راه ترقی

آخرين مطالب

رسانه عبری: اسرائیل ابزار فشار ترامپ بر تهران است نوشتارها

رسانه عبری: اسرائیل ابزار فشار ترامپ بر تهران است
  بزرگنمايي:

راه ترقی - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
هاارتز| دولت ترامپ فشار خود را بر دولت نتانیاهو برای حل مسئله غزه افزایش داده‌است. نتانیاهو، به‌رغم اینکه دوشنبه دقیقاً 18 ماه از حمله حماس گذشت، فعلاً بیشتر درگیر وقت‌کشی است. او دقیقاً یک سال پیش به افکار عمومی اسرائیل گفته‌بود که «فقط یک قدم» تا پیروزی در غزه فاصله دارد. همزمان تحولات زیادی هم در تبادل پیام بین آمریکا و اسرائیل از یک سو و ایران از سوی دیگر رخ داده‌است.
آمریکا با ارسال سامانه‌های ضدموشک تاد جدید به اسرائیل برای حمایت از سامانه بومی پیکان اسرائیل، دفاع موشکی اسرائیل را تقویت کرده‌است. رسانه‌های بین‌المللی سرشار از گمانه‌زنی‌هایی در مورد آمادگی احتمالی اسرائیل برای حمله به ایران است. آمریکا تعداد زیادی نیرو در منطقه و اقیانوس هند مستقر کرده‌است و بمب‌افکن‌های ب-52 به منطقه اعزام کرده‌است. در عین حال آمریکا و بریتانیا به حملات هوایی خودشان به حوثی‌های یمن ادامه می‌دهند.
مخالفت مشترک آمریکا و اسرائیل با برنامه هسته‌ای ایران باعث افزایش فشار بر تهران شده‌است. این شرایط با رویدادهای اخیر در یمن هم تناسب دارد. ژنرال بازنشسته کنت مک‌کنزی که در گذشته فرماندهی سنتکام را بر عهده داشت روز یک‌شنبه در نیویورک‌تایمز نوشت که حملات دولت ترامپ به یمن تغییر رویکرد نسبت به دولت بایدن محسوب می‌شود. به اعتقاد این مقام نظامی پیشین آمریکا دولت قبلی آمریکا تلاش می‌کرد تا تهدید حوثی‌ها نسبت به دریانوردی در دریای سرخ را نادیده بگیرد.
به گفته او، هر آسیبی که به حوثی‌ها وارد شود، به معنای ضربه به نفوذ ایران در منطقه است که پیش از این هم به دلیل جنگ اسرائیل علیه حزب‌الله و سقوط بشار اسد در سوریه، آسیب جدی دیده‌است. مک‌کنزی فکر می‌کند که رویدادها در یمن شروعی بر یک سال بسیار بد برای ایران است. به گفته او رژیم ایران در مقابل اعمال قدرت با احترام برخورد می‌کند. به گفته او از آنجا که رهبران ایران می‌دانند بخت حمله اسرائیل یا آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ایران بسیار بالاتر از هر زمان دیگر است، شاید به دلیل نگرانی از سرنوشت خود، گفت‌وگوهای هسته‌ای را از سر بگیرند.
به نظر می‌رسد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا قصد دارد از اسرائیل برای پرونده غزه و ایران به عنوان ابزار استفاده کند. ترامپ فعلاً به اسرائیل اجازه داده‌است حملات محدود به غزه را ادامه دهد و ایران را تهدید کند و قصد دارد از این فشار اسرائیل به عنوان ابزاری برای رسیدن به راه‌حلی که خودش ترجیح می‌دهد برای این مسائل استفاده کند و این پرونده‌ها را به صورت مسالمت‌آمیز حل و فصل کند. استیو ویتکاف، فرستاده ترامپ در خاورمیانه، دوشنبه در جلسه‌ای با تعدادی از خانواده‌های اسرائیلی شرکت کرد.
او همچنان در مورد آزادی گروگان‌های اسرائیلی در غزه امیدوارانه برخورد می‌کند. با این حال او همچنان از یک توافق دومرحله‌ای سخن می‌گوید که در گام اول یک آتش‌بس چند هفته‌ای برقرار شود که در حین آن تعدادی از گروگان‌ها آزاد شوند و در مرحله بعد در مورد یک آتش‌بس دائمی گفت‌وگو شود و بقیه گروگان‌ها آزاد شوند. به‌‌رغم اعلام هدف نهایی اشغال کامل غزه توسط ایال زامیر، رئیس ستاد ارتش اسرائیل، این ارتش هنوز به صورت گسترده برای رسیدن به این هدف وارد عمل نشده‌است.
در واقع به نظر می‌رسد هدف این است که با استمرار میزان فشار کنونی، بار دیگر مذاکرات آزادی گروگان‌ها از سر گرفته‌شود. به نظر می‌رسد تنها کسی که برای اشغال مجدد غزه اشتیاق دارد، بتصلئیل اسموتریچ، وزیر دارایی اسرائیل است. اسموتریچ فردی است که کاملاً نسبت به مشکلات اقتصادی و نگرانی‌های سربازان ذخیره بی‌تفاوت است و براساس نظرسنجی‌ها حزب او احتمالاً نمی‌تواند وارد دور بعد کنست اسرائیل شود.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1064108/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تفاوت فوتسال و فوتبال ایران از نگاه وحید شمسایی

