راه ترقی

آخرين مطالب

ابداع پلاستیکی که در آب دریا ناپدید می‌شود دانش

ابداع پلاستیکی که در آب دریا ناپدید می‌شود
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا /در جهانی که در زباله‌های پلاستیکی غرق شده است، دانشمندان به چیزی دست یافته‌اند که زمانی غیرممکن به نظر می‌رسید. آنها پلاستیکی ساخته‌اند که به اندازه مواد معمولی قوی است اما به طور کامل در آب دریا حل می‌شود
این ماده انقلابی که توسط محققان مرکز RIKEN برای علوم مواد اضطراری(CEMS) ساخته شده است، می‌تواند به حل یکی از مهم‌ترین چالش‌های زیست محیطی سیاره ما که تجمع میکروپلاستیک‌ها در اقیانوس‌ها است، کمک کند.
به نقل از اس‌اف، این پلاستیک جدید فقط یک ماده زیست تخریب پذیر نیست که به قطعات کوچک‌تر تجزیه می‌شود بلکه هنگامی که در معرض آب نمک قرار می‌گیرد، به طور کامل به واحدهای سازنده خود تجزیه می‌شود و اجزایی را که باکتری‌های دریایی می‌توانند متابولیزه کنند، از خود به جای می‌گذارد. این پلاستیک را مانند یک حبه قند پیچیده در نظر بگیرید. در حالی که یک پلاستیک معمولی ممکن است مانند سنگی باشد که فقط به سنگ‌های کوچک‌تر می‌شکند، این ماده جدید مانند قند در آب حل می‌شود و هیچ چیز مضری باقی نمی‌گذارد.
آنچه که این کشف را هیجان‌انگیز می‌کند این است که این پلاستیک جدید قدرت را فدای پایداری نمی‌کند. گروه تحقیقاتی موادی را ایجاد کردند که در واقع از بسیاری از پلاستیک‌های معمولی قوی‌تر هستند و برخی از نسخه‌های آن، سختی مشابه رزین‌های اپوکسی سنتی دارند. آنها شفاف، بادوام هستند و می‌توانند با گرما مشابه ترموپلاستیک‌های معمولی تغییر شکل دهند. یک نسخه از آنها حتی ثابت کرد که نسوز است.
تاکوزو آیدا(Takuzo Aida)، محقق ارشد این مطالعه، در بیانیه‌ای می‌گوید: در حالی که تصور می‌شود ماهیت برگشت‌پذیر پیوندها در پلاستیک‌های سوپرمولکولی آنها را ضعیف و ناپایدار می‌کند، مواد جدید ما دقیقا برعکس هستند.
به گفته مجله ساینس(Science)، راز ساخت این ماده‌ی قابل توجه، در شیمی منحصر به فرد آن نهفته است. برخلاف پلاستیک‌های سنتی که توسط پیوندهای شیمیایی قوی که هرگز به طور طبیعی از هم جدا نمی‌شوند، به هم متصل می‌شوند، این پلاستیک‌های جدید با استفاده از آنچه دانشمندان «پل‌های نمک» می‌نامند ساخته می‌شوند. پل‌های نمک اتصالات برگشت‌پذیری هستند که می‌توانند توسط آب نمک از هم جدا شوند. مجموعه‌ای پیچیده از بلوک‌های لگو را تصور کنید که تا زمانی که در معرض یک عنصر خاص قرار نگیرند، محکم به هم متصل می‌مانند.
محققان از دو ماده اصلی استفاده کردند: یک ترکیب فسفات حلقه‌ای(هگزامتافسفات سدیم) که به طور معمول در افزودنی‌های غذایی و مواد بهسازی خاک استفاده می‌شود و ترکیبات مختلف مبتنی بر گوانیدینیم که برخی از آنها از منابع طبیعی به دست می‌آیند. هنگامی که این مواد در آب مخلوط می‌شوند، تحت یک فرآیند جذاب به نام جداسازی فاز مایع-مایع قرار می‌گیرند که شبیه به نحوه جدا شدن روغن و آب، اما پیچیده‌تر است.
این فرآیند جداسازی برای موفقیت مواد بسیار مهم است. در طول تولید، اجزای نمک ناخواسته به طور طبیعی دفع می‌شوند و مایع غلیظی باقی می‌ماند که می‌توان آن را به شکل یک پلاستیک جامد در آورد. ماده به دست آمده در آب معمولی پایدار است اما وقتی در معرض آب نمک قرار می‌گیرد از بین می‌رود، زیرا نمک پل‌های نگهدارنده ساختار را به هم می‌زند.
این گروه پتانسیل کاربردی پلاستیک را به چندین روش نشان داد. آنها مواد گوناگونی از فیلم‌های نازک گرفته تا اشیاء چاپ سه‌بعدی شده‌ای را با استفاده از آن ساختند. آنها حتی نشان دادند که چگونه می‌توان از این ماده به عنوان یک چسب قوی در زیر آب استفاده کرد. هنگامی که آنها می‌خواستند پلاستیک را در برابر آب مقاوم کنند، به سادگی یک پوشش محافظ نازک به آن اضافه کردند که به مواد اجازه می‌داد شکل خود را در هنگام غوطه‌ور شدن حفظ کنند.
جالب‌تر از همه، محققان یک نسخه‌ را با استفاده از کندرویتین سولفات که یک پلی ساکارید طبیعی است که معمولا در غضروف یافت می‌شود، توسعه دادند. این نوع از پلاستیک حتی قوی‌تر از نسخه‌های اصلی بود و نشان داد که پلاستیک‌های پایدار را می‌توان از مواد زیستی بدون به خطر انداختن عملکرد آنها ساخت.
در آزمایش برای بررسی دوام این پلاستیک، نتایج چشمگیری به دست آمد. آنها در دماهای تا حدود 300 درجه سانتیگراد(572 درجه فارنهایت) پایدار ماندند و مشخصه‌های استحکامی را نشان دادند که با بسیاری از پلاستیک‌های معمولی مطابقت داشت یا حتی بیشتر از آنها بود. با این حال، هنگامی که در معرض خاک قرار گرفتند، بسیار سریع‌تر از پلاستیک‌های زیست تخریب‌پذیر سنتی تجزیه شدند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/985671/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

