راه ترقی

آخرين مطالب

علی عطشانی از همکاری با وال کیلمر فقید گفت؛ هنرمندی متعهد و باهوش بود فرهنگ و هنر

علی عطشانی از همکاری با وال کیلمر فقید گفت؛ هنرمندی متعهد و باهوش بود
  بزرگنمايي:

راه ترقی - مهر / علی عطشانی نویسنده و کارگردان سینما از تجربه همکاری با وال کیلمر که به تازگی درگذشته است در فیلم سینمایی «اولین تولد» گفت و تعهد کاری و احساس مسئولیت وی را ستود.
علی عطشانی نویسنده و کارگردان سینما که در فیلم سینمایی «نخستین تولد» به عنوان اولین تجربه کارگردانی اش در فضای هالیوود با وال کیلمر همکاری داشته است درباره چگونگی حضور این بازیگر سینما در فیلمش گفت: وقتی خبر درگذشت این بازیگر را شنیدم، به سال 2017 بازگشتم؛ سالی که در حال آماده‌سازی اولین فیلم هالیوودی خود بودم. از آنجا که این پروژه یک فیلم «یونیون» محسوب می‌شد - تفاوت فیلم‌های یونیون و ایندیپندنت در هالیوود این است که در فیلم‌های یونیون تمام عوامل باید عضو اتحادیه‌های مربوطه باشند - بازیگران نیز باید حتماً عضو اتحادیه بازیگران هالیوود (SAG-AFTRA) می‌بودند و تولید فیلم ملزم به رعایت قوانین این اتحادیه بود.
وی ادامه داد: من تمایل داشتم از یک بازیگر «اِلیت سوپراستار» یا «استار پلاس» در فیلمم استفاده کنم. دستیاران و مدیران، بازیگران زیادی را به من معرفی کردند اما در نهایت به وال کیلمر رسیدیم. شاید نام این هنرمند در ایران چندان شناخته‌شده نباشد اما در آمریکا او بازیگری بسیار سرشناس و محبوب بود. پس از مذاکرات قرارداد با خودش، نماینده‌اش و مدیر برنامه‌اش، فیلمنامه را مطالعه کردند و با رقم معقولی به توافق رسیدیم.

راه ترقی


عطشانی یادآور شد: همه چیز به خوبی پیش می‌رفت؛ جلسات خوانش متن، انتخاب لباس، طراحی گریم و حتی انتخاب لوکیشن‌ها انجام شده بود و تقریباً تمام بازیگران اصلی را نیز انتخاب کرده‌بودیم. تنها 10 روز به شروع فیلمبرداری مانده بود که ناگهان ایمیلی از نماینده‌ این بازیگر دریافت کردم مبنی بر اینکه او به دلیل عود کردن بیماری‌اش و از دست دادن قدرت تکلم، امکان حضور در پروژه را ندارد.
کارگردان «رویای کاغذی» با اشاره به تلاشی که برای حضور کیلمر در فیلمش داشته است، بیان کرد: با توجه به قوانین سختگیرانه‌ اتحادیه بازیگران، جایگزینی یک هنرمند در سطح او در کمتر از 10 روز تقریباً غیرممکن بود. می‌دانستم اگر او را از دست بدهیم، عملاً هیچ بازیگر اِلیتی برای این نقش نخواهیم داشت. تمام عوامل فیلم در استرس به سر می‌بردند و نمی‌دانستیم چه باید بکنیم. آن شب، پس از دریافت ایمیل، نامه‌ای شخصی برای خود بازیگر و نماینده‌اش نوشتم. در این ایمیل توضیح دادم که من یک کارگردان مهاجر از ایران هستم و این اولین فیلم من در هالیوود محسوب می‌شود. همچنین گفتم که با توجه به قوانین اتحادیه، اگر او کنار بکشد، امکان جایگزینی وجود ندارد و پروژه با مشکل بزرگی مواجه خواهد شد. از او عذرخواهی کردم و با احترام به شرایط بیماری‌اش، پیشنهاد دادم که اگر موافق باشد، می‌توانیم با تغییراتی در برنامه‌ریزی‌ها، کار را ادامه دهیم به این ترتیب که با کاهش روزهای فیلمبرداری او، فشرده‌تر کردن سکانس‌هایش، استفاده از تکنیک «لب‌زنی» برای دیالوگ‌ها و دوبله‌ آنها در مرحله پساتولید، طراحی میزانسن به گونه‌ای که نیاز به حرکت زیاد نداشته باشد و حتی استخدام آمبولانس و پرستار در طول حضور او در صحنه شرایطی را فراهم کنیم که او بتواند در این پروژه حضور داشته باشد.
وی مطرح کرد: این ایمیل آخرین تلاش من بود. فردای آن روز، خودش شخصاً پاسخ داد، موضوعی که برایم بسیار جالب بود، چرا که با وجود حال نامساعدش، اصلاً لازم نبود چنین تصمیمی بگیرد. او به راحتی می‌توانست با استناد به بند فورس ماژور قرارداد، از همکاری انصراف دهد و دستمزدش را پس بدهد. اما با تواضع و مهربانی پذیرفت و تنها خواستار کاهش روزهای فیلمبرداری شد. ما نیز به همین ترتیب عمل کردیم و در کمترین تعداد روز ممکن، فیلمبرداری صحنه‌هایش را به پایان رساندیم. تمام سکانس‌هایی که از او در فیلم می‌بینید، با تکنیک لب‌زنی اجرا شده و در مرحله پساتولید دوبله شده‌اند. همچنین صحنه‌ها را طوری طراحی کردیم که او عمدتاً در حالت نشسته باشد و نیاز به حرکت زیاد نداشته باشد.

