راه ترقی

آخرين مطالب

رمزگشایی شکست دموکرات‌ها نوشتارها

رمزگشایی شکست دموکرات‌ها
  بزرگنمايي:

راه ترقی - وطن امروز /متن پیش رو در وطن امروز منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
حنیف غفاری| استراتژیست‌های حوزه روابط بین‌الملل و فلاسفه حوزه اندیشه، همواره میان «بود» و «نمود» پدیده‌ها تفکیک و تمایز قائل می‌شوند. بر همین مبنا، واقعیت ماجرا و تصویری که از واقعیات ماجرا در ذهن نقش می‌بندد، با یکدیگر تفاوت نسبی دارد. هر اندازه نسبت این تفاوت بیشتر باشد، ایده‌آل‌گرایی بازدارنده یا ایجابی، جایگزین واقعیت می‌شود و اکثرا به خطای محاسباتی در تدوین راهبردها، روش‌ها و تاکتیک‌ها می‌انجامد. این قاعده کلان، در قبال بسیاری از پدیده‌های گذشته، جاری و آتی مصداق دارد. آنچه در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا مشاهده کردیم نیز از این قاعده مستثنا نیست.
دموکرات‌ها و به صورت خاص کاملا هریس، یکی از سنگین‌ترین شکست‌های انتخاباتی تاریخ حزب دموکرات را چه به لحاظ آرای عمومی و چه الکترال متحمل شدند. این شکست کم‌سابقه، منبعث از ناتوانی هضم دوگانه عینیت و ذهنیت و ایجاد تناسب میان این دو بود. دموکرات‌ها در پیش‌فرض‌های ذهنی خود، گزاره‌هایی را تثبیت کرده بودند که نظرسنجی‌های عمومی و ایالتی نیز به آن دامن زد. برخی از این گزاره‌ها عبارت بودند از: 

- آرای مسلمانان ساکن آمریکا، با وجود انتقاد‌م‌های بسیار شدیدی که درباره همپوشانی مطلق واشنگتن و تل‌آویو در جنگ غزه و لبنان وجود دارد، متعلق به حزب دموکرات بوده و آنها حضور مجدد ترامپ در راس معادلات سیاسی - اجرایی واشنگتن را خط قرمز خود قلمداد می‌کنند!
- آرای دقیقه نودی و خاموش
انتخاباتی، مانند انتخابات ریاست‌جمهوری سال 2020 و انتخابات میاندوره‌ای کنگره در سال 2022، در لحظات آخر انتخابات به سود دموکرات‌ها به گردش در می‌آید و جمهوری‌خواهان از این مزیت بی‌بهره هستند.
- جمهوری‌خواهان سنتی مخالف ترامپ، با گردش آرای سلبی خود به سود حزب دموکرات، پیروزی مجدد این حزب را در ایالاتی مانند آریزونا و جورجیا تضمین خواهند کرد.
- لاتین‌تبارها و رنگین‌پوستان، به سبب رویکرد ضدمهاجرتی ترامپ، دموکرات‌های بی‌برنامه و ریاکار را قطعا به ترامپ نژادپرست ترجیح خواهند داد و «چاره‌ای» جز رای به آنها ندارند.
دموکرات‌ها طی ماه‌ها، هفته‌ها و حتی روزهای منتهی به انتخابات، بر مبنای همین پیش‌فرض‌های ذهنی، خود را برنده قطعی انتخابات قلمداد می‌کردند. آنها حمایت مطلق از رژیم اشغالگر قدس در جنگ غزه را به مثابه یک گزاره شرطی و ابطال‌ناپذیر مورد تاکید قرار داده و فراتر از آن، کمترین تغییری در رویکرد خود در قبال جنگ لبنان و غزه ندادند. مقامات کاخ سفید درصدد دستیابی به یک نتیجه معین بودند: پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری به‌رغم استمرار حمایت مطلق از صهیونیست‌ها در جنگ غزه! با این حال، جنگ غزه و لبنان تبدیل به پاشنه آشیل دموکرات‌ها شد. نه تنها مسلمانان، بلکه بسیاری از رای‌دهندگان مستقل غیرمسلمان در آمریکا به وضوح دریافتند دموکرات‌ها، فوق تخصص ایجاد و استمرار بحران‌های غیرقابل مدیریت در حوزه سیاست خارجی آمریکا هستند. جو بایدن سال 2020 میلادی با شعار بازگشت عقلانیت به حوزه سیاست خارجی آمریکا بر سر کار آمد اما تبدیل به نماد بحران‌سازی در نقاط گوناگون دنیا شد! وقوع جنگ اوکراین در سال 2021 میلادی، دستپخت اصرار دموکرات‌های آمریکا و شرکای اروپایی آنها بر گسترش ناتو به شرق بود. پس از وقوع جنگ نیز بایدن، هریس و دیگر سران کاخ سفید به جای مهار جنگ و بازگشت از مسیر خطا و خطرناک خود، بارها مانع چینش میز مذاکرات دوجانبه میان کی‌یف و مسکو شدند. در جنگ غزه نیز دموکرات‌ها حداقل 5 بار با استفاده از حق وتوی خود در شورای امنیت سازمان ملل متحد، مانع انعقاد آتش‌بس شدند. بایدن دستور صادرات گسترده تسلیحات کشنده به اراضی اشغالی را صادر کرد و در حمایت عملیاتی، میدانی و سیاسی از نتانیاهو جلاد غزه سنگ تمام گذاشت. پس از وقوع عملیات توفان الاقصی، اهداف بایدن و نتانیاهو از نسل‌کشی غزه ذره‌ای با یکدیگر تفاوت نداشت: نابودی حماس، اشغال نوار غزه و آزادی اسرای صهیونیست! بایدن و هریس در یک ظاهرسازی نخ‌نما، پس از شکست در رسیدن به اهداف مشترک خود و نتانیاهو در غزه (و پس از آن لبنان)، تلاش کردند همزمان با حمایت مطلق از کشتار بی‌رحمانه کودکان و زنان فلسطینی، ژست «غیریت‌سازی» در قبال نتانیاهو را در پیش گرفته و حتی خود را مدافع کاهش تنش‌ها در منطقه نشان دهند! شهادت سید مقاومت (آیت‌الله سیدحسن نصرالله)، صفی‌الدین، اسماعیل هنیه و یحیی سنوار جملگی با حمایت عملیاتی و اطلاعاتی واشنگتن صورت گرفت و بیانیه‌های وقیحانه سران کاخ سفید در استقبال از این اقدامات تروریستی و ناجوانمردانه، کمترین شبهه‌ای در این باره باقی نگذاشت.
دموکرات‌ها میراث جنایات خونین خود در منطقه و نظام بین‌الملل را به جمهوری‌خواهان بدتر از خود بازگرداندند تا چرخه خشونت و توحش در کاخ سفید کماکان ادامه داشته باشد. 
با این حال، جمهوری‌خواهان نیز مانند دموکرات‌ها فرجامی جز شکست و تباهی در منطقه غرب آسیا نخواهند داشت. این نه یک هشدار، بلکه سرنوشت قطعی است.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/976143/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صلاح: تن و بدنم با دیدن پنالتی بازی تاتنهام می‌لرزد!

