راه ترقی

آخرين مطالب

پاسخ آصفی به سوال «چرا ایران مذاکره غیرمستقیم با آمریکا را مطرح کرد؟» گفتگو

پاسخ آصفی به سوال «چرا ایران مذاکره غیرمستقیم با آمریکا را مطرح کرد؟»
  بزرگنمايي:

راه ترقی - تسنیم / سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه در گفتگو با تسنیم درباره رویکرد ایران جهت مذاکره غیرمستقیم با آمریکا گفت: در مذاکره غیرمستقیم این امکان برای ما پیش می‌آید که طرف مقابل را ارزیابی کنیم که آیا واقعاً به دنبال حل مسئله است یا خیر.
سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان روز پنجشنبه هفتم فروردین ماه اعلام کرد که پاسخ نامه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا از طریق عمان منتقل شده است و تاکید کرد که این پاسخ رسمی شامل نامه‌ای است که در آن نقطه‌نظرات ما در رابطه با وضعیت جاری و نامه آقای ترامپ به طور کامل تشریح شده و به اطلاع طرف مقابل رسانده شده است.
وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه تاکید کرد که سیاست ایران همچنان بر عدم مذاکره مستقیم در شرایط فشار حداکثری و تهدیدات نظامی قرار دارد اما مذاکرات غیرمستقیم، همان‌طور که در گذشته نیز وجود داشته، می‌تواند ادامه یابد.
اظهارات عراقچی نشان داد که ایران تحت شرایط خاصی آماده مذاکره است و این تحلیل وجود دارد که ایران در پاسخ خود به رئیس جمهور آمریکا گزینه مذاکرات غیرمستقیم را پیشنهاد داده است.
مسئله بعدی تردید ایران نسبت به اظهارات ضدونقیض آمریکا با توجه به رفتارهای گذشته این کشور در قبال ایران است. سیاست‌های خصمانه آمریکا در دهه‌های گذشته علیه ایران، تحریم‌های یکجانبه و غیرقانونی این کشور و تلاش برای وارد کردن فشار اقتصادی و از همه مهمتر خروج یک‌جانبه آمریکا از برجام و بی‌عملی اروپا در قبال تعهدات خود، موجب شد که ایران نسبت به امکان هرگونه توافق مستقیمی بی‌اعتماد شود و به همین علت بدون ایجاد اعتمادسازی و رفع فشارها علیه ایران نمی‌توان به طرف مقابل اعتماد داشت.
وزیر امور خارجه کشورمان نیز در همین خصوص در گفتگو با تسنیم با بیان اینکه نامه طرف آمریکایی هم حاوی تهدید بود و پاسخ متناسب با آن را دریافت کرد و هم پنجره‌ای برای دیپلماسی باز کرده، اظهار داشت: ما هیچ راهی را برای دیپلماسی نبستیم و نخواهیم بست، البته به نیات طرف مقابل شک داریم و سخنان متناقضی را از آنان شنیدیم.
عراقچی در ادامه اظهار داشت: همه اینها باعث می‌شود که به دقت و با شک و تردید هر درخواستی را بررسی کنیم و هر پنجره‌ای که برای دیپلماسی باز می‌شود ما با جنبه عدم اعتماد به آن نگاه می‌کنیم. در عین حال اگر فرصت‌هایی هم باشد استفاده می‌کنیم.
بازار
در مذاکره غیرمستقیم امکان ارزیابی طرف مقابل وجود دارد
اکنون این سوال وجود دارد که چرا ایران صحبت از مذاکرات غیرمستقیم می‌کند و هدف تهران از بیان این رویکرد چیست؟ در همین خصوص حمیدرضا آصفی، سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه ایران در گفتگو با تسنیم در خصوص چرایی و عواملی که باعث رغبت ایران به مذاکره غیرمستقیم با آمریکا شده است، اظهار داشت: هیئت حاکمه آمریکا خصوصاً شخص ترامپ وارد یک بازی پیچیده و جنگ روانی شده‌اند و چند کار را انجام دادند. اولاً پیام‌های متناقض و متعدد از سوی افراد مختلف دادند و فضا را به گونه‌ای به وجود آوردند که یا باید مذاکره مستقیم شود یا جنگ است. این آن فضایی بود که آن‌ها به وجود آوردند. همچنین جنگ روانی را به گونه‌ای ایجاد کردند که در داخل کشور ابهام ایجاد شود و چنانچه بتوانند دو قطبی ایجاد کنند. یعنی موافق مذاکره و مخالف مذاکره در کشور به وجود آید. 
وی افزود: آن‌ها در ادامه در تلاش بودند اینگونه القا کنند که جمهوری اسلامی در نقطه ضعف قرار دارد. سپس تلاش کردند حافظه تاریخی مردم را پاک کنند. یعنی طوری حرکت کنند که مردم دیگر توجه به اتفاقاتی که در دوره اول ترامپ به وجود آمد، نکنند یا از یادشان برود. این یک بازی پیچیده‌ای بود که آنان داشتند.