معاون وزیر نفت: ناترازی‌ انرژی در کشور یک مسئله جدی است

تخلیه‌ی 14.5 میلیون تن کالاهای اساسی در بنادر کشور

چگونه شانس برنده شدن جایزه 10 میلیارد تومانی بلو را داشته باشیم؟/ بازی برد و بخت

درگیری لفظی درباره تنظیم بازار گوشت قرمز بر روی آنتن صدا و سیما

چند نفر از شما فیلترشکن دارید؟

طلسم گاریدو با پرسپولیس در ورزشگاه خاطره‌ساز می‌شکند؟

پولادگر: نداشتن آکادمی اختصاصی مشکل ورزشکاران جانباز و توانیاب است

هالند نبود، مشکلات سیتی بیشتر می‌شد

واسکز به بازی با لیورپول رسید

گواردیولا: حسم می‌گوید دوباره قهرمان می‌شویم

ملی پوش جوان تنیس روی میز در یک قدمی مدال جهانی

اینیگو: هنوز نتوانسته‌ام این تساوی را هضم کنم!

دی‌بروینه: سیتی نیازی به جلسه عبور از بحران ندارد

چگونه با «ترامپ» مذاکره کنیم؟

رزمایش مشترک ایران و جمهوری آذربایجان

پزشکیان: هرگز نمی‌بپذیرم که مردم کشورم چشم به آن سوی مرزها داشته باشند

شما زمینی ها لیاقتتون همینه!

نگاهی به سریالی که از روی یک رمان ساخته شد

غافلگیری جدید فریبرز!

یادی از آوازخوانی زیبای استاد علی نصیریان در هم رفیق

کاهش 20 درصدی بارش‌های کشور

گزارش بیش از 20 هزار مورد کودک‌آزاری در سال

موتورسواران در صدر تصادفات منجر به مرگ در تهران

خبر خوش شهرداری تهران درباره ارتقاء حمل و نقل عمومی

ویدیویی از سیاره زیبای پلوتو

انتشار «بویی عجیب» در ماژول روسی ایستگاه فضایی بین‌المللی

پیام سعدی به مخاطبانش

مشهد در نشست وزیران اکو میزبان حدود 100 میهمان خارجی می‌شود

نرخ دلار در مرکز مبادله ایران 53 هزار تومان شد

گل قیچی برگردون زیبای مهاجم شهرداری نوشهر در بازی با شهرداری آستارا

تغییر بزرگ پی‌اس‌جی در بازی مرگ و زندگی

صعود نوشهری‌ها در جام حذفی با گل پوشکاشی!

گولر خوب است ولی به‌درد آرسنال نمی‌خورد

هشدار جدی آموریم به دو بازیکن یونایتد

پرسپولیس - الریان؛ از گلزنی خداداد عزیزی تا عیسی!

وینیسیوس اوت؛ با امباپه در دهان شیر!

2 سال قبل در چنین روزی؛ پیروزی ایران مقابل ولز در جام جهانی

مدیر تیم ملی عربستان استعفا داد

عکسی از دو وزیر احمدی‌نژاد در یک قاب

رئیس کمیسیون امنیت ملی: تحریم‌های ظالمانه غرب ادامه یابد، از پادمان خارج می‌شویم

دیدار کاظمی‌قمی با نماینده چین در افغانستان

مهاجری: لاریجانی می‌تواند یار دولت پزشکیان باشد

خرمشهر آزاد شد

جایگزین سریال «خواب و بیدار» مشخص شد

روایت قطعه ماندگار «رسوای زمانه» با موسیقی استاد همایون خرم

کاهش 20 درصدی بارش‌ها

پیش‌ثبت‌نام حج 1404 با استقبال گسترده آغاز شد

بازداشت یک مقام قضایی، دو وکیل و چهار کارچاق‌کن

خروج توده 15 کیلویی از شکم دختر 13 ساله

شگفت‌زدگی دانشمندان از نور درخشان یک جفت سیاه‌چاله