

مشاور پزشکیان: روابط ایران و جمهوری آذربایجان در مسیر گام‌های مثبت قرار دارد

شورای نگهبان بیانیه داد

فصل جدید سریال مستوران

ذوق و خوشحالی زیاد مهران غفوریان لحظه دیدن علی صادقی و بغل و ماچ با او

حریم شنیدن، چگونه شنیدن، فهمیدن و درک کردن

اجرای ترانه ماندگار «بوی عیدی» توسط امیر تاجیک

(12 فروردین) آخرین وضعیت آب و هوا و ترافیک راه‌ها؛ یک‌طرفه شدن جاده چالوس به سمت تهران

«اوپن‌ای‌آی» در ماه‌های آینده یک مدل زبانی وزن باز را معرفی می‌کند

صحبت های شنیدنی دکتر گبور مته نویسنده کتاب«وقتی بدن نه می گوید»

رصد و توسعه شبکه برق کشور برای مدیریت اوج بار 1404

فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان

داور لیگ پرو در زمین فوتبال تکواندوکار شد!

رامین رضاییان: عاشق پست دفاع راست هستم

رامین رضاییان: من با هیچکدام از هم‌تیمی‌ها و هیچ فوتبالیستی رفاقت ندارم

نظر کاظمی و حیدری درمورد پیشرفت داوری در سال 1403

دراگان اسکوچیچ، برترین سرمربی سال 1403

پیام تسلیت وزیر ورزش و جوانان در پی درگذشت پیشکسوت استقلال

حیدری: قبل هر بازی با مادر و همسرم تلفنی صحبت میکنم

خرید میلیون دلاری تراکتور برای قهرمانی!

هشدار روسیه نسبت به ماجراجویی نظامی علیه ایران

انگلیس: دیپلماسی، بهترین راه‌حل در موضوع هسته‌ای ایران است

بهنام بانی: تیتراژ «زخم کاری» را قرار بود محمد علیزاده بخواند!

توصیه و هشدار پلیس‌راه در آستانه روز طبیعت

هوش مصنوعی مولد تصویر «اوپن‌ای‌آی» اکنون در دسترس همه کاربران است

تکنیک‌های زندگی بهتر؛ از خواب مفید تا نوشتن‌درمانی

نظم جدید جهانی در راه است

راز آب زلال و شفاف استخر: تجهیزات تصفیه آب استخر ویلا

سبز و قرمز بورس تهران در سالی که گذشت

بازگشت ساعت کاری ادارات به روال عادی از 16 فروردین

میزان مالیات نقل و انتقال ملک‌ اعلام شد

محرومیت بادیگارد مسی؛ پایان محافظت ویژه در MLS

فدراسیون شمشیربازی محمد رهبری و پاکدامن را جریمه کرد

فروزان: پرسپولیس شانس آورد 6 گل نخورد

سیمئونه: همه مهاجمان باید از لواندوفسکی یاد بگیرند

سوارز: به‌خاطر جدایی کینه‌ای از بارسلونا ندارم

امیدواری قهرمان المپیک از سرشاخ دوباره با تانک روس

پزشکیان: بدنبال تقویت روابط ایران و ازبکستان هستیم

زیدآبادی: بحران‌ها بسیار رشد کرده و به نقطه خطرناکی رسیده است

ستاره‌های جهان روی فرش‌های قرمز؛ از اروپا و آسیا تا شب‌نشینی اسکار