عراقچی: پیشنهادات سیاسی اخیر آمریکا را با تردید می‌نگریم
آصفی در ادامه گفت: ایران لازم بود هم حربه را از دست طرف مقابل بگیرد که دوگانه مذاکره یا نفی مذاکره شکل نگیرد و هم اینکه انتخاب دیگری را روی میز بگذارد که نه جنگ است و نه مذاکره مستقیم و چیزی بینابین است و آن مذاکرات غیرمستقیم است. جمهوری اسلامی در مقابل اقداماتی که آن‌ها انجام دادند این ابتکار را آغاز کرد که ما مذاکره مستقیم نمی‌کنیم اما از مذاکره فرار نمی‌کنیم و آن را در قالب مذاکره غیرمستقیم می‌بینیم. 
وی با بیان اینکه این ابتکار خوبی بود و بهانه را از دست طرف مقابل می‌گیرد، تاکید کرد: اگر هدف این است که طرفین بنشینند و مواضعشان را به یکدیگر منتقل کنند تا ببینند که چند چند هستند، از طریق مذاکره غیرمستقیم می‌تواند صورت گیرد و در این مذاکره غیرمستقیم این امکان برای ما پیش می‌آید که طرف مقابل را ارزیابی کنیم که آیا واقعاً به دنبال حل مسئله است یا با تبختر و روحیه از بالا به پایین می‌خواهد کار را دنبال کند. این چیزی است که از پاسخ جمهوری اسلامی ایران به طرف مقابل می‌شود فهمید. باید منتظر بود پاسخ طرف مقابل را ببینیم.
اگر کار به درگیری برسد آمریکا و منطقه روی خوش نمی‌بیند
این دیپلمات ایرانی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا اساساً امکان درگیری و تنش نظامی از سوی آمریکا علیه ایران وجود دارد یا خیر، گفت: بخشی از این، جنگ روانی و سیگنال‌های منفی است برای اینکه طرف مقابل را مرعوب و یا در جایی قرار دهد که انتخابی جز آن چیزی که آمریکایی‌ها می‌خواهند، نداشته باشد. اما همیشه لازم است وقتی شرایط اینچنین پیچیده می‌شود شما ابتکار عمل داشته باشید. اجازه ندهید که با یک اشتباه و خبط طرف مقابل شرایط از اینی که موجود است بغرنج‌تر شود.
وی افزود: البته جمهوری اسلامی نشان داده در مقابل جنگ و درگیری نه ضعف از خودش نشان می‌دهد و نه ناتوان است؛ بلکه با قدرت هرگونه اقدامی را پاسخ خواهد داد و در این شکی نیست.
آصفی تصریح کرد: ما از پاسخ دادن عاجز نیستیم و اگر کار به آنجا برسد نه آمریکا و نه منطقه روی خوش نمی‌بینند و در نهایت آن کسی که بازنده از قضیه بیرون می‌آید طرف آمریکایی و متحدانش خواهند بود و در این شکی نیست. اما با توجه به این هم شرط عقل این است تا جایی که می‌شود از بروز چنین اتفاقاتی جلوگیری شود.
احتمال پذیرفتن مذاکرات غیرمستقیم از سوی آمریکا منتفی نیست
وی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا این امکان وجود دارد آمریکا به پیشنهاد مذاکره غیرمستقیم ایران پاسخ مثبت دهد، گفت: احتمال این را زیاد می‌بینم و منتفی نیست. اگر آمریکا واقعاً عقل و درایتی به خرج دهد، قاعدتاً باید بپذیرند. باید منتظر بود و من احتمال پذیرفتن را بیشتر از نپذیرفتن می‌بینم. گرچه در عالم سیاست هرچیزی می‌تواند اتفاق بیافتد و هیچ چیزی غیرممکن نیست ولی من احتمال پذیرفتن را بیشتر می‌بینم. در آمریکا ترامپ است که تصمیم می‌گیرد و مابقی امربر هستند. باید صبر کرد که ترامپ در این چند روز چه واکنشی نشان می‌دهد.
سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه همچنین درباره چرایی اعلام رسمی پاسخ ایران به نامه آمریکا اظهار داشت: هر شرایطی اقتضائاتی دارد. شما در زمان سابق تصمیم نمی‌گیرید. هم زمان و هم تحولات حرکت می‌کنند و شرایط متفاوت می‌شود. اینکه شما فکر کنید در سیاست خوب است همیشه یک حرف زده شود، این نقطه مثبتی نیست. شما در خلا تصمیم نمی‌گیرید. پیشتر شرایط به گونه‌ای بود که لازم بود آنطور تدبیر شود اما اکنون با توجه به شرایط موجود اینگونه طراحی شده است. 
وی خاطرنشان کرد: این نشان دهنده حکمت و درایت جمهوری اسلامی است.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1053532/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بانک های کشور فردا 14 فروردین باز هستند

