راه ترقی

آخرين مطالب

جزییات پیش‌نویس قطعنامه ارائه شده غرب علیه ایران در آژانس سياسي

جزییات پیش‌نویس قطعنامه ارائه شده غرب علیه ایران در آژانس
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا / شبکه لبنانی به نسخه‌ای از پیش‌نویس قطعنامه ارائه شده توسط فرانسه، انگلیس، آلمان و ایالات متحده به شورای حکام آژانس را به دست آورده است که در آن از ایران به دلیل آنچه عدم افشای فعالیت‌های هسته‌ای خود عنوان شده است، انتقاد می‌شود.
پیش‌نویس قطعنامه غرب علیه ایران به تصمیمات شورای حکام در 19 ژوئن 2020‌ و همچنین تصمیمات آن در هشتم ژوئن 2022 و 17 نوامبر 2022 اشاره دارد که در آن، از ایران خواسته شده بود که به طور کامل با آژانس اتمی همکاری کند و بر نیاز ضروری و فوری برای راستی‌آزمایی عدم انحراف مواد هسته‌ای در ایران تأکید می‌کرد. شورای حکام از ایران می‌خواست که به سرعت برای انجام تعهدات قانونی خود اقدام کند و تمام اقدامات لازم را برای حل و فصل مسائل باقی‌مانده انجام دهد.
طبق گزارش المیادین، این پیش‌نویس همچنین به تصمیم اخیر شورای حکام در 5 ژوئن 2024 اشاره دارد که ادعا می‌کند که تداوم عدم همکاری لازم، کامل و روشن ایران با آژانس برای حل و فصل همه مسائل پادمانی باقیمانده ممکن است مدیر کل را وادار کند تا ارزیابی جامع و به روز شده‌ای را در رابطه با وجود یا استفاده بالقوه از مواد هسته‌ای اعلام نشده در رابطه با مسائل گذشته و فعلی مربوط به برنامه هسته‌ای ایران آماده کند.
تروئیکای اروپا در پیش‌نویس قطعنامه خود ادعا می‌کنند که به‌رغم تصمیمات قبلی شورای حکام و فرصت‌های متعدد ارائه شده توسط مدیرکل در پنج سال گذشته، ایران از ارائه توضیحات فنی معتبر برای حضور ذرات اورانیوم با منشأ انسانی در چندین مکان اعلام نشده در ایران کوتاهی کرده است. به‌علاوه، طبق ادعای آن‌ها، ایران آژانس اتمی را از مکان(های) فعلی مواد و یا تجهیزات هسته‌ای آلوده مطلع نکرده است و در عوض، ایران گفته که تمام مواد و فعالیت‌های هسته‌ای مورد نیاز بر اساس توافق‌نامه پادمانی خود را اعلام کرده است؛ موضعی که ادعا می‌شود با یافته‌های آژانس همخوانی ندارد.
پیش‌نویس قطعنامه تاکید می‌کند که آژانس اتمی ارزیابی خود را از فعالیت‌های هسته‌ای اعلام‌نشده که در چهار مکان اعلام‌نشده در ایران و همچنین منشأ انسانی ذرات اورانیوم انجام شده، تغییر نداده است.
این پیش‌نویس بر نتیجه‌گیری مدیرکل تاکید می‌کند که ایران باید توضیحات فنی معتبری برای حضور ذرات اورانیوم با منشاء انسانی ارائه دهد.
پیش‌نویس همچنین با نگرانی عمیق به نتیجه‌گیری مدیرکل اشاره می‌کند که این مسائل ناشی از تعهدات ایران ذیل توافق‌نامه پادمانی تحت معاهده منع گسترش تسلیحات هسته‌ای و نیاز به حل و فصل برای آژانس به منظور اطمینان از اینکه برنامه هسته‌ای ایران منحصراً صلح آمیز است.
پیش‌نویس در ادامه از تلاش‌های جاری مدیرکل، از جمله نشست‌های سطح بالا بین آژانس اتمی و ایران در تهران در 14 نوامبر 2024، با هدف تضمین پیشرفت ایران در حل و فصل مسائل پادمانی باقی‌مانده و افزایش همکاری با آژانس، حمایت و همچنین بر اهمیت اجرای کامل بیانیه مشترک بین آژانس و ایران در 4 مارس 2023 تاکید می‌کند.
