ساداتیان: آمریکا با غنیسازی محدود ایران مشکلی ندارد
سياسي
بزرگنمايي:
راه ترقی - نامه نیوز / یک تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفت: همین میزان که طرفین ابراز رضایت نشان میکنند یعنی مذاکرات در مسیری مثبت در حال حرکت است، بهویژه با توجه به برنامهریزی برای برگزاری جلسات کارشناسی و بعد از آن ادامه مذاکرات.
جلسه دوم مذاکرات ایران و آمریکا برگزار شد و حالا بناست روز چهارشنبه یک جلسه فنی-کارشناسی بین دو طرف ایرانی و آمریکایی برگزار شود و متعاقب آن در روز شنبه بار دیگر عراقچی و ویتکاف به صورت غیرمستقیم مذاکرات را ادامه دهد.
سید جلال ساداتیان، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی، در گفتوگو با «نامهنیوز» درباره روند مذاکرات به «نامهنیوز» گفت: «به نظر میرسد که تا اینجای کار روند مذاکرات مثبت است. همین میزان که طرفین ابراز رضایت نشان میکنند یعنی مذاکرات در مسیری مثبت در حال حرکت است، بهویژه با توجه به برنامهریزی برای برگزاری جلسات کارشناسی و بعد از آن ادامه مذاکرات».
بازار ![]()
او ادامه داد: «در هفته گذشته آقای ویتکاف موضعی گرفت که به نوعی موضع آقای ونس، معاون اول آقای ترامپ را مطرح کرد. انتقاد آقای عراقچی هم نسبت به همین تناقضها بود. ونس و روبیو در ابتدا رویکردی تند و تهدیدآمیز نسبت به ایران داشتند، اما بهتدریج مواضعشان تعدیل شد. آمریکا اکنون پذیرفته است که ایران، در چارچوب برجام، حق فعالیتهای هستهای محدود را دارد و به طور کلی چنین برداشت میشود که ایران میتواند فعالیتهای صلحآمیز هستهای را داشته باشد. نکته دیگر آن است که ترامپِ امروز دیگر ترامپ دوره اول ریاستجمهوریاش نیست و دیدگاه هایش تعدیل شده است. ترامپ در دوره اولش میگفت که برجام سودی برای آمریکا نداشته است زیرا آمریکا نتوانست وارد بازار ایران شوند، در حالی که اروپاییها به سرعت وارد عمل شدند و هیئتهای متعدد تجاری به ایران فرستادند. ترامپ معتقد بود که دولت اوباما و جان کری فریب خوردهاند و برجام بیش از آنکه دستاوردی هستهای باشد، برای ایران یک امتیاز اقتصادی بود».
این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی همچنین بیان کرد: «غنیسازی در سطح 3.67 درصد برای آمریکا قابل قبول است اما ممکن است آنها بخواهند درباره فعالیتهای منطقهای و بُرد موشکی ایران هم گفتوگو کنند که در ادامه باید دید روند به چه شکل پیش میرود».
ساداتیان در پایان گفت: «اسرائیل همچنان با هرگونه توافقی مخالف است و تلاش میکند مذاکرات را به شکست برساند اما نتانیاهو با مشکلات متعددی در داخل اسرائیل روبهرو است؛ از جمله پروندههای قضاییاش و مخالفت احزاب منتقد. او تلاش دارد از طریق ایجاد فشار، مانع از هرگونه توافق بین ایران و آمریکا شود زیرا وجود تنش برای او مناسبترین گزینه است. اما ترامپ بهدنبال کاهش هزینههای نظامی آمریکا در منطقه و افزایش درآمدهای اقتصادی است. او قصد دارد توافقهای ابراهیم را گسترش دهد تا کشورهای عربی وارد تعامل با اسرائیل شوند، هزینههای امنیتی اسرائیل کاهش یابد و حاشیه امنیتی بیشتری برای آن ایجاد شود».
-
يکشنبه ۳۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۱:۰۸
-
۲۱ بازديد
-

-
راه ترقی
لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1064837/