جنگ تجاری ترامپ قیمت بیت‌کوین را تثبیت کرد

ستاره بارسا: گرفتن انتقام برزیل از اتلتیکو!

شوک لائوتارو به اینتر؛ به دربی نمی‌رسم!

صلاح رکورد جرارد را به زیرمی‌کشد

گروسی: احتمالا تا پایان آوریل به تهران سفر می‌کنم

برشی از سریال "با عرض معذرت" که به نوعی اشاره به ماجرای شرکت نستله دارد

فینالِ بانوان جوکر به ایستگاه دوم رسید!

بغض محمد اصفهانی در برنامه هزار و یک شکست

سمفونی که برای نوروز خلق شد

شمار مسافران نوروزی در مازندران به 11 میلیون نفر رسید

شوخی پلیس راه با رانندگان نوروزی

چگونه زندگی در تاریک‌ترین شرایط ادامه می‌یابد؟

سیزده بدر و ​ماجرای شعر معروف استاد شهریار

نفت برنت نزدیک 75 دلار ایستاد

روایت «اکیپ» از انتقال ستاره نامدار اما پُرحاشیه به لیگ ایران

پپ: به خاطر سهمیه اروپا به من پاداش نمی‌دهند!

رئیس کمیسیون امنیت ملی: استخوان پوسیده متجاوز به این مرز و بوم را خُرد می‌کنیم

سعید حجاریان: خوفناک بودن تهران مساله ای دیرپاست/ ما با وضعیت غیبت دولت مواجه شده‌ایم

ادعای آمریکا: از همه ابزارها برای اختلال در برنامه‌ پهپادی و موشکی ایران استفاده خواهیم کرد

بازی مهسا حجازی در کنار محسن تنابنده در فیلم «جنگ جهانی سوم»

جلوی خانواده شوهرت زشته دخترم!

شناسایی 4800 نقطه حادثه‌خیز در کشور

پیش‌بینی جدید کارشناسان از قیمت مسکن بعد از عید

کاهش تولید نفت اوپک در آستانه برنامه افزایش عرضه

تا خون نیاید، خطا روی وینسسیوس را نمی‌گیرند!

آغاز اردوی تیم ملی تپانچه با دعوت از 14 تیرانداز

استارت ملی‌پوشان والیبال ساحلی با شکست ازبکستان

اتهام بزرگ به رئال؛ باز هم داور به آنها کمک کرد

دعوای ستاره لورکوزن با هواداران

کاپیتان: آفساید واضح امباپه را نگرفتند

حضور وزارت دفاع ایران در نمایشگاه دفاع و امنیت برزیل

چگونگی انتخاب نقش شمر برای محمد فیلی

خوانندگی محسن کیایی در برنامه 1001 مورد تمجید محمد اصفهانی قرار گرفت

افزایش شمار جانباختگان تصادفات نوروز به 747 نفر

ایجاد ترافیک سنگین در فاصله 30 کیلومتری شهرها

مسابقه فضایی میان هند، چین و اسپیس‌ایکس در سال 2025 تا کجا پیش می‌رود؟

فرزین: 200 هزار میلیارد ریال تسهیلات برای بخش گردشگری در نظر گرفته شد

آموریم: مشکل بزرگ یونایتد گلزنی است

رونالدو و برکناری یک مربی دیگر در النصر

آنچلوتی: بهترین نسخه وینیسیوس را دیدیم

کی‌روش خیال تراکتوری‌ها را راحت کرد

تیم دسته 3 در فینال جام حذفی آلمان

خوشحالی دیوانه‌وار نادال از صعود رئال!

درگذشت هافبک سابق استقلال و پرسپولیس بر اثر سانحه رانندگی

وکیلی: آمریکا به نیروی نیابتی اسرائیل تبدیل شده است

خاطره علیرضا خمسه از پشت صحنه سریال پایتخت

جاسازی رحمت!

محمد اصفهانی از خواننده شدنش می گوید

جاده چالوس و آزادراه تهران – شمال یک‌طرفه شد