راه ترقی

آخرين مطالب

این هولوگرام‌ها را می‌توانید در دست بگیرید دانش

این هولوگرام‌ها را می‌توانید در دست بگیرید
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا / پژوهشگران اسپانیایی، هولوگرام‌هایی ساخته‌اند که می‌توان آنها را در دست گرفت و آنها را با دست تنظیم کرد.
دکتر «الودی بوزبیب»(Elodie Bouzbib)، پژوهشگر «دانشگاه دولتی ناوارا»(UPNA) به همراه «ایوسون ساراسات»(Iosune Sarasate)، «اونای فرناندز»(Unai Fernández)، «مانوئل لوپز آمو»(Manuel López-Amo)، «ایوان فرناندز»(Iván Fernández)، «اینیگو ازکوردیا»(Iñigo Ezcurdia) و «آسیر مارزو»(Asier Marzo) برای اولین بار موفق شد تصاویر گرافیکی سه‌بعدی تنظیم‌شده با دست را نمایش دهد.
به نقل از یورک‌الرت، بوزبیب گفت: آنچه در فیلم‌ها می‌بینیم و هولوگرام می‌نامیم، معمولا نمایش‌های حجمی هستند. کارهای ما گرافیک‌هایی هستند که در هوا ظاهر می‌شوند و بدون نیاز به استفاده از عینک واقعیت مجازی می‌توان آنها را از زوایای گوناگون مشاهده کرد. به آنها گرافیک سه‌بعدی واقعی می‌گویند. آنها به ویژه از این نظر جالب هستند که پارادایم «بیا و تعامل داشته باش» را مجاز می‌کنند؛ به این معنی که کاربران به سادگی به یک دستگاه نزدیک می‌شوند و استفاده از آن را آغاز می‌کنند.
پژوهشگران در مقاله این پژوهش نوشتند: نمونه‌های اولیه تجاری نمایشگرهای حجمی مانند نمونه‌های «Voxon Photonics» یا «Brightvox» در حال حاضر وجود دارند اما هیچ کدام اجازه تعامل مستقیم با هولوگرام‌ها را نمی‌دهند.
به گفته مارزو، تعامل مستقیم به این معناست که بتوانیم دستان خود را برای گرفتن و کشیدن اشیاء مجازی وارد کنیم. او می‌افزاید: ما به تعامل مستقیم با تلفن‌هایمان عادت داریم، جایی که روی یک دکمه ضربه می‌زنیم یا یک سند را مستقیماً با انگشت خود روی صفحه می‌کشیم - این برای انسان طبیعی و شهودی است. این پروژه ما را قادر می‌سازد تا از این تعامل طبیعی با گرافیک سه‌بعدی برای استفاده از توانایی‌های ذاتی خود در بینایی و دستکاری سه‌بعدی استفاده کنیم.
نمایشگرهای حجمی دارای یک صفحه نوسانی سریع به نام «دیفیوزر»(Diffuser) هستند. تصاویر به صورت هم‌زمان با سرعت بالا (2880 تصویر در ثانیه) پخش می‌شوند. به لطف تداوم دید، تصاویری که در ارتفاع‌های گوناگون روی دیفیوزر پخش می‌شوند، به طور کامل قابل درک هستند.
به گفته این گروه پژوهشی، مشکل اینجاست که دیفیوزر معمولا سفت است و اگر هنگام نوسان با دست ما تماس پیدا کند، ممکن است بشکند یا به بروز آسیب منجر شود. پژوهشگران برای رفع این مشکل، پس از آزمایش خواص نوری و مکانیکی مواد گوناگون، دیفیوزر سفت را با یک دیفیوزر الاستیک جایگزین کردند. بوزبیب گفت: چالش این است که مواد الاستیک تغییر شکل می‌دهند و به تصحیح تصویر نیاز دارند.
این نوآوری، روزنه‌های جدیدی را برای تعامل با گرافیک‌های سه‌بعدی می‌گشاید و به کاربران امکان می‌دهد تا اشیای مجازی را به طور طبیعی درک و تنظیم کنند. پژوهشگران در ادامه مقاله خود نوشتند: به عنوان مثال، به گرفتن یک مکعب بین انگشت اشاره و شست برای حرکت دادن و چرخاندن آن یا شبیه‌سازی راه رفتن روی سطح با استفاده از انگشت اشاره و انگشت حلقه توجه کنید.
در ادامه مقاله این پژوهش آمده است: نمایشگرها و تلفن‌های همراه برای کار کردن، یادگیری یا سرگرمی در زندگی ما وجود دارند. داشتن گرافیک سه‌بعدی که بتوان آن را مستقیما تنظیم کرد، در آموزش کاربرد دارد. به عنوان مثال، می‌توان از آن برای تجسم و مونتاژ قطعات یک موتور استفاده کرد. علاوه بر این، چندین کاربر می‌توانند بدون نیاز به هدست واقعیت مجازی با یکدیگر تعامل داشته باشند. این روش می‌تواند به‌ویژه در موزه‌ها سودمند باشد و کمک کند که بازدیدکنندگان به سادگی به محتوا نزدیک شوند و با آن در تعامل قرار بگیرند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1058244/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تفاوت فوتسال و فوتبال ایران از نگاه وحید شمسایی

