راه ترقی

آخرين مطالب

«نورالینک» کنترل بازوی رباتیک با ایمپلنت مغزی را آزمایش می‌کند دانش

«نورالینک» کنترل بازوی رباتیک با ایمپلنت مغزی را آزمایش می‌کند
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا / شرکت رابط مغز و رایانه ایلان ماسک در حال راه اندازی یک مطالعه جدید برای آزمایش این است که آیا دستگاه‌ بی‌سیم آن می‌تواند یک بازوی رباتیک را کنترل کند یا خیر.
شرکت ایمپلنت مغزی ایلان ماسک به نام نورالینک، روز سه‌شنبه اعلام کرد که در حال راه‌اندازی مطالعه‌ای برای آزمایش ایمپلنت خود برای یک کاربرد جدید است که به افراد اجازه می‌دهد تنها با استفاده از افکار خود یک بازوی رباتیک را کنترل کنند.
به نقل از وایرد، نورالینک در پستی در رسانه اجتماعی ایکس نوشت: ما هیجان زده هستیم که تایید و راه‌اندازی یک آزمایش امکان سنجی جدید را برای گسترش کنترل رابط مغز و رایانه با استفاده از ایمپلنت N1 اعلام کنیم.
رابط مغز و رایانه، سیستمی است که به فرد اجازه می‌دهد مستقیما دستگاه‌های بیرونی را با امواج مغزی خود کنترل کنند. این دستگاه با خواندن و رمزگشایی سیگنال‌های حرکتی مورد نظر از نورون‌ها کار می‌کند. رابط مغز و رایانه نورالینک شامل دستگاهی به اندازه یک سکه به نام N1 است که توسط یک ربات با جراحی در مغز کاشته می‌شود. این شرکت در حال حاضر در حال ارزیابی ایمنی رابط خود و همچنین توانایی آن برای کنترل رایانه در افراد فلج است.
حرکت دادن نشانگر رایانه یا بازوی مصنوعی برای رابط‌های مغز و رایانه کار جدیدی نیست. در سال 2008، گروهی به رهبری اندرو شوارتز(Andrew Schwartz) در دانشگاه پیتسبورگ نشان دادند که یک میمون می‌تواند با استفاده از سیگنال‌های مغزش، بازوی رباتیک را کنترل کند تا غذا بخورد. پس از آن، محققان به سراغ داوطلبان انسانی رفتند. در یک مطالعه در سال 2012 که در مجله نیچر منتشر شد، دو نفر که به دلیل سکته مغزی فلج شده بودند، توانستند یک بازوی رباتیک را به سادگی با فکر کردن به اشیا برای گرفتن اشیا هدایت کنند. در مطالعه دیگری در سال 2016، مردی با رابط مغز و رایانه با استفاده از یک بازوی رباتیک حس لامسه را به دست آورد.
رابط‌های مغز و رایانه مورد استفاده در آن مطالعات، تنظیماتی آشفته داشتند که نیازمند خروج یک کابل از سر شرکت کنندگان و اتصال آن به رایانه‌ای بود که سیگنال‌های مغز را رمزگشایی می‌کرد. در مقابل، سیستم نورالینک بی‌سیم است.
نورالینک در اوایل سال جاری در رسانه‌های اجتماعی نشان داد که رابط مغز و رایانه آن می‌تواند برای کنترل مکان‌نمای رایانه استفاده شود. در یک ویدیو که در ایکس منتشر شد، یک شرکت کننده با استفاده از دستگاه نورالینک به انجام بازی شطرنج و سایر بازی‌ها روی رایانه پرداخت. نولاند آرباگ(Noland Arbaugh) که در سال 2016 پس از یک حادثه شنا دچار فلج چهاراندام شده بود، اوایل سال جاری با وایرد در مورد اینکه چگونه ایمپلنت به او احساس استقلال داده است صحبت کرد.
آرباگ در ماه ژانویه برای دریافت ایمپلنت نورالینک تحت عمل جراحی مغز قرار گرفت، اما چند هفته بعد، دستگاه شروع به کار نکرد. این ایمپلنت دارای 64 رشته سیم نازک و انعطاف پذیر است که به بافت مغز نفوذ می‌کند. هر نخ حاوی 16 الکترود است که سیگنال‌های عصبی را جمع آوری می‌کند. در ماه مه، نورالینک گفت که چندین رشته از مغز آرباگ پس زده شده‌ و باعث شده‌اند که او به طور موقت کنترل مکان نما را از دست بدهد. نورالینک توانست با تغییر الگوریتم، کنترل آرباگ را بازیابی کند.
دومین شرکت کننده نورالینک، الکس نام داشت و ایمپلنت را در ماه ژوئیه دریافت کرد. مدیران نورالینک گفتند که اقداماتی را برای کاهش احتمال پس زده شدن نخ انجام دادند که از جمله‌ی آنها کاهش حرکت مغز در طول جراحی و کاهش فاصله بین ایمپلنت و سطح مغز بوده است.
در مطالعه جدید بر روی بازوی رباتیک، امکان ثبت نام شرکت کنندگان مطالعه پرایم(PRIME) نیز وجود دارد. هنوز جزئیات بیشتری در مورد مطالعه بازوی رباتیک در وب‌سایت نورالینک در دسترس نیست.
مارکوس گرهارت(Marcus Gerhardt)، مدیر عامل و یکی از بنیانگذاران بلک‌راک نوروتک(Blackrock Neurotech) که شرکت سازنده آرایه یوتا و ایمپلنت مغزی مورد استفاده در مطالعات قبلی کنترل اندام‌های رباتیک با ذهن است، می‌گوید: ما به نورالینک برای دریافت تاییدیه برای آزمایش امکان‌سنجی آن‌ها تبریک می‌گوییم. هر پیشرفتی در فناوری عصبی ما را به توانمندسازی افراد مبتلا به اختلالات عصبی نزدیک‌تر می‌کند.
برایان دکلوا(Brian Dekleva)، دانشمند محقق در آزمایشگاه مهندسی عصبی ری‌هب(Rehab) در دانشگاه پیتسبورگ، می‌گوید که بزرگترین چالش در دستیابی به کنترل بازوی رباتیک با رابط مغز و رایانه، نیاز به کالیبره کردن است. او می‌گوید: هرچه کنترل پیچیده‌تر باشد، درجات آزادی بیشتری فراهم می‌شود و به طور کلی فرآیند کالیبره کردن طولانی‌تر می‌شود. مردم نمی‌خواهند بنشینند و در ابتدای هر روز نیم ساعت کالیبراسیون انجام دهند تا بتوانند از دستگاه خود استفاده کنند.
اگر بتوان بر این محدودیت غلبه کرد، رابط‌هایی که بازوهای رباتیک را کنترل می‌کنند می‌توانند به افراد فلج اجازه دهند تا کارهای ساده روزانه را بدون کمک انجام دهند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/986718/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جزئیات محاسبه تعرفه برق مشترکان اعلام شد

