راه ترقی

آخرين مطالب

آسوشیتدپرس: مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا به سرعت پیش می‌رود سياسي

آسوشیتدپرس: مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا به سرعت پیش می‌رود
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا / رسانه آمریکایی با اشاره به اینکه گفت‌وگوهای هسته‌ای تهران و واشنگتن به مرحله‌ای رسیده است که به‌عنوان سطح کارشناسی شناخته می‌شود، آن را نشانه پیشرفت سریع مذکرات دانست.
هیات‌های مذاکره کننده ایران و ایالات متحده تاکنون 2 بار به‌طور غیرمستقیم با یکدیگر گفت‌وگو کرده‌اند. این رایزنی‌ها از روز چهارشنبه قرار است وارد سطح کارشناسی شود که به گفته کارشناسان، نشان می‌دهد که مذاکرات به سرعت پیش می‌رود.
با این حال، کارشناسان در گفت‌وگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس تاکید کردند که این لزوما به معنای قریب‌الوقوع بودن توافق نیست، اما این بدان معناست که مذاکرات بین «عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران و «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه رئیس جمهور آمریکا در غرب آسیا شکست نخورده است.
بازار
«کلسی داونپورت» مدیر سیاست منع اشاعه در انجمن کنترل تسلیحات که مدت‌هاست روز برنامه هسته‌ای ایران متمرکز است، می‌گوید: موافقت با گفت‌وگوهای فنی نشان می‌دهد که هر 2 طرف اهداف واقع‌بینانه و عمل‌گرایانه را برای مذاکرات بیان می‌کنند و می‌خواهند جزئیات را بررسی کنند.
او افزود: اگر ویتکاف در طول مذاکرات خود با عراقچی خواسته‌های حداکثری، مانند برچیده شدن برنامه غنی‌سازی ایران را مطرح می‌کرد، تهران انگیزه‌ای برای دیدار در سطح فنی نداشت.
آسوشیتدپرس خاطر نشان کرد: اما این سطح فنی همچنان پر از موانع احتمالی است.
«ریچارد نفیو» یکی از اعضای موسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک که در جریان مذاکرات بر سر توافق هسته‌ای 2015 در وزارت امور خارجه ایالات متحده در مورد تحریم‌های ایران کار می‌کرد، معتقد است که مهم‌ترین عامل تعیین‌کننده ارزش گفت‌وگوهای کارشناسی در این است که آیا تعهد سیاسی برای انجام کاری وجود دارد، یا خیر و کارشناسان فقط باید جواب آن را بیابند.
نفیو تصریح کرد: اگر کارشناسان نیز مجبور باشند مفاهیم بزرگ را بدون توافق سیاسی مورد بحث قرار دهند، کار بیهوده خواهد بود.
در توافق هسته‌ای 2015 با ایران نیز طرف‌های مذاکره کننده، گفت‌وگوهای کارشناسی بسیار زیادی را برای رسیدن به توافق بر سر جزئیات فنی انجام دادند که در نهایت منجر به محدودیت برنامه هسته ای ایارن در ازای کاهش تحریم‌های اقتصادی علیه این کشور شد.
تحلیل‌گران می‌گویند که رسیدن به محدودیت‌ها، تسهیلات و زمان‌بندی‌ها در توافق نیازمند دانش متخصصان است.
هنوز مشخص نیست که 2 طرف چه کسی را برای این مذاکرات می‌فرستند اما روند پیشروی مذاکرات نشان می‌دهد که مسیر گفت‌وگوها تاکنون مثبت بوده است.
«آلن ایر» دیپلمات سابق آمریکایی که زمانی در مذاکرات هسته‌ای گذشته با تهران مشارکت داشت، گفت: اگرچه هنوز در مراحل اولیه قرار داریم اما تا کنون دلگرم شده‌ام. سرعت مذاکرات - شامل شروع نشست‌های سطح کارشناسی در این چهارشنبه خوب است.
وی همچنین گفت که به نظر می‌رسد در حال حاضر، هیچ مانعی برای دستیابی به توافق وجود ندارد.
ریچارد نفیو نیز به‌طور مشابه، رسیدن به سطح کارشناسی را به‌عنوان یک نشانه مثبت توصیف کرد اما هشدار داد که کار سخت برای مذاکرات تازه شروع شده است.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1066275/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جزئیات مسکن تدریجی اعلام شد

تبعات جدی استمرار حضور ایران در لیست سیاه FATF

یک قدم تا چمپیونشیپ: رکسهام تاریخ‌سازی می‌کند

رقابت جدید برای رونالدو؛ پنجه در پنجه با ایلان ماسک

درویش مانند یک رییس جمهور در پرسپولیس!

جام ریاست فدراسیون جهانی| مشخص شدن حریفان نمایندگان کشورمان

کلوپ به یک شرط برمی‌گردد؛ اگر التماسش کنند!‏

اختر: بازیکنان استقلال برای تیم‌های دیگر خوب هستند

صلاح و رافینیا موثرترین بازیکنان اروپا

العربیه الجدید: احتمالا توافقی میان تهران و واشنگتن طی دو ماه آینده حاصل شود؛ شاید حتی زودتر

سخنگوی وزارت خارجه: سپاه نماد مقاومت و افتخار ملت است

مذاکره پوتین و سلطان عمان درباره برنامه هسته‌ای ایران؛ ویتکاف در راه مسکو

انتقاد مسعود فروتن از افت کیفی «مسعود کیمیایی»

پخش فصل دوم سریال «من یک خبرنگارم» از شبکه تماشا

خاطره جالب محمد صالح‌علا از درخواست عجیب «عباس کیارستمی»

موزیک ویدئوی خاطره انگیز سریال «شهرزاد» با صدای محسن چاوشی

دمای تهران به 33 درجه می‌رسد

قتل جوان 30 ساله با سلاح گرم؛ قاتل فراری بازداشت شد

داروخانه‌هایی که در توزیع شیرخشک همکاری می‌کنند، تشویق می‌شوند

کشف جدید علمی؛ تنظیم ساعت غذا خوردن از قلب محافظت می‌کند

«عاشق‌شدن آداب ندارد» روایتی تازه از زیستن در جهان معاصر

امضا در کرملین، انتظار در تهران

ریزش بورس دولت روحانی با مردم چه کرد؟

پیش بینی بورس چهارشنبه 3 اردیبهشت 1404

وریر نیرو: «طالبان» تمکین نمی‌کند

لیست تیم ملی ساحلی برای جام جهانی مشخص شد

فهرست نقل و انتقالاتی پرسپولیس

برنامه ویژه پیکان برای استقلال؛ سکوت و آرامش!

تغییر ساعت دیدار استقلال و پیکان

بیانیه باشگاه مس رفسنجان؛ "از روانخواه شکایت می‌کنیم"

پیشنهاد جدید برزیلی‌ها به آنچلوتی

آینده برای آن‌هاست؛ معرفی سه ستاره جوان در ماه فروردین!

نوراللهی و قربانی سقوط را امضاء می‌کنند

بارسا با تراشتگن در فینال کوپا دل ری!

مخبر: خط شکنی سپاه مانع تعبیر خواب آشفته دشمنان علیه ملت ایران است

حمله تند فیاض زاهد به وزیر آموزش و پرورش

تبریک فرمانده نیروی هوایی ارتش به مناسبت سالروز تاسیس سپاه پاسداران

خاطره جالب مسعود فروتن از زنده‌یاد «حمیده خیرآبادی»

سعید مقیسه بدون مقدمه از مدیریت «ساترا» کنار گذاشته شد

کره‌ای‌ها به خانه آمریکایی‌ها نفوذ کردند!

به زور آوردنتون اینجا مگه؟ کلافه شدن سیامک انصاری از داورای صداتو

جیب‌برهای ایستگاه‌های بی‌آرتی دستگیر شدند

باند سارقان 50 میلیاردی منازل منهدم شد

هشدار جدی آموزش و پرورش در مورد شهریه مدارس غیرانتفاعی

پژوهشی جامع درباره یک بیماری پوستی ناشناخته در ایران

ای دل غمدیده، حالت بِه شود، دل بَد مکن

ماهیچه گوسفندی میلیونی شد

برای نیروگاه اتمی برق بوشهر چقدر هزینه شده است؟

لغو قانون تغییر ساعت به هدررفت 1200 مگاواتی برق دامن زد!

واکنش باشگاه روسی به جدایی ستاره ایرانی