این پیش‌نویس ادعا می‌کند که ایران اقدامات ضروری و فوری مقرر شده توسط شورای حکام در قطعنامه ژوئن 2024 خود را انجام نداده است. در نتیجه، به‌رغم تعاملات متعدد با آژانس از سال 2019، مسائل پادمانی حل‌نشده باقی می‌ماند و توانایی آژانس را برای راستی‌آزمایی این موضوع تضعیف می‌کند که طبق توافق پادمانی با ایران و معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (ان‌پی‌تی)، آن مواد هسته‌ای که به سمت سلاح‌ یا سایر وسایل انفجاری هسته‌ای منحرف نمی‌شود.
پیش‌نویس علاوه‌براین بر تعهد ایران به اجرای کد اصلاحیه 3.1 که یک تعهد قانونی است و ارائه تمام اطلاعات اولیه و طراحی مورد نیاز آژانس اتمی، تأکید می‌کند.
برای حل تمام مسائل پادمانی باقی‌مانده، پیش‌نویس اجرای فوری موارد زیر را خواستار شد:
- ارائه توضیحات معتبر فنی درباره وجود ذرات اورانیوم با منشاء انسانی در دو مکان اعلام نشده در ایران.
- اطلاع آژانس اتمی از مکان(های) فعلی مواد و/یا تجهیزات هسته‌ای آلوده.
- ارائه کلیه اطلاعات، اسناد و پاسخ‌خای درخواستی به آژانس برای این منظور.
- ارائه دسترسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به سایت‌ها و مواد درخواستی و همچنین اجازه جمع‌آوری نمونه‌ها در صورت لزوم توسط آژانس.
- تاکید می‌شود که ارائه اطلاعات درخواستی و امکان دسترسی از سوی ایران و به دنبال آن، راستی‌آزمایی توسط آژانس اتمی تحت توافق‌نامه پادمانی با ایران و ان‌پی‌تی برای دبیرخانه به منظور گزارش این مسائل به‌عنوان موارد حل‌وفصل‌شده، ضروری است. بدین ترتیب، نیاز به رسیدگی و اقدام بیشتر شورا در مورد آنها از بین می‌رود.
- درخواست از مدیرکل برای تهیه یک ارزیابی جامع و به‌روز از وجود یا استفاده بالقوه از مواد هسته‌ای اعلام نشده مرتبط با مسائل گذشته و جاری برنامه هسته‌ای ایران. این، باید شامل گزارش کاملی از همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ارزیابی توانایی آژانس برای راستی‌آزمایی پایبندی ایران به تعهدات پادمانی خود، به‌ویژه عدم انحراف مواد هسته‌ای باشد. بر اساس تمام اطلاعات موجود، ارزیابی باید تا مارس 2025 یا حداکثر تا بهار 2025 برای بررسی توسط شورای حکام ارائه شود.
- تصمیم بر این گرفته شود که موضوع را تحت بررسی خود نگه دارد.
این در حالی است که «کاظم غریب آبادی» معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت امورخارجه با اشاره به تلاش برخی از کشورهای غربی برای تصویب قطعنامه علیه ایران در جلسه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: ترجیح ایران، سیاست تعامل با آژانس است اما به‌رغم تاکید مدیرکل آژانس بر ضرورت عدم تخریب این فضای تعاملی و چندین نوبت گفت‌وگوی وی با سه کشور اروپایی برای بازداشتن آنها از تقابل، این کشورها مسیر دیگری را در پیش گرفتند و در جای دبیرخانه آژانس نشستند و ژست مدعی به خود گرفتند.
این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: از قبل به صراحت گفتیم که در صورت تصویب قطعنامه، پاسخ قاطع و فوری به آن خواهیم داد و سازمان انرژی اتمی آماده اجرای تصمیم متخذه در همان ساعت تصویب است. این اقدام ایران، در واقع، پاسخی به رویکرد غیرسازنده این چند کشور و عدم توجه به حسن نیت ایران است.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/983512/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

یک ملی‌پوش به لیست پرسپولیس رسید

پرسپولیس با 6 غایب و 6 ستاره روی نیمکت!