زمان واریز سود سهام عدالت

شاخص بورس 11 هزار واحد رشد کرد

متوسط قیمت کالاهای خوراکی اعلام شد

تا 85% تخفیف بلک‌فرایدی تپسی‌شاپ

وزیر بهداشت: در پرداخت وام فرزندآوری کوتاهی شده است

یک سایت ایتالیایی راه خروج طارمی از بحران «گل نزدن» را اعلام کرد

پشیمانی بزرگ از رفتن به عربستان

به بهانه جدال لیورپول و رئال مادرید

ترقه و آتش‌بازی هواداران لیورپول مقابل هتل محل اقامت تیم رئال مادرید

بازیکن جدید فردا به اردوی استقلال اضافه خواهد شد

وقتی پیشنهاد رئال آمد، تمام زندگی‌ام لرزید!

مقصد عجیب صابر کاظمی!

حمله عجیب سیتیزن‌ها به پپ

پزشک پرسپولیس: عالیشاه مشکل خاصی ندارد

برنامه بازی‌های ایران در والیبال قهرمانی جهان 2025

پاسخ سخنگوی دولت به سوالی درباره مذاکرات

نمونه جعل امضای قاضی‌القضات و رئیس دفتر رهبر انقلاب توسط متهم مشهور!

سفارت ایران در لبنان: وعده پیروزی شهید نصرالله محقق شد

رئیس جمهور: به هیچ وجه اجازه نخواهیم داد سفره معیشت مردم دچار مشکل شود

واکنش محسن رضایی به آتش‌بس در لبنان

مهاجری: کاسبان تحریم در کشور ما آدمهای پرقدرتی هستند

پیش‌ثبت‌نام از داوطلبان نمایندگی میان‌دوره‌ای مجلس از فردا

آصفری: اروپایی‌ها بدانند که هیچ برجام جدیدی در کار نیست

زمان و مقصد سفر بعدی پزشکیان مشخص شد

وزیر فرهنگ از رفع محدودیت برای تعداد زیادی از هنرمندان خبر داد

«بی تو هرگز» از روزی 1000 سقط جنین می‌گوید!

مادربزرگی که از نوه بازیگرش هم زیباتر بود!

تریلر جدید «بازی مرکب 2»/ هیجان بالاتر خواهد رفت!

عموپورنگ از کجا شروع کرد؟

ماجرای پریدن آب به گلوی علیرضا قربانی در کنسرت رشت

آهنگ جدید/ «راضی شدی» با صدای یوسف زمانی

آوازخوانی شنیدنی از علیرضا قربانی در برنامه «اکنون»

واکنش وزیر بهداشت به توزیع زیرزمینی واکسن HPV

برخورد پراید با تانکر حمل سوخت؛ 7 نفر در آتش سوختند

قصاص برای مردی که پسرعمویش را به دلیل تعرض به همسرش کشت

دستگیری سارق موبایل قاپ 17 ساله

توضیحات سخنگوی دولت درباره پرونده مسمومیت دانش آموزان

برگزاری دومین جلسه رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی «رضایت خودرو طراوت نوین»

اعترافات عامل شهادت جانشین پلیس اطلاعات خاش

دبیر جدید هیئت عالی گزینش کشور منصوب شد

کشف یک میلیون لیتر سوخت قاچاق در دریا توسط مرزبانان

افزایش آمادگی برابر سیل با تصاویر ماهواره‌ای هوش مصنوعی

گیتار «شعله افکن» در فضا رصد شد

درمان هورمونی یائسگی خطرناک است؟

سرمقاله جمهوری اسلامی/ اولویت با ملت است

فارن پالیسی: ریاض قصدی برای ائتلاف‌سازی علیه ایران ندارد

صعود یکدست قیمت ها در بازار سکه و طلا؛ جنگ دلار برای رسیدن به کانال بالاتر ادامه دارد

وزیر ارتباطات: طرح رفع فیلترینگ در مرکز ملی فضای مجازی بررسی می‌شود

وزیر جهاد: ایرادات وارده به محصول پسته ایرانی در حال رفع شدن است