مهران غفوریان: هر چقدر شمسایی برنج نمی خورد شما بخورید

رقابت جذاب دوز بین وحید شمسایی و مهران غفوریان

شمسایی: در فوتسال هم صد در صد خرافات وجود دارد

شمسایی: اگه بازیکنی زیاد از حد تک روی کند، پرتش می کنم بیرون!

آنچلوتی رفتنیه، سرمربی بعدی کیه؟

رقابت پانتومیم بین وحید شمسایی و مهران غفوریان

شمسایی: در استقلال چهاردستگی و باندهای عجیب وجود داشت تا نتوانیم قهرمان آسیا شویم

گزینه شماره یک مدیرعاملی پرسپولیس!

عباس چمنیان : همه ی مربیان دوست دارند خودشان را وارد چالش کنند

رضا نوروزی : یکی از ایرادهای من به آقای چمنیان، بحث استعدادیابی و دستیاران ایشان بود

دلیل جالب شمسایی برای ادامه ندادن فوتسال در اروپا

کابوس تازه رئال مادرید؛ زانوی رودیگر درد دارد!

چالش انتخاب بازیکن برتر با وحید شمسایی

عکس سال 2025؛ مامان حالا می‌توانم اشک‌هایم را پاک کنم؟

معمای ولادیمیر

روحش را به دست گرفت؛ درباره فاطمه، عکاسی که در بمباران اسرائیل شهید شد

آیا نتانیاهو بازنده مذاکرات ایران و آمریکا خواهد بود؟

برخورد ضربه سردار آزمون به تیردروازه الجزیره

رضا رجبی: دنبال زدن من پیش اسدی هستند

برگ برنده رئال؛ غیبت نیکو ویلیامز در برنابئو!

گل اول آاس رم توسط شومورودوف در دقیقه 4

واکنش بیفوما به توافق با باشگاه آینده!

خلاصه بازی الجزیره 2 - شباب الاهلی 1

عباس چمنیان: اینکه ما نتوانستیم در همه ی بازی ها کیفیت بازی را در سطح بالا نگهداریم، اشکال من است

محمد سیانکی: آقای چمنیان شما یکبار نیامدید مسابقات باشگاهی تهران را ببینید!

خلاصه بازی استون ویلا 4 - نیوکسل 1

عباس چمنیان: من نه هیچ وقت فست فودی زدم، نه در ساخت و ساز بودم و نه کار اقتصادی دیگه ای انجام دادم

ادعای تکراری نتانیاهو علیه ایران

رحمان و رحیم پایتخت : تهیه کننده موسیقی‌مان محدودمان می‌کرد برای همین در پایتخت 6 نقش کمرنگی داشتیم! با او فسخ کردیم

پوریا پورسرخ : با افتخار استقلالی هستم

آیا «آبان» فرمول سریال‌های ترکی را دنبال می‌کند؟

قطعه‌ای از ونجلیس، ترکیبی از سادگی و عمق

مارپیچ کیهانی را ببینید

بزرگداشت عطار، سعدی و پروین در کوالالامپور

سایه روشن روابط

جاده‌‌کشی در قلب زیستگاه پلنگ و خرس

دست دوستی سعودی

زیدآبادی نوشت: کلاه گشادی تحت نام عدالت‌خواهی

در مسیری پرپیچ و خم؛ چشم انداز مذاکره با آمریکا

استراتژی چندوجهی و مذاکره ایران و امریکا

پیش بینی قیمت دلار 31 فروردین 1404

پیش بینی قیمت طلا و سکه 31 فروردین 1404

فوتبالی با ریوالدو بوربا؛ از توپ طلای 1999 و درخشش در بارسلونا تا بازی در میلان

آنالیز ساختار دفاعی آرسنال مقابل رئال مادرید توسط تیری آنری

با اعلام پیمان حدادی: رضا درویش از سمت مدیرعاملی پرسپولیس استعفا کرد!

گل سردار آزمون در دیدار امشب شباب الاهلی مقابل الجزیره

تکنولوژی جالب تحویل توپ در بازی فینال لیگ‌کاپ امارت بین الجزیره و شباب الاهلی

گل دوم الجزیره به شباب الاهلی

بی‌دلیل نبود نفس پاری‌سن‌ژرمن را گرفتند؛استون‌ویلا 4-1 نیوکسل را قلع و قمع کرد