اسپالتی: کمتر تیمی می‌تواند حریف ایتالیا شود!

کودی خاکپو: آنفیلد خاص‌ترین جای دنیاست!

فتح‌الله‌زاده: امیدوارم مدیریت مجتبی مثل فوتبالش باشد

برادران کروس یک جایزه ویژه گرفتند!

مصدوم جدید پرتغال؛ پالینیا با تیم تمرین نکرد

مشکل جدی آلمان؛ عفونت ویرتز دردسرساز شد

ترکیب احتمالی ایران مقابل کره شمالی

به نظرت سال 1410 دلار چند میشه؟

هوملس 72 ساعت خواب و خوراک نداشته!

دیدار وزیر ورزش با مدیرعامل جدید ملوان

بارلا: بلژیک تیم مورد علاقه‌ من است!

دو صدرنشینی، هدیه خلیلی به پرسپولیس

انتقاد تند اسکالونی از اتفاق جنجالی فوتبال آرژانتین

رقیب الکسیس گندوز از نورماندی آمد!

پاسخ به اتهام جادوگری؛ تحقیق کن برادر!

فتح‌الله‌زاده: مجتبی جباری تجربه مدیریتی ندارد

ستاره پرسپولیس بازی‌های تیم ملی را از دست داد

رسوایی جدید برای داور جنجالی؛ استعمال مواد مخدر!

تلاش کشورهای اروپایی برای تصویب قطعنامه ضدایرانی در جلسه شورای حکام

نظر جالب سیدحسن خمینی درباره فیلترینگ: 50 میلیون ایرانی با فیلترشکن عضو تلگرامند

بهترین سکانس فیلم «ابد و یک روز» با بازی نوید محمدزاده

چهره ها/ دورهمی هنرمندان در جشن تولد نعیمه نظام‌دوست

بازیگر کره ای سریال «افسانه خورشید و ماه» درگذشت

بهروز افخمی: قصد دارم یک کمدی جیمزباندی بسازم

پخش فیلمی متناسب‌سازی شده برای نابینایان و ناشنوایان

تغییر چهره بازیگران «سه در چهار» بعد از 16 سال

دوئل علی اوجی و آقا رشید در برنامه جوکر

اجرای زیبای ترانه «نبض احساس» مرتضی پاشایی با پیانو

حکم قصاص برای مردی که زن مورد علاقه‌اش را کشت

چگونه تشخیص بدهیم تصویرهای ناسا از سحابی ها حقیقت دارد؟

شعرخوانی زیبا دکتر کاکاوند

ترامپ و تهران مذاکره می‌کنند؟

خدمتگزار یا قیم؟ بررسی اظهارات عضو شورای عالی فضای مجازی

جبهه نفتی

دولت قبل چگونه با «کم‌کاری» ناترازی برق را رقم زد؟

آیا تهران سفر متفاوتی را برای رافائل گروسی رقم خواهد زد؟

معاشقه ترامپ و پوتین

کلینیک عجیب؛ نواختن سرنا از سر گشاد

خرید و فروش شبانه‌روزی طلا حتی با 100 هزارتومان

وزیر نیرو از قول مساعد وزارت نفت برای رفع مشکل تامین سوخت نیروگاهی خبر داد

شروط ابطال گارانتی خودرو تصویب شد

وزیر اقتصاد: بر اساس دیدگاه مخالفین دولت تصمیماتمان را عوض نمی‌کنیم

فرشاد مومنی: سود دلال‌های خودرو دو برابر خودروسازان است

حقوق بازنشستگان بعد از متناسب‌سازی چقدر می‌شود؟

رتبه دوم خرید خانه در ترکیه به ایرانی‌ها رسید

فرانکی دی یونگ: چه خوب که به اردوی هلند برگشتم!

وقتی تکنولوژی مرزها را جابه‌جا می‌کند

سپاهان بدون مورایس و آلمیدا استارت زد!

آرتتا از جایی که فکر نمی‌کرد ضربه خورد؛ جراحی بن!‏