راه ترقی

آخرين مطالب

نقش رسانه‌های برون‌مرزی را جدی بگیریم نوشتارها

نقش رسانه‌های برون‌مرزی را جدی بگیریم
  بزرگنمايي:

راه ترقی - فرهیختگان /متن پیش رو در فرهیختگان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
الهام عابدینی، فعال رسانه‌ای نقش انسان‌رسانه‌ها و رسانه‌های برون‌مرزی در مواجهه رسانه‌ای را پررنگ می‌داند. او معتقد است که باید تقویت این بخش‌ها را در دستورکار قرار دهیم تا پیروز نبرد رسانه‌ای باشیم. 
رسانه‌ها بازوی دیپلماسی کشورند
الهام عابدینی موضوع مواجهه رسانه‌ای را در دو سطح تقسیم‌بندی کرده و توضیح داد: «یک سطح برای تأثیرگذاری بر افکار عمومی داخل کشور و دیگری برای تأثیرگذاری در خارج از کشور است. خود این بخش خارجی هم می‌تواند شامل افکار عمومی باشد و هم بُعد دیگر آن، مربوط به مقامات خارجی است؛ به‌ویژه طرف‌هایی که به‌نوعی طرف مذاکره ما هستند. در این خصوص، هم مشخصاً در این موضوع خاص و هم به‌طور کلی در مذاکراتی که داریم، عمدتاً کشور‌های اروپایی حضور دارند؛ در کنار چین و روسیه. منظور من به‌طور کلی مقامات این کشور‌ها هستند. من فکر می‌کنم در این راستا مهم است که ما نقش رسانه‌های برون‌مرزی خود را جدی بگیریم. معتقدم با وجود همه نقاط ضعف و اشکالاتی که وجود دارد، بخشی از اعتبار رسانه‌های برون‌مرزی با اخبـار و داده‌هایی که منتشر می‌کنند به دست می‌آید. یعنی مثلاً می‌بینیم که یک رسانه همان ابتدای کارش، زمانی که راه‌اندازی می‌شود، ناگهان با انتشار دو یا سه خبر دست‌اول، برای اولین‌بار مطرح می‌شود و بالا می‌آید یا بعضاً اعتبار خود را همین‌طور به دست می‌آورد. کما اینکه حتی درباره مذاکرات هم می‌بینیم که البته رویترز در مواردی اخبار نادرست زیادی منتشر می‌کند؛ اما این اخباری که به نقل از منابع آگاه یا منابع نزدیک به فلان منتشر می‌کند، اعتبار خود را از همین ارتباطات به دست آورده است. بنابراین من معتقدم اگر بخواهیم رسانه‌های برون‌مرزی کشورمان را تقویت کنیم، رسانه‌هایی که بخشی از آن‌ها رسمی‌اند مانند رسانه‌های وابسته به صداوسیما از جمله پرس‌تی‌وی و العالم، باید آن‌ها را تقویت کنیم؛ چراکه در نهایت این اقدام به نفع کشور است زیرا می‌توانند به هر حال به‌عنوان یک بازوی دیپلماسی کشور عمل کنند. لازمه این کار آن است که این رسانه‌ها بتوانند تولیدکننده خبر و محتوا باشند، نه اینکه صرفاً مترجم رسانه‌های دیگر شوند.»
مقامات در دسترس رسانه‌ها باشند
عابدینی با اشاره به رسانه‌های برون‌مرزی دیگر افزود: «رسانه‌هایی مانند تهران تایمز که خود تهران تایمز هم مثال خوبی است؛ چراکه بخشی از اعتباری که الان به دست آورده، به دلیل این است که در مواردی در موقعیت‌های حساس، داده‌های خوبی در اختیارش قرار گرفته و توانسته آن‌ها را رسانه‌ای کند. بنابراین برای تأثیرگذاری در خارج از کشور هم در سطح مقامات و هم در سطح افکار عمومی بسیار مهم است که رسانه‌های برون‌مرزی، هر جا که هستند و از هر نهادی که باشند، جدی‌تر گرفته شوند و به‌موقع داده و اطلاعات در اختیارشان قرار بگیرد. مقامات نیز باید در دسترس این رسانه‌ها باشند برای مصاحبه با آن‌ها؛ حالا به هر حال شکل و فرم این کار‌ها متفاوت است. اما بار‌ها دیده شده که وقتی موضوع خاص و فوری پیش می‌آید، حتی دونالد ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا به‌صورت تلفنی میهمان فاکس نیوز شده و خیلی کوتاه درباره آن موضوع صحبت کرده است.»
نقش انسان‌رسانه‌ها باید جدی گرفته شود
عابدینی در ادامه به کارکرد این جریان در فضای داخلی پرداخت و در این باره توضیح داد: «برای تأثیرگذاری در سطح داخل هم، علاوه بر همه نکاتی که به هر حال می‌دانیم و این بریفینگ‌های رسانه‌ای که باید به موقع اتفاق بیفتد و دیتای درست در اختیار رسانه‌ها قرار بگیرد، فکر می‌کنم که امروزه نقش انسان‌رسانه‌ها مهم است. البته قائل به این نیستم که صرفاً به خاطر اینکه کسی در فضای مجازی فعالیت دارد، بگوییم انسان‌رسانه است؛ نه. منظورم این است که برای خودش رسانه داشته باشد، تریبون‌هایی داشته باشد و اصلاً ممکن است که در یک رسانه رسمی هم کار کند، اما به صورت فردی هم شخصی باشد که به اعتبار خودش هم خبر‌ها از سوی او دیده می‌شود. فکر می‌کنم این نقش هم باید جدی گرفته شود. حالا مثال معروفی که ما از طرف مقابل داریم این است که می‌بینیم خیلی از اطلاعاتی که منتشر می‌کند حالا ممکن است از 10 موضوعی که منتشر می‌کند 6 تایش درست باشد، 4 تایش درست نباشد یا اینکه ترکیبی از درست و غلط باشد؛ ولی به هر حال از او به‌عنوان یک ابزار کمکی استفاده می‌شود. وقتی قرار است که فشاری وارد شود یا اینکه پیامی منتقل شود، از این ابزار‌ها هم خیلی استفاده می‌شود. شاید شما نخواهید که مثلاً هزینه‌ای را به یک رسانه تحمیل کنید تا آن رسانه را به سمتی ببرد؛ خب اینجاست که می‌شود از یک فرد استفاده کرد برای اینکه آن کار را پیش ببرد و خب تا حد زیادی هم مسئولیت دولت، وزارت خارجه و نهاد‌های رسمی را پایین می‌آورد و به نوعی شما هم بهره‌تان را می‌برید با کمترین هزینه‌ای که می‌دهید. بنابراین من فکر می‌کنم که استفاده از انسان‌رسانه‌ها برای افکار عمومی داخل و بعضاً حتی برای افکار عمومی خارج بعد از مدتی که به هر حال شناخته شده و تثبیت شود، می‌تواند در همان حوزه هم محل رجوع قرار گیرد.»
بازار

