ویزا ندادن عربستان به کارگردان افغانستانی؛ رویا سادات تقبیح کرد
فرهنگ و هنر
بزرگنمايي:
راه ترقی - مهر / کارگردان افغانستانی پس از آن که عربستان از ورود او به کشور برای شرکت در جشنواره دریای سرخ ممانعت کرد، قصد داشت فیلمش را از جشنواره بیرون بکشد.
به نقل از ورایتی، رویا سادات، فیلمساز افغانستانی پس از آن که از ورود وی به عربستان سعودی برای ارائه فیلم خود «آواز سیما» در بخش رقابتی جشنواره فیلم دریای سرخ ممانعت شد، این موضوع را محکوم کرد. وی در نهایت اجازه ورود به این کشور را به دست آورد.
وی گفت: چهارشنبه، چهارم دسامبر، در فرودگاه دالاس متوقف شدم و از سوار شدن به پروازم به جده ممانعت شد. شرکت هواپیمایی مدعی شد که عربستان پاسپورتهای تمدید شده افغانستان را نمیپذیرد. پاسپورتهای تمدید شده توسط سفارتهای افغانستان خارج از کشور صادر میشود و طالبان آنها را به رسمیت نمیشناسد، زیرا این سفارتها مستقل از کنترل آنها عمل میکنند.
سادات در بیانیهای گفت: طالبان از کشورها خواسته است این پاسپورتها را رد کنند، اما از آنجا که کشورها طالبان را به عنوان یک مرجع قانونی به رسمیت نمی شناسند، این پاسپورتها را میپذیرند.
سادات افزود: بسیاری از افغانها از گوشه و کنار دنیا هر سال به مکه سفر میکنند و از همین پاسپورت استفاده میکنند.
وی گفت: سرانجام امروز از طرف برگزارکنندگان جشنواره به من اطلاع دادند که مشکل حل شده و میتوانم با همان ویزا سفر کنم. خیالم راحت شد چون تایید میکند که عربستان سعودی با بیشتر کشورها همسو است و بنابراین پاسپورتها و تمدید آنها را که توسط سفارتخانه های افغانستان صادر می شود، نه تحت کنترل طالبان، می پذیرد.
سادات همچنین گفت: میخواهم از صمیم قلب از جشنواره فیلم دریای سرخ برای حمایت باورنکردنی آنها در حل این موضوع تشکر کنم.
این کارگردان پیش از حل مشکل قصد داشت در اعتراض به این سیاست، فیلمش را از جشنواره خارج کند اما بعد برای احترام به 2 بازیگر و تهیه کننده فیلم که قبلاً وارد جده شده بودند، از این تصمیم منصرف شد.
«آواز سیما» درباره یک کمونیست ثروتمند و یک زن مسلمان فقیر است که در طول تهاجم شوروی به افغانستان و ظهور جنبشهای مقاومت ضد شوروی درگیر ماجراها هستند. این فیلم ماه گذشته در جشنواره فیلم توکیو به نمایش درآمد.
سادات یکی از چهرههای پیشگام سینمای افغانستان و از افرادی است که سیر تحول پرتلاطم فیلمسازی در سرزمین مادریاش را لمس کرده است؛ از نوشتن اولین فیلمنامهاش در رژیم اولیه طالبان تا تبدیل شدن به یکی از برجسته ترین کارگردانهای افغانستان.
-
يکشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۷:۵۱
-
۱۳ بازديد
-
-
راه ترقی
لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/992558/