مهران غفوریان: هر چقدر شمسایی برنج نمی خورد شما بخورید

رقابت جذاب دوز بین وحید شمسایی و مهران غفوریان

شمسایی: در فوتسال هم صد در صد خرافات وجود دارد

شمسایی: اگه بازیکنی زیاد از حد تک روی کند، پرتش می کنم بیرون!

آنچلوتی رفتنیه، سرمربی بعدی کیه؟

رقابت پانتومیم بین وحید شمسایی و مهران غفوریان

شمسایی: در استقلال چهاردستگی و باندهای عجیب وجود داشت تا نتوانیم قهرمان آسیا شویم

گزینه شماره یک مدیرعاملی پرسپولیس!

عباس چمنیان : همه ی مربیان دوست دارند خودشان را وارد چالش کنند

رضا نوروزی : یکی از ایرادهای من به آقای چمنیان، بحث استعدادیابی و دستیاران ایشان بود

دلیل جالب شمسایی برای ادامه ندادن فوتسال در اروپا

کابوس تازه رئال مادرید؛ زانوی رودیگر درد دارد!

چالش انتخاب بازیکن برتر با وحید شمسایی

عکس سال 2025؛ مامان حالا می‌توانم اشک‌هایم را پاک کنم؟

معمای ولادیمیر

روحش را به دست گرفت؛ درباره فاطمه، عکاسی که در بمباران اسرائیل شهید شد

آیا نتانیاهو بازنده مذاکرات ایران و آمریکا خواهد بود؟

برخورد ضربه سردار آزمون به تیردروازه الجزیره

رضا رجبی: دنبال زدن من پیش اسدی هستند

برگ برنده رئال؛ غیبت نیکو ویلیامز در برنابئو!

گل اول آاس رم توسط شومورودوف در دقیقه 4

واکنش بیفوما به توافق با باشگاه آینده!

خلاصه بازی الجزیره 2 - شباب الاهلی 1

عباس چمنیان: اینکه ما نتوانستیم در همه ی بازی ها کیفیت بازی را در سطح بالا نگهداریم، اشکال من است

محمد سیانکی: آقای چمنیان شما یکبار نیامدید مسابقات باشگاهی تهران را ببینید!

خلاصه بازی استون ویلا 4 - نیوکسل 1

عباس چمنیان: من نه هیچ وقت فست فودی زدم، نه در ساخت و ساز بودم و نه کار اقتصادی دیگه ای انجام دادم

ادعای تکراری نتانیاهو علیه ایران

رحمان و رحیم پایتخت : تهیه کننده موسیقی‌مان محدودمان می‌کرد برای همین در پایتخت 6 نقش کمرنگی داشتیم! با او فسخ کردیم

پوریا پورسرخ : با افتخار استقلالی هستم

آیا «آبان» فرمول سریال‌های ترکی را دنبال می‌کند؟

قطعه‌ای از ونجلیس، ترکیبی از سادگی و عمق

مارپیچ کیهانی را ببینید

بزرگداشت عطار، سعدی و پروین در کوالالامپور

سایه روشن روابط

جاده‌‌کشی در قلب زیستگاه پلنگ و خرس

دست دوستی سعودی

زیدآبادی نوشت: کلاه گشادی تحت نام عدالت‌خواهی

در مسیری پرپیچ و خم؛ چشم انداز مذاکره با آمریکا

استراتژی چندوجهی و مذاکره ایران و امریکا

پیش بینی قیمت دلار 31 فروردین 1404

پیش بینی قیمت طلا و سکه 31 فروردین 1404

فوتبالی با ریوالدو بوربا؛ از توپ طلای 1999 و درخشش در بارسلونا تا بازی در میلان

آنالیز ساختار دفاعی آرسنال مقابل رئال مادرید توسط تیری آنری

با اعلام پیمان حدادی: رضا درویش از سمت مدیرعاملی پرسپولیس استعفا کرد!

گل سردار آزمون در دیدار امشب شباب الاهلی مقابل الجزیره

تکنولوژی جالب تحویل توپ در بازی فینال لیگ‌کاپ امارت بین الجزیره و شباب الاهلی

گل دوم الجزیره به شباب الاهلی

بی‌دلیل نبود نفس پاری‌سن‌ژرمن را گرفتند؛استون‌ویلا 4-1 نیوکسل را قلع و قمع کرد