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1058821/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شوت تماشایی؛ گل اول الاهلی توسط گالنو

شکست پاری‌سن‌ژرمن در خانه استراسبورگ

گل دوم الاهلی توسط فرانک کسیه

گل اول آرسنال توسط دکلن رایس

معاون عملیات و ترمینال کالای خطرناک بندر شهید رجایی: هیچ ماده منفجره‌ای در بندر وجود ندارد

جشن 62 سالگی انجمن دوبلورها برگزار می‌شود

صدور حکم حبس برای بازرگان و طالقانی

پشت صحنه بدلکاری در سریال «جان ‎سخت»

از مسیح و آرش «شاخه نبات» را بشنوید

آزمون استخدامی آموزش و پرورش امسال برگزار می‌شود

بارش شدید تگرگ در پاریس فرانسه

واقعیت‌های تلخ از وضعیت پزشکی در کشور

تهران 6 درجه سردتر می‌شود؛ پیش‌بینی 3 روز ناپایداری جوی

انتقال همه داروها به بدن با یک کپسول!

شعرخوانی زیبا از رشید کاکاوند

تدارکات تندروها برای حذف دومین وزیر

مهمترین موارد اختلافی ایران و آمریکا برای رسیدن به توافق چیست؟

میلیاردها دلار ثروت ملی هر سال در پارس جنوبی دود می‌شود!

موافقت اوپک‌پلاس با افزایش تولید نفت برای دومین ماه متوالی

قیمت سهام باارزش‌ترین شرکت جهان 4 درصد سقوط کرد

مجیدی: به شدت نیازمند کسب پیروزی هستیم

این طلسم واقعی است؛ جام از هری کین فرار می‌کند!‏

عبدی: کسی حق خوابیدن در انزلی را ندارد

سیمئونه: انگیزه اصلی ما جام باشگاه‌های جهان است

محمدقسیم عثمانی: برنامه‌های جنجال‌برانگیز صداوسیما خطای فردی نیست، خروجی کار تیمی است

ادعای نماینده اصولگرای مجلس: دولت رئیسی مذاکره می‌کرد اما به مردم نمی‌گفت!

دفتر نخست‌وزیری اسرائیل: نتانیاهو گفت‌وگوهای «فشرده‌ای» با مایک والتز درباره ایران انجام نداده است

چهره ها/ عکس جدید از چهره شکسته‌شده نسرین مقانلو

حمله توزیع‌کنندگان مواد مخدر به پلیس؛ یک متهم فوت کرد

مزاحمت تلفنی به بهانه تبلیغات!

تهیه همبرگر به سبک ایستگاه فضایی بین‌المللی

فرصتی برای نشستن رو در رو با جلال؛ تماشای دنیا با عینک یک روشنفکر عاصی

بازی چهارم!

دو سناریوی تعویق مذاکرات

محدودیت برق صنایع تا مهر ادامه دارد

دلار دوباره افسار پاره کرد؛ مسئول بالا و پایین رفتن دلار و طلا کیست؟

موفق‌ترین استان کشور در ایجاد فرصت‌های شغلی

مشاعل غیر رسمی حدود 57 درصد بازار کار ایران را تشکیل می‌دهد

گل سوم بایرن مونیخ توسط لروی سانه

گل سوم لایپزیش توسط پولسن

سید‌صالحی: مردم تبریز و تراکتور به من عزت دادند

انتظاری: وی ای آر نیاز به یک کارگروه قوی دارد

رامین از اینجا برد پرگل استقلال را استارت زد

تیم‌های سابق ستاره ایرانی در فینال لیگ قهرمانان اروپا

کامبک بایرن‌مونیخ نافرجام ماند؛ قهرمانی به تعویق افتاد

قرارداد مشاور فنی برزیلی تیم ملی هندبال ساحلی امضا شد

ترکیب الاهلی برای نخستین قهرمانی در آسیا

سانحه برای نیکبخت؛ یک موتورسوار زد و رفت!

واشنگتن‌پست: همدستی با نتانیاهو علیه ایران باعث اخراج والتز شد

توئیت عجیبی که سعید جلیلی درباره خودش منتشر کرد!

ویکی پدیاجستجو