ترکیب ناشناخته حریف پرسپولیس اعلام شد

گرم کردن بازیکنان پرسپولیس و مس سونگون قبل از شروع مسابقه

انتقاد ‌شدید پزشکیان از ژست حقوق بشری آمریکا؛ شرم بر شما!

سفیر ایران: تحریم‌های یکجانبه نقض حقوق بین‌الملل است

«مهسا طهماسبی» اولین دهه هفتادی جوکر

قواعد بازی شطرنج در برره

ابراهیم تاتلیسه یا ماهسون؟

دهه شصت و هفتادی ها این تیتراژ رو یادتونه؟

علم حقیقی یا علم مجازی؟

محمود جامساز: پرداخت یارانه مشکلی از مردم حل نمی‌کند

سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها: یارانه آبان ماه شش دهک واریز و هم اکنون قابل برداشت است

شارژ سریع با خرید اکانت تلگرام پرمیوم از اوریکس گیم

توضیح مظفری‌زاده درباره بلیت‌فروشی دیدار تراکتور - گل‌گهر

صحبت های حمید استیلی در حاشیه مراسم ختم مادرش

توضیحات دکتر حقیقت پزشک سابق باشگاه پرسپولیس در مورد جعل در پرونده پزشکی نبیل باهویی

گزارشی از سفر استانی امروز رئیس جمهور به سیستان‌وبلوچستان

چرا در دولت رئیسی، برق قطع نشد؟

قالیباف: نقش ایران و سوریه در منطقه منحصربه‌فرد است

لاریجانی: حزب‌الله امروز حزب‌الله جنگ 33 روزه نیست؛ پیشرفته‌تر، منسجم‌تر و قدرتمندتر است

معاون حقوقی پزشکیان: آثار پرونده کرسنت مشغله جدی ذهنی ما در نظام حقوقی است

جزئیات نشست فراکسیون اهل سنت با قالیباف

برنامه‌های رئیس‌جمهور در سفر استانی به سیستان‌وبلوچستان

اگر پول می‌خواستن چرا بچه رو به خانواده‌ش برنگردوندن؟

شنگول و منگول با صدای هومن حاجی‌ عبداللهی در نقش گامبو

فصل جدید «عصر خانواده» به آنتن رسید

رابرت پتینسون یک بار دیگر با کریستوفر نولان همراه می‌شود

شوهر خیانت پیشه اش رو رسوا میکنه

تصنیف «تا شدم صید تو» با آواز پوریا اخواص

نوازندگی محمد بحرانی به همراه محسن شریفیان

ویدئویی از دستگیری سارقین ساختمان های در حال احداث

قتل دوست بدهکار با ضربات چاقو و قفل‌فرمان

فوت یک نفر در پی انفجار کپسول گاز

چرا نباید به هوش مصنوعی اعتماد کنیم؟

کتاب «هیچکس کوالا را ندید» برای بچه‌ها منتشر شد

وابستگی ایران به واردات نهاده‌ها 2.4 برابر شده

همتی: چاره‌ای جز توسعه دریامحور نداریم

واکنش عادل فردوسی‌پور به حواشی پیش آمده بین جواد خیابانی و امیر قلعه‌نویی

فدراسیون فوتبال نتوانستند از تمام ظرفیت‌های var استفاده کنند

دعوتنامه شخصی لاپورتا برای مسی

رونالدو: اگر بعد از شکست ناراحت نشوم دیگر رونالدو نیستم

برنامه‌های فلیک برای بزرگترین دردسر بارسلونا

مورینیو-رونالدو؛ خبری که مثل بمب ترکید!

حضور اهالی ورزش در مراسم درگذشت مادر حمید استیلی

جانشین رئیس ستادکل نیروهای مسلح: همه دنیا ایستادگی مردم غزه را تحسین می‌کنند

برگزاری همایش مدیران بیمه دی در تهران

بازیگر آمریکایی از نوشیدن قهوه استارباکس خودداری کرد!

چرا سروش صحت در آثارش به بخشش توجه ویژه‌ای دارد؟!

نمی‌خواستم باران از چشت بیفته فکر میکردم عاشقت بود