راه ترقی

آخرين مطالب

جروزالم پست: ترامپ ممکن است فرصت کنونی ارتش اسرائیل برای حمله به برنامه هسته‌ای ایران را محدود کند سياسي

جروزالم پست: ترامپ ممکن است فرصت کنونی ارتش اسرائیل برای حمله به برنامه هسته‌ای ایران را محدود کند
  بزرگنمايي:

راه ترقی - انتخاب / روزنامه اسرائیلی جروسالم پست نوشت: منابع عالی‌رتبه اسرائیلی هشدار داده‌اند که دونالد ترامپ ممکن است فرصت کنونی ارتش اسرائیل برای حمله به برنامه هسته‌ای ایران را محدود کند.
در ادامه این مطلب آمده است: چندین منبع بلندپایه اسرائیلی به روزنامه جروزالم پست گفته‌اند که این خطر واقعی وجود دارد که ترامپ، با یک توافق هسته‌ای «متوسط و ضعیف» با ایران موافقت کند.
برخی از این منابع عمیقاً نگران‌اند که چنین توافقی باعث شود ترامپ فرصت ویژه‌ای را که ارتش اسرائیل برای حمله به برنامه هسته‌ای ایران دارد، محدود کند.
مقامات ارشد اسرائیلی از 26 اکتبر گفته‌اند که نیروی هوایی این کشور یک «پنجره ویژه» برای حمله به برنامه هسته‌ای تهران داشته، زیرا جنگنده‌های اسرائیلی موفق به آسیب به سامانه‌های پدافند هوایی S-300 ایران شده‌اند.
علاوه بر این، مقامات اسرائیلی تأکید کرده‌اند که در حال حاضر، نه حزب‌الله و نه حماس تهدیدی جدی برای اقدام تلافی‌جویانه علیه اسرائیل محسوب نمی‌شوند، چرا که هر دو دشمن خود با ضعف شدید روبه‌رو هستند.
برای ماه‌ها، مقامات عالی‌رتبه اسرائیل امیدوار بودند که ترامپ مجوز حمله گسترده هوایی اسرائیل به برنامه هسته‌ای ایران را صادر کند، حتی در اوایل سال 2025 که اکنون گذشته است.
با توجه به مواضع شناخته‌شده ایران در مذاکرات و اظهارات متناقض ترامپ—از تهدید به «باز کردن درهای جهنم» بر روی تهران گرفته تا تلاش برای دستیابی به توافق—برخی منابع اسرائیلی معتقدند آمادگی ترامپ برای مذاکره، احتمال دستیابی به توافقی ضعیف را افزایش داده است.
سایر منابع هنوز خوشبین‌اند که ترامپ در پشت پرده درک می‌کند که یک توافق نمی‌تواند مشکل هسته‌ای ایران را حل کند، و یا این‌که نهایتاً حمله اسرائیل ضروری خواهد بود، یا اینکه شاید ترامپ بتواند ایران را به توافقی بسیار بهتر از نسخه 2015 وادار کند.
تقریباً همه منابع موافق‌اند که در ماه آوریل تحولات عمده‌ای در پرونده هسته‌ای رخ خواهد داد، هرچند ممکن است درک نهایی از جهت‌گیری سیاست ترامپ در قبال ایران تا تابستان به طول انجامد.
انگلستان، آلمان و فرانسه به تهران مهلت داده‌اند تا پایان ماه ژوئن برای پیشرفت در موضوع هسته‌ای اقدام کند، در غیر این صورت آن‌ها آماده‌اند تا سازوکار بازگشت خودکار تحریم‌های جهانی را طبق توافق هسته‌ای 2015 فعال کنند.
ترامپ تاکنون کمتر به این گزینه اشاره کرده، اما مشخص است که او تحریم‌ها را به عنوان ابزاری برای اعمال فشار دوست دارد، چرا که بخش عمده‌ای از سیاست دوره اول او در قبال ایران مبتنی بر تحریم‌ها بود.
مذاکرات میان ایران و ایالات متحده قرار است روز شنبه در عمان آغاز شود، هرچند طرفین هنوز بر سر مستقیم یا غیرمستقیم بودن گفت‌وگوها، با میانجی‌گری عمان، اختلاف دارند.
آخرین مذاکرات جدی میان ایران، آمریکا و میانجی‌ها به اواخر سال 2023 بازمی‌گردد، پیش از حمله 7 اکتبر حماس.
پس از آن عملیات، دولت بایدن مذاکرات با ایران را از نظر سیاسی امکان‌پذیر نمی‌دانست.
دولت بایدن در ابتدای کار خود اعلام کرده بود که قصد دارد توافق هسته‌ای 2015 را احیا کند.
بازار
بارها به نظر می‌رسید که دولت بایدن در آستانه توافقی جدید با ایران است، از جمله در تابستان 2022، اما هر بار یا ایران در آخرین لحظه از امضا خودداری کرد، یا رویدادی خارجی مانند ارسال پهپادهای ایران به روسیه علیه اوکراین و ناتو، مذاکرات را به بن‌بست کشاند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1059104/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش بازار مسکن به کاهش 22 هزار تومانی قیمت دلار