راه ترقی


عطشانی درباره این تجربه همکاری عنوان کرد: روز اول حضورش در صحنه را هرگز فراموش نمی‌کنم. به شدت لاغر شده بود و متوجه حرف زدنش نمی شدیم و صدایش به خس‌خس افتاده بود به حدی که به سختی می‌شد صحبت‌هایش را فهمید. حتی راه رفتن برایش دشوار بود. وقتی پای آینه گریم رفتم تا از او تشکر کنم، کاملاً مشخص بود که با چه سختی خود را به صحنه رسانده است.
کارگردان «لوتریا» در پایان با اشاره به تعهد کاری وال کیلمر اظهار کرد: برای من جالب بود که برایش اینقدر مهم بود که یک فیلم را به مشکل نیندازد. با وجود تمام دردها و محدودیت‌های جسمی‌اش آمد و همکاری کرد. او بازیگر باهوش و انسان شریفی بود و هر نکته‌ای را سریع متوجه می‌شد و با دقت اجرا می‌کرد. اما مهم‌تر از همه، این لطف او بود که اجازه نداد اولین تجربه‌ یک فیلمساز مهاجر در هالیوود به خاطره‌ای تلخ تبدیل شود. خدا رحمتش کند.
وال کیلمر، بازیگر فیلم‌های «بتمن برای همیشه»، «درها»، «سنگ قبر»، «تاپ گان» و «مخمصه» هفته گذشته در لس‌آنجلس درگذشت. وی که 65 سال داشت، چند سالی بود از سرطان گلو رنج می‌برد و به گفته دخترش علت درگذشتش ذات‌الریه بوده است.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1057411/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وزیر کار برای توضیحات درباره حذف یارانه‌ها به مجلس می‌رود

صادق: آزادراه تهران ـ شمال مشکل منابع مالی دارد

برق در حضور وزیر نیرو رفت!

اعلام فینالیست‌های جوایز سالانه NBA

ثبت رکوردی جدید در تیم ملی والیبال

عضو سابق تیم ملی فوتبال زنان: فدراسیون باید رویکردش را تغییر دهد

حمید درخشان: طبیعی است که هر کسی دوست دارد مدیرعامل پرسپولیس شود

محرومیت برای مارسکا؛ شادی گل دردسرساز شد

برای ملی‌پوشان والیبال پرونده پزشکی باز شد

فرش قرمزی که اینتر برای قهرمانی ناپولی پهن کرد

لالیگا درخواست باشگاه بارسلونا را رد کرد

عربستان پول ساخت 30 هزار مسکن را به پای یک آمریکایی ریخت!

بدهی سنگین فتح‌الله‌زاده و یک میلیاردی مدیر سابق به استقلال

روحانی اصلاح‌طب: فقط اسرائیل مخالف مذاکره ایران و آمریکا است

اظهارات سخنگوی وزارت خارجه درخصوص مذاکرات؛ جزئیات منتشر شده تایید نشد

عارف فردا به مجلس می‌رود

سخنگوی دولت: نفی تصویر دروغین ایران‌ هراسی وظیفه همه ماست

چهره ها/ عکس یادگاری سانیا سالاری در کنار بزرگ مرد سینما

«خواهرخوانده زشت»؛ روایتی جذاب اما عجیب از سیندرلا

نگاهی به استایل آمریکاییِ ستاره «پایتخت»

مجری شبکه دو: داماد ابراهیم حاتمی‌کیا هستم

آهنگ جدید/ علی زندوکیلی «رهایی» را منتشر کرد

برگزاری فستیوال کوچه قطعی شد/ بازگشایی درهای بوشهر به روی موسیقی

تیزری از سریال «وحشی» با صدای شروین حاجی پور

پیش‌بینی وضعیت هوا تا پایان هفته اعلام شد

راننده و سرنشین در وانت تویوتا سوختند

دو کهکشان که در قالب یک کهکشان ظاهر شده‌اند

تایید طوفان الکتریکی از جنس توپ‌های خمیری یخی آمونیاک در سیاره مشتری

جزئیاتی از محل دفن سیدجعفر حمیدی

چرا ضیاء موحد سراغ «سعدی» رفت؟

لوایح FATF در مجمع تشخیص؛ تعویق یا مصلحت‌اندیشی؟

سرمقاله ایران/ سعدی همچنان چراغ راه است

مک‌کارتیسم ترامپی

کلهر: مدیرعامل جدید، اشتباهات درویش را تکرار نکند

ماجدی: تیم های منتخب استان تهران پشتوانه تیم های ملی خواهند بود

مدیرعامل مستعفی در جلسه هیئت مدیره پرسپولیس

مهمان‌پرست: اگر آمریکایی‌ها وارد موضوعات دیگری شوند نتیجه مذاکرات به بن‌بست خواهد رسید

عکس بازسازی شده «سعید کنگرانی» در ایام جوانی

بیوگرافی «ستاره پسیانی» و فیلم هایی که بازی کرد

صادرات ضدآفتاب‌های نانویی ایرانی به 4 کشور

بخشی از کتاب/ زیستن یعنی آموختن

بازگشت مرد هزار چهره

سرمقاله اعتماد/ نشنیدن بدترین نوع فیلترینگ

آرنولد حق بازی کردن برای لیورپول را ندارد!

آنچلوتی: در نیمه دوم در تمامی جنبه‌ها عالی بودیم

سفیر چین: آمریکا باید حسن‌نیت بیشتری در مذاکرات با ایران نشان دهد

آرش ظلی‌پور: خوشحالم در نمایشی بازی می‌کنم که درباره جزیره هرمز است

کنسرت وحید تاج از حوزه هنری مجوز داشت/ درخواستی از وزارت فرهنگ نداشتیم

جزئیات طرح "خودروی متصل" از زبان سردار رادان

دستگیری زورگیران بی‌رحم خیابان بعثت