راه ترقی

آخرين مطالب

دیستروفی عضلانی تا 2 سال دیگر قابل درمان می‌شود دانش

دیستروفی عضلانی تا 2 سال دیگر قابل درمان می‌شود
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا / دانشمندان روش ژن‌درمانی جدیدی را در موش‌ها نشان داده‌اند که می‌تواند دیستروفی یا تحلیل ماهیچه‌ای را درمان کند. به گفته آنها این درمان می‌تواند ظرف دو سال آینده برای استفاده انسانی آماده شود.
یک ژن‌درمانی جدید برای دیستروفی ماهیچه‌ای دوشن(DMD) نشان داده است که نه تنها پیشرفت بیماری را کند می‌کند، بلکه به طور بالقوه حتی آسیب عضلانی آن را نیز معکوس می‌کند.
پژوهشگران دانشگاه واشنگتن می‌گویند آزمایشات انسانی این روش ژن‌درمانی طی دو سال آینده آغاز می‌شود.
دیستروفی ماهیچه‌ای دوشن(DMD) یک بیماری ژنتیکی ناتوان کننده است که تولید دیستروفین را که پروتئینی است که قدرت و یکپارچگی عضلات و ماهیچه‌ها را حفظ می‌کند، مختل می‌کند. به این ترتیب، مشکلات حرکتی معمولاً در سنین سه یا چهار سالگی در بیماران مبتلا ظاهر می‌شود و به طور پیوسته پیشرفت می‌کند، به طوری که بیماران در سنین نوجوانی دیگر قادر به راه رفتن نیستند و به ندرت بیش از 20 سالگی زنده می‌مانند.
هرنوع اختلال رشد در موجودات و بافت‌ها و اندام‌های زنده بر اثر سوءِتغذیه یا نبود مواد غذایی قابل ‌مصرف را دیستروفی(dystrophy) یا دُش‌پروردگی می‌گویند.
دیستروفی ماهیچه‌ای به سلسله بیماری‌های بسیار حاد ژنتیکی پیشرونده وابسته به کروموزوم گفته می‌شود که باعث تخریب یا اختلال در بافت ماهیچه‌ای می‌شود. دیستروفی ماهیچه‌ای شامل 9 نوع بیماری است که نمونه شاخص و شدید آن دیستروفی ماهیچه‌ای دوشن است.
دیستروفی ماهیچه‌ای غیرقابل درمان است و تاکنون هیچ دارویی برای درمان آن ساخته نشده ‌است. محققان در حال تحقیقات بر روی این بیماری هستند و امید است در آینده نزدیک درمان دیستروفی ماهیچه‌ای ممکن شود.
دیستروفی یا دُش‌پروردگی ماهیچه‌ای دوشن شایع‌ترین و شدیدترین نوع از بیماری‌های دیستروفی ماهیچه‌ای است. از عوارض اصلی این بیماری تحلیل و نابودی ماهیچه‌های ارادی که در کنترل بدن نقش حیاتی دارند، است که در مواقع شدید در نهایت منجر به عدم توانایی در راه رفتن ،96 درصد معلولیت، مشکلات تنفسی و مرگ می‌شود.
فراوانی دوشن یک مورد در هر 3500 کودک پسر است. این بیماری در اثر تغییرات و نقص در ژن واقع در کروموزوم X ایجاد می‌شود. این ژن مسئول ساخت پروتئین دیستروفین است که ماده‌ای ضروری برای حفظ و ثبات ماهیچه‌هاست و در غشاء سلولی قرار دارد. به ‌طور کلی بانوان دارای کروموزوم X ناقص و حامل این بیماری هستند و می‌توانند این بیماری را به نیمی از فرزندان پسر خود منتقل کنند.
ناقص بودن یکی از کروموزوم‌های X در بانوان غالباً ارثی است یا ممکن است در اثر جهش‌های ژنتیکی باشد. به ‌طور کلی علایم بیماری در 6 سالگی ظاهر می‌شود، اگرچه در دوران نوزادی هم نمایان است. نوزاد در موقع تولد کاملاً سالم به نظر می‌رسد، ولی هنگامی که شروع به حرکت می‌کند، حتی زمانی که چهار دست و پا یا سینه خیز حرکت می‌کند، حرکت او کندتر از همسالان خود است و خیلی زود خسته می‌شود. همچنین هنگامی که به راه می‌افتد، ضعف ماهیچه‌ای به تدریج واضح‌تر می‌شود. معمولاً والدین نسبت به نحوه راه رفتن غیرطبیعی یا اشکال در برخاستن فرزندشان از روی زمین، راحت زمین‌خوردن، اشکال در بالا رفتن از پله‌ها و عدم توانایی دویدن یا انجام حرکات ورزشی در مقایسه با همسالانشان نگران می‌شوند.