یارانه خانوارهای دهکهای چهارتا نهم واریز شد

پیش بینی بورس یکشنبه 31 فروردین 1404

برنامه نقل و انتقالات رئال مادرید در صورت روی کار آمدن ژابی آلونسو چگونه خواهد بود؟

برادر محبی را زدند و مصدوم کردند

فلیک: بارسا تسلیم نمی‌شود، این ذهنیت ماست

برد حداقلی پاری‌سن‌ژرمن در پارک‌دوپرنس

جهانبخش از بازی انتقامی بیرون شد!

به بهانهٔ تقابل اینتر و بارسلونا؛‌ چرا انتقال لائوتارو مارتینز به جمع کاتالان‌ها منتفی شد؟

درویش از مدیرعاملی باشگاه پرسپولیس استعفا کرد؛ بازیکنان و کادرفنی ده درصد جریمه شدند!

تاریخ قرعه‌کشی لیگ برتر مشخص شد

کمپانی: واکنش خوبی بعد از شکست مقابل‌ اینتر داشتیم

اگر از آنچلوتی نقد می‌کنید، پس ما باید چه کار کنیم

مذاکره کننده ارشد سابق آمریکا: بدترین کابوس نتانیاهو ممکن است تحقق یابد

خبرنگار وال‌استریت: اهداف مذاکرات آتی برای واشنگتن دردسر‌ساز است

بیانیه وزارت خارجه ایران درباره گفت‌وگوهای رُم

در دور دوم گفتگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا چه گذشت؟

اعلام جرم دادستانی تهران علیه مدیران دو رسانه در مورد مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا

حرکت عجیب رحمان و رحیم در کلاس بازیگری!

مسعود فراستی به بابک حمیدیان هم رحم نکرد

راه سختی که بهرام افشاری برای رسیدن به موفقیت طی کرد

اهمیت مدیریت زمان در رانندگی

دستگیری سارقان حرفه‌ای کابل با 37 فقره سرقت

توقف قدرت‌نمایی؛ عاملان نزاع به صحنه جرم بازگردانده شدند

مجازات عدم‌ارائه‌دهندگان اطلاعات اتباع غیرمجاز به بازرسان کار

واژگونی تراکتور جان راننده 70 ساله را گرفت

بزرگترین نیروگاه خورشیدی جهان در همسایگی ایران شاخته شد

از آتش تا میز مذاکره؛ عملکرد مجالس نهم تا دوازدهم درباره مذاکرات هسته‎ ای

سانتیمانتالیسم روشنفکرانه

سفره‏‌های فقیر، بدن‌‏های بیمار

وبینار رایگان آموزش ترید / درآمد 100 دلار روزانه بعد از این وبینار دور از ذهن نیست! + 50 هزار ارز په‌په

خودرو 387 میلیون دلار ارز گرفت

خرید تضمینی گندم توسط تعاون روستایی از 6 استان

تغییرات حقوق بازنشستگان کشوری به اردیبهشت موکول شد

ساکت الهامی: اصلا به جام حذفی فکر نمی‌کنم

اشلوت: کیفیت فن‌دایک غافلگیرم کرد

نگرانی در آلمان؛ دروازه‌بان لایپزیش بستری شد!‏

این روزها همه مقابل بارسلونا هت‌تریک می‌کنند

تقدیر کاپیتان‌ها از هواداران زن پرسپولیس

دلهره در اردوی بارسا؛ لواندوفسکی مصدوم شد

آکانی سیمبین رکورد یوسین بولت را شکست

میامی از قعر جهنم آمد و فصل جهنمی دالاس تمام شد

برناردو سیلوا مشتاق پیوستن به بارسلونا؛ باشگاه مخالف است

اورتون 0-2 سیتی؛ موتور تیم پپ دیر روشن شد

سه تیم با شانس فتح سه‌گانه؛ تقویم تیم‌های حاضر در نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا

خبر سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی درباره اوج گرفتن خبرهای جعلی در طول مذاکرات

سفیر ایران: لبنان به سوی پیروزی بر شیاطین زمین گام برمی‌دارد

وزیر خارجه رژیم صهیونیستی: در مواجهه با ایران روش‌های دیپلماتیک مورد قبول است

لارنس نورمن: گروسی با ویتکاف دیدار کرد

نظر رئیس سابق میز ایران در سازمان اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل درباره مذاکرات تهران-واشنگتن