راه ترقی

آخرين مطالب

محققان: بررسی رگ‌های چشم شاید بتواند به تشخیص زودهنگام زوال عقل کمک کند دانش

محققان: بررسی رگ‌های چشم شاید بتواند به تشخیص زودهنگام زوال عقل کمک کند
  بزرگنمايي:

راه ترقی - دیجیاتو / مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که بررسی رگ‌های خونی پشت چشم ممکن است به پزشکان در تشخیص زودهنگام علائم زوال عقل کمک کند.
به گزارش ساینس آلرت، مطالعات متعددی تاکنون مدعی وجود رابطه میان ارتباط بین مشکلات چشمی و خطر زوال عقل شده‌اند. برای مثال، پلاک‌هایی از پروتئین‌های بتا آمیلوئید که یکی از مشخصه‌های بیماری آلزایمر است در شبکیه چشم افراد مبتلا به آن پیدا شده است.
رگ‌های خونی چشم شاید بتواند علائم زودهنگام زوال عقل را فاش کند
بازار
سه سال پیش، محققان دانشگاه اوتاگو در نیوزیلند در بررسی‌های خود دریافتند که نازک‌شدن شبکیه چشم افراد در میان‌سالی می‌تواند با عملکرد شناختی آنها در سال‌های گذشته و بزرگسالی مرتبط باشد. این دقیقاً همان بافت حساس به نور است که پشت چشم افراد را می‌پوشاند.
دانشمندان امیدوار بودند که این یافته‌ها بتواند راه را برای پیش‌بینی ابتلا به بیماری‌هایی مانند آلزایمر با یک آزمایش چشمی ساده هموار کند. اکنون برخی از اعضای تیم تحقیقاتی مجدداً این فرضیه را پیگیری کرده‌اند و توانسته‌اند به نتایج جالبی دست یابند.
«اشلی بارت یانگ»، روان‌شناس دانشگاه اتاگو و همکارانش مجدداً به پایگاه داده خود که برای تحقیق سال 2022 استفاده شده بود بازگشتند. این پایگاه داده داده‌های سلامت نیوزلندی‌های متولد سال‌های 1972 و 1973 را به مدت 45 سال رهگیری کرده است.
محققان برای انجام تحقیق جدید فقط از داده‌های جمع‌آوری‌شده از 938 شرکت‌کننده در سن 45 سالگی استفاده کردند. این داده‌ها شامل عکس‌های شبکیه، اسکن چشم، و مجموعه‌ای از آزمایش‌هایی بود که خطر ابتلا به آلزایمر و زوال عقل مرتبط در میان‌سالی را اندازه‌گیری می‌کردند.
در پایان و با انجام آزمایش‌های مختلف مشخص شد برای افراد 45 ساله‌ای که در این بررسی شرکت کرده بودند، سلامت میکروواسکولار شبکیه پیش‌بینی‌کننده بسیار قوی‌تری برای خطر زوال عقل نسبت به لایه فیبر عصبی بوده است. درحالی‌که ضخامت لایه فیبر عصبی با خطر زوال عقل مرتبط بود، اما به‌اندازه پیوند میکروواسکولار قوی نبود تا بتواند محققان را راضی کند.
تیم تحقیقاتی دریافت که خطر زوال عقل معمولاً در میان افراد با شریان‌های باریک‌تر (رگ‌های ریز که خون را از قلب دور می‌کنند) و وریدهای پهن‌تر (وریدهای مینیاتوری که خون را از مویرگ‌ها دریافت می‌کنند) بالاتر است.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1067016/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عصبانیت آنچلوتی از اندریک؛ اینجا باشگاه تئاتر نیست!

تروسار: آرسنال متفاوتی را مقابل پی‌اس‌جی می‌بینید!

علی فتح‌الله زاده: امروز اگر استقلال و پرسپولیس نتیجه نگیرد باید یقه چه کسی را گرفت؟

مصدومیت کاماوینگا؛ برنامه کارلتو برای ال‌کلاسیکو خراب شد!

آرتتا: امیدوارم ذهن بازیکنانم درگیر پی‌اس‌جی نباشد!

مصدومیت دوباره؛ غیبت آلابا مقابل بارسلونا!

خلاصه بازی آرسنال 2 - کریستال پالاس 2

ختافه 0-1 رئال؛ مادرید با جادوی گولر در کورس ماند

تکلیف لیورپول مشخص شد؛ یک امتیاز بگیر و قهرمان شو

سرمربی استقلال 10 روز بعد در تهران

خلاصه بازی اینتر 0 - آث میلان 3

حذف افعی میلان با ابتکار شبکه سه

چیپ تماشایی ماتتا، گل دوم کریستال پالاس به آرسنال

گل سوم آث میلان به اینتر

یوویچ نمی‌گذارد اینتر سه گانه بگیرد!

سیو تماشایی مایک مانیان مقابل اینتر

اهانت به مقدسات اهل سنت روی آنتن شبکه یک؛ برکناری مدیران و اعلام جرم برای عوامل

گل اول رئال مادرید به ختافه توسط گولر

دبل یوویچ، گل دوم آث میلان به اینتر

پیام گولر با سوپرگل؛ دیگر نمی‌خواهم ذخیره باشم

ادعای گروسی درباره موافقت ایران با مذاکره برای بازگرداندن دوربین‌های نظارتی

چرا مذاکرات فنی ایران و آمریکا به تعویق افتاد؟

پنجاه تغییر در فصل سیاه استقلال!

گل اول آرسنال به کریستال پالاس

خلاصه بازی پارما 1 - یوونتوس 0

پیام مشترک هواداران پرسپولیس برای عالیشاه

گفت و گو با پژمان ماندگاری مدیر روابط عمومی استقلال درباره جدایی بوژوویچ از استقلال

سوپرگل ازه، گل اول کریستال پالاس به آرسنال

برخورد ضربه دیمارکو به تیردروازه آث میلان

لائوتارو قدر پاس زیبای طارمی را ندانست!

گل اول آث میلان به اینتر

گل دوم آرسنال به کریستال پالاس

سادگی و عدالت با ابوتراب خاک شد!

الهام چرخنده در صداوسیما به زخم زبان‌ها پاسخ داد

چهره ها/ کامنت هوتن شکیبا زیر پست بهرام افشاری سوژه شد!

چهره ها/ عکس جالب از کیک تولد خاص نوید پورفرج

با این سه تار نوازی دلنشین همراه شوید

لحظه وحشتناک برخورد تخته‌سنگ با وانت

لبخند ماه در آسمان ایران هم قابل مشاهده است؟

شعرخوانی زیبای هوشنگ ابتهاج

آب و تهران بی‌مرز

روایت قوچانی از «شگفتی اردیبهشت»: توافق در دسترس است

نرخ آپارتمان های میان متراژ تهران در فروردین 1404

درخواست کشاورزان برای افزایش نرخ خرید گندم

زمان قرعه‌کشی ایران‌خودرو اعلام شد

رویترز: اوپک‌پلاس در حال بررسی تسریع روند افزایش تولید نفت است

جنجال سری A؛ برخورد فشفشه با دروازه‌بان لاتزیو!

ترکیب اینتر: طارمی آماده گلزنی دوباره به میلان

فتح الله زاده: استقلال از جاهای دیگر ضربه می خورد

این تیم بدون مربی هم باید مقابل هوادار به پیروزی می رسید