تحلیل ماهیچه‌ای به صورتی است که در 8 سالگی کاملاً ضعف ماهیچه‌ها بارز می‌شود. این تحلیل ماهیچه‌ای ابتدا از پاها و لگن شروع، باعث کاهش حجم و نابودی ماهیچه‌های این ناحیه می‌شود و نهایتاً دست‌ها، بازوها و شانه را نیز در بر می‌گیرد که موجب افتادگی شانه می‌شود و در 10 سالگی بیمار توانایی راه رفتن را از دست می‌دهد و به ویلچر نیاز پیدا می‌کند.
از آنجایی که دو سوم از وزن بدن از ماهیچه‌ها تشکیل شده‌ است، با نابودی ماهیچه‌ها وزن بدن به شدت کاهش می‌یابد و به یک سوم از کل آن می‌رسد. در بیشتر مواقع پیشرفت بیماری ادامه می‌یابد و به علت رشد غیرطبیعی استخوان‌های ستون فقرات، ستون فقرات به شکل حرف S انحنا پیدا می‌کند و قفسه سینه اندکی تغییر شکل می‌دهد که سبب جمع شدگی بدن می‌شود. پیشرفت این بیماری در مواقع شدید نهایتاً با مشکلات تنفسی و مرگ همراه خواهد بود، در حالی که طول عمر متوسط برای بیماران مبتلا به این بیماری معمولاً بین 20 تا 30 سال است.
ژنتیکی بودن یک بیماری به این معنی است که باید یک هدف اصلی برای درمان به روش ژن‌درمانی باشد و در حالی که دانشمندان در گذشته موفقیت‌هایی پیدا کرده‌اند، یک مانع بزرگ وجود داشته است. ژنی که دیستروفین را کد می‌کند یکی از بزرگترین ژن‌های شناخته شده است، بنابراین برای بسته بندی در ناقل‌های ویروسی که معمولاً برای وارد کردن نسخه‌های سالم ژن‌ها به سلول‌ها استفاده می‌شوند، بسیار بزرگ است.
اکنون دانشمندان دانشگاه واشنگتن یک روش جایگزین ایجاد کرده‌اند و به نظر یک ایده ساده می‌رسد. آنها آن پروتئین را شکسته‌اند، قطعات آن را در یک مجموعه ناقل‌ها برای تحویل بارگذاری کرده‌اند و دستورالعمل‌هایی را برای جمع‌آوری مجدد آن پروتئین در سلول‌های عضلانی جاسازی کرده‌اند.
این روش در آزمایش‌هایی که روی موش‌های مبتلا به دیستروفی عضلانی انجام شد، محققان یک بار دیگر تولید دیستروفین‌های بزرگ را در آنها تشخیص دادند و خاطرنشان کردند که موش‌ها اصلاحات فیزیولوژیکی قابل توجهی را نشان داده‌اند. این روش درمانی پیشرفت بیشتر بیماری را متوقف کرد و حتی برخی از تحلیل رفتن عضلات را که قبلاً رخ داده بود، معکوس کرد.
مطالعات دیگر با ایجاد نسخه‌های کوچک‌تر از دیستروفین‌ها، با تأثیرات امیدوارکننده در آزمایش‌ها روی سگ‌ها، مشکل را برطرف کرده‌اند. با این حال تیم مطالعه جدید می‌گوید روش آنها نتایج بهتری را ایجاد می‌کند.
همچنین به عنوان یک مزیت اضافه، این روش درمانی جدید می‌تواند با دوز کمتری نسبت به سایر ژن‌درمانی‌ها کار کند که منجر به عوارض جانبی کمتری مانند پاسخ‌های ایمنی بالقوه مضر می‌شود.
محققان می‌گویند که آزمایشات انسانی این ژن‌درمانی حدود دو سال دیگر آغاز می‌شود و این روش می‌تواند برای سایر بیماری‌های ژنتیکی که در اثر جهش در ژن‌های بزرگ ایجاد می‌شوند، اعمال شود.
این پژوهش در مجله Nature منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/917013/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

میانگین هزینه‌ سالانه‌ خانوارهای ایرانی اعلام شد

موقعیت عالی گلزنی برای استقلال و فرصت‌سوزی بلانکو

موقعیت خطرناک برای تونی؛ الاهلی 1-0 پرسپولیس

گل دوم استقلال به الغرافه توسط رامین رضاییان در دقیقه 78

شوت آل کثیر با اختلاف از کنار دروازه به بیرون رفت؛ الاهلی 1 - 0 پرسپولیس

تک به تک ایوان تونی و شوت این بازیکن با اختلاف کم از کنار دروازه به بیرون رفت؛ الاهلی 1 - 0 پرسپولیس

گل سوم استقلال به الغرافه توسط آرش رضاوند در دقیقه 88

ادوارد مندی مانع از گلزنی ژوائو شد

شکست سرخپوشان با فرصت‌سوزی مهاجمان؛ الاهلی 1 - 0 پرسپولیس

آتش‌بازی استقلال در قلعه‌حسن‌خان؛ شکست سرخپوشان با فرصت‌سوزی مهاجمان

آتش بازی آبی‌ها در قلعه حسن‌خان؛ بازگشت باشکوه استقلال به آسیا

رئیس جدید مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست‌ جمهوری منصوب شد

گروسی: به‌زودی به تهران سفر می‌کنم

اظهارات مهم معاون رئیس جمهور درباره آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای

چهره ها/ تیپ خاص نیما شعبان‌نژاد در اکران سریال بازنده

دوبله حامد آهنگی و الیکا عبدالرزاقی روی ویدئوی شهاب حسینی

زنگ بزنید 110 بگید حال هاشم آقا اصلاً خوب نیست!

ورود متولدین دهه‌های مختلف به «جوکر 2»!

یادی از قدیم‌ها با «وضعیت سفید»

«time»، شاهکار بی نظیری از هانس زیمر

کشف ساختارهایی مرموز زیر سطح مریخ

عراق پایگاه نفوذ ایران در خاورمیانه

کمبود دارو برای بیماران سرطانی

استراتژی پرهزینه کی‌‏یف

مسعود فراستی و رضا کیانیان؛ دلِ پُر از دوران سه ساله

نقشه محرمانه نظامیان تل‌آویو برای مرزهای جنوبی لبنان

قیمت خرید تضمینی دانه‌های روغنی مشخص شد

خطای خشن بازیکن الغرافه روی رامین رضاییان که استقلالی ها اعتقاد به کارت قرمز داشتند

خلاصه بازی العین امارات 1 - السدقطر 1

دو موقعیت ایده آل برای پرسپولیس که توسط اورونوف از دست رفت

علیپور به راحتی موقعیت را از دست داد

پلمب شرکت آمبولانس خصوصی در ورزشگاه شهرقدس

پنالتی اعلام شده برای پرسپولیس توسط VAR پذیرفته نشد؛ الاهلی 1 - 0 پرسپولیس

رامین همچنان برای استقلال گل می‌سازد

شوت اورونوف توسط دروازبان الاهلی دفع شد؛ الاهلی 1 - 0 پرسپولیس

چهره نگران نکونام روی پیست آسیایی

رئال جایزه ‌باران شد؛ جوایز جود، وینی و امباپه

گزارش زنده: الاهلی 1 - 0 پرسپولیس

گزارش زنده؛ استقلال 1 - 0 الغرافه

دیدار نماینده ویژه پوتین با دبیر شورای عالی امنیت ملی برای پیگیری توافقات کریدوری

پزشکیان: برای تامین معیشت مردم، شب و روز نمی‌شناسیم

جدیدترین اظهارات گروسی درباره برنامه هسته‌ای ایران

عضو کمیسیون امنیت ملی: باید دست دولت را باز بگذاریم

سعید جلیلی: موضوع امروز کشور، تبدیل کردن زندان اوین به دانشگاه نیست

استقبال قائم‌مقام وزارت‌ خارجه نروژ از تمایل پزشکیان برای تعامل با کشورهای غربی

انتقاد تند خبرگزاری تسنیم به مجری نشست خبری رئیس‌جمهور: قرعه‌کشی، «نمایشی» بود

رئیس سازمان انرژی اتمی: تعداد بازرسان در ایران با هیچ کجا قابل مقایسه نیست

اولین باری که رهبر انقلاب شعر «علی ای همای رحمت» را شنیدند

صدف اسپهبدی در سریال بازنده

سپند امیرسلیمانی در قسمت جدید